Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

to mi je u prostoriji bez neke ventilacije,koja bi bila normalna tem?
Za klokove javljam ujutru,nisam pored rig-a,mada znam da je sve po dif

Poslednja izmena:
Pitanjce:
Pogledajte sliku. Zelenim elipsama su označeni slotovi koje sam popunio grafikama a zelenim brojevima je njihova enumeracija.
Crveni brojevi su realna numeracija koju mi i gpu-z vidimo (1, 2, 3, 4 i 5).
Meni gpu-z prijavljuje 4ti GPU da nije promenio frekvencije gpu/mem jer sam ga perko -di 1234 parametara isključio iz Claymore's majnera. Jbm ti logiku. Claymore's majner odnosno OCL mu dodeljuje internu enumeraciju GPU#0 ili kako već, osnovna enumeracija mu je GPU#03 a realna GPU4 jer se tako i računaju grafe...
Da li je trebalo drugačije da ubodem GPUe ili je ovako dobro ili kako već treba ubosti/utaknuti iste?
h81probtc.jpg
Sada odlazim da čupam dotični GPU da ga donesem kući i da prekontrolišem da li za.ebava on ili ekstender...
Nisam više pametan.

dobro jutro
da podelim jedno moje skromno iskustvo od juce i dosadasnja zapazanja sa clay minerima (svih vrsta)

kod mene
gygabyte ploca am3 sa 5 slota -4 karte:

kod clay minera , ovo vazi za novije , (xpm , eth, xmr, i naravno zec minere) kartica 1 je ona koja je na prvom PCIex (tj broj 2)., zatim 2 je prva ( on iznad pciex na ploci ) , broj 3 je treca i broj 4 cetvrta (redosled grafickih kartica prikljuceni na pc1 ,ako je neki pc1 preskocen ne racuna se [u mom slucaju pc1 4 je prazan]).
posto na jednoj ploci imam mesane karte 2x r9 270 i 2x powercolor 7850 sa 1 gb , odllucio sam da iskoristim tako sa prve dve kopaju zeca ili exp ,a druge dve , monero,xpm ..clay programi se lepo slazu e sada desio mi se previd ili neka greska u minere sam, u batove, naveo -di 01 a za xmr -di23 i to radi .. problem je nastao kada sam za zec dodao komandu -mclock 1450 i umesto samo 270ce, sve karte u rigu su dobile taktove po 1450 za memoriju , srecom powercolori izdrzali muski do zadnjeg moment a, kada sam primetio da nesto ipak ne valja , pokusao da vratim na normalu u medjuvremenu puknu drajveri u 7850 se vise ne prepoznaju , odradio DDU i sada ne diram mclock sve na def ..

izvadio si kartu , ispitaj je i ako radi vrati je i stavi u prvom slotu , a onaj slot 5. po redu (predzadnji) ostavi prazan ,mozda tvoja ploca nece lepo da radi sa 6 kartica , mozda lepo radi sa 5 ,ali treba onda da izbegnes slot koji zeza (br 4) , ako je do toga.

obavezno ubi drajver sa ddu pa instaliraj nanovo

Poslednja izmena:
attachment.php

Jedna r9 290 i jedna r9 290x,obe u istom kompu,pod vodom, 1000/1250/-50v.....

Prilozi

• Capturexcv.JPG
    Capturexcv.JPG
    180.6 KB · Pregleda: 589
Crklo konjče skroz!
Više ništa ne radi???
Rigovi stoje i nemo ćute :(
Restartovao sam ih i više se nisu uključili. Na jednom rigu se delić sekunde pokrenu svi ventilatori i to je sve, a nda drugom ama baš ništa.
Sutra uzimam digitalni tester napajanja pa prvo njega da proverim pa ove vajne ploče... Osigurači u stanu su dobri kao i osigurači u zgradi koji vuku faze tako da je to isključeno...
Aaaaaaa, gunim kosu!

@edy, sve je individualno, ja recimo ržim 62-65 ali nikako nemoj 79.. što niže to bolje, ali ne po cenu dizanja brzine ventilatora..otvori prozor, razdvoji kartice, undervoltuj ih, šta god,

@neogeo
meni nekad misteriozno gremlinski zabode mašina i ne reaguje, napajanje ispravno i sve..otkačim je skroz iz struje, izvadim bateriju sa ploče, malo pročačkam konektore/memorije itd.. pa proradi.. ali da, ili su problem ploča, napajanje.. wish you good luck i što manje nerviranja :D

1000/1250, Na 290x cepa 205s

Nego gledam po oglasima nigde karti sa normalnom cenom ***, mozda da se dopunim da pojacam grejanje :p

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока
Ugledali se na tebe :)

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

@edy, sve je individualno, ja recimo ržim 62-65 ali nikako nemoj 79.. što niže to bolje, ali ne po cenu dizanja brzine ventilatora..otvori prozor, razdvoji kartice, undervoltuj ih, šta god,

@neogeo
meni nekad misteriozno gremlinski zabode mašina i ne reaguje, napajanje ispravno i sve..otkačim je skroz iz struje, izvadim bateriju sa ploče, malo pročačkam konektore/memorije itd.. pa proradi.. ali da, ili su problem ploča, napajanje.. wish you good luck i što manje nerviranja :D
Hvala na pomoći, mada i ovo vreme mi neide na ruku, otvorio sam prozore i vrata od terase i opet isto možda stepen dva bude niže noću ali to je to sve dok ih ne prebacim negde na dobru promaju

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

Bio mi zabo majner ovaj zadnji 7.0 pisalo nes gpu disable i bacalo 0 h/s, jel imao neko ovakav problem? Izasao sam iz majnera i usao ponovo i sad kopa normalno, sta bi to moglo biti?

@Edy,stavi -tt (72c na primer,kolku hoces temperaturu,a mozes i razlicito za svaku grafu na pr.. 72,68,70) u miner,onda ce sami fanovi da povecaju brzinu,kada su namesteni auto u trixx ili sta vec koristis..Bolje da se fanovi vrte na vecu brzinu (nece nista da im fali) nego da ti rade grafe na 78,79 C.Stavi ventilatore izmedju njih i oborices znatno tem..A pre toga najbolje da oboris napon prvo..

Poslednja izmena:
Namestio sam deset stepeni manje temperature, sad su mi grafe 66C,67C i 66C a fenovi vrte na 65%

Jer naso neko idealan clock za rx 470 4gb ja sam namestio na 1360/1900 baca 169

Mnogo je to, meni vuce oko 80w mada sam ja sad presao na eth.. smanji malko napon i core clock

Pa trosi vise kad joj je i napon veci, pogledaj malo bolje :)

Ccccccc, deco ce da se zapalite

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ovaj zec konstantno pada 10-15% svakog dana..ja se zeznuo jer mi bio buy order na 103$ ..mislio sam da ce da se odbije od toga i bar par dana bude vise kad ono sad vec posle nekoliko dana to smo sam kupio vredi duplo manje ..nije bilo nikakvog odbijanja ..ovaj coin samo zna na dole da ide

Uskoro on stiže ETH cc 10$.

Al' raste i nagrada uskoro, tako da će isplativost biti slična sa ETH-om

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li će večeras C8, postaje dosadno uveče, nema se šta delat ;)

Pitanjce:
- Kako pripremiti Ubuntu 16.10 za Zcash Claymore's miner??? ili Claymore's ETH 7.4 miner?

tnx

Nazad
Vrh Dno