Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Aha, pa pisalo mi je da vise nema limita kada sam potvrdio karticu. Pokusao da povucem par evra ali ne moze manje od 10 ili 15 ne secam se koliko je pisalo za minimum.

I meni je lupio neki nenormalan kurs, kao što ste pisali. Podšeno je Bill me in the currency. Nisam skapirao da li ima rešenje ili ne?

Koja su vam podešavanja ovde?

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    76.6 KB · Pregleda: 116
jedno pitanje, da li je sa naseg naloga moguce placanje korisniku iz amerike, tj slanje novca, ne kupujem nista, nego treba da posaljem neke pare, buni me sto pise opcija enter sellers email, da li ce mi posle traziti neki dokaz o proizvodu ili sta?

Само унесеш електронску адресу, а онда износ који шаљеш и изабереш курс. И то је то. Њему стигне обавештење и онда он бира да ли прихвата уплату или не.

A video sam da postoji neka provizija od 3 i nesto % plus 0.30$ na iznos koji se šalje...a da nema te provizije ako ide direktno sa pp balansa, a faq piše da ne možeš još uvek kod nas da se uplati na balans

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imaćeš proviziju od oko 4,4% + 0.30

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ne bih da spamujem ali meni dižu nesto vise parica nego sto bi trebalo.
Sumnjam da se vrsi konverzija kada placam iz euro-dinar-euro ALI nisam siguran.
Gledao sam prvi post i pokusavao primeniti ono sto je napisano ali kao da je sve promenjeno u odnosu na ono sto je u uputstvu navedeno pa ja ili ne umem ili nije moguce naci ovo kako je napisano...
: Kako da isključim konverziju iz strane valute u RSD prilikom plaćanja?
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hocete da promenite opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Najbolja varijanta je da na računu držite EUR i da isključite konverziju na PayPal-u. U ovom slučaju imate samo konverziju od strane VISA Inc. koja je po najboljem mogućem kursu. Prilikom konverzije u RSD, PayPal koristi svoj kurs koji je nepovoljniji za krajnjeg kupca.

Ima li neka dobra dusa koja moze porveriti gde se sada nalazi opcija iskljucivanja konverzije i da opise tacno, korak po korak, kako da tome prostupimo.
Dosao sam (kao i kolega iz nekoliko postova vise) do ove slike Capture.JPG ali ne znam sta i kako eventualno tu treba podesiti...

Ajde budite dobri pa pogledajte ovo sve.

Ja nasao nesto i ovako (valjda) radim iskljucivanje konverzije:

paypal.com/log in/settings (onaj zupcanik)/payments (tab sa payments opcijom)/Manage pre-approved payments/Set Available Funding Sources/Conversion Options (iza broja visa kartice)/Bill me in the currency listed on the seller's invoice

Da li je to ono sto treba uciniti?

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    130.6 KB · Pregleda: 106
  • 2.JPG
    2.JPG
    115.1 KB · Pregleda: 117
  • 3.JPG
    3.JPG
    106.9 KB · Pregleda: 112
  • 4.JPG
    4.JPG
    90.7 KB · Pregleda: 103
  • 5.JPG
    5.JPG
    166.3 KB · Pregleda: 112
Tako je, to je to, ali i dalje ce da vrsi konverziju. Neko je napisao da prilikom plaćanja ima gde se klikne da bi se konačno sprečio da vrsi konverziju.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ne bih da spamujem ali meni dižu nesto vise parica nego sto bi trebalo.
Sumnjam da se vrsi konverzija kada placam iz euro-dinar-euro ALI nisam siguran.
Gledao sam prvi post i pokusavao primeniti ono sto je napisano ali kao da je sve promenjeno u odnosu na ono sto je u uputstvu navedeno pa ja ili ne umem ili nije moguce naci ovo kako je napisano...

Ima li neka dobra dusa koja moze porveriti gde se sada nalazi opcija iskljucivanja konverzije i da opise tacno, korak po korak, kako da tome prostupimo.
Dosao sam (kao i kolega iz nekoliko postova vise) do ove slike Pogledajte prilog 215209 ali ne znam sta i kako eventualno tu treba podesiti...

Ajde budite dobri pa pogledajte ovo sve.
Treći post: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=1152154

Uglavnom, ona moja "pesacka" metoda i ova s "prečicom" vodi do iskljucivanja konverzije?

Tako je, to je to, ali i dalje ce da vrsi konverziju. Neko je napisao da prilikom plaćanja ima gde se klikne da bi se konačno sprečio da vrsi konverziju.

E sad KAKO ce da vrsi konverziju ako je "tamo" iskljuceno?
A gde se to "klikne" da bi se sprecila konverzija prilikom placanja kad recimo ima sajtova koji su direktno povezani sa pp i ne pitaju nista vec odma skinu pare...?

PayPal (*FAQ u prvom postu)

Nije to nego ovo:

Kad placas pise 1RSD = 0,nesto USD. Treba na to kliknuti i ispod se pojavi other conversion options, onda kliknuti yu i sa strane izbrati drugu opciju placanja

Samo da napomenem da nisam imao prilike da isprobam.

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kad kupujes na ebayu imas opciju da iskljucis konverziju kao sto je Dejan napisao. Problem je kad placas nekom direktno sa paypala. Meni za invoice poslat na moj nalog kad izaberem da paypal vrsi konverziju nemam problem. Cim promenim da banka radi konverziju dobijem error: "You cannot use this credit card for this transaction. Please use another funding source."

Pisao paypalu, rekose mi da je tehnicka greska i da se ceka da se resi, ali mi je vise licilo na genericki odgovor nego da neko tu radi na resavanju problema... Svakako deru sa njihovom konverzijom, moze im se...

Cek, kada se vama desava da ne mozete birati da ne koristi konverziju ili da ne moze neka kartica da se koristi ako izaberete da je nema? Kada placate na ebayu, kada placate GearBest/SportsDirect ili nesto trece?

Meni se cini da kad platim za WOT (World of tanks, budhaaaala bacam pare) odma ode i plati. Izgleda da su povezani pp i WG.
Obraticu vel'ku paznju sledeci put kad budem trosio novac na njih al ima vise od 6m, mozda i cela godina da ne pita i ne ide prvo na pp pa tamo da ne odobravam ja placanje vec odma plati (skine pare).

Lepo sam pricao bio pre mesec dana da su menjali nesto oko tih konverzija, mora samo pazljivo da se na ebayu radi i NIPOSTO ne prihvatati ono da te drzi ulogovanog stalno (remember me ili kako vec) na eBay nalogu za placanje paypalom inace uvek ovako skidaju iako je podseno u opcijama da se konverzija radi preko intese a ne preko njih pa onda opet preko intese.

Da li ima neka virtuelna banka poput Skrill ili Neteller na koju se moze povlaciti novac sa Paypala i da ima bar virtuelnu debitnu karticu? Podrazumeva se da je pouzdana i sigurna.

Da potvrdim da je "ona" radnja za iskljucivanje pp konverzije dovoljna, opet sam trosio pare na wot i sad je tacno naznaceni iznos skinut.
Ne mora se ganjati to nesto tokom kupovine a pre ulaska na pp.

@ euanknik Da li je dovoljno se samo izlogovati se sa pp i odcekirati (skljuciti) pravougaoncic za stalno ulogovanje, odnosno pamcenje sifre ili treba jos nesto?

Само унесеш електронску адресу, а онда износ који шаљеш и изабереш курс. И то је то. Њему стигне обавештење и онда он бира да ли прихвата уплату или не.

Da li je bolje paypal personal ili biznis otvoriti akaunt

Da potvrdim da je "ona" radnja za iskljucivanje pp konverzije dovoljna, opet sam trosio pare na wot i sad je tacno naznaceni iznos skinut.
Ne mora se ganjati to nesto tokom kupovine a pre ulaska na pp.

@ euanknik Da li je dovoljno se samo izlogovati se sa pp i odcekirati (skljuciti) pravougaoncic za stalno ulogovanje, odnosno pamcenje sifre ili treba jos nesto?

Samo to ja mislim, zato sto ako ostanes ulogovan automatski kad kliknes sledeci put continue odma ti naplati i to je to, ne daje ti uopste opciju da menjas konverziju.

Pozdrav, imam problem sa kad zelim da povucem novac sa paypala na kartici ova dva dana, kao imam neki limit ili sta vec a to mi se nikada nije desavalo. Evo lakse mi je sa slikama da objasnim pa mozda neko zna resenje

To mi izbaci kad pokusam da podignem novac, onda odem na increase the limit
Untitled.png

I odaberem Link and confirm my card
image.png

I onda potvrdim verifikaciju, ali mi izbacuje stalno tu poruku vec dva dana, napominjem da imam novca i na paypalu i na kartici. Koristim Visu i nikad nisam imao problem da danas. Svaka pomoc mi je dobrodosla, hvala unapred
image.png

Drugari treba da mi legne neka uplata iz inostranstva, pravno lice je u pitanju. E sad ako mi uplati na PP da li ja taj novac mogu da podignem u banci sa kartice koja mi je vezana za PP ili na koji drugi nacin da dodjem do tog novca? U pitanju je kartica Komercijalne banke.

Da li je bolje paypal personal ili biznis otvoriti akaunt

Ако ти месечни промет није већи од хиљаду евра онда отвори лични налог. Види на линку испод.
Који тип налога изабрати при регистрацији?

Drugari treba da mi legne neka uplata iz inostranstva, pravno lice je u pitanju. E sad ako mi uplati na PP da li ja taj novac mogu da podignem u banci sa kartice koja mi je vezana za PP ili na koji drugi nacin da dodjem do tog novca? U pitanju je kartica Komercijalne banke.

Можеш тај новац да повучеш на везану картицу, само што трансакција кошта 4 евра или 5 долара што зависи од твог примарног курса. Мислим да у року од 24 сата стиже новац. Јави шта си урадио.

Имам питање за ове што су дуже на Пејпелу. Да ли је повољније новац повући на Виза картицу Рајфајзен банке или код Интезе?

Poslednja izmena:
paypal.png

je li neko ima ovaj problem? kad promenim nacin plaćanja tj da hocu da banka vrši konverziju izbacuje ovu poruku :wall::smash:

PS pokusavam da pristupim online intesi i naravno

Server Error in '/Retail' Application.

Runtime Error

Description: An exception occurred while processing your request. Additionally, another exception occurred while executing the custom error page for the first exception. The request has been terminated.

Poslednja izmena:
problem resen kad je proradio intesin online tj falio mi 1€ na kartici

Intesin sajt nije radio nocas, i jedno kratko vreme je bila nerazumljiva greska a ne poruka da je u toku izmena aplikacije (uboo si tacno los minut ;)).

problem je sto je taj minut trajao duze od sat vremena :smash:

Ljudi, ne mogu nikako da resetujem password, resetovo sam bio mozda pre nekih 2-3 meseca a sad je skroz drugacije. Ukucam mejl i posle trazi da kucam 3 emaila koje sam koristio dok sam pravio pp acc? wtf? ja ukucam samo jedan i ono kao uspesno ali vrati me na korak 1. Pre toga sam par puta pogresno ukucao sifru ako ista znaci. (Kad stavljam velika i mala slova i zaboravim gde sta fuuu)

Обрати се њиховој подршци преко имејла. Али пре тога пробај да се сетиш неких података о налогу јер без тих информација они ти не могу помоћи јер неће знати да ли је то заиста твој налог...

Nazad
Vrh Dno