Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Сигурно га је мрзело, јер си ти једини човек коме он треба да испоручи пакет за цело своје радно време. Пре него подигнете тако нос поставите се на његово место и имајте мало разумевања, најлакше је свађати се, пријављивати и стварати непријатеље.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Ajde ne troluj vise po temi. Zna se sta je ciji posao i kako treba da se obavlja. Najprostiji posao na svetu i sad treba imati razumevanja za one koji ni takav nisu u stanju da rade kako treba.

Imao sam razumevanja kad me je nazvao u 11 sati ujutru i rekao da ne moze da isporuci paket jer je vec u Cicevcu i prosao je Lucinu ja sam rekao ok nisam se naljutio uopste desava se da na paketu pise pogresna adresa ali sam mu lepo objasnio koja je moja adresa i on je rekao da ce popodne isporuciti paket na moju adresu i lepo smo se dogovorili.
Ne moze njega da mrzi ceo dan takoreci da mi donese paket to mu je posao ako nije mogao popodne da isporuci paket na moju adresu mogao je lepo da kaze ja ne mogu da ti isporucim paket na tvoju adresu sad da li moze sutra?
Ali ne gospodin me zove i kaze dodji ti lepo 2.5 km do mene to sto cu ja da pokisnem dok otvorim kapiju i udjem u auto i posle kad bi izasao iz auta da preuzmem paket sta to njega briga on bi celo vreme sedeo u kombiju i pusio cigare i samo bi mi pruzio paket.
Da sam bio na njegovom mestu lepo bi nazvao i rekao ne mogu da ti isporucim paket na tvoju adresu danas izvini da li mogu sutra,sigurno ne bi rekao ej dodji ti do mene sta ima veze sto sam daleko zurim u magacin.

Сигурно га је мрзело, јер си ти једини човек коме он треба да испоручи пакет за цело своје радно време. Пре него подигнете тако нос поставите се на његово место и имајте мало разумевања, најлакше је свађати се, пријављивати и стварати непријатеље.

Jel ti citas sta se ovde pise ili samo palamudis u prazno? Covek mu je lepo rekao da nije ta adresa i da moze sutra da dodje, ovaj je rekao da ce doci danas kasnije i na kraju ga je iscimao. Pa ja ni u ludilu ne bi isao ni 500m, a kamoli 2,5km da bi on meni dao paket koji je duzan da mi isporuci na vrata. On je tu ispao bezobrazan iako mu je covek lepo rekao da moze i sutra da dodje. Zbog ovoga sto su mu odbili od plate sledeci put ga nece mrzeti da se iscima. *** kao da peske ide, a ne kombijem.

Није дужан да му испоручи на адресу која није наведена на пакету. Док то не схватите даља расправа нема смисла.

Ako postoji takvo pravilo da kurir nije duzan da isporucuje paket ako je adresa na paketu pogresno napisana onda nije trebao da kaze da ce da donese popodne nego je trebao meni preko telefona da kaze za to pravilo i ja bi mu onda rekao ok odnesi do win win-a pa nek stave pravu adresu na paket ali to on meni nije pomenuo.
Ne ja sam mu rekao u 11 satu ujutru da nije ta adresa i rekao svoju adresu na sta je on odgovorio da ne moze da mi isporuci paket sad u 11 sati nego da ce popodne da mi donese paket na adresu moju ja sam mu rekao ok nema problema cekam te popodne.
Kad je trebalo da dodje popodne umesto da uradi kao sto je rekao da mi donese paket na adresu on covek me cima na onoj kisi da dolazim 2.5 km do njega na sta sam mu ja rekao da ima samo 5 min. do moje kuce i da dodje lepo da zavrsimo posao i onda je on rekao kako zuri u magacin i da ne moze opet sam mu ponovio da ima 5 minuta do mene samo ali ne nece on da dodje na moju adresu pa to ti je i onda sam u afektu ja rekao vidimo se onda sutra nisam mu rekao ej moze sutra donesi paket nema problema nego kad sam rekao vidimo se sutra mislio sam da ce dobro da se ispricamo tj. posvadjamo mada i da nisam to rekao on bi i onako i ovako produzio za magacin.

Poslednja izmena:
Није дужан да му испоручи на адресу која није наведена на пакету. Док то не схватите даља расправа нема смисла.

Ali je duzan da mu kaze da se iscima 2,5km?

Дужан је да врати пошиљаоцу пакет, све остало зависи од његове добро воље.

Dobra volja je kad ti donese paket na adresu a ne kad te cima da dodjes iako je 2.5 km od mene...
Pa sto nije vratio paket posiljaocu sta me cimao ne razumem....Lepo je mogao da dodje u Win win Krusevac i kaze stavili ste pogresnu adresu na paket zasto nije to uradio?
Ako stvarno postoji to pravilo lepo je trebao da uradi po tom pravilu i da mi kaze na telefonu o cemu se radi ali on to meni nije pominjao nikad.
Sve se svodi na to da je covek radio sta hoce kao da je on vlasnik Bex-a pa moze da isporuci paket kad mu dune i gde on hoce.
Prosto nema opravdanja za njega danas je meni ovo uradio hteo je da se cimam 2.5 km nek uradi sutra nekom drugom isto nece da izgubi 10 posto od plate nego posao.
Jos nesto vazno da napisem ne kazem da je Bex los u globalu kao firma ja sam eto imao tu nesrecu da naidjem na takvog kurira koji ne mari za kupca.
Sa ostalim kuririma Bex-a,Aks-a,City express-a itd. nikakav problem sve je bilo po dogovoru niko mi nikad od njih nije rekao da se cimam 2.5 km za svoj paket....

Poslednja izmena:
Не могу да читам ово што пишеш како пишеш. Ја ти кажем каква су правила, а ти како хоћеш.

Pa ako neces da citas to sto covek pise, onda mrs odavde !
Ja sa Beksom imam dobru saradnju.

u ponedeljak poslao paket Aksom, stiglo u utorak.
Para nigde

Poslednja izmena:
Necu vise da pisem ako neko ovde misli da je kurir u pravu to je njegova stvar sta imam vise da objasnjavam.
Sto vise objasnjavam pravim sve vecu budalu od sebe.
Lepo kazem sve zavisi od kurira evo tvoj primer imas ekstra saradnju sa Beksom a sa Aksom ne a to je sve do kurira a ne do same kompanije.
Ako ti nije stigao novac ti se zali ne ustrucavaj se uopste to je tvoje pravo.
Mozda je taj kurir zadrzao novac za sebe mozda je izgubio novac ko zna sta je u pitanju.

Poslednja izmena:
Mene samo zanima odakle na paketu totalno pogresna adresa? Pa ne sede oni u winwin ispred karte Srbije pa kazu "ovaj iz x mesta aj da ipak posaljemo u y mesto taj paket". Neko je morao pogresno uneti adresu.

Kakva melodrama.
Primalac paketa je ili trebao da ima razumevanja za kurira pošto mu realno čini uslugu ili da mu kaze da vrati pošiljku pošiljaocu na ispravku.

Kada se već desilo kako se desilo, primalac treba da ode u policiju da prijavi pretnju, da ne bude ono čuveno....svega ovoga ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju...

Poslednja izmena:
nije da branim kurira,pogrešio je samo što je rekao da će ti doneti paket na tu drugu adresu i ništa više,bez ikakvih problema je mogao da vrati paket pošiljaocu jer nije njegovo da istražuje gde ko živi,nego da isporuči paket na adresu koju je pošiljaoc dao i tačka.nemoj pogrešno da me razumeš,ali možda si i ti navaljivao da ti donese tamo gde ti hoćeš,a ti ljudi jednostavno ne mogu da žive od poziva pa te oladi sa doću sutra ili kasnije,i tu je jedina njegova greška,dali su mu pogrešnu adresu,ti se javio,hoćeš paket,pa lepo ili čekaj da pošiljaoc da ispravnu adresu ili dođi po paket i kraj priče,i još nešto što mnogi ne znaju,pouzdano znam za AKS da kuriri ne smeju da napuštaju svoj reon,pod gps pratnjom su,voze pare,pakete....pa taman i tih 5 minuta vožnje može da ga košta deo plate,a što bi se bilo ko cimao.njegovo je da ti dostavi (pokuša) na adresu koju si ostavio prodavcu i to je to

Meni kuriri AKS-a svaki put pokušavaju da naplate 400-500din više nego što realno treba i svaki put ih uhvatim u laži. Par puta su mi čak bukvalno uzimali pare iz ruku i bežali sa njima, bez da sačekaju da uopšte pogledam cenu na računu ili paketu. I sad vi izračunajte da imaju 50-100 dostava tokom smene, nek svakom ukradu u proseku bar po 200din, koje su to pare na mesečnom nivou... I onda nemojte da vas čudi što su neki od njih potencijalno spremni i da vas pregaze kamionom. Ja sam neko vreme pokušavao da isteram pravdu, prijavljivao, al bukvalno džaba sve jer efekta nema. Sad samo gledam da mi nisu nešto ukrali iz paketa, uvek uvek insistiram na računu, platim samo onoliko koliko piše i daleko im lepa kuća. A ako baš moram da šaljem, šaljem isključivo post-expressom.

nije da branim kurira,pogrešio je samo što je rekao da će ti doneti paket na tu drugu adresu i ništa više,bez ikakvih problema je mogao da vrati paket pošiljaocu jer nije njegovo da istražuje gde ko živi,nego da isporuči paket na adresu koju je pošiljaoc dao i tačka.nemoj pogrešno da me razumeš,ali možda si i ti navaljivao da ti donese tamo gde ti hoćeš,a ti ljudi jednostavno ne mogu da žive od poziva pa te oladi sa doću sutra ili kasnije,i tu je jedina njegova greška,dali su mu pogrešnu adresu,ti se javio,hoćeš paket,pa lepo ili čekaj da pošiljaoc da ispravnu adresu ili dođi po paket i kraj priče,i još nešto što mnogi ne znaju,pouzdano znam za AKS da kuriri ne smeju da napuštaju svoj reon,pod gps pratnjom su,voze pare,pakete....pa taman i tih 5 minuta vožnje može da ga košta deo plate,a što bi se bilo ko cimao.njegovo je da ti dostavi (pokuša) na adresu koju si ostavio prodavcu i to je to

Nisam ja navaljivao nista on je oba puta zvao mene.
Vidi da sam stvarno otisao tih 2.5 km on bi morao da me ceka 10 minuta da se spremim nadjem dozvolu da otvorim kapiju i da dodjem do njega da uzmem paket,za tih 10 minuta on je mogao da isporuci paket 3 puta samo da je hteo u svakom slucaju bi izgubio 10 minuta.
On je meni pokusao da dostavi paket u 11 sati ujutru na adresu koja je pisala na paketu kad sam mu ja rekao da je pogresna adresa i dao mu adresu gde zaista zivim i pitao ga kad mozes da mi dostavis paket na moju adresu gde zivim on je rekao popodne ja sam rekao ok jos sam ga i pitao da li me je lepo sve razumeo da ne bude neka zabuna.
Ostalo znate sami.
Bio sam u njegovom reonu on isporucuje pakete u Stalacu,Cicevcu,Lucini,Varvarinu i covek je iz Cicevca zna svaku ulicu napamet.
Rev-Neverovatno sta se desava nisu normalni sta rade pa da se tako nesto desi u Austriji zatvor bi popili sto kradu ali ne ovo je Srbija ovde sve moze da prodje.

Poslednja izmena:
Meni kuriri AKS-a svaki put pokušavaju da naplate 400-500din više nego što realno treba i svaki put ih uhvatim u laži. Par puta su mi čak bukvalno uzimali pare iz ruku i bežali sa njima, bez da sačekaju da uopšte pogledam cenu na računu ili paketu. I sad vi izračunajte da imaju 50-100 dostava tokom smene, nek svakom ukradu u proseku bar po 200din, koje su to pare na mesečnom nivou... I onda nemojte da vas čudi što su neki od njih potencijalno spremni i da vas pregaze kamionom. Ja sam neko vreme pokušavao da isteram pravdu, prijavljivao, al bukvalno džaba sve jer efekta nema. Sad samo gledam da mi nisu nešto ukrali iz paketa, uvek uvek insistiram na računu, platim samo onoliko koliko piše i daleko im lepa kuća. A ako baš moram da šaljem, šaljem isključivo post-expressom.

Meni stvarno nije jasno kako neko moze vise da ti naplati. Pa valjda vidis na racunu sta pise ili ako narucujes, znas koja je cena...

Kako je WinWin mogao da napiše pogrešnu adresu? Ja sumnjam da je kupac loše uneo jer ne vidim drugi scenario. Ukoliko nije greška kupca, kupac je morao, pogotovo posle kazne kuriru, da zove WinWin i da zahteva odgovor kako je došlo do pogrešne adrese, ko je tu kriv i kakve su njegove sankcije! Kurir je dobio kaznu i u najmanju ruku i WW radnik mora da dobije isto.

WinWin radnik je kriv za lošu adresu (ako nije kupac zeznuo stvar).

Kupac je kriv za:
- lošu adresu ili što ne zahteva nalaženje i kažnjavanje radnika WW (zbog koga su i kurir i kupac nadrljali)
- što nije pozvao prvo kurirsku službu da to raspravi sa njima, pa ako to ne uspe tek onda WinWin
- što zahteva isporučenje na adresu koja nije napisana na paketu (po pravilniku na to nema pravo)

Kurir je kriv:
- što je pristao da odnese na drugu adresu od one sa paketa
- kad je pristao, onda je kriv i što to nije ispunio
- što je tražio da kupac dođe do njega (i to cela 2,5km), još i lagao da mu se žuri a ubedljivo najbrža varijanta je bila da donese paket (trajanje razgovora bi pokrilo vreme puta u jednom pravcu, a o čekanju i da ne govorim)
- što ni posle toga nije normalno razgovarao
- što je pretio

Ako sam dobro napisao adresu, zvao bih WW i zahtevao objašnjenje i kaznu za lošu adresu jer: sve ovo JESTE njihova greška, zvali su kurira da se žale a oni su *****ali stvar, a nadrljali smo i kurir i ja. Zvao bih kurirsku službu i rekao šta mi je majmun sve rekao, a onda i pravac u policiju. 10% plate nije nikakvo opravdanje za pretnju životom i taj i ne zaslužuje da radi.

Ako sam loše uneo adresu zvao bih radnju, izvinio bih se za sve i tražio da oni zovu kurirsku službu i vrate platu radniku (i/ili dao iz svog džepa uz izvinjenje svima, pa i ovde na forumu javno).

Da sam vozač zvao bih kupca i izvinio bih se za sve i molio i njega i Boga da ne uradio ono iznad na šta ima puno pravo.

A da sam WinWin (i da je neki radnik stvarno zeznuo adresu) tražio bih da se kuriru vrate pare (i/ili dao sam iz svog džepa), izvinio se svima i osigurao da se više takve stvari ne ponove.

Da li vi stvarno mislite da oni u WW kucaju ili pišu te adrese ručno? Odakle total o druga adresa? Najbolje da fallout uradi skrinshot iz ww porudzbine, dobio je email sigurno... ili na sajtu.

http://prntscr.com/d4puiz evo slike prava adresa.
U pravu si trebao sam prvo Bex da pozovem.
Ok,znaci ja kao kupac treba da citam pravilnik kurirske sluzbe pre nego sto nesto narucim nisam znao za taj zakon.
Sa svim ostalim sto si napisao slazem se.
Nece se normalno vise ikada ponoviti ovako nesto naucio sam mnogo iz ovog iskustva.
Meni Win win nije odgovorio odakle pogresna adresa na paketu koliko sam video to je nalepnica na paketu na kojoj pise adresa pogresna da li je tu nalepnicu stavio Win win ili Bex ne znam.
Posto sam se zalio Win win-u taj sto je stavio nalepnicu na paket sa pogresnom adresom mozda je radnik Win win-a i skinuto je i njemu od plate verovatno a mozda i nije ne znam stvarno.

Poslednja izmena:
Ne trebaš da čitaš zakon i pravilnik već bi to trebalo da znaš. Tako je za sve stvari pa i isporuku.
Tebi je razlika bila nekoliko kilometara, a zamisli da su promašili grad. To je greška pošiljaoca i nije dužnost kurirske službe da to ispravlja. Ili da je bila druga cena za otkup...

Da je sve po pravilu ti ovaj paket ne bi mogao da podigneš, nego bi morao da se vrati pošiljaocu, on da plati duplu poštarinu, da onda tačno adresira paket i opet pošalje uz plaćanje treće poštarine.

Poslednja izmena:
Jel izdaje BEX neki račun ili potvrdu prilikom plaćanja/preuzimanja?

sent from SM-G900F

Zavisi od kurira da li imaju te uredjaje.
Ovaj moj to nema.
Saljem bukvalno bez dokaza vec godinama.
Aks i Daily ostavljaju otstampan primerak.

Mene interesuje kada mi stigne pošiljka i treba da platim istu da li dobijam bilo kakav dokaz o plaćanju?

sent from SM-G900F

Ja koliko se secam, kada sam narucio iz WW, prilikom placanja sam dobio fiskalni racun i neki papir veliki gde isto pise cena

Dobio si fiskalni za robu ili prevoz? Samo usluga kurira me zanima

sent from SM-G900F

Skoro sam imao neverovatan problem sa City expressom oko dostave nekod dela namestaja iz Jysk prodavnice. Desavalo se to da mi je poruka stigla na telefon da ce isporuka biti u po edeljak(prosle sedmice) i da ce biti u periodu od 8 do 16h. Ja cekam kuci nista. Cekam sutradan nista. U sredu ukucam onaj njihov track broj i vidim kurir oba puta stavio da nisam bio kuci. Posle 10 poziva Jysk-a i sluzbe City expressa konacno dostavio kurir u cetvrtak uz ivinjenje da je imao mnogo posla sa pravnim licima. A da ne pominjem kako je izgledalo podnosenje zalbe njihovom centru, odgovori koji sam dobijao su: "Hocete li da uzmem motku i da izlemam kurira? Otkud ja znam sta on pise?... Kako ja da znam ko od njih je zaduzen za vas reon.. I slicni odgovori. Poslovanje NULA = 0.

Pa ako neces da citas to sto covek pise, onda mrs odavde !
Ja sa Beksom imam dobru saradnju.

u ponedeljak poslao paket Aksom, stiglo u utorak.
Para nigde
Treba ih zvati izgleda i biti bezobrazan, kad god sam zvao da mi objasne zasto paket stigne sutradan a pare posle par dana i zasto im na sajtu pise povracaj novca u roku od 24-48h dobio sam novac od kurira sutradan.
Sad evo treci dan cekam a hitno mi, definitivno poslednji put da sam koristio aks kurirsku sluzbu, postexpress mi lepo posalje poruku i milina..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno