Za svaki proizvod koji se uveze treba atest. Naravno naš, ne iz EU. Recimo nas 5-6 hoćemo da uvezeme istu stvar. Svako plaća atest posebno. Što bi se reklo u našem narodu "svaka vaška obaška"

Kada bi svi mogli da uvoze, bez neke veće papirologije i raznih gluposti, prestali bi i šverceri sa radom, jer je to nesiplativo. Ovim bi se zaposlilo i dosta naših ljudi. Ovo što sam napisao važi samo za grane industrije koje ne postoje "
realno" kod nas. Negde sam pročitao da Ei Niš ima neku licencu za kamere, i onda naravno "mora da se štiti domaća privreda". Uveo bih realno, par puta veće, subvencije za "
realnu poljoprivredu". Onaj ko uzgaja i sadi da dobija pare, a ne svako ko se registruje u UT. Savesni poljoprivrednici bi treba da osiguraju svoje uslove kod "
normalnih osiguravajćih kuća". Naravno za sve ovo bi trebalo da postoji odgovoarajuće telo. Na nivou zadatka. Da ne bude kao sa NBS. 2007 godine u martu je propisan zakon da više nema parica nego da ide zaokruživanje. Vidim da EPS, MTS, Srbija Gas i mnogi drugi se "
striktno prodržavaju toga". Par puta sam bio baš u velikoj nedoumici, da tužim navedene firme i tako ispravim "krivu Drinu". Na žalost svih nas, lekar mi je savetovao, zbog zdravlja, da izbegavam bilo kakav stes. Prestao sam da gledam TV i čitam novine. Jedino što ovde na foumu visim

Možda je ovo i njabolji razlog da dobijem onu nagradu Bencha - ako nije istekao rok

. Mada nisam siguran ni šta bih sa njom radio ?