Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Sad proba i bilo je kao i pre reset pass, sinoc nije verovatno zato sto sam par puta ukucao pogresno

Да ли је повољније да се новац са доларског ПП рачуна повуче на евро Виза картицу или да се пошаље на други ПП налог чији је главни курс евро?

Na drugi nacin te garant hvata konverzija, na prvi koliko znam, ne ;)

Ne rade Intesa konverziju uopste, osim ako su dinari u pitanju za placanje kod nas.

Imas u prvom postu, cini mi se, za povlacenje jeste bitno da trazis od PPa da ti se kartica vodi u USD, a ne u dinarima. Tu ne radi Intesa opet konverziju, nego PP.

Intesa za placanja van zemlje ne radi konverzije.

Ne rade Intesa konverziju uopste, osim ako su dinari u pitanju za placanje kod nas.

Imas u prvom postu, cini mi se, za povlacenje jeste bitno da trazis od PPa da ti se kartica vodi u USD, a ne u dinarima. Tu ne radi Intesa opet konverziju, nego PP.

Intesa za placanja van zemlje ne radi konverzije.
Za dolarski PP nalog imam vezanu Raiffeisen karticu, a na PP nalog sa evrima imam vezanu Intesa karticu. Zato pitam koji je najpovoljniji način podizanja tog novca.

Na Intesa karticu, naravno, samo uradi ovo sto sam pomenuo kontaktiranjem PPa.

Ljudi,da li neko zna šta se dešava sa paypalom?.....kada pokusam da odem na

www.paypal.com

dobijem poruku

"Access Denied
You don't have permission to access "http://www.paypal.com/" on this server.

Reference #18.67496768.1481482118.22feed57 "

?!

Adovao sam Telenor mastercard karticu. I pustio drugaru 1 dolar cisto da probam. Skinuli mi 121,64 RSD. Ne znam sto toliko kada sam stavio ono 'Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
OVako mi stoji:

vv.jpg

E sad kad odem dole da promenim Currency Conversion na Convert with card issuer i odem next i kad se tu slucajno vratim , opet mi stoji Convert with PayPal.

Evo ovde se vidi da sam odabrao Convert with PayPal

vv2.jpg

i slucajno se opet vratim u taj meni, stoji opet da konverziju vrsi PayPal

vv3.jpg

I da se vratim na pocetak. Podesena je konverzija na Bill me in the currency

vv4.jpg

U cemu je fora ??

Poslednja izmena:
Otvorio sam nalog na pp pre par dana,pa me zanima kada vracaju novac koji uzimaju sa kartice zbog potvrde naloga?

Potvrdio sam sa kodom koji je stigao u banci,sve je proslo ok.
To me zanimalo,hvala na odgovoru.

Ако ти месечни промет није већи од хиљаду евра онда отвори лични налог. Види на линку испод.
Који тип налога изабрати при регистрацији?

Можеш тај новац да повучеш на везану картицу, само што трансакција кошта 4 евра или 5 долара што зависи од твог примарног курса. Мислим да у року од 24 сата стиже новац. Јави шта си урадио.

Имам питање за ове што су дуже на Пејпелу. Да ли је повољније новац повући на Виза картицу Рајфајзен банке или код Интезе?

Evo da javim. Sve proslo kako treba. Leglo na racun, pa sam povukao na vezanu karticu. To prebacivanje traje par dana i kosta 4€. Ali paypal naplacuje i njihov FEE na iznos koji vam je uplacen na paypal racun.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo da javim. Sve proslo kako treba. Leglo na racun, pa sam povukao na vezanu karticu. To prebacivanje traje par dana i kosta 4€. Ali paypal naplacuje i njihov FEE na iznos koji vam je uplacen na paypal racun.

Мени је картица у евро валути, а новац на ПП-у у доларима. Повукао сам новац на картицу и тамо стоји да повлачење кошта 5 долара. Е сад колико ће ми евра доћи на картицу мислим да зависи од банке јер они конвертују новац по неком њиховом курсу...

Banke treba da radi uvek po MC/Visa kursu (ovde po Visa, jer je PP u pitanju). Mozda neke banke dodatne naplate proviziju do 2% na to (RF recimo).

Javi bas kog datuma si podigao i kod datuma je stiglo, koja suma je povucena i koliko je doslo. Bas me zanima da li RF naplacuje fee i za povlacenje.

Banke treba da radi uvek po MC/Visa kursu (ovde po Visa, jer je PP u pitanju). Mozda neke banke dodatne naplate proviziju do 2% na to (RF recimo).

Javi bas kog datuma si podigao i kod datuma je stiglo, koja suma je povucena i koliko je doslo. Bas me zanima da li RF naplacuje fee i za povlacenje.
Звао сам Рајфајзен банку 2 пута да бих добио информацију о провизији приликом конверзије али сам добио две различите информације. Први пут су ми рекли да је провизија 1℅ за коришћење интернет картице а други пут кад сам позвао рекли су да се приликом конверзије (за повлачење са Пејпела) примењује курс Виза компаније а да они не наплаћују провизију у том случају. Кад будем подигао новац написаћу колико је стигло па ћемо израчунати да ли има провизија и колика је. Да напоменем да паре повлачим на мајчин рачун а она нема активирану услугу електронског банкарства тако да нећу моћи да проверим када је уплата тачно стигла.

Mozes, trazis na salteru da ti kazu ili daju izvod za tu transakciju.

Ako je u pitanju Raiffeisen, daju besplatno kodove za mBanking/eBanking.

Evo da javim. Sve proslo kako treba. Leglo na racun, pa sam povukao na vezanu karticu. To prebacivanje traje par dana i kosta 4€.
Bese kao pravno lice? Kako knjizis, kao bilo koju uplatu? Na osnovu fakture?

Ali paypal naplacuje i njihov FEE na iznos koji vam je uplacen na paypal racun.

To je jasno, ako zelis da ti legne cela suma, npr 500€ moras dodati 0.35€ fiksno + cini mi se 4.4%.
Proveri, mislim da negde u FEEs moze da se nadje koliko je za Srbiju.

Elem povukao sam novac i vec 10+ sati stoji u peding jel zna mozda neko u cemu je problem i da li je neko imao slican problem?

Pisali su ljudi o tome, nije dobar znak obično im transakcija bude odbijena posle par dana iz nekog razloga.. Sacekaj pa vidi

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Imam neke stvarčice koje bih da prodam preko ebaya, par komada, cene su za naše uslove prilično paprene, pa će da ide wordwide.

E sad, pošto do sada nisam radio prodaju, hteo bih da predupredim potencijalan problem koji bi mogao da se desi.

Cifra po komadu bi bila oko 1,5K EUR - koliki fee uzima PayPal i da li ima nekih problema sa prebacivanjem novca na račun i podizanja keša? Da li se ovde plaća porez ili ne?

Imam neke stvarčice koje bih da prodam preko ebaya, par komada, cene su za naše uslove prilično paprene, pa će da ide wordwide.

E sad, pošto do sada nisam radio prodaju, hteo bih da predupredim potencijalan problem koji bi mogao da se desi.

Cifra po komadu bi bila oko 1,5K EUR - koliki fee uzima PayPal i da li ima nekih problema sa prebacivanjem novca na račun i podizanja keša? Da li se ovde plaća porez ili ne?

Prvo pozovi nasu carinu, tesko ces izvesti iz zemlje nesto od 1500 evra kao fizicko lice

^ + obratiti paznju i racunati i na troskove/fee Ebay-a i PP-a
PP uzima oko 4% + 0.30 $ + 4e ili 5$ prilikom povlacenja para na Visa racun
Ebay uzima oko 10% pune cene >
znaci prodato za npr 100e - PP naplati svoje ostane oko 95/96e, a Ebay uzme svojih 10% na prodatu cenu od 100e (dakle pre skidanja PP)

resenje ? Podici cenu te ako se htelo nesto prodati/zaraditi za 100e staviti cenu oko 117e kako bi imao na kraju 100e
Racunati i to da kod Ebay-a kupac ima pravo pokretanja slucaja u roku od 6 meseci - znaci moze se prodati roba, proci 3/4 meseca, kupac se zali i ostati bez para i robe - tipa u slucaju da nesto nije po opisu ili je recimo ostecena ili uopste nije stigla - znaci pazljivo napraviti opis, slikati paket pre slanja i dobrano zastititi robu i priloziti pravi TN broj kupcu

problemi sa dostavom? najjeftinije slanje je preko PostExpres-a za npr Ameriku paketa od 0,5 do 1kg je od 3000 din, Dhl, Fedex il Ups veoma brzi/skupi te najbolje videti volumen/tezinu robe/paketa i kontaktirati ih radi dobijanja cene transporta

sretno sa prodajom

Hvala svima, izgleda da će prva adresa biti carina, da vidim da li ima neke prepreke sa prodajom.
Iskreno, nema frke i ako bude morala da se prati carina, sa ovom cenom sam povoljniji od svih na ebay-u (par prodavaca iz USA koji ovo prodaju na celom ebayu) 2-3x, ali neću da imam problema.
Roba je legalna, imam sve papire i za to ne brinem, a stvarno ne vidim zašto bi bio problem ako prodajem robu koja je skupa, dogod ne izbegavam ono što je po zakonu.

Ali ću morati dobro da se organizujem pre nego okačim oglas.

Vrh Dno