Šta je novo?

GeForce GTX 1050 (Ti) Thread

Ima ljudi koji nece ati ni za dzabe, uzmi i to u obzir

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

I da se uzme to u obzir opet nema osobe sa pola mozga koja će dati 30+k za 1050Ti.

Nije to sada poenta, poenta je ta da sto bi kupovao nesto sto je losije po cenu toga da platis mnogo vise a imas izbora da prodjes jeftinije i da dobijes bolji proizvod.

Po meni ti ljudi koji biraju po cenu da nesto preplate su ludi jer nijedna stvar nije vredna nekoga ili nesto favorizovati i po cenu da prodjes losije i skuplje da kupujes to. Jednostavno narod u bivsoj SFRJ nije jos uvek toliko bogat da bi mogo nekoga ili nesto da favorizuje zarad svog cefa.

Mislim da ne b bilo loše poslati nekome iz Nvidije ove naduvane cijene i ukazati na to šta se od AMD-a može kupiti za te pare. :d

Da li nV moze uopste da intervenise po tom pitanju?

Da li nV moze uopste da intervenise po tom pitanju?

Znam da su ranije isto cijene nekih kartica bile ovako prenaduvane i da su preko noći spuštene na razuman nivo. Sjećam se samo da su bile iz srednje klase.

Opet ista prica...A eno DeRadicci postavio situaciju na izlasku GTX 1060 i bilo je slicno.

A samo treba sacekati mesec, dva i posetiti Madjare i eto GTX 1050 Ti za 160 evra.

Necete kod Madjara? OK, ali onda bez kuknjave kako kod nas deru.

Generalno nisam upoznat sa cenama ali gledajuci Newegg i cene preko bare :)

Tamo je 750Ti recimo 120-140$ što se donekle slaže sa našim cenama ali...
isto tako je
Evga 1050 ( dakle ne TI nego obična ) celih 119$ da ne kažem da su Ti modeli od 129$ pa do 160$

Dakle mislim da priča sa našim prodavcima ''tek je izašla mi smo ovce za šišanje'' nije baš na mestu. Generalno ja mislim da niko nije glup da je kupi po toj ceni ali ono što mi smeta jeste vređanje inteligencije prosečnog potrošača u Srbiji :)

Meni je kao proizvod 1050 (Ti) savršen proizvod za moje potrebe , ali sa cenom koja je predaleko od preporučene MPC koja se reklamira u ''belom svetu'' jednostavno nešto što me tera da gledam u drugom pravcu

To je sad trend,cak I kod gtx1080, te preporucene cene su bile samo za slikanje,a umesto njih je stigao Founders edition. Zaboravite preporucene cene,gledajte samo aktuelne

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Generalno nisam upoznat sa cenama ali gledajuci Newegg i cene preko bare :)

Tamo je 750Ti recimo 120-140$ što se donekle slaže sa našim cenama ali...
isto tako je

Pa ono, kada je izasla bila je 150-160 evra. Tek posle dugo vremena joj je pala cena.

Sreca pa je tada u prodaji jos bila GTX650Ti Boost za ~20 evra manje.

Evo ja upravo uzeo safirku 470 u bench shopu za 29440 računajući onaj popust od 5%

Sent from my iPhone using Tapatalk

Voleo bih da vidim i 1050 na stanju kod nas i njegovu cenu.I generalno sačekati negde do kraja godine da se to stabilizuje , ako će uopšte. Problem je što je 1050 kao proizvod kreiran da bude između 950 i 960, ako cena bude takva dakle u domaćim prodavnicama negde oko 20.000din imaće od mene kupovinu.Kao što bi i 1050ti imala za 25000din ( Asus modeli koje gledam )

Pa u domacoj trgovini imas RX470 4GB za 29000, drasticno je jaca.
Meni se licno bas svidja 1050Ti, ali za cenu do 150-160e.

Asus Strix RX470 4GB mi je zapala za oko ali ono što me malo odvraća jesu žalbe na pojedine RX 470 primerke ? Zato sam negde našao kompromis za 1050ti ili 1050 :)

I takva skrnava kakva je, pojesce 1050Ti za dorucak. A ovo sto sam napisao za 29000 je PowerColor, nije ASUS, ne znam da li ti nesto menja. Ima garanciju i novo je...
ASUS Strix RX 470 nije bas dobar izbor, ogranicena je 6pin konektorom I generalno mi se (subjektivno) ne svidja kako je napravljena. Nisam posedovao, ali citajuci razne opise prosto m ise ne svidja. Doduse, ako je nadjes jeftino (tipa ispod 200e, za te pare valja :D)

1050Ti je keva sto se tice perf/watt u jeftinijem segmentu, dobijes ~R9 380 u 75W.

Poslednja izmena:
Ne znam sto su svi poceli da se pale na tu potrosnju, kao da je bitno...40W manje trosi 1050 od 470, ako se igras na 100% grafike 2.5 sata dnevno, to je oko 100W. 10 dana ustedis 5 dinara, 30 dana 15, godinu dana 180 dinara.

A sto ne bi? Ne vidis sumu od drveca...

Manja potrosnja = potrebno manje hladjenja = tisi racunar.
Ne treba ti zver napajanje; Ima polu pasivnih napajanja manje snage (~400-500W) koja do 50% uopste I ne pale vent, tj ne cuju se.
Ima brend masina koje nemaju 6-pin a ne primaju "normalna" napajanja.
Karticu male potrosnje mozes I u SFF fromatu naci, spakujes i5 I ovakvu grafiku u nesto velicine kutije za patike i cusnes iza TVa i imas ozbiljan PC za sve sto mozes da zamislis u kuci, pa cak i ozbiljniji gaming.

Niko ne pominje potrosnju u funkciji racuna za struju...

edit:
ne mislim na kutiju za patike br 50, nego recimo decije patike :)

edit2:
470, ako hoces da ne trotluje, trosi bar 150w (eno pogledaj Strix 470 kako lupa u power limit plafon jer ima samo 6 pin) sto je ravno duplo vise u odnosu na 1050ti. Jeste 470 dosta brza, ali duplo nije.

edit3:
Ubedljivo je nevidija bolja za htpc male potrosnje, eno u UVD rezimu trosi mizerno. Ne mogu sad da guglam sa telefona, ali mislim da 470(d) trosi vise za RED velicina. Sto znaci da dok si u HTPC modu verovatno cela masina moze full pasivno da se hladi ako je unutra nevidija.

Poslednja izmena:
Da se ispravim, nije red velicina, nego 3x. Promenilo se I kod AMDa na bolje sa ovom poslednjom generacijom.
power_bluray.png

Zato ova R9 280X trosi skoro 60W da mi dekodira decije crtace. Ne znam dal da ostavim GPU ili CPU da se muci sa dekodiranjem, izadje na isto.

Poslednja izmena:
A sto ne bi? Ne vidis sumu od drveca...

Manja potrosnja = potrebno manje hladjenja = tisi racunar.
Ne treba ti zver napajanje; Ima polu pasivnih napajanja manje snage (~400-500W) koja do 50% uopste I ne pale vent, tj ne cuju se.
Ima brend masina koje nemaju 6-pin a ne primaju "normalna" napajanja.

Netacno. Kartice u klasi 1050 po pravilu imaju slabije hladjenje od vise klase (470) te nisu ni tise ni hladnije. U slucaju da imaju jace hladjenje nit budu tako male za micro kucista, niti budu tako jeftine.
Ne treba ti zver napajanje ni za jednu, razlika je kao sto sam vec pomenuo 40W. Razlika u ceni napajanja razlike snage od 50W je par evra, maksimum 10.
Ti sto pakuju masine u iTX kucista su totalno nebitni, jer predstavljaju manje od 0.1% vlasnika, te su takvi argumenti totalno nebitni.

Poslednja izmena:
Ja zamenio 5 standardnih sijalica (kuhinja, hodnik, dnevna soba) od 25-100W sa LED modelima od 3-7W. Ukupna potrošnja pala sa 250W na 25W. Rade svaki dan po 6 sati u proseku, znači da štedim ~1,3 kWh dnevno. S druge strane, grafička mi pod opterećenjm radi možda 10 sati nedeljno. Ako bih uzeo neku koja troši 100W manje, uštedeo bih ~0,15 kWh dnevno. Znači da imam 9 puta veću uštedu na sijalicama koje sam paltio ukupno ~1200 rsd, nego da sam kupio efikasniju grafičku (npr. 750Ti) koja je bila 3-4 hiljade skuplja (iako ona troši samo 50W manje, tako da je ušteda na sijalicama još veća)

Naravno, neko ko igra igre 10 sati svaki dan, i to u mraku, svakako treba da brine više o grafičkoj. Hteo sam samo da skrenem pažnju da potrošnja ne znači svima isto. I da ako već brinemo o računu za struju, trebalo bi da imamo u vidu da su moguće uštede i na drugim proizvodima :D

Ma bre...tako mala razlika u potrosnji nikad nije bila relevantna, to je od skora deo prodajne propagande kompanija koje znaju da se geekovi pale na zivotnu sredinu :D inace, sa kakvim zarom se ovde pominje par desetina W razlika to je neverovatno, kao da je usteda po 20e mesecno a ne po 20 dinara.

Netacno. Kartice u klasi 1050 po pravilu imaju slabije hladjenje od vise klase (470) te nisu ni tise ni hladnije. U slucaju da imaju jace hladjenje nit budu tako male za micro kucista, niti budu tako jeftine.
Ne treba ti zver napajanje ni za jednu, razlika je kao sto sam vec pomenuo 40W. Razlika u ceni napajanja razlike snage od 50W je par evra, maksimum 10.
Ti sto pakuju masine u iTX kucista su totalno nebitni, jer predstavljaju manje od 0.1% vlasnika, te su takvi argumenti totalno nebitni.

1) Zato sto im ne treba bar 2 ventilatora i kilo bakra. Iole krsteno hladjenje sa jednim velikim sporim ventilatorom ce ohladiti kartu na malom (tihom) broju obrtaja, ne trebaju hitpajpovi, samo malo veci aluminijum. Takvi hladnjaci nisu basnoslovno skupi, ne dizu cenu vise od par $. Svakako manje od heatpipe kulera. Sad sto se proizvodjaci ciganisu za svaki cent, ***...
2) Razlika je BAR 75W, ne znam gde nalazis 40W kad se RX470 muci dok ne oplete preko power limita od 150W. Gledas AMD propagandu od 110W TDP ali to otpada samo na cip, a gde je memorija, gubitci u VRM, ventilatori? Sve to ode u toplotu. 1050Ti KOMPLETAN vuce 75W. 1050Ti nema cak ni 6pin, 470 SVE sem Sapphire "referentne" I ASUS Strix imaju 8 pin. Sta ce im, ako je potrosnja 115W kako kazes? 115W trosi R9 270X pa eno sve imaju bar 6pin, a velika vecina 2x 6pin (99%).
Jos ti to pricam kao covek cijih poslednjih 6-7 kartica je AMD (I ova sad isto) jer nisam hteo da placam nvidijin namet za to sto pise NVidia na karti.
3) Ne treba, zaista. Ali je lakse naci gold/platinum/titanium/fanless napajanje manje snage a da ne kosta bubreg, za jaca cena ide eksponencijalno. No to nije toliko ni bitno jer je marginalno, bitno je da 1050Ti mozes prodati I coveku koji ima office masinu staru 3-4 godine (sasvim upotrebljiv i3, i5 recimo) sa napajanjem a-la 450W LC Power I to ce sve da radi super, bez da menja i napajanje (sto onda jos vise baca razliku u ceni u odnosu na AMD). Ja licno ne bih imao jaja da stavim RX 470 na duzi period na takvo napajanje. A koliko imas ovde postova sa pitanjem "da li je moje napajanje dovoljno da podrzi ....", pa se ispostavi da je tu negde - radilo bi, al gledaj da menjas?
4) Mozda je minimalan broj ITX korisnika, ali sto da mi grafika trosi 15W (moja srce mnogo vise, a ekvivalent NVidia tipa 5x manje W) i povremeno pali vent dok gledam film ili surfujem po sajtu sa glupim flesom, kad moze pasivno sve to da radi i da se ne cuje uopste. A da recimo zelis ITX ili recimo SFF (velicine video rikordera nekad), ti sa AMD nema sanse da napravis masinu koja ce prici po performansama ovoj kartici. A uz to ce NVidia biti i tisa jer manje trosi.

Gomila sitnih stvari, ali nakupi se to jedno po jedno. Pazi, ja sam AMDovac, ali NVidia stvarno sad ima bolji proizvod. Na stranu sto su jako bezobrazni, spletkarosi, podmetaci, ucenjivaci itd jos i alavi na pare.

Nije fer da se porede RX 470 i 1050Ti, stoji, ali ne znam sta bih poredio sa RX 460... 4 godine staru 7870? GTX660?

edit:
Opet vi o potrosnji el. energije. Aman, nebitno, ne rudarimo karticama pa da je bitno jel 3 din il 8 din. Ali je bitno sa aspekta da se SVE to raspe u termalnu energiju, treba to ohladiti. Pa onda ulazes u ventilatore, kucista koja imaju mesta za te ventilatore. Cemu?

edit2:
S tim sto cu ja verovatno kupiti RX 470 kad mu malo padne cena (kao i 5 puta do sad AMD), jer ce 1050Ti verovatno biti i skuplji kad budem kupovao; ali mi sve ono gore navedeno ide na zivac kod AMDa.

Poslednja izmena:
Sve divno krasno, ali ta GTX 1050Ti ne moze prismrditi RX 470, kopljama je ta kartica daleko od GTX 1050Ti.

Naravno, druge su klase. Al je bliza 470 nego 460. Preveliki jaz je AMD napravio, eno sad se vade 470D karticom koja ce cenom da gadja 1050Ti, bice brza 470D (cak i osakacena), ali ce imati sve one nedostatke koje ima I 470... Mozda malo umanjene.

Naravno, druge su klase. Al je bliza 470 nego 460. Preveliki jaz je AMD napravio, eno sad se vade 470D karticom koja ce cenom da gadja 1050Ti, bice brza 470D (cak i osakacena), ali ce imati sve one nedostatke koje ima I 470... Mozda malo umanjene.

Jel pod nedostacima podrazumevas toplotu koju oslobadja/energiju koju trosi?

U mom dobro provetrenom kucistu(2x14cm+3x12cm i lc-cc-120 na cpu) safirka ne prelazi 35% sa ventilatorima i ne ide preko 70c u gejmingu, uglavnom overwatch ali sve na maximalni maximum i nema neke razlike ni pri novijim titlovima.

Sto se tice napajanja slazem se da treba jace nego kod Nvidije.
Mada je ne bih menjao ni za koji gtx 1060 3gb jer mi je full karta, ne cuje se u radu, sve je poterala na max sto sam bacio na nju, osim par igara sa cpu bottleneckom, i bukvalno je necujna.
Ali ume da povuce ~180w GPU draw only + memorija i ostalo.

Probao sam da undervoltujem za 50mV smanjilo mi potrosnju za 20akwatti, mozda malo manje ne secam se tacno, i par stepeni temperature ali sam vratio jer nije bilo potrebe da to radim isprva.

Ova 1050ti je lepo resenje ako stvarno bude mogla da se uzme za 160e kroz par meseci, pogotovo kao sto ti kazes za ljude sa slabijim napajanjima i manje provetrenim kucistima :)
Edit: Ne kazem da je 1060 3gb losa karta i ne zelim raspravku, svako ima pravo da uzme ono sto hoce i testovi su pokazali da je karta dobra.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Da grafike ne trose ovoliko koliko trose ja bih jos bio na starom Chenbro Gaming Bomb kucistu i sa ovako nekim malim potrosacima bih imao solidne temperature. Mislim da je zamenjeno kao "na granici" kad je unutra bio Phenom II 965 I 7850, znaci oko 230-240W toplote. Bilo mi je super, tool-free, samo si srafio hardove, plocu I napajanje, sve ostalo je bilo na kvakice i polugice. Ali je za ventilaciju bilo truba, 92mm napred, 120mm pozadi + napajanje.
Nekad vise nego dovoljno, ispod minimuma vec neko vreme. Ne zelim da ispadne zalopojka, nego eto, nekad je bilo dovoljno dva ventilatora, danas eto ti imas 5, ja imam 4, maltene nema coveka ovde koji nema multiventilator generator promaje ispod stola - a zasto? Jer treba ohladiti taj pakao unutra...

Ja sam iskreno nakupovao kuciste i ventilatore jer sam imao neko obicno, malo i ruzno.
Uvek sam hteo neko vece kuciste i sledeci komp kad budem uzimao za nekoliko godina, od prve plate nadam se, ide neki full tower od 15-20kg garant :D
Ali realno, i ta 280x je dosta jaca od gtx 960.
Ne znam kakva joj je cena bila kad je bila aktuelna ali po oglasima ide za 120-130e sada pa ne verujem da je bila puno skuplja od 960 a dosta jaka karta.
Ali 300w potrosnje ume da zaboli :D

Sent from mTalk

@Ostoja

1. Ne znam bas, na techpowerup MSI 1050ti sa dva venta i kilo bakra radi na 65 stepeni...msi 470 sa istim hladjenjem generalno radi na oko 65 takodje.
2. Buduci da imam 5 komada 470 kartica, nemam sta da verujem ili ne u potrosnju...imam i merac potrosnje iz zida. 470 trosi do 130W u igrama. U majningu mi trose 90W undervoltovane.
3. Ezoterija koju kupuje zanemarljiv broj ljudi je definicija za fanless napajanja, kupuju uglavnom iz cistog fanatizma jer nista ne vredi 0 buke kad vecina zivi u zgradama pored kojih treste putevi, muzika iz drugih stanova/kuca, i milion drugih stvari-a i takva napajanja kupuje 0.01% ljudi. Dakle, nebitan argument.
4. Vidi stavku 3. Nebitna grupa konzumenata iz razloga malobrojnosti.

Uglavnom, koliko ja uspevam da vidim, "problem" (ne znam koju drugu rec da upotrebim) je sto ti generalizujes iz nekih vrlo retkih scenarija-iTX, fanless napajanja i slicno-na opstu temu, u smislu koja je bolja, a zaboravljas performanse...u toj teoriji i ulazenju u svaku sitnicu izgubio si iz vida ono daleko najvznije. 470 je znacajno bolja karta od 1050ti a beznacajno skuplja, oko 20-30e koliko vidim u GER, sto je proporcionalno najavljenim cenama (140 vs 170 USD u SAD). To sto neki onanisu kako ce da je kupe za 140 evra, evo sto cena nije pala a cena je vec dostigla normu u Nemackoj ...hoce al za godinu dana da je dobiju po toj ceni.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno