Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

korisnici modela ZTE H168N uporedite verzije fw pa vidite da li je krenuo update sa možda izmenjenim admin pristupom!!

isključiti TR-069 management i neće imati pristup!

Nema da se (elegantno) isključuje, tj čak ne može da se obrišu "TR-069" i "TR-069 AD" iz WAN DSL definicija. Sa editovanjem HTML-a u Debug Tools sam uspeo da prebacim te 2 WAN definicije sa "routing" na "Bridge connection" i isključim VLAN switch. A na podešavanjima sa tvog screenshot-a stavio za ACS URL "http://127.0.0.1", promenio username i isključio Periodic Inform. 2 password-a izgleda da stalno menja i naravno "Connection Request URL" uvek bude "trenutna IP adresa + port 58000".
Jedino sam zaboravio da prvo uklonim rules za TR-069 pod Route>Static routing pa mi sad na toj stranici stoji upozorenje "Current operation is ineffective, please check configuration parameters.". Pošto matorci sad gledaju TV tj D3i se koristi mrzi me da sad vraćam backup konfiguracije pre svog tog prčkanja pa da ponovo to odradim malo lepšim redosledom :D

korisnici modela ZTE H168N uporedite verzije fw pa vidite da li je krenuo update sa možda izmenjenim admin pristupom!!

Pa za početak u opticaju su već neko vreme 2 različite hardverske revizije H168N koje u startu ne koriste isti firmware.
Ja imam :
HW Version V2.1
SW Version V2.1.0T9_SRB
BOOT Version V2.1.0

I na njemu je još uvek validan admin password "ztonpk" koji sam naravno promenio. Al džabe menjanje ako se ne ubije i remote pristup ruteru :D

Na mom jos uvek radi ztonpk, evo sta imam:

Device Type ZXHN H168N V3.1
Device Serial No. ZTEERTHFAD10570
HW Version V1.0
SW Version V3.1.0T2_SRB
BOOT Version V1.0.1

Sent from my iPhone using Tapatalk

Znam da imaju 2 različite verzije, obe sam imao u rukama......mislim da CR77 koristi V3.1 pa bi bilo lepo da nam on da informaciju o verziji fw i da uporedimo sa korisnicima koji takođe imaju V3.1.

Probajte ovo:

Username: telecomadmin
Password: admintelecom

Ovo je admin nalog za HG8245.

sad sam zvao drugara koji ima ZXHN H168N V3.1, kod njega takođe radi ztonpk

mogao je samo da kopira ovo što smo mi postavili, ako je kucao pogrešnu kombinaciju zbog jezika tastature onda mu svaka čast:)

sad sam na jednom od srceenshot-a CR77 video da mu je fw V3.1.0T2_SRB, znači da je 99% greška prilikom kucanja passworda!

Evo drugari resetovao sam ruter na fabricko podesavanje i ulazim u ruter preko telekom/telekom a ulazim i kao admin preko admin/ztonpk,e sad imam mali problem ovako sam podesio otvaranje porta,ali nikako da dobijem slike kamere iz druge lokacije,inace kad sam kuci u lokalu mislim na lokalnu mrezu kamere mi rade i mogu da ih otvorim,cim odem na mobilni 3g,4g ili iz druge kuce net,ne otvara mi kamere,kao da port nije otvoren,evo kako sam podesio port ,a cak sam isao i da podesavam ddns,pa da preko domena udjem na kamere,medjutim ne znam dali sam dobro podesio posto tamo nema nista da pise sucese,a i kad mi se promeni ip ,on je ne updatuje.evo dve slike,jedna je otvaranje porta ulogovan kao telekom/telekom a druga je podesavanje ddns-a preko admin/ztonpk

Poslednja izmena:
Dobio sam zvanican odgovor od MTS-a preko mail-a da skidaju sa CG NAT-a, tako da budi bez brige. A ppoe podatke ne daju.

Šta je potrebno napisati u zahtevu za skidanje sa CG-NAT-a, neki konkretan razlog ili ne? Na koji mail se šalje zahtev?

Hvala. :)

Ja sam im slao u poruci na stranici na Facebook sa brojem telefona fiksnog i napisao da mi u multiplayer igrama iskače obaveštenje da sam iza NAT Router-a. U roku od 24h je promenjeno

Dajte bacite oko na one moje dve slike,jel sam pravilno otvorio port,i jel sam pravilno popunio onaj ddns update ili treba ono da se stavi na on?

ma ja mislim da sam i ja na cg-nat, ono je 100% lepo otvoren port i trebao bi da imam pristup spolja mojim kamerama,a ja imam samo pristup kad sam u lokalnoj mrezi.

Poslednja izmena:
@CR77: Stavi firewall nivo na "low". Pod uslovom da ti je kamera na toj lokalnoj IP adresi ta koju si uneo (uradi MAC rezervaciju te IP adrese, da je kamera uvek na istoj lokalnoj IP) dobro si uneo podešavanja za otvaranje portova.

Proveri na http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ da li otvoren port.

I da, napomena: izgleda da ovi ZTE modeli (za razliku Huawei) ne podržavaju NAT Reflection/NAT loopback. Znači ne možeš sa sa uređaja koji je u istom LAN-u da pristupaš drugom LAN uređaju preko javne IP adrese rutera/preko DDNS domena, neće ti raditi. DDNS hostname/javni IP možeš da koristiš samo kad pristupaš sa 3G netom ili bilo kojim drugim netom (= van LAN mreže), a u okviru kućne mreže moraš da koristiš lokalnu IP adresu uređaja na koji se forwarduje port kad hoćeš da pristupiš tom uređaju.
Tipa ja ne mogu da otvorim SSH konekciju do Android box-a (na 192.168.1.23) u dnevnoj sobi sa mog mobilnog (na 192.168.1.5) ako koristim moj DDNS hostname (ili javnu IP, isti đavo), nego moram da pravim konekciju ka 192.168.1.23:22 da bi bilo uspešno.
Dok sam imao Huawei u LAN-u je mogao da se koristi i DDNS bez problema

Firewall je bio fabricki na low,gde sa radi ta mac rezervacija u kojoj opciji?Da ja sa 3G netom pokusavam da pridjem kamerama i nece da me ubaci.Lokalno radi ko puska mob na wifi lokalnom 192.168.1.5 i udjem u app na mobu za kamere i odmah mi u lokalu otvori 192.168.1.64 kamere.Samo spolja nece da me pusta.

evo testirao sam ip i port sa one stranice koju si postavio i kaze da su zatvoreni portovi,a lepo su otvoreni svi kao na slici i 8000 port i 8080 port i 554 port,kazu da su zatvoreni na onoj stranici,a ja ih otvorio kao na slici.

Poslednja izmena:
Cekajte bre ljudi, zar nisu svima po defaultu zatvoreni portovi i da samo sa mts-ove strane mogu da se otvore?
Pisano je ovde da su ljudi trazili da im se otvore zeljeni portovi, nekima su otvorili, a neke su glatko od*ebali. Ista prica bese i za skidanje sa nat-a, neko skinut, neko od*eban. Moram tako ruzno da se izrazim, kad su pilicari.

Poslednja izmena:
Firewall je bio fabricki na low,gde sa radi ta mac rezervacija u kojoj opciji?Da ja sa 3G netom pokusavam da pridjem kamerama i nece da me ubaci.Lokalno radi ko puska mob na wifi lokalnom 192.168.1.5 i udjem u app na mobu za kamere i odmah mi u lokalu otvori 192.168.1.64 kamere.Samo spolja nece da me pusta.

evo testirao sam ip i port sa one stranice koju si postavio i kaze da su zatvoreni portovi,a lepo su otvoreni svi kao na slici i 8000 port i 8080 port i 554 port,kazu da su zatvoreni na onoj stranici,a ja ih otvorio kao na slici.

I ja imam isti problem na ZTE ruteru.. Tj. Do pre par dana sam mogao da otvaram portove redovno, sada vise ne mogu. Jedino sto se promenilo je sto sam ubacio TP-LINK WR740N izmedju ZTE rutera i mog kompa, ali je sve pogaseno pa ne bi trebalo da predstavlja problem?

A cekaj ti otvoris port na tom tp linku wr740n,i bez problema radi,a zte te propusti?

Ako imas svoj ruter izmedju ZTE/Huaweia, otvaranje portova je haos... ja licno nisam uspeo, svim kombinacijama fowarda ili DMZa.
Nego je morao da padne bridge.

Radilo mi dok je izmedju stojao neki telekomov jetspeed :( a ne mogu da roknem bridge jer se moji kače na ZTE..
@CR77 Otvarao sam portove na ZTE, i na TP LINK, stavljao dmz, sve moguce probao i ne radi.. Primetio sam samo da mi uTorrent sam otvorio port koji mu treba pomocu uPnP, ne znam moze li to da se iskoristi?

Ja sam danas zvao telekom i rekao,hocu da mi otvorite taj i taj port,jer mi sluzi za dvr kamere,jos plus ako nemogu spolja da pridjem kamerama,pada promena provajdera odma,uzmem onaj mik kod i odem kod budjavog oriona,posto je takva lokacija da nema kablovskog neta,ima neki wifi,ali slabe brzine.Jos mi je ugovor sa telekomom istekao pre 2 meseca.Orion bar da pppoe user i pass,i to mozes i da se igras i da menjas pass.

Na BitTorrent su portovi otvoreni, na port checker stoji closed on!

Screenshot_1.jpg
Screenshot_2.jpg
Screenshot_3.jpg

Poslednja izmena:
Prebacio sve u istu mrezu, spojio tp link preko wan porta na zte, ugasio dhcp i podesio tp link da bude u istom opsegu kao i zte i proradio port forward. Uspeo sam malopre da pokrenem server za CS 1.6 i igrao sa drustvom, a uTorrent kad upalim na port checkeru stoji da je otvoren port, tako da je sve proradilo.

Kako napreduje vektoring i ftth, jel su mrdnuli dupe iz Aleksinca, kojom brzinom napreduju radovi ? Jel u najavi novi set paketa za kucne korisnike ? Dajte malo kvalitetnih informacija, nemojte da spamujete thread sa 200 postova personalnog chat-a koji je trebao da zavrsi u inbox-u. Porfavor

Nazad
Vrh Dno