Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

placanje preko mobilnog ide bez problema i popusti na mobilnoj aplikaciji su veci nego na sajtu !!!

za sd karticu popust na webu 26% i postarina 0.96$
na mobilnom 27% i postarina 0
:-devil-:

Meni 2 porudžbine stoje od jutros na processing, nisam ni mail za potvrdu dobio još uvek al pretpostavljam da je to normalno za danas.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Cek...

Ja platio jos jutros u 09.17 i stoji mi jos uvek na processing. Mail sam proverio (opet) nakon sto procitah tvoju poruku...ali... jel' mail mora da stigne da bih ja odobrio ili? Platio sam karticom, i secam se ispisalo je da je order uspesno 'prihvacen'.

Zar sad moram i taj mail da cekam da bi im odobrio? (ne narucujem cesto, pa ako su mi pitanja 'cudna' probajte da ih tolerisete) :D

Cek...

Ja platio jos jutros u 09.17 i stoji mi jos uvek na processing. Mail sam proverio (opet) nakon sto procitah tvoju poruku...ali... jel' mail mora da stigne da bih ja odobrio ili? Platio sam karticom, i secam se ispisalo je da je order uspesno 'prihvacen'.

Zar sad moram i taj mail da cekam da bi im odobrio? (ne narucujem cesto, pa ako su mi pitanja 'cudna' probajte da ih tolerisete) :D
Ma ne nego obično stigne mail koji potvrđuje kupovinu. Šta znam, možda treba to da prođe da bi poslali taj mail.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Jel se razume neko u action kamerice? Interesuje me jel 55-60$ povoljna cena za Sjcam 4000 ili cista 11.11 navlakusa?

Koja su ***** ovi kinezi, pre neki dan ubacim neke stvari u listu zelja i sad hteo da kupum i opa postarina 1 dolar a juce free...veca djubrad i od nas.

pa sad su stavili i postarinu za one male micro usb adaptere....kostali su pre 10tak dana pola dolara sa free shipingom...sada su isto toliko samo shiping 1.30 dollar..i jos bez trackinga...

Meni jos od jutros ne prolazi transakcija "zbog preopterecenja". Item-I su rezervisani, ali nit sam dobio SMS da su skinuta sredstva sa racuna, nit se stanje promenilo. Videcemo sta ce na kraju biti...

A rasprodaja je u nasem fazonu (malo sutra jeftinije), cene su iste kao sto bi dobili na mob aplikaciji nego su vestacki napumpane cene proteklih 10ak dana na nenormalne nivoe i sad na popustu su u stvari redovne cene minus par %...

Meni su prošli tri ordera na sitnice od jutros, kao i jedna uplata na order koji je cancelovan. Kontam da će to da vrate nazad kad se proknjiži. Imao sam još nekoliko otkazanih (zbrka s karticom), nadam se da neće i ti da prođu, nije mi do zavrzlama.

Nije ni meni prosla translakcija od jutros, malo pre isao na cancel order i opet narucio i proslo odma sve...

Od jutros narucio 5-6 proizvoda, sve proslo, neki su i preko 30$, a do kraja dana cu jos toliko dok skontam sta mi jos treba. Jel ima neko preporuku sa usb fleske sa alija? Video sam da ima onaj sandisk za 7$ koji je navodno 130MBPS i 3.0

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nije ni meni prosla translakcija od jutros, malo pre isao na cancel order i opet narucio i proslo odma sve...

ne zezaj sad lukac3, ionako sam se unervozio :)

Sta se desi ako cancel-ujem pa ponovo narucim? Nece valjda da se napravi neka zbrka pa da me charge-uju 2x ?

Meni jos od jutros ne prolazi transakcija "zbog preopterecenja". Item-I su rezervisani, ali nit sam dobio SMS da su skinuta sredstva sa racuna, nit se stanje promenilo. Videcemo sta ce na kraju biti...

Proslo malopre. Znaci od 9:15 do 14:15 sam bio u redu za placanje. Kao da sam cekao red u opstini :D

ne zezaj sad lukac3, ionako sam se unervozio :)

Sta se desi ako cancel-ujem pa ponovo narucim? Nece valjda da se napravi neka zbrka pa da me charge-uju 2x ?

Ja sam bio porucio 2 proizvoda u razmaku od 1 min, jedan prosao bez problema na drugom stojalo payment processing i onaj zelenic upitnik(da je rezverisano po toj ceni)
Na prvi proizvod mi skinuo odma kes na drugom nista, stojalo je tako jedno 4 sata sigurno. Ja usao u order i isao order cancel i opet porucio i on prihvatio(skinuo kes)

Ja evo visim na Ali nalogu i refreshujem. Stoji jos uvek. Pise ona poruka da ce order biti process-ovan do 6 sati, sto znaci da ce taj period brzo da istekne (za nekih pola sata otprilike). Onda cu videti sta da radim. Stvarno zar taj Marfi ne moze neki dan da odmori. :)

Moze li preporuka za photo frame sa touchscreen-om ili mozda tablet, do 60, 70e.

Proslo 6 sati cekanja i na kraju sam cancelovao order. Probao ponovo da kupim i sada imam sledecu situaciju:

520mStW.png

FU !

EDIT: ponovo proverih stanje na kartici i sada su skinuta sredstva sa kartice a na aliju mi pise 'awaiting order'. Takodje kada kliknem na 'view detail' otvori se nova stranica gde pise:

order number: xxxxxxxxxx
Status: This order is awaiting your payment

I onda podsetnik da ukoliko ne platim u roku od 20 dana da ce order biti cancelovan
Ispod toga imam dugme 'pay now' i 'cancel order'

Uy0e83O.png

E sad mene zanima...sta je ovo? Ako su mi vec skinuta sredstva sa kartice, sta sad ovi sa alija hoce? Ono sto meni pada na pamet...da nije mozda da je 'Ali' rezervisao sredstva a ja (jos jednom) moram da potvrdim da placam prodavcu? (nesto kao escrow)? Ne bih da im platim 2x, posto vrednost nije bas 'par dolara', a ne zelim ni da dodjem u situaciju da mi oni posle 'refundiraju' ako to ucine (2x naplate).

Moze li neko da mi objasni ako je imao ovakvu situaciju, posto prvi put narucujem sa Alija.

Poslednja izmena:
Nisam ništa kupovao ni ove a ni prošle godine.

Oko zelenih upitnika: mislim da definitivno treba ostaviti tako, i cekati.

Ja sam pre neki dan ponistio takvu porudzbinu (nista nije skinuto sa kartice pre ponistavanja), i napravio novu, koja je prosla, i naplacena.

Sledeci dan pogledam card statement, kad ono naplacena i ta koju sam ponistio (100% je naplacena nakon sto je ponistena, nije pre)

To je bilo pre mozda 4-5 dana, i jos nista nije vraceno.

evo upravo imam razgovor sa kineskim supportom. Ovoliku frustraciju skoro nisam imao. Veza se non stop prekida i dobijam novog 'agenta'. Objasnim mu sve sta treba i on opet zapeo pita stara pitanja u krug. Da mu damm stari order number. Ja kazem izbrisao sam to iz deleted orders pre nego sto sam narucio ponovo, on opet trazi old order number i tako u krug. Sad opet pukla veza i ne mogu da mu posaljem screenshot sa statusa mastercard-a da bi video da su uzeli pare. Sad opet novi agent 4-5 po redu, pa njemu opet sve da objasnjavam.

U p.m. bre i ali i sve redom!

Poslednja izmena:
10-15 dana je za refund sredstava sa otkazanih porudžbina

Ima li neki stvaran popust na nesto ili je sve prevara? Gledam neke stvari koje sam porucio pre mesec dana sada je cena ista, ponesto je i skuplje...

ma nek se n0s3. Lepo pise cekaj do 6 sati da porudzbina bude processed. Cekao ceo jbni dan od 9.17 kada sam narucio i nista. Onda resih da kancelujem, zatim obrisah order is 'deleted order' sekcije, i ponovo probah da narucim. upisah sve sto treba i pritisnuh taster. I dobih poruku da imaju problem sa mastercardom i da probam kasnije. Ja reko daj da ja proverim sta se desava sa mojim master card nalogom, kad ono tamo skinuta sredstva, a na aliju mi i dalje za onaj order pise da platim. Pa jbote dobro sto mi nisu blizu. Stvarno sam besan. Ali bas. Dobro sto nema nikoga u blizini...

Ja gledam neke stvari, koje i nemaju oni 11.11 sale i cene su prilicno vece nego pre nekoliko dana.

Treba mi kupon 50$ za 100$, besplatan da bi se isplatilo :)

Vrh Dno