Ne brinem se ja za to vec goldi [emoji41]
Problem sa Gaming app je što po pokretanju preuzima kontrolu nad klokovima i profilom za ventilator od Afterburnera. Šteta što ga MSI nije obogatio opcijama za ručno overklokovanje.@damirbaj
koliko znam, iz MSI afterburnera se ne moze menjati LED na kartici, za to sluzi MSI Gaming app, koji opet kao sekundarni program pored MSI afterburnera..
@bigfoot ja nisam primetio da je neko kukao na budžet karticu kao ti ovde...prvo dobro razmisli gde si gurnuo karticu....evo jedan test da uradiš, da ti bude jasnije..,,uzmi neki manji kalorifet ili uljani radijator i stavi ga u spajz da greje koji je max 2-3 kvadrata i stavi taj isti da greje u 10-15kvadrata pa vidi gde će biti toplije.....ne kažem ti ja da ne možeš da se zalis ali samo budi realan....postoje mini itx kartice i postoje full form a to sto ti ovde mracis kako niko ne treba da kupuje rx470 je malo glupo stvarno ....na kraju krajeva kad vec guras u htpc onda budi realan sta možeš da očekuješ
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa da, meni je 470 u "normalnom" kućištu, nečujna i hladna.
Kada sam posle instalirao taj Gigabyte u klasicno kuciste temperatura same kartice je bila osetno niza jer sva ta toplota je imala vise mesta da ode.
Pa da, meni je 470 u "normalnom" kućištu, nečujna i hladna.
Joj sto volim kad su ljudi lenji i ne vole da citaju cele postove vec samo izaberu deo koji njima odgovara ili ne odgovara???
1. Jesam li ja ikad reko da ne treba da se kupuje RX470, ne nisam. Ja sam samo rekao i ponavljam da ako su cene slicne/iste ovo je razlog sto bih ja uzeo uvek GTX1060 a ne RX470/480. Jer ima iste/bolje preformanse a hladnija je u globalu (ne temperature vec ukupna toplota sto kartica oslobadja). Opet napominjem ovo je samo moje misljenje koje svako moze da prihvati a vala moze i da ga ne prihvati.
2. Jesam li ikada rekao da RX470/480 ne valja, ne nisam. Cak sta vise par puta sam naglasio da je dobra, a kako ne bi bila kad je slican po performansama sa GTX1060.
3. Da si malo bolje pogledao moje kuciste video bi da je dizajnirano da prihvati i kartice do 28cm tako i taj tvoj argument otpada. Moj problem je to sto stoji u zatvorenom TV kabinetu i svaka komponenta koja se greje previse mi pravi problem. I tu dolazi do izrazaja lepota GTX1060, makar za mene, sto je hladnija podosta od RX470/480.
4. A otkada su to kartice u cenovnom rangu 200-300EUR budzet kartice? Mozda u Srbiji ali u ostatku sveta budzet kartice su ~100EUR.
5. Ako ja hocu da zagrejem moj spajiz pa valjda ja mogu da uzmem sta hocu, a to sto ja hocu da zagrejem moj spajiz je moja stvar, zar ne?
Znaci u tom mom HTPC, bas kao sto je Mr.Bean rekao, GTX1060 radi kako treba i sve je mnogo hladnije nego sa RX470/480. I to je sva moja poenta da se ukaze na to. A opet ako nesto se vise greje i oslobadja vise toplote, onda po zakonima fizike, mora da vuce i vise struje. A sto bi onda za iste/bolje performanse, jos jednom se ogradjem pod uslovom da su slicne cene, uzeo karticu koja se vise greje i trosi vise struje? Po meni nema logike nego uzeti GTX1060.
Iskreno koliko ljudi ima mogucnost da uporedi u svom kompjuteru RX470/480 i GTX1060, pa ne bas mnogo. I onda kad iznesem moje iskustvo odmah je to moja kuknjava? Pa mislim....
Ko ce sta da kupi je njegova stvar, ali valjda je uvek bolje pre kupovine imati sto vise informacija pa tek onda odluciti?
mozes jedino da zakljucis da je gigabyte rx 470 (windforce predpostavljam) kartica sa losim hladjenjem, sto ne mozes da kazes za ostale modele i generalizujes...naisao sam na nekoliko review-a na tom "online-u" kako ti kazes, gde su temperature identicne...tako da neke RX470 kartice imaju manje temp. od nekih gtx 1060 3gb kartica... i ocitaj preko vise app temperaturu ako nije problem, kao sto je HWMonitor, SpeedFan , CPU-Z ....
A sta ako recimo Nitro izbaca tu toplotu van kucista? zbog svog boljeg hladjenja automatski taj problem koji si imao da ti dize temperaturu ostali komponenti nestaje. Moras shvatiti da si uzeo Rx 470 G1 koja ima najlosije hladjenje i to je to.[/IMG]![]()
Evo ono o cemu sam ja govorio karta sa 3GB vec se sada gusi dok sa 4GB ipak nije usko grlo neko je rekao sve je to isto, naravno da nije puno je kartica koje su jos aktuelne i jaki chipovi a imaju 4Gb memorije (GTx 980, 290, 290X 380x itd) logicno da ce devolperi gledat da igra radi na tim kartama i sve ce vise biti igri koje pune memoriju do 4GB i u takvim situacijama GTX 1060 3GB kao sto sam rekao u startu izgleda promasena kupovina.
tjesi se ti ali moras znati da je 3 manje od 4, a uzeo si najlosiju Rx 470 karticu taj gigabyte je najlosiji model po pitanju hladjenja da si uzeo 470 Nitro drugu bi pricu pricao, ali tako je to kad nisi informisan.
Govorim iz svog ugla - ako bih se i odlucio za polaris grafu to bi bila rx 470 i samo sapphire modeli ! Imao sam sapphire r9 380x i odlicna je! Po meni mislim da je Sapphire no.1 partner AMD-ovih karti po kvalitetu i izgledu(al aj ,izgled je suvise subjektivna prica) a zasto rx 470 (opet iz svog ugla) zato sto ne igram bas sve igre koje su popularne i zahtevne pa i rx470 meni moze dosta da vozi igara koje ja volim da igram (GTA V ,pes 2017,cs go ,cs 1.6 ,far cry4 i primal,mozda crysis 3 ) i da se razumemo da me ne shvatite pogresno ,naravno da bih voleo da umesto samsung 1080p monitora imam neku ubicu 1440p 144hz monitor i titan pascala ,ali spram svojih mogucnosti govorim da bih bio zadovoljan i sa rx470! Bolja je od mog matrixa za minimum 30% u igrama sto je meni dosta za nekih 230 eur koliko planiram da izdvojim za kartu! Naravno uz i5 2500k na 4.4ghz je to neka sweetspot prica
GTX 1060 3GB ce, verujem, dobiti RX 470 4 GB u skoro svakoj, ako ne i svakoj igri. Napadose ovde decka bespotrebno, kao da je ne znam ni ja sta izjavio, a samo je rekao da je generalno temperatura nesto visa i da postoji leakage u malom/uskom kucistu. Prosto ne verujem da se fanboy-evi toliko loze i dan danas. U redu je, imam i ja RX 470 i extra je karta, ali priznajte da je 1060 bolja. Nekom vredi doplata, nekom ne, ali karta je definitivno bolja.
End of story.
Nije samo prosečan FPS bitan. Kao što je već rečeno, količina memorije na ovim kartama (470, 480, 1060) utiče pre svega na pad Framerate-a. A ti padovi mogu pokvariti iskustvo više nego prosečan FPS. I ako neko treba da smanjuje detalje sada, kada je tek kupio novu kartu, kako će se onda ponašati za 2-3 godine? Igraće sa na low podešavanjima? Još ako sada viđamo ovakve portove sa PS4 i XB1, kako li će izledati igre koje budu pravljene za PS4 Pro ili XB "Scorpio". Naravno, ljudi imaju različite potrebe i nekima (npr. meni) nije bitno da kvalitet bude najbolji mogući, da nema padova da je sve zakucano na 60 FPS i slično, bitno je da je igra zanimljiva. Ali to ne menja činjenicu da će 6/8 GB karte doneti bolje iskustvo, čak i ako sami čipovi nisu mnogo jači.
Memory management naravno zavisi od same karte (čipa i vrste memorije), pa tako često vidimo da 4GB na Fury modelima znači više nego na 4GB na npr. 470. I još jedna stvar - kada grafičkoj zafali memorije, osloniće se na dostupan RAM. A testovi koje viđamo su uglavnom rađeni na X99, sa Quad-channel DDR4 memorijom na ~3000 MHz. Ili u najgorem slučaju na i7-6700K, takođe sa brzim DDR4 memorijama u DC modu. Tako da će naši rezultati na i3/i5 Haswellu sa 1x8GB 1600 DDR3, ili još gore na nekom FX-u biti u manjoj ili većoj meri lošiji u tim situacijama.
+1 Space beer
Meni je bedak kupiti novu kartu, dati 220+ evra sto su ozbiljne pare za nase uslove, i onda ne mozes da npr u GTA V popalis sve opcije do kraja jer ti eto memorija usla u 'crveno'...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari