Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ne znam koliko se Air droid promenio u poslednje 2 godine, ali sumnjam da se njegov file browser niže porediti sa prvim fajl menadžerom :)
Meni je svojevremeno radio nekako tromo, jer vuče previše stvari sa telefona, pa kao da radim na remote mašinu da nekim kašnjenjem.

I meni se ranije nije svidjao, ali se od verzije 3 prilicno poboljsao :) A taj fajl menadzer je verovatno bolji, ali ovde je primarna funkcija prebacivanje fajlova, a kada se poveze preko ip adrese, sve se radi na racunaru, tj. u browseru (slanje sa telefona na racunar i obrnuto). :)

Da, zavisi koja je primarna potreba, meni je to fajl menadžer, tebi verovatno transfer fajlova :)

Wifi filetransfer pro dok sam koristio narodnu verziju nikad problem, free verzija ima ogranicenje. Airdroid em što je višestruko veći u mb +bagovit.

Sent from my x600 using Tapatalk

Može sa pc-a na fon i obrnuto?
Naravno, i ne trebaju nikad šifre da se ukucavaju prilikom konekcije (jedini uslov, ista mreža), samo kameru okreneš ka bar kodu na monitoru.

Kako nema tamo menadžer? Ima samo radiš sa pc-ja ne sa telefona.

Poslednja izmena:
Ја користим wifi file transfer pro.. Никад проблема.. На било ком компу за секунд све одрадим..

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Može sa pc-a na fon i obrnuto?
X-plore File Manager radi odlicno. Ima zgodnu funkciju:
"Wake-up page
This is special web page which is located on Lonely Cat Games website, so it works even if X-plore is not running on device.
Its purpose is to wake up your device, so that you even don't have to switch on the WiFi sharing function in X-plore on device. You simply open this page on your web broser (you must have it bookmarked before), and it will send signal to your device, wake up X-plore, enable its WiFi sharing function, and start X-plore in web browser.
The goal is to add even more comfort of how you access files on your device."

X-plore File Manager radi odlicno. Ima zgodnu funkciju:
"Wake-up page
This is special web page which is located on Lonely Cat Games website, so it works even if X-plore is not running on device.
Its purpose is to wake up your device, so that you even don't have to switch on the WiFi sharing function in X-plore on device. You simply open this page on your web broser (you must have it bookmarked before), and it will send signal to your device, wake up X-plore, enable its WiFi sharing function, and start X-plore in web browser.
The goal is to add even more comfort of how you access files on your device."

Odlučio sam se za http://web.xender.com/ jer mi je lakši od AirDroid-a i nema ograničenja oko prenosa.
Za tvoj predlog mi je potreban root a to mi ne odgovara.

Meni najlaksi nacin:
Na telefonu imam instaliran mixplorer sa xda (moze i es, solid i dosta drugih). Povezes se na wifi mrezu, otvoris mixplorer, onda serveri, pa ftp server. Tu izaberes koji direktorijum da bude default, user i pass, ako hoces. Na racunaru instaliras recimo winscp (ja koristim njega, moze i filezilla, total commander, double cmd itd), tu uneses host name, i ostalo, sacuvas i to je to. Posle kad god hoces nesto da prebacujes, samo pokrenes ftp na telefonu, i pokrenes winscp na racunaru i sve radi bez problema, ne trebaju ti ni posebne aplikacije niti bilo sta. Ja ne pamtim kad sam zadnji put koristio usb kabl za ovu namenu...

Pisao sam već, pretražite temu.
ES File Explorer, podesi se pass na Windows-u (može onda i da se isključi). U aplikaciji edit server pa unesete username i pass.

Posle toga direktno iz aplikacije ulazite u kompjuter kao da sedite za njim na jedan klik, bukvalno. I kopirate u oba smera. Ne treba ništa da se šeruje.
Sa kompjutera ukucate IP adresu u bilo koji Explorer (bio to Windows, Internet, total commander...) udarite Enter i opet kopirate u oba smera, brišete...

Dakle ništa se ne instalira na kompjuter, jednom se podesi pass (i isključi ako smeta) i to je sve.

Nema pokretanja hiljadu stvari, nema skeniranja kodova, ne treba ništa na računaru da se dira...
Sve radite sa telefona ili kompjutera na jedan klik.
Lakše od ovog nema.

Poslednja izmena:
Dobro, ima li nesto tako jednostavno i za hiperlinkove? Za slanje linkova na telefon u 2 klika, a da nije Pushbullet ekstenzija?

Imam problem sa PlayStore-om, ne znam dal se sam apdejtovao ili do čega je, uglavnom kada ga pokrenem ovo mi izbaci...
55d33b8c2094aa56058739ca27d6e113.jpg

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Probao sam i ništa. Takođe sam probao i sa APKMirror-a 3 poslednje verzije i isto.

Isto...

Vidi da li ti je vreme stavljeno na automatsko (ne lupam, procitao sam na netu), ako to nece onda obrisi google nalog sa telefona, pa se opet uloguj...

Sent from my G620S-L01 using Tapatalk

Vreme je automatsko, obrisao sam account i sad nece da se uloguje...
a4efde14e0837198a3eec48d2864a3b8.jpg

Obrisi google play services(vratice ti na one koji su dosli uz tel.), pa skini sa apk mirror, ali pazi koju verziju skidas, imas u zagradi tri broja kad otvoris app u settings, pa kad skidas sa apk mirror gledaj da ta tri broja budu ista...

c2fa07e86ea324ce530bf2b4f768f4ee.jpg

Ona tri broja, 436 je kod mene.

Poslednja izmena:
Obrisao, restartovao fon, instalirao pravu verziju i opet neće... Strašno.

To nikako u skorije vreme.
Jel smem ja sve od Google-a da obrišem s fona?

Edit: Proradilo-pade mi napamet da odradim clear data na ovom Google account manager-u i sredilo se.

Poslednja izmena:
Imam root...

Pa onda obrisi ako bas hoces, mada ne vidim razlog (mada postoji sansa da pocnu da ti se pojavljuju neke greske ako je stock rom)

Ma sad neću kada je proradilo, ali da nisam rešio problem najverovatnije bih.

Sent from my SM-T365 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno