Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Pošto ne daju vdsl na isdn liniji, pitao sam da zamenim za bbtf.
Odgovor:
Obaveštavamo Vas da prilikom izbora samo BBTF telefonskog priključka nije moguće zadržati istu numeraciju
:S:

Jos nekom zeza net?
Za poslednja dva sata dva puta ispadao po pola sata, probao da prijavim kvar, a ono samo automat:" problem oko interneta je na nivou Srbije" i ni ne prosledjuje poziv dalje operateru...

Meni su spustili dslam throughput sa 50/2 na 30/2. Ne znam zasto kad placam 50/2. Pisao sam zalbu na mail pa cu da vidim. Mozda su mislili da necu primetiti pa da mi malo kraduckaju.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Dali je moguce da su mi iskljucili stari pppoe user i pass za stari ruter,radio do danas,znaci nekih 20 dana od kad su mi doneli onaj ZTE,probao par puta da resetujem tp link ,i nista nema neta.Cim sam skopcao ZTE odmah dosao net.E sad probao sam sve mogudje kombinacije za admin podesavanje i nista nece,jedino ulazi sa telekom/telekom ali tu nema podesavanja za nista skoro,ni za wifi kanal nema podesavanje,e sad dali sam na CG natu ne znam,evo slika koju mi ip daje:

a evo nasao sam i opciju port forward kad se ulogujem sa telekom/telekom,ali ne znam kako da podesim sta da upisem u ova polja,ako moze neko da mi pomogne ,znaci treba da otvorim par portova za kamere.

Moras prvo da vidis koje portove kamera koristi da bi ih otvorio. Najlakse ti je stavi ip od kamera na exposed ako imas u podesavanjima. Stavi neki tezak pass na kamere i to je to.

probaj ova podesavanja za zte da se logujes ko admin
username:admin
password:ztonpk

probao oba i kaze wrong pass,ali posle treceg pogresnog pokusaja ide neko odbrojavanje od 50 sekundi da nemogu da probam log in.

Telekom Srbija VDSL

Jesi probao user:admin pass:admints

ovo nisam,probacu danas,a dali sam ja na cg-nat,po onim mojim slikama sa ip?i dali mogu sam da otvorim port posto ima slika ona poslednja sa opcijom port forward?
Za ZTE admin pristup je zavisi od modela:

username: admin
password: ztonpk

ili

username: admin
password: tzlkisonpk

pass: admints je na starim modelima telekom modema prolazio, meni nije poznato da je na nekom novom modelu taj pass.........a kroz ruke mi je prošlo dosta telekom modela!

Poslednja izmena:
Ispada da je ruter od @CR77 jedinstven primerak :p Pola foruma ima isti taj model i kod svih je 1 od ta 2 password-a.

Nisi na CG NAT-u, imas javnu IP adresu. :)

Ako nisam na cg-natu,onda mogu da otvorim sam port?Ima tamo ona poslednja slika kad udjem na telekom/telekom imam port forward,pokusacu danas tu da podesavam da vidim dali moze.A dali postoji sansa da me za nekih 6 meseci ili sta ja znam bace na taj cg-nat ili ostaje ovako kako je dok nepromenim neku novu opremu?

Ako nisam na cg-natu,onda mogu da otvorim sam port?Ima tamo ona poslednja slika kad udjem na telekom/telekom imam port forward,pokusacu danas tu da podesavam da vidim dali moze.A dali postoji sansa da me za nekih 6 meseci ili sta ja znam bace na taj cg-nat ili ostaje ovako kako je dok nepromenim neku novu opremu?

Mozes da forward-ujes port. Pa i da te bace na CG NAT, posaljes zajtev da te skinu i to je to.

Poslao ja zahtev i za pppoe,pa nece da daju,tako ce reci i za cg-nat,moras da predjes na staticku ip,ako hoces pppoe i bez cg-nata.

Poslao ja zahtev i za pppoe,pa nece da daju,tako ce reci i za cg-nat,moras da predjes na staticku ip,ako hoces pppoe i bez cg-nata.

Dobio sam zvanican odgovor od MTS-a preko mail-a da skidaju sa CG NAT-a, tako da budi bez brige. A ppoe podatke ne daju.

jeste probali da udjete na admin nalog na svojim ruterima? kod mene je do pre neki dan na vdsl zte ruteru prolazilo sa admin/tzlkisonpk a sinoc nije htelo.

Послато са SM-N7505 уз помоћ Тапатока

Изгледа да је све повезано, пустили су апдејт да се свима промени админ лозинка, плус не дају PPPoE податке ... круг се полако затвара и све ће много лакше да се контролише. ;)

Jel se firmware na ZTE ruterima azurira od strane MTS-a daljinskim putem? Jedino bi tako mogao da se onemoguci admin pristup istom (da u novom firmware-u promene podatke za admin pristup). Jedino mi to pada napamet. Ili je to, ili brljaju.

Koji ruter tj model?
Kod mene na ZTE H168N V2.1 i dalje "radi" ztonpk.
Jel Telekonj remote prčka (i pušta firmware update) pomoću ovog TR-069? Da to roknem na vreme dok još imam admin pristup :D

f94af66e68df047bf600d3f722546a4c.jpg

Sta konkretno ovde treba da se iskljuci?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel se firmware na ZTE ruterima azurira od strane MTS-a daljinskim putem?

Jel Telekonj remote prčka (i pušta firmware update) pomoću ovog TR-069?

Da. Ali ako im zeznes admin pristup, ocekuj nula tehnicke podrske, ako uopste probaju da dotaknu modem.
(ne bi trebalo da bude problema ako je samo zabranjen update nekako, a oni probaju, ide to po krugovima, pa se vrate i opet probaju)

A da se napravi jos jedan admin nalog? MOzda update samo menja sifru ovom a ostala podesavanja ne dira.

@EDIT

Ili jos bolje, staviti da telekom user isto ima admin prava...

Jel se moze nekako iscupati admin password ako ga promene?

Vrh Dno