Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Zanimljivo koliko konkurencija utice na proizvodjace. Nisam mislio da cu posle Nexus 6ice videti IPHONE NEXUS. (ili Pixel, kako god)

Ma nemojte biti smešni. Android nema konkurenciju u pravom smislu, jednako kao što je i Apple nema, i sada im je prilika da to iskoriste i reše stvari.

Jedan od razloga što je platforma raspad je upravo to što je Google premalo kontroliše i usmerava.

Na ovoj prezentaciji nismo videli ama baš ništa od inovacija. Samsung, Google, Apple prezentacije... smor do smora. Valjda će sledećom generacijom neko zatalasati. Ko zna, možda se štekaju sa inovacijama u iščekivanju te velike "revolucije" povodom 10 godina iPhonea o kojoj se šuška.

Šta će biti na toj velikoj prezentaciji povodom 10god iphona(revolucija u tehnologiji) ? Super Mario 2 ili ?

Kakav apple kakav google ,sve se to u istoj kuhinji muti i sprema..

Poslednja izmena:
Šta će biti na toj velikoj prezentaciji povodom 10god iphona(revolucija u tehnologiji) ? Super Mario 2 ili ?

Kakav apple kakav google ,sve se to u istoj kuhinji muti i sprema..

Pa prestaviće nešto "prvi" "najbolje" "revolucionarno". Šalu na stranu, videćemo.

Pixeli su simpatični telefoni, ali im nedostaje "nešto" što bi opravdalo ovu premijum cenu.

Za sad nista od twrp-a, recovery je u boot.img, a /system squashed initrd. Da, zvanicno ubijaju dev zajednicu.

Sent from my m8 using Tapatalk

Naravno,treba da ti omogući root i drndanje po sistemu pa da obrišeš asistenta ? Neće da može bre :)

Google hoće da zna kada ideš u wc ,šta misliš o crncima ,Jew ,zutacima ,koju si tetovažu uradio ,kada si šta operisao. Kontrola do srži :)

Poslednja izmena:
Auuu prezentacije ljudi moji, sta je ono neka sala za svadbe?Skolska sala?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Auuu prezentacije ljudi moji, sta je ono neka sala za svadbe?Skolska sala?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Bivša fabrika čokolade

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

U majku im hipstersku ....prodajes telefon za 750 dolara po komadu i onda za 750 dolara iznajmis i salu

The rear camera includes 1080p30, 1080p60, and 4K video recording modes, along with 120fps slow-motion video at 1080p and 240fps at 720p. Electronic image stabilization (EIS) for video recording (the camera still does not have OIS) was one of the highlight features mentioned in Google’s presentation. While testing the camera, I noticed that EIS is used for video modes up to 1080p60 but not when shooting 4K video.There’s still a processing/power hurdle to clear.

I also spoke with Qualcomm and learned that Google optimized its HDR+ algorithm to run on Snapdragon 821’s Hexagon 680 DSP, taking advantage of vector instructions to enable HDR processing with zero shutter lag. Qualcomm also said this approach consumes less power than running the algorithm on the CPU.

The Pixel phones also use Qualcomm's Aqstic audio codec that's capable of 192kHz/24bit playback, but does not use Qualcomm's Quick Charge 3.0 technology. Instead, it adheres to the USB Power Delivery specification, delivering up to 18W of power.

This will no doubt disappoint Nexus fans who were hoping for a more affordable option. It's also a questionable strategy, considering the lack of brand awareness around Nexus/Pixel among the general public and Google's lack of retail exposure. Its alignment with Verizon should help, but I imagine it will be difficult to convince someone looking to buy an iPhone or Galaxy phone to buy a Pixel instead, especially when its premiere feature, the one advantage it has over every other Android phone, is timely software and security updates—not exactly a sexy selling point.

Ja i klinci sa ananda isto razmišljamo :)
http://www.anandtech.com/show/10731/hands-on-with-the-new-google-pixel-phones

Poslednja izmena:
Nije im u interesu da dodatno zatežu proizvođače sa takvim uslovima.. njima je svaki % tržišta bitan jer žive od reklama i svaki potez koji taj procenat smanjuje je no no. Nikada neće biti rešena ta fragmentacija,to jest hoće eventualno kada android padne na 15% tržišnog učešća
Upravo su pljunuli na proizvođače s Pixel, više nego da to urade. Marža je nikakva na Android-u.

Usput, ja nisam znao da ima kod nas u ponudi General Mobile Android One telefoni. Već imaju Nougat.

Naravno,treba da ti omogući root i drndanje po sistemu pa da obrišeš asistenta ? Neće da može bre :)

Google hoće da zna kada ideš u wc ,šta misliš o crncima ,Jew ,zutacima ,koju si tetovažu uradio ,kada si šta operisao. Kontrola do srži :)

Inače ne znaju sve to? :D

Malo mi je čudna ta priča o plašenju za svoju privatnost tek sada...

Sve ove godine je bukvalno sve to isto bilo moguće. Još ako podrazumevaš zlu nameru, onda je logika da će pre nešto skriveno da rade, kad tehnički već sve mogu.

Na sličan način možemo da pričamo o milion stvari, o mobilnim operaterima npr.

Tehnički imaju mogućnosti da ti rade sta hoće, pa ipak ne misliš svaki dan o tome. Možda i na još osetljivijem terenu za neke ljude.

Ali, pošto je ovo internet i raznorazne kompanije su u igri iz raznih uglova, drugačije se priča.

Inače, ako kreneš sa tom paranojom u razmišljanje, ima mnogo gorih stvari koje svakodnevno gutaš, a moglo bi da bude loše po tebe ako neko već ima zlu nameru.

Koristiš određenog internet provajdera, eto samo to je dovoljno da je tvoja privatnost nula ako bi neko hteo da bude takav.

Inače, ne kažem da niste u pravu, samo priča počinje mnogo ranije i završava se ko zna gde kad se krene sa njom.

Poslednja izmena:
privatnost je odavno izgubljena SAMI SMO TAKO HTELI

Te Info se uglavnom skupljaju da bi se ljudi kanalisali u određenu matricu ponašanja i delovanja ,jer ako iz praćenja primete da ne razmišljaš i deluješ kao 99% ljudi (mislim na njihovu percepciju ljudi,idealan čovek/zombi definisan od kompanija koje vladaju svetom ) odmah se stavljas na ivicu društva i pocinjes da se osecas kao da si odbačen ,kao ružno pače :) to je globalizacija u malom ili ti brisanje granica i različitosti između ljudi ( dozvoljena je razlika u merama koje njima idu na ruku.)

No debeli off za džabe :) meni se ne sviđa kuda ide ovaj svet ali sam svestan da to ne može da se promeni ,***

Poslednja izmena:
Dosta prasine se podiglo oko ovih Piksela a i to je sastavni deo marketinga.

Sent from my D6503

Sve to mogu da prihvatim, ali vidim da je tek sad krenula hajka na Google, a sve oko nas je tako.

Da je lepši Pixel, garantovano bi bilo i lepših tonova danas.

I za dobru cenu.

Gutali bi asistenta Indusa kako 'oćeš :D.

Mamu im, u istom danu su uspeli da mi ubiju želju i za novim telefonom i za Androidom generalno (a veliki sam ljubitelj androida) .

Nešto u onom dizajnu me baš odbija.

Verovatno oni beli tasteri dole na ekranu. Baš mi kvare utisak.

Poslednja izmena:
To da :)

Jedina loša stvar ovde je ta da google neće smanjivati cenu iako doživi flop. Jer ako smanji cenu posle npr 4m niko ih više neće smatrati za premiuim brend. Tako da spremite novčanike :)

Biće verovatno onaj fazon kao kod jabuke ,izađu novi pixeli i tada smanje cenu starih..

Izgled na stranu, da su duplirali podršku i ništa mi ne bi smetalo.

Ne mora duplo, ali tri godine mora.

Onda kad dobiješ taj poslednji update, imaš fore još godinu dana da vidiš šta ćeš :).

da ga bacis eto sta ces pogotovo sa ne zamenjivom baterijom

Baterija se menja u servisu, samo ne može na onaj stari način.

Zamislite da je Huawei bio zaduzen za Pixele pa da je XL blago redizajnirana verzija 6P a ovaj manji u P9 kucistu..

Sent from my D6503

Biće verovatno onaj fazon kao kod jabuke ,izađu novi pixeli i tada smanje cenu starih..

Ti mislis da ce posle ovoga da izbace jos jednu seriju? Hahahahaha...

Salu na stranu - meni kao iOS i bivsem Android korisniku su sledece utisci:

- na trenutak dizajn deluje lep, dok na nekim snimcima deluje cudno, pa zato mislim da ce morati telefon uzivo da se vidi da bi se doneo pravi zakljucak.

- dimenzije - ni tu, ni tamo. Mislim da je iPhone pogodio sa 4.7 modelom, dok ovih 5 inca ima bezele kao iPhone tako da mislim da taman nece moci da se koristi jednom rukom lepom. Da je ekran kao edge telefoni onda bi bio ok za jednu ruku, ali licno ne volim edge zbog slucajnih pritisaka sa strane telefona (kazu ljudi - moras nauciti da ga drzis drugacije - po meni je to i problem, sve treba da bude intuitivno, tj. da telefon sedne u ruku bez ikakvog ucenja...)

- ekrani - vrv ok. Moracu da pogledam kada stignem sto se tice vernosti reprodukcije boja koliko su precizni.

- kamera - fail. Zasto? Opticka stabilizacija koje nema (jer je sw na demonstraciji ocigledno radila ocajan posao), f2 = malo manje svetla. Svidjaju mi se veci pixeli, ali opet mala je razlika to u odnosu na postojece telefone jer su sve to mali senzori. Pisao sam u iPhone temi i opet cu reci ovde - svi flagshipovi rade ok fotke, ali polako dolaze do limita fizike i tu se citava prica zavrsava. Jedino cemu se nadam je da neko uposli Fuji da napravi mu X-trans senzor pa da bude jos malo bolje u low light i da boje budu lepse.

- cpu i RAM - opet nisam upoznat, ali zanima me kako ide rame uz rame sa A10 posto ne ocekujem da ce biti brzi od istog. Takodje - sama arhitektura iOS-a zahteva manje RAM-a tako da mislim da ce iPhone opet izaci kao pobednik ovde.

- OS - najveci razlog zasto sam na iOS - jednostavno gomila aplikacija nije postojala na Android koja je postojala na iOS(kao ms office, lightroom i sl.). Sada se na svu srecu situacija popravila, ali i dalje sve to mnogo lepse radi na iOS, a i imaju neki app-ovi sto ne postoje na Android. Takodje ocekivao sam mnogo vise da ce Google u naredno vreme uraditi, a oni kopiraju Siri... Pa gde su korisne stvari poput javljanja na poziv sa kompa/drugog Android tableta, slanje sms sa kompa, continuity (da se mogu bez problema prebaciti na drugi uredjaj i nastaviti gde sam stao) i sl. Kome treba virtuelni asistent pobogu, pa to ni ameri (kojima prica na maternjem jeziku) ne koriste.

- cena - ovo mi je najveca misterija od svega... Sad ce neko reci Apple i Samsung imaju tu cenu. Ok, pogledajmo Apple - mnogo vise ljudi radi na samom iOS, ali zanemarimo i to. Apple projektuje svoje procesore i motion koprocesor, Google kupuje to od drugog proizvodjaca. Apple ulaze big bucks u marketing. Google? Znam da su sada ulozili, ali to je smesno naspram Apple cifre. Apple-ov research and development sigurno trosi mnogo mnogo vise novca od Google-ovog, a opet Pixel ne u toj klasi telefona. Kako?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno