Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Aha, pokazuju igre koje idu njima u korist. Sto ne prikazu dx11 igre gde gube mnogo vise nego sto nvidija gubi od ati u dx12!

RX 480 se dobro pokazao u n ovim naslovima.

Pogledajte prilog 213145

A evo ti sad i realno stanje:

bf1-benchmark-1440p-dx11.png

bf1-benchmark-1080p-dx11.png

http://www.gamersnexus.net/game-bench/2652-battlefield-1-graphics-card-benchmark-dx11-vs-dx12

DX12 nema poente uključivati u ovoj igri jer sve karte rade lošije.

Verovatno zato što je DX12 sadašnjost, neće da testiraju igre na DX11 ili DX9?

Verovatno zato što je DX12 sadašnjost, neće da testiraju igre na DX11 ili DX9?

Ako je ovakva sadasnjost, onda da ne brinemo za buducnost, jer je nema.
Odavno vec apsolvirana stvar, ali da se ponovim po ko zna koji put, vlasini RX-ova lepo nek koriste DX12 jer kod njih donosi benefit, vlasini zelenih da ostanu na DX11 jer DX12 kod zelenih obara fps.
Prosto.

E bas si nasao ozbiljan sajt, koji radi za one koji ce vise da plate a pritom nije im stran pojam da laziraju rezultate.

A to sto kazes da je dx12 buducnost cekaj ti da ta buducnost prvo dodje pa ce se mi onda ceramo a dok ta buducnost ne dodje bolje da zivim u sadasnjosti nego da razmisljam kada ce da mi bude bolje a vec sada moze da mi bude bolje samo treba promenuti boju firme kod koje se kupuju kartice.

I da naglasim nisam ni za jedne ni za druge nego za one koji ce mi za moje pare pruze najbolje u igrama, danas je to intel i nvidia a sutra ko zna amd procesor i amd graficka. A do tada kazem idem prema onima koji mi pruzaju maximum maximuma.

Poslednja izmena:
E bas si nasao ozbiljan sajt, koji radi za one koji ce vise da plate a pritom nije im stran pojam da laziraju rezultate.

A to sto kazes da je dx12 buducnost cekaj ti da ta buducnost prvo dodje pa ce se mi onda ceramo a dok ta buducnost ne dodje bolje da zivim u sadasnjosti nego da razmisljam kada ce da mi bude bolje a vec sada moze da mi bude bolje samo treba promenuti boju firme kod koje se kupuju kartice.

I da naglasim nisam ni za jedne ni za druge nego za one koji ce mi za moje pare pruze najbolje u igrama, danas je to intel i nvidia a sutra ko zna amd procesor i amd graficka. A do tada kazem idem prema onima koji mi pruzaju maximum maximuma.

Ne znam druze zasto se trudis, covek je cist fan boy i on ce kao i svi ostali svoju pricu pogurati. Ovde gura DX12 jer njegov crveni(mozda neki komunisticki fetis na crvenu)tabor mnogo bolje radi u DX12 i to je to, to sto je je jasno preporuceno da se na Nvidia kartam koristi DX11 to njega ne zanima. DX12 je buducnost kakvu covek zeli i tu se prica zavrsavam.
Ovaj "ozbiljan" sajt necu komentarisati.

Koga zanima stvarno i nije zadojen, Digital Foundry(to je kolega dobrivoje ozbiljan sajt) je odradio vrh test, DX11 GTX 1060 vs DX12 RX 480 8GB i RX ima prednost nekih 7-8%. Sto, barem kod nas, neopravdava razliku u ceni, a i generalno na sirem uzorku GTX je ispred.

Naravno da si u pravu, i ja tako razmišljam cenim da su danas crveni bolji, sutra ako mi se učini da su zelembaći bolji onda uzimam gtx YXYX.

Ona stara: cigo hvali konja svoga, a vi se primate bez veze. :)

hGQBcBB.png

Poslednja izmena:
Ne znam druze zasto se trudis, covek je cist fan boy i on ce kao i svi ostali svoju pricu pogurati. Ovde gura DX12 jer njegov crveni(mozda neki komunisticki fetis na crvenu)tabor mnogo bolje radi u DX12 i to je to, to sto je je jasno preporuceno da se na Nvidia kartam koristi DX11 to njega ne zanima. DX12 je buducnost kakvu covek zeli i tu se prica zavrsavam.
Ovaj "ozbiljan" sajt necu komentarisati.

Koga zanima stvarno i nije zadojen, Digital Foundry(to je kolega dobrivoje ozbiljan sajt) je odradio vrh test, DX11 GTX 1060 vs DX12 RX 480 8GB i RX ima prednost nekih 7-8%. Sto, barem kod nas, neopravdava razliku u ceni, a i generalno na sirem uzorku GTX je ispred.

A što misliš da sam nečiji fanboy? Koristim Intel I3 6100, i po toj logici sam " intel fanboy" , ili AMD fanboy zbog RX 480?
Ajde da me ima svaki dan na nvidia temama i da bacam koske po gtx 950,960,1050,1060,1070 ....
Meni se čini da nvidia vlasnici kartica svakodnevno pišu na temama Polarisu , e zbog čega neznam. Imam RX 480 i na toj temi pišem i postavljam slike , a malo mi je nepristojno da idem na temu gtx 1060 ili gtx 1070 i da lepim slikice o testovima i dajem komentare o karticama koje nisam imao priliku da koristim. Koristio sam gtx 950 koja spada u đubre kartice i gtx 960 koja je ozbiljna karta.
Misliš da je gtx 1060 bolja u redu u pravu si, misliš da je rx 480 bolja u redu u pravu si, meni ništa ne znači 2-3% gore ili 6-7% dole .
Oni zaradjuju veoma lepo prodajući kartice sa minimalnim poboljšanjima.

Radiči glas razuma :type:

A što misliš da sam nečiji fanboy? Koristim Intel I3 6100, i po toj logici sam " intel fanboy" , ili AMD fanboy zbog RX 480?
Ajde da me ima svaki dan na nvidia temama i da bacam koske po gtx 950,960,1050,1060,1070 ....
Meni se čini da nvidia vlasnici kartica svakodnevno pišu na temama Polarisu , e zbog čega neznam. Imam RX 480 i na toj temi pišem i postavljam slike , a malo mi je nepristojno da idem na temu gtx 1060 ili gtx 1070 i da lepim slikice o testovima i dajem komentare o karticama koje nisam imao priliku da koristim. Koristio sam gtx 950 koja spada u đubre kartice i gtx 960 koja je ozbiljna karta.
Misliš da je gtx 1060 bolja u redu u pravu si, misliš da je rx 480 bolja u redu u pravu si, meni ništa ne znači 2-3% gore ili 6-7% dole .
Oni zaradjuju veoma lepo prodajući kartice sa minimalnim poboljšanjima.

Radiči glas razuma :type:
Tvoji komentari na vise mesta to ne govore, nebitno....

Naravno da si u pravu, i ja tako razmišljam cenim da su danas crveni bolji, sutra ako mi se učini da su zelembaći bolji onda uzimam gtx YXYX.

Bolji su naravno kada si vec kupio karticu iz crvenog tabora i sada hoces neces moras da guras pricu kako su bolji ali prava istina ce tek da se vidi, znas mozda i budu bolji ali to sigurno nece biti sada i ove godine, treba ce da prodje jos par naslova i sigurno jos godinu i vise dana dok podpuno ne ovladaju dx12 pa tek tada mozemo da kazem e stvarno su bolji svaka im cast za manje para pruzaju iste ili bolje preformanse u igram a kartice kostaju jeftinije.

I jos nesto, zar stvarno mislis da ce nvidiji da dopusti da izgubio svoj deo kolaca i da ce da pusti amd da se razmece sa vulkan api i dx12... zar stvarno mislis da nece izbaciti nesto svoje sto ce biti bolje ili ce do kraja usvarsiti dx12 na svojim karticama pa i tu malu prednost koju sada imate da vam i to nece oduzeti. Samo je pitanje kada ce nvidija da izbaci svoj odgovor ne sve ovo.

Znas i ja sam vikao kako je neki prozivod dobar a nisam hteo da priznam da sam se posteno zaj*bao.

Samo se seti koliko su galamili iz atija na matle kada se pojavio i sta se do kraja pokazalo, tresla se gora rodio se mis. Na kraju je mantle imao u kolekciji nepunih dvadesetak igara. A samo cekam da vidim kako ce da prodje vulkan api kojeg sada koliko igara podrzava 2-3?

Poslednja izmena:
Zavisi sa koje se strane gleda, po meni mantle je bio pun pogodak, BF4 je radio mnogo bolje, a to je igra koju sam igrao.
A što su napravili DX12? Mogu izbaciti i DX 13, ili će da vrate DX 9, mene kao krajnjeg koristnika interesuje da za što manje pare kupim bolju robu, i da mi hardver radi što bolje može. Oće da ga krste DX 12 , MANTLE, Vulkan ili nešto PETO .......
Ako misliš da sam se negde *****ao kupovim RX 480 mislim da nisam. Mogao sa uzeti gtx 1060 ali nisam. Mada priznajem da sam se par puta dobro zeznuo kupovinom gtx 650 i gtx 950, prva je bila mnogo slaba , a druga može biti zamena za grejno telo jačine 750-1000W što meni ne prija nikako.

Ljudi, zar vas ne mrzi da diskutujete koja od te dve karte je bolja kad je ocigledno da su skoro iste sto sr performansi tice. Svako kupi sta mu se vise svidja i to je to. Citam i ne verujem da se jedna ili druga proglasava 'mnogo boljom kartom', pricate kojesta.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Bolji su naravno kada si vec kupio karticu iz crvenog tabora i sada hoces neces moras da guras pricu kako su bolji ali prava istina ce tek da se vidi, znas mozda i budu bolji ali to sigurno nece biti sada i ove godine, treba ce da prodje jos par naslova i sigurno jos godinu i vise dana dok podpuno ne ovladaju dx12 pa tek tada mozemo da kazem e stvarno su bolji svaka im cast za manje para pruzaju iste ili bolje preformanse u igram a kartice kostaju jeftinije.

I jos nesto, zar stvarno mislis da ce nvidiji da dopusti da izgubio svoj deo kolaca i da ce da pusti amd da se razmece sa vulkan api i dx12... zar stvarno mislis da nece izbaciti nesto svoje sto ce biti bolje ili ce do kraja usvarsiti dx12 na svojim karticama pa i tu malu prednost koju sada imate da vam i to nece oduzeti. Samo je pitanje kada ce nvidija da izbaci svoj odgovor ne sve ovo.

Znas i ja sam vikao kako je neki prozivod dobar a nisam hteo da priznam da sam se posteno zaj*bao.

Samo se seti koliko su galamili iz atija na matle kada se pojavio i sta se do kraja pokazalo, tresla se gora rodio se mis. Na kraju je mantle imao u kolekciji nepunih dvadesetak igara. A samo cekam da vidim kako ce da prodje vulkan api kojeg sada koliko igara podrzava 2-3?

Ma nek izbacuju to nama odgovara onda ce cene ici dole.

Ozbiljna tema, skoro 160 000 pregleda za nepunih 5 meseci.
U to ime ziveli.cheers

Ljudi, zar vas ne mrzi da diskutujete koja od te dve karte je bolja kad je ocigledno da su skoro iste sto sr performansi tice. Svako kupi sta mu se vise svidja i to je to. Citam i ne verujem da se jedna ili druga proglasava 'mnogo boljom kartom', pricate kojesta.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Jedno je diskutovati a drugo je iznosti dokaze i slike i nekome nabijati na nos. To mu dodje kao da ti se neko ruga i namerno te provocira u fazonu mi smo bolje prosli a vi ste izvukli deblji kraj.

Generalno obe karte su tu kao sto kazes po jacini ali nijanse su upitanju i to je ono sto odlucuje kupovinu.

Ja sam prvo hteo da uzmem 480-ku pa sam posle onog debakla sa spaljivanjem ploca odustao pa porucio 1060 palit kako nije bilo sanse tada da se poruci sam hteo gigabyte extreme gaming verziju ali je bila previse skupa a onda se pojavila vest o rx 580 pa sam odlucio da sacekam da vidim sta ce da bude sa tim modelom i kako ce se pokaze a pritom ako ne budem zadovoljan sa onim sto vidim cene ostalih karti ce pasti ili se bar nadam a u tom periodu ce se valda pojavi i 1080 ti varijanta pa ce 1070 i 1080 da pojeftine pa cu konacno prelomiti sta kupiti.

Ne volim te fore e nasa karta je jaca od vase ili obratno. Sve su one dobre na svoj nacin samo treba imati para pa kupiti ono sto valja a para naravno nikada dosta.

Polako krece novogodisnje ludilo,vrv ce biti jos nize cene za praznike:

Capture.JPG

Ne znam,ali imas npr i Saphire:

Capture.JPG

U Srbiji skoro 100e skuplje... ludilo...

Ma dzaba da je kod vas i 150 evra karta kada ne vredi, ovi nasi lesinari na granicama samo cekaju takve pakete da rebnu sa porezima i pdv-om. I na kraju dodjes sa cenom gdesi tusi a moze da se desi da do kraja da te ispadne i skuplje nego da si je kupio ovde.

To da znas da ces da prodjes granicu bez carinjenja pa da kazes e ajde ali ovako ne vredi se igrati.

Cak meni licno nije ni problem da je porucim iz nemacke jer mi je tamo sestric, drug sa zenom i jos jedan drug i burazer i svi su u razlicitim gradovima i svaki od njih moze kada dolazi da mi je pokupi ali granica je problem jer necu da pravim nikome problem i da se neko zbog mog paketa svadja na granici a sutra treba ponovo da tudam prodje i da ga uzmu na zub i svaki sledeci put da ga pretresaju i zezaju da li nesto nosi ili ne.

Mi preneli nov komp i TV u original pakovanju i niko nista nije pitao... znaju granicari vrlo dobro ko i sta radi...

A stari Srb pasos sam 2x menjao zbog ganicarskih pecata,nikad me nisu pretresli... mora da imam neku simpa facu :)

E ja sam ti ku*ate srece mene bi se zalomilo da platim porez i pdv za sve one koji su prosli mufte. :p

Sve razumem, ali da jednu grafičku karticu ne možeš da poneseš to ne mogu. To bre staje u žensku ručnu torbu za grad. Jedino te mogu nahvatati ako ti sve živo pretresu.

Preneo bih ja lako nju da ja idem licno ali nejdem ja a drugima necu da pravim problem. No svakako sada cekam da se pojavi RX 580 pa cu da vidim kakva ce biti ona pa svakako cu tada i ja preci preko pa ako se pokaze kao mnogo bolja kupovina ili da kazem izbor laku cu je prenesem preko granice.

Poslednja izmena:
Kad ce da se pojavi ta RX 580? Imas neki link, nesto, bilo sta?

Ta Sapphire verzija se jako tesko nalazi svuda kao moze da se nadje a kad pozoves obicno je nemaju mislim na Madjare ali nije ni cudo jer se mnogo uzima za rudarenje ako bude stvarno pala cena na 280 eura preko svercera za tu kartu ekstra,ali sumnjam da ce toliko biti mozda tek kad prodje jos par meseci...
Inace sam za gejming gledao sve testove raznih kartica mnogo se lepo pokazala XFX Rx 480 verzija sa 8 gb tiha hladna moze da se moduje onim kul ventovima....
Samo da napisem jos da ova Saphhire karta razvljajuje koliko je dobra mislim na moju iz potpisa a ta rx 580 ako se bude tako zvala nece doneti nista specijalno u gejmingu jer je gejming industrija po meni stala samo doradjuju vec stare game engine i to je to nikako da se izbaci neki revolucionaran endzin kao sto je to davne 2007 uradio Crysis...Mislim da je ova stvar sa VR malo poremetila sve developeri sve vise prave igre za VR i izgleda da ih briga da prave nove endzine za igre....
Sa druge strane sigurno je da ce rx 580 biti bolja za rudarenje ako rudarenje jos uvek bude tad postojalo....

Ono sto si napisao je delovalo kao da ocekujes da ce izaci za mesec-dva-tri, pa zato... ;)

Pa cekamo jer AMD jos nema kartice koje mogu da se bore i da pariraju gornjem segmentu nvidia kartica. Treba im nesto sto ce moci da stane rame u rame sa 1070 i 1080 a to treba da izbace u tom nekom periodu od 2-3 meseca ili da kazemo sto pre. Mada ni to im nece biti dovoljno jer nvidia vec ima titana napolju a uskoro ce se pojavi 1080 ti varaijanta pa im treba nesto u skorije vreme sa cime ce za trenutak bar biti bolji a to su RX 580 i Fury Pro ili vec koja ce imena imati po izlasku na trziste.

Vrh Dno