Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Video sam :(
KP administracija je na moju prijavu prevare odgovorila posle 3 dana sa izjavom: Budite oprezni! Nemojte kupovati od navedene osobe... :D kakvi *****ani. Pa meni nije trebala sistemska poruka već pravi i konkretan odgovor...

Ja sam do sad 3 telefona uzimao od tog lika iz Apatina, od toga dva puta je bila trgovina samo preko telefona, bez kp i nisam bio prevaren... Ja mu poslao sms, on me nazvao i lako se dogovorili.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Пре сам писао о превари, где ме је тип зезнуо за хард диск. Приликом пријаве у полицији, инспектор је звао тужиоца и слушао сам разговор. Тужилац је рекао да га приватно тужим јер је износ мали (3500 динара).

Имао сам све податке о њему. Име и презиме, адресу.

Тип је блокиран, али прави и даље нове налоге. Сам себе и даље оцењује.

Један од њихових налога http://www.kupujemprodajem.com/1230444-1-tseller-kgoods-ocene.htm

Исти клише огласа и исте оцене.

Изгледа да су блокирали овог "мог". Послао сам пријаву са линковима са прошлог налога, где се види да продаје исти не исправан хард диск.
На сликама од прошлог и новог налога нису исти серијски бројеви хард диска слике хард диска и слике из теста хард диска.

Madaaa mi nije jasno, kako se Vlada transformisao u luku i kako je promenjeno mesto boravka a isti oglas je u pitanju?!

To može da se menja za svaki oglas pojedinačno pa čak i za već postavljen oglas u bilo kom trenutku. Npr. ja i moj kolega zajedno prodajemo nešto na istom profilu, poneki oglas je na moje ime i broj telefona a poneki na njegovo. Ako npr. ja rasprodam nešto a kod njega još uvek ima, samo promenim ime i broj u oglasu. Možeš na to da gledaš kao na jedan profil/prodaju sa dva radnika. Ponekad je dobro i za kupce jer ako dolaze lično a to što kupuje ima kod obojice uvek ponudimo kupcu da bira gde mu je bliže/lakše da preuzme.

Sa moje tačke gledišta korisna opcija koja olakšava zajednički rad i prodaju sa više lokacija. Ali realno vrlo korisna opcija za manipulatore koji tako lako mogu da menjaju Ime, mesto i broj telefona i kamufliraju se...

Inače se slažem da bi morali da pooštre pravila na KP, odgovara mi to i kao čestom kupcu i kao stalnom prodavcu, da se malo rasčisti žito od kukolja.

Elem, stvari teku ovako.
Pre tri godine prodavao sam NOKIA N82 model u ful pakovanju ali, inače, star 3 godine i bez garancije.
Javi se lik iz NSa i kupi telefon ali bilo mu je hitno da mu istog dana pošaljem. Nebudem lenj, pozovem kurire i malte ne iz ruke dam telefon...
Retail pakovanje od N82 je ogromno i iz samog pakovanja ama baš ništa nije korišćeno. Lik je dobio telefon, oduševio se i posle 2-3 dana dao mi pozitivnu ocenu (kada se uverio u ispravnost istog).
Ne lezi vraže, posle 10 dana (iako fon nema garanciju) lik se javlja jer ga zeza ležište SIM kartice pa da mu ja platim popravku pa bla, bla, bla... Ja odbijem plaćanjje popravke jer sam fon poslao u savršenom stanju i savršeno funkcionalan na šta mi je kupac odgovorio raznim pretnjama i pretećim SMSovima...
Kad, sutra dan dobijem notifikaciju o novoj oceni dotičnog lika!!! Administracija KP mu je omogućila da mi 10 dana od davanja prve ocene istu promeni u negativnu!!!!!!!!! Znači, 3 dana od prijema telefona+10 dana od ocene= 13 dana ukupno...
Zgranuo sam se, ali avaj. Administraciju KPa boli tuki a liku posle 13 dana omogućili promenu ocene...
Ne budem lenj pa pogledam ocene dotičnog kupca i imam šta i da vidim. On je istu takvu Mokiju (N82) prodao nekom Mađaru i tako ga olešio da mu je ovaj momentalno zalepio negativnu i tako sa ...
Isfrustrirani lik me je posle toga još par nedelja uznemiravao pretećim porukama dok na kraju nije prestao, a sve zarad 500 DINara.
Nije problem u 500 DIN već u tome što sam poslao savršeno ispravan i fukcionalan fon i što mu je KP uprava omogućila promenu + ocene u - i to posle 13 dana...
U prevodu J..e Lud Zbunjenog (JLZ)!

Nisam znao da oglasi koji isteknu imaju odredjeni rok "trajanja" pre nego sto zauvek nestanu. I tako meni ode oglas na kojem imam jedno 10ak ocena i dosta pregleda. Kontaktiram ja KP i kazem im u cemu je problem i evo, posle 2 dana vratili oglas. Realno, vratili su ga jer ga obnavljam, dajem im pare al opet, drago mi je sto su mi izasli u susret.

Ima prodavac, naravno ali kad pogledas ocene vidis za koji oglas su date

Da.
Prodavac ima ocene a pregled po oglasima (prodato/kupljenim stvarima).

Malo mi je bzvz što postoji i ocena npr. mene kao kupca. To bih ukinuo jer je totalno nebitno.
Bitna je isključivo ocena prodavca da se vidi sa kime imaš posla (mada ni to nije nešto relevantno).

Priča jedna (moja, istinita):
- Izlicitiram na eBayu matičnu ploču iz Litvanije od nekog lika koji je na eBayu dugo i ima sve 100% ocene.
Stigne mi ploča i krenem u detaljno preglednje iste. Okrenem je sa zadnje strane i imam šta i da vidim. Nagoreli lemovi feritnih zavojnica (oko CPUa) i matične.
Slikam ja to uredno sa svih strana, u makro modu itd, namestim ipak ploču i sve radi bez problema.
Pošaljem Litvancu slike i on počinje priču... Ima više takvih ploča, da mu vratim ovu da mi zameni, da trt-mrt i ostalo. Vidim koliko je sati i skontam da i stranci lažu pa razbijaju.
Nisam ga ocenio za transakciju jer nisam hteo da se nerviram ali nisam ni zamenio ploču. Ko će da se .ebava sada da iz Srbije šalje tamo, pa otud vamo i ...

Tako da ni 100% ocena na eBayu ne znači ništa što se prodavca tiče.

Malo mi je bzvz što postoji i ocena npr. mene kao kupca. To bih ukinuo jer je totalno nebitno.
Bitna je isključivo ocena prodavca da se vidi sa kime imaš posla (mada ni to nije nešto relevantno).

Ima prodavaca koji ne žele da šalju pouzećem onima koji nemaju nekoliko pozitivnih ocena ili imaju negativnu kao kupci.

zamislite onog mucenika koji je prodao telefon aphex twinu i one silne od kojih je pokusao da kupi preko 24/7 skype sesije

naravno da treba da postoje ocene za kupce

Neki kupci misle da se nalaze u Kairu i da mogu da se cenjkaju sa prodavcima do besvesti. Ako piše fiksno to obično to i znači, osim za preprodavce koji kupuju sve ispod realne prodajne cene. Od takvih čuvam živce.

napises i fiksno i nema zamena, ali se i dalje cenjkaju i nude gluposti

Nisam ga ocenio za transakciju jer nisam hteo da se nerviram ali nisam ni zamenio ploču.

Zbog takvog stava, pojedini i imaju 100%.

Priča jedna (moja, istinita):
- Izlicitiram na eBayu matičnu ploču iz Litvanije od nekog lika koji je na eBayu dugo i ima sve 100% ocene.
Stigne mi ploča i krenem u detaljno preglednje iste. Okrenem je sa zadnje strane i imam šta i da vidim. Nagoreli lemovi feritnih zavojnica (oko CPUa) i matične.
Slikam ja to uredno sa svih strana, u makro modu itd, namestim ipak ploču i sve radi bez problema.
Pošaljem Litvancu slike i on počinje priču... Ima više takvih ploča, da mu vratim ovu da mi zameni, da trt-mrt i ostalo. Vidim koliko je sati i skontam da i stranci lažu pa razbijaju.
Nisam ga ocenio za transakciju jer nisam hteo da se nerviram ali nisam ni zamenio ploču. Ko će da se .ebava sada da iz Srbije šalje tamo, pa otud vamo i ...

Slican slucaj...

Izlicitiram na ebayu jedan uredjaj sa senzorima na 190 eur, polovno ful pakovanje tzv bundle uz onaj nemacki klasican oglase gde napisu da nema vracanja i garancije.
Cim sam izlicitirao poslao sam pitanje da li je uredjaj u potpunosti ispravan...nije mi nista odgovorio osim da potvrdim adresu za slanje.

Dobijem uredjaj bez punjaca i kabla za napajanje, ali to je manje bitno...

Ispostavi se da jedan od senzora zapravo nije ispravan. prodavac apsolutno ignorise sve moje poruke, i ja otvorim dispute, krece palpal agonija i moram ceo slucaj da vodim na nemackom jeziku i ako sam zamolio da se slucaj vodi na engleskom.
Na kraju sam nekako uspeo da izvucem 50eur, i sad vise nisam siguran da li imam pravo da ga ocenim negativno nakon sto sam dobio ovih 50eur jer nemac je imao ociglednu nameru da me prevari a ovih 50 eur jedva da pokriva cenu drugog polovnog senzora uz svu komplikovanu akrobatiku nabavke i rizik da opet dobijem neispravan deo.

Eto vam slucaj jednog postenog nemca sa zapada koji nije preprodavac vec je prodavao samo taj jedan uredjaj.

I kako na kraju da ga ocenim, jer je poceo da saradjuje tek kad je video da cu da dobijem slucaj i onda se cenkao oko refunda?

Ma sprdačina je sa tim stranskim sajtovim, kao i sa našim... ***.

Meni je Litvanac rekao da spakujem ploču i da je vratim nazad za Litvaniju pa će mi on poslati novu :D Ludog li čoveka...
Međutim, kada sam mu rekao da sam ja ploču nakon fotografisanja montirao u kućište, on se Bog zna kako pobunio i naljutio i onda nema više povratka ploče itd... ***. Ipak smo mi ne priznati Srbistan. Niko nas, bre, ne voli.

Slican slucaj...

Izlicitiram na ebayu jedan uredjaj sa senzorima na 190 eur, polovno ful pakovanje tzv bundle uz onaj nemacki klasican oglase gde napisu da nema vracanja i garancije.
Cim sam izlicitirao poslao sam pitanje da li je uredjaj u potpunosti ispravan...nije mi nista odgovorio osim da potvrdim adresu za slanje.

Dobijem uredjaj bez punjaca i kabla za napajanje, ali to je manje bitno...

Ispostavi se da jedan od senzora zapravo nije ispravan. prodavac apsolutno ignorise sve moje poruke, i ja otvorim dispute, krece palpal agonija i moram ceo slucaj da vodim na nemackom jeziku i ako sam zamolio da se slucaj vodi na engleskom.
Na kraju sam nekako uspeo da izvucem 50eur, i sad vise nisam siguran da li imam pravo da ga ocenim negativno nakon sto sam dobio ovih 50eur jer nemac je imao ociglednu nameru da me prevari a ovih 50 eur jedva da pokriva cenu drugog polovnog senzora uz svu komplikovanu akrobatiku nabavke i rizik da opet dobijem neispravan deo.

Eto vam slucaj jednog postenog nemca sa zapada koji nije preprodavac vec je prodavao samo taj jedan uredjaj.

I kako na kraju da ga ocenim, jer je poceo da saradjuje tek kad je video da cu da dobijem slucaj i onda se cenkao oko refunda?
Eee kakvi bre Nemci pa više od 50% "Nemaca" su Iračani, Iranci, Turci, Albanci, Bosanci, Srbi i ostali madžiburci.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nema veze ko je prodavac na eBay.de, ali takve stvari se odmah reše ukoliko živiš u de i dobio si nesto neispravno itd itd...
Većina stranaca pridaje preko ebay Kleinanzeige, e tu svega ima, sačuvaj bože. Slično nesto kao naš kp

Gesendet von meinem VIE-L09 mit Tapatalk

Kako se rese?
Ovo i jeste stiglo u de, neces ti naci nemca koji bi ti nesto poslao u srbiju isto kao sto odavde ti niko ne bi poslao u nemacku.
Ja nisam ni rekao da me je ovde prevario.

Inace prodavac se zove Detlef Benthien, iz Glücksburga meni to zvuci sasvim nemacki.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Lepo se reši, prijavis sve eBay.de i oni to sve reše. Imao sam jednu situaciju, da sam narucenu robu odmah kao i obično platio preko PayPal, i navodno je na kućnu adresu trebalo da stigne u roku 3 do 4 dana. Posle par dana robe nema, pisao prodavcu i nista, pisao drugi put i opet nista, treći put opet ništa. Kontaktirao eBay.de, bas u opciji sta sam kupio da roba nije stigla itd... Dobio mail da će biti rešeno, posle par dana dobio svoje pare nazad, sta je bilo sa prodavcem, ne znam i ne zanima me... Toliko sa ja imao jedno negativno iskustvo.

Gesendet von meinem HUAWEI M2-A01L mit Tapatalk

Ako nisi primetio to isto sam i ja napisao, ali to nikako nije "takve stvari se odmah reše " vec je trajalo skoro 2 meseca.

Eto i ti si potvrdio da ni nemci nisu posteni ;)

Pa čim sam javio eBay.de moj problem, u roku od 5 dana sam dobio svoje pare nazad, za mene je to rešeno odmah. Prevaranata svuda ima, samo što u slučaju eBay.de i Amazon.de oni stoje iza tebe ka kupca, oni to reše. A razne prodaje preko ebay Kleinanzeige, shpock itd itd, treba izbegavati. I naravno preko eBay.de isključivo kupovati od prodavaca koji nude povraćaj robe ukoliko nisi zadovoljan, sa garancijom itd itd... To naravno fizičko lice ne može da daaa, ali zato postoji milion internet radnji koji prodaju preko eBay.de i Amazon.de, i to je ta neka sigurnost. Mnogo sam do sad kupovao i preko eBay.de i Amazon.de, i mislim da sam dva puta vratio robu, trenerku, i dobio broj veći, i jedno negativno iskustvo.

Gesendet von meinem HUAWEI M2-A01L mit Tapatalk

Bogi, ti si nemac. Ima razlike kada kupuješ u okviru države i van.

Poslednja izmena:
To ti kažem. Pišeš bakari kako je reklamacija laka.

Jeste, laka je ako si u Nemačkoj.

Nije laka ako reklamiraš iz Srbije, platio si carinu za predmet koji nije kao opisan i slično.

Pa sa, ti sam jos napisao u prvom postu da je drugačije kad ovde u de kupujes, onda si i zaštićen. Ja preko eBay.de kupujem samo sto je bas iz de, van de nikako, bas zbog toga da me neko ne zavrne pa salji nazad, čekaj itd...

Gesendet von meinem VIE-L09 mit Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno