Šta je novo?

LG Nexus 5X

Da, to je bas prakticno kad si ceo dan u pokretu :)

Jednostavno - uredjaji treba da imaju i baterije velikog kapaciteta i opciju ultra-brzog punjenja.

Sent from my D6503

Pa neće pb da drži 7h uz mob dok je u pokretu.. drži ga 1h dok se ne dopuni mob i ćao . Pod rad na terenu ja sigurno nemam u glavi snimanje prirode 8h sa mobilnim :)

P.s. a šta da koristimo iphone ? On 1800mah puni 2h i 30min i ne vidim nikog tamo u apple temi da kuka :)
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa neće pb da drži 7h uz mob dok je u pokretu.. drži ga 1h dok se ne dopuni mob i ćao . Pod rad na terenu ja sigurno nemam u glavi snimanje prirode 8h sa mobilnim :)

P.s. a šta da koristimo iphone ? On 1800mah puni 2h i 30min i ne vidim nikog tamo u apple temi da kuka :)
Zato sto vecina iPhone korisnika na ovom forumu gleda u ugasen telefon.

@ fkl

Imam 2.5k mAh PB ali ga ne koristim, zatrebao mi je samo na kampovanju.
A kada putujem, najcesce po NS i okolini, ako imam vremena za smaracku PB dopunu onda imam i za punjac pa uvek biram drugu opciju, ako zatreba :)

A ne znam sta ocekujes u iTemama?
Da se oni iLikovi, kojima baterije na iP4/5/6/s traju po 2-3 dana, zale na autonomiju? [emoji23]

Sent from my D6503

Izvukoh najzad 6h SOT uz pomoc EX Kernel Manager-a i GlassFish 1.2 CPU Governor profila. Kad sam na poslu onda je LTE, a kod kuce sam na WiFi mrezi. Ako bih samo gledao video mislim da bih mogao da izvucem jos vise. Nisam verovao da je ovo moguce na 5X :)

Citajuci hvalospeve o ovom telefonu i ja ga kupih pa vas sve zajedno pitam sta je na njemu dobro.Jedino vredno pomena je kamera, sve ostalo ispod svakog proseka.Kvalitet izrade smesan, ekran napolju nevidljiv, zvuk katastrofalan, baterija drzi do 4 popodne.

Kvalitet izrade za plastičan telefon je ok ,zvukom sam zadovoljan realno :)
Što se tiče ips ekrana deluje da je jedan od boljih ,bar po mom iskustvu.

Glavne mane kao što sam pisao više puta ovde , s808 ,2gb Rama , to što nije Alu i donekle baterija ( iako je i ona prosek )

Poslednja izmena:
Svi kazu da me cuju kao da pricam iz bunara, danas na suncu ne vidim ko me zove.

Verujem.
Što se tiče zvuka tokom razgovora niko se do sada nije žalio .. jedino je na 5x malo lošijeg kvaliteta zvučnik pa kada se pojača na max u toku razgovora zna da probije. Mada na max je baš glasno ,svi čuju okolo sa kim pričam :)

Vrati liku od koga si kupio, ne valja ti zvučnjak.

Ispade da je cica iz Telenora bila u pravu [emoji3] .

Ili kad pojacam nesto sa you tuba krci uzasno.
Ne bih rekao baš užasno ali zna da probije :)
Doduše makar je glasan pa ima svrhu pri pozivu ili notifikaciji :)
Sećam se na nexus 5 na max nisam mogao da ga čujem ako stoji 2m od mene...

@rix
Za 180e koliko sam ga ja platio (polovan), bolje ne moze da se dobije.
Zvucnik radi odlicno, dosta je glasniji od Z2 (koji sam prethodno imao), sa Suround Sound mod-om radi i gornji zvucnik, pa se dobija mali 6P :)
IPS ekran je dosta bolji nego kod prethodnika N5, baterija uz custom kernel i podesen CPU Governor drzi odlicno.
Izrada je takva kakva je, tu su naravno gledali da ustede, ali ne zameram mu puno. I najveca prednost 5X-a (Nexus linije uopste) je vanila android.
@Danilo
Ja koristim Suround Sound mod iz te teme, da li je ovaj Dual Mono V2 boji? :)

Ispade da je cica iz Telenora bila u pravu [emoji3] .

I sta sad da radim? Da se vratim u telenor po fon? Jes da ispada skuplje al sam siguran da je original[emoji12]. E visim na kp po celi dan, nikako da neko okaci 5x.Smorih se sa ovim bivsim zeninim alcatelom, ako ne izleti neki preko vikenda narucicu i ja id onog lika nov sa kp sto ste vecina pazarili od njega

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 7041X уз помоћ Тапатока

Pamti li nameštene postavke ?

Ne, samo dodat manuelni white balance.

Glupo je sto nemamo full stock aplikaciju za kameru zajedno sa svim opcijama koje hw podzava,znaci manual exposure,iso,wb,focus,podrska za Raw.

Sent from my Sony Xperia Z5

74143ea16a67e072e66a16562a5b7df8.jpg

Legao sinoc sa 100% budim se sa 20. Otvorim da pogledam sta mi je pojelo bateriju, kad imam sta i da vidim
Nougat 7.1.1 DP2

Citajuci hvalospeve o ovom telefonu i ja ga kupih pa vas sve zajedno pitam sta je na njemu dobro.Jedino vredno pomena je kamera, sve ostalo ispod svakog proseka.Kvalitet izrade smesan, ekran napolju nevidljiv, zvuk katastrofalan, baterija drzi do 4 popodne.
Telefon je jedan od boljih u tom cenovnom rangu sa akcentom na kameru i to je to. Sve u svemu koliko para toliko muzike. Kupio sam ga kada ga je vec pola foruma imalo i generalno sam bio zadovoljan telefonom. Vremenom sam skapirao da telefon uopste nije za mene zbog nedostataka koje si nabrojao (sto ne znaci da nije za nekog drugog [emoji6] ). Za razliku od 6P koji stvarno jeste premium, ali sa premium cenom.

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk

5X je dobar samo sto je 'jeftin' i to mu je jedina prednost.
Najveca mana telefona strepnja da ne ostanes bez krova nad glavom!
[emoji33]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Ja iskreno ne znam šta može bolje da se uzme za 250e... Možda P9 lite, ali podrška je upitna, kamera je lošija dosta, brzina tu i tamo, fluidnost je na strani Nexusa. Jedino ajde da kažem ta izrada i baterija (bez fast charging-a), ali opet kao ne bi stavili telefon u neki case. Ja iskreno nisam video neki iPhone ili S7 ili HTC 10, a da nisu u nekom case-u. Kupiš telefon zbog kvaliteta izrade i staviš ga u case. Ja sam prvi koji to radi, ali pričati onda o kvalitetu izrade i upotrebljenih materijala je smešno, sem ako ces baš da nosiš go telefon.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno