Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Morao sam da se raspravljam sa operaterkom, da tražim nadležne, da bi ona odlučila da pozove vozača. Vozač me je par minuta posle poziva operatera pozvao i rekao da je u ulici ispod moje (dakle i peške je mogao da je donese za par minuta da je hteo) i da će doneti za 5 minuta.
Kad je doneo pitao sam ga zašto do sada nije doneo rekao mi je da su mu danas dali 130 pošiljki. Kada sam mu odgovorio da ja moju ne čekam od danas nego već treći dan ništa nije rekao.

Eto, to je moje iskustvo sa BEX-om...

Inače, drugi paket koji je juče naručen oko 12h je poslat AKS-om i stigao danas u 10:11.
zakljucak se namece sam...SAMO POSTEXPRESS...nek propadne i Beks i slicni njima

Jos cekam da nadju paket, ne znaju gde je

Ponovo mi je stigao manji paket preko Beksa, nisam ni znao kojim kurirom je poslato.
Najpre, radnim danom su me pozvali u 9 ujutru da mi kazu da su ispred mog ulaza. Mogao sam biti na poslu.
Drugo, opet su trazili da sidjem po paket, nisu doneli na vrata. Sada nije trebalo nista da platim, ali opet nisam ništa potpisao po preuzimanju, kao ni prošli put kad sam plaćao. Kakav dokaz pošiljalac ima da sam preuzeo? Mogli su sami da zadrže paket za sebe i kažu da je isporučen ako se ne traži potpis. So lame!

@bakara Retko ko to uradi, u najboljem slučaju sviraju iz kombija kao divljaci. Jedino su iz Postekspresa koliko toliko korektni čini mi se.
Danas me je kurir zvao na telefon, nisam se javio. Poziv je bio u 13:00, automatsko SMS obaveštenje da je pokušana isporuka mi je stiglo u 13:01. Mislim da čak nije ni stao kombijem ispred kuće, bio sam u kupatilu, čuo bih ga...

@owim Ništa čudno za Beks, jednom sam poslao paket i nisam odbio nikakvu potvrdu. Samo mi je uzeo paket kroz prozor kombija, žurilo mu se valjda :)
Da ne pričam kad zaokruže iznos na veću stotinu.

Poslednja izmena:
Ja redovno saljem Beksom, 30-tak paketa mesecno.
Ne donosi mi pakete/pare na vrata, ne dolazi na vrata da uzme pakete. Ne daje mi papir kad pošaljem, nema on taj uredjaj.
Ja sam se navikao da to tako mora biti :), nemam problem sa tim jer mi je kurir dobar lik, saradjujemo vec godinama.
A i podmazem saradnju redovno, jednu crvenu mu dajem mesecno :).
Kod PE je sve suprotno, uvek do vrata dolaze i naravno dobijes kopiju uputnice.

Imam jedno pitanje. Treba da mi se dostavi kuhinja iz forma ideale preko kurirske sluzbe.
Ako sam dobro razumeo ja sam to preuzimam iz kombija i unosim do stana? dakle moram nekog od komsija da iscimam za pomoc u tom slucaju..

Zae to ne bi trebalo Forma ideale svojim kombijem da ti dotera ?
U tom slucaju oni unose.

A ako je bas preko kurirske sluzbe, onda zavisi od volje kurira.
Ja da sam kurir ne bih lomio ledja utovarajuci klijentima teske pakete.
E sad kuhinja rasklopljena ili sklopljena ?
Ako je rasklopljena, daske bih ti mozda pomogao da uneses.
Spremi ti komsije da budu u stanju pripravnosti ;).

Na sajtu stoji da je rasklopljeno.U pitanju je iverica i to nije tesko garant ali je kabasto. verovatno mi treba pomoc jednog komsije :D

inace to je online kupovina i pisalo je da je besplatna isporuka za online kupovinu.

Morao sam da saljem nesto aksom i nisam znao da se naplacuje 70 dinara valjda da mi se donese novac. Pitam kurira on kaze da ja njemu dajem tih 70 kad donese kes, a cini mi se da je to uracunato u postarinu vec? Sad da li on oce da me prevesla za bednih 70 ili je to primalac platio vec?

Sent from my x600 using Tapatalk

Kad zoveš call centar onda možeš da naglasis da sve troškove snosi primalac, uključujući i troškove povrata novca.

Vidi šta ti piše na slipu koji si dobio kad si slao paket. Tu treba da sve piše.

Pise da postarinu i placeni odgovor placa primalac.

Sent from my x600 using Tapatalk

Primer razgovora sa kuririma... ovaj put City expres...
M A J M U N Č I N A ladno nije doneo paket.
Poslusati u Potplayer-u ...

Pokusacu da nadjem i razgovor sa AKS majmunčinom, on je doneo ali je hteo da se bije.
Dio konverzacije s vrata uz unosenje u lice i otvoreneo pretece nadnosenje nad osobu u invalidskim kolicima: "Na mene se ni moj ćaća ne dere"... malo mu se ćaća drao pa je takav izrastao.

Prilozi

• call_12-37-54_IN_+381608888322.rar
    69.3 KB · Pregleda: 76
  • call_12-01-10_IN_+381648932940.rar
    376.6 KB · Pregleda: 97
Ako ga nisi upozorio da snimaš onda je ovo ilegalno i može još on tebe da tuži.
A za ovakve postupke bi trebalo da zoveš kurirsku službu i tražiš nekog šefa, pa njemu kažeš šta je sve bilo, pomeneš negativnu reklamu, da nećeš više sa njima da posluješ...
On makar može da mu skreše od plate.

Primer razgovora sa kuririma... ovaj put City expres...
M A J M U N Č I N A ladno nije doneo paket.
Poslusati u Potplayer-u ...

Pokusacu da nadjem i razgovor sa AKS majmunčinom, on je doneo ali je hteo da se bije.
Dio konverzacije s vrata uz unosenje u lice i otvoreneo pretece nadnosenje nad osobu u invalidskim kolicima: "Na mene se ni moj ćaća ne dere"... malo mu se ćaća drao pa je takav izrastao.
Kapiram tvoju muku, ali da budem iskren nisi ni ti lepo pricao sa njima.

Kazes im da si invalid, i tu zavrsis, nema potrebe da im drsko drzis predavanje.
Njihovo je da probaju da te nateraju da sidjes, ti odbi, objasni i zavrsis razgovor, verujem da ce to imati bolji efekat nego pokazivanje zuba.

Ovo malo stvari što kupujem-prodajem nikad nisam imao problema ni sa jednom kuriskom službom.
Najbolji među najboljima je postexpres zato što sam jerdino kod njih koristio kurira kod kuće za kabaste stvari i nikad nisam imao problema ni kod slanja ni kod preuzimanja.

Nista me to ne cudi imao sam isti problem doduse samo sa jednim bahatim kurirom koji nije hteo da mi donese paket na kucnu adresu nego me zvao da dodjem na lokaciju 2.5 km od moje kuce kao da oni nama donese pakete za dzabe pa da nismo mi oni ne bi ni imali svoje plate....
Ostali kuriri iz drugih kurirskih sluzbi su bili ok a bilo ih je desetak raznih ali eto uvek se pojavi neko ko je bezobrazan i bahat.
I slazem se najbolja je Posta od svih sto se tice i slanja i primanja paketa jeste da je drzavna firma ali rade posao kako treba svaka im cast.

Kapiram tvoju muku, ali da budem iskren nisi ni ti lepo pricao sa njima.

Kazes im da si invalid, i tu zavrsis, nema potrebe da im drsko drzis predavanje.
Njihovo je da probaju da te nateraju da sidjes, ti odbi, objasni i zavrsis razgovor, verujem da ce to imati bolji efekat nego pokazivanje zuba.

Nesto OZBILJNO nije u redu u tvom razmisljanju.

Njegov posao je da donese paket na vrata, da kaze dobar dan ja sam iz te i te kurirske sluzbe, imate paket, trazi pare za otkup, da paket da se pogleda da nije ostecen, uzme i PREBROJI pare, da dokumentaciju na potpis i na odlasku kaze HVALA i doviđenja.
Moze i da zovne pre dolaska da proveri ima li koga kuci.
JEDNOM je dovoljno normalnom coveku reci da necu ili ne mogu doci tamo negde po posiljku.
Bezobraznoj b u d a l i je potrebno 3 puta govoriti da donese posiljku na vrata i jos nece da donese ili dodje pa hoce da te bije.

Bio ja ili ne bio osoba koje se krece u invalidskim kolicima on MORA da primaocu donese paket na vrata stana, kuce, kancelarije.

Kako bi bilo da ti majstor prilikom popravke kola kaze, sacekaj malo, trebas da mi pomognes da popravim ti kola, ovde da odvrnes, tamo da pritegnes, onamo ti curi pa idi zapusi ili da ti zubar kaze da pridrzis malo svetlo, sisaljku i spatlu sa amalgamom dok ti popravlja i plombira zub?

Majmunčine jednostavno ne rade svoj posao kako treba, drski i bezobrazi su, normalan covek (ko nije normalan jedino nece da poludi) ne moze a da ne reaguje na takav bezobrazluk nervoznim i povisenim glasom.
Sta sam trebao, da ga molim i preklinjem da se vrati, da mu dam rucak, pice, privedem komsinicu da mu se poda i pri odlasku ljubim ruku i zahvaljujem mu na dobroti sto je bio milostiv da mi donese moj paket za koji ga ja placam?

Jesi li ti ozbiljan?

Majmunčine jednostavno ne rade svoj posao kako treba, drski i bezobrazi su, normalan covek (ko nije normalan jedino nece da poludi) ne moze a da ne reaguje na takav bezobrazluk nervoznim i povisenim glasom.
Sta sam trebao, da ga molim i preklinjem da se vrati, da mu dam rucak, pice, privedem komsinicu da mu se poda i pri odlasku ljubim ruku i zahvaljujem mu na dobroti sto je bio milostiv da mi donese moj paket za koji ga ja placam?

Jesi li ti ozbiljan?
napisao sam gore kako si trebao.

Ali kada nekoga nazoves majmuncinom, ja bih ocekivao odgovor istom merom.

To sto si u pravu, ne znaci da imas pravo na nekoga da vices i budes drzak.

Imao sam problema sa skoro svim kuririskim službama ali nikad nisam vredjao. Zasto bih ? Oni su napravili gresku, ne ja. Oni treba da se nerviraju i resavaju, ne ja.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Poslusaj snimak razgovora.
Majmuncinama ih nazivam ovde, to im je vaoma tacan opis.
Njima se u razgovoru nisam tako obracao.
A sta su drugo nego majmuncine kad se tako ophode prema klijentima?

Dosli su da zarade neku paru, da imaju od necega ziveti. Pohvalno, bolje nego da svercuju, kradu, pljackaju...
Rade a nece da rade, htjeli bi da im klijenti rade deo posla... e nece moci, barem ne sa mnom.
Ne samo da ne rade kako valja vec su umisljeni mudrijasi, drski i bezobrazni... e nece moci, ne sa mnom sigurno.

Da li su ih tako raditi naucili na obuci i kako se uopste sprovodi ta obuka ili su ih tim "trikovima" naucile starije kolege nije vazno uopste.
Jedan od najlosije placenih poslova a sa najduzim radnim vremenaom i nece da ga rade, pa ne moraju, cao zdravo.
Ja bi takvim "radnicima" odma dao otkaz.
Nasli bi se ljudi koji mogu i hoce da rade kako treba.

Zasto mi se sa takvim zahtevima nikada nisu obratili dostavljaci iz Postexpress-a?
Zovnu, dolazimo za 2, 5, 10 minuta, kuc-kuc, dobar dan, izvolite, potpisite, prebroji, dovidjena...

Sve si u pravu oni bi hteli ljudi da imaju kancelarijski posao da ne izlaze iz kombija ni na minut gde da izlaze iz kombija koji je klimatizovan a kamoli da se oznoje ili nazebu ako izadju na 5 min. da dostave paket.
A postoje ljudi koji rade stalno na otvorenom i mnogo teze poslove pa se ne zale i rade ljudi posao....
Jeste biti kurir stresan posao uvek si u zurbi ali nije fizicki naporan samo psihicki i to ponekad....

Dobro jutro, ovde taj i taj, jeste na adresi, dolazim za 2-3 minuta, kuc kuc, dobro jutro, potpisite, dovidjenja.
Kako je jutros moglo sve fino i po propisu?

Nazad
Vrh Dno