Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

To od 735 w nije neko, bolje uzmi od 1000 ili 1200, isto raidmax, ja trenutno teram 4 x 470 na raidmax 1000 ( vampire ili cobra power ), bez ikakvih problema, imam oba modela, ni jedno se nimalo ne greje, tako da može verovatno 5, čak i 6 komada 470-tica

nece probao sam i tako da zamenim kartice ali sistem se restartuje cim izvadis karticu iz pci-e slota ili blokira windows. mene kopka to sto se cip ne greje a i ne baca sliku uopste...

Pa verovatno je i logično da se sistem restartuje, grafička se identifikuje preko PCI-E slota, tako da kad se izvadi, sistem vidi da se nešto desilo i normalno je da se restartuje
Flešovanje BIOS-a na nekadašnjim matičnim pločama koji su mogli fizički da se vade, je izvođeno uspešno na ovaj način, digne se sistem sa ispravnim BIOS-om, na živo se ispravan zameni neispravnim, i flešuje, i to je radilo 100%

Znam da nije neko , ali nije velika cena , a koristilo bi mi za moj komp dok ne kupim par kartica , pa zato reko dal moze dve kartice bez ikakvih problema da potera.
Te kobre i vampiri jel su ti gold ili bronze ?

Meni na tom rade vec mesec dana 2 x 380x + 1 x 7950 na ethu-oko 540w iz zida.Pazi na izlaz sa molexima , losi su preseci zica , maltene mi se zapalila zica kada sam sva 3 molexa povezao na usb extendere sa jedne grane.
Znam da nije neko , ali nije velika cena , a koristilo bi mi za moj komp dok ne kupim par kartica , pa zato reko dal moze dve kartice bez ikakvih problema da potera.
Te kobre i vampiri jel su ti gold ili bronze ?

gold su, a razlika je ogromna između tih 735 w i 800, 850, 1000 i 1200w, drugačija, bolja platforma je u ovim snažnijim

Poslednja izmena:
Nikako za mining sa vise garafika ti raid x35w modeli. 12V grana pada na ispod 11.4 sa samo dve grafike

Kakva je preporuka između 470 ili 480 Sapphire Nitro? Mišljenja?

Interesuje me takodje msi rx 470 4gb kako se ponasaju karte posle bios moda da li je ko merio temp memorije posto je gola memorija, Ic meracem kako se ponasaju karte i kako li ce to da se ponasa sledece leto ? Razmisljam se da li njih da uzmem ili msi r9 380 ? Kakva je potrosnja rx470 karti i hasrate u odnosu na r9 380 ?
Koliko vidim nitro je tu tata i r9 i rx serija, ali nema kod nas da se nadje ***.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Poludecu. :)
Nabavio sam neki rig 3x270 i 1x270x i stalno se restartuje ili smrze, nekad cak i kad ne kopa, tj. ne radi nista se restartuje.
U procesu istrazivanja sam ali da krenem od osnova i pitam nekog ko je mnogo iskusniji od mene :
Da li uopste mogu ove 4 karte da guram na napajanju Seasonic M12II-750 EVO ??
Meni se cini da je malo 750w, nisu cak ni undervoltovane karte, ali lik od kojeg sam uzeo rig tvrdi da mu je radio bez problema.

JOs informacija :

H61 Btc Pro ploca
3 x Gigabyte GV-R927OC-2GD
1 x Gigabyte GV-R927XOC-2GD
4gb HyperX Kingston
Seasonic M12II-750 EVO

Svi ekstenderi su 'obicni', tj. nisu USB, na plocu su vezana ona dodatna napajanja za crossfire/sli (ne znam jel to uopste potrebno).
E sad ono sto je zanimljivo da su ekstenderi sa molexom ali oni nisu vezani, tj. nisu vezani dodatno na napajanje.
Znaci sva struja za kartice stize iz maticne i sa 2x6 pin napajanja.
Lik tvrdi da mu je i ovako sve radilo ok.

Neka pomoc drugari ? :)

Poslednja izmena:
Poludecu. :)
Nabavio sam neki rig 3x270 i 1x270x i stalno se restartuje ili smrze, nekad cak i kad ne kopa, tj. ne radi nista se restartuje.
U procesu istrazivanja sam ali da krenem od osnova i pitam nekog ko je mnogo iskusniji od mene :
Da li uopste mogu ove 4 karte da guram na napajanju Seasonic M12II-750 EVO ??
Meni se cini da je malo 750w, nisu cak ni undervoltovane karte, ali lik od kojeg sam uzeo rig tvrdi da mu je radio bez problema.

JOs informacija :

H61 Btc Pro ploca
3 x Gigabyte GV-R927OC-2GD
1 x Gigabyte GV-R927XOC-2GD
4gb HyperX Kingston
Seasonic M12II-750 EVO

Svi ekstenderi su 'obicni', tj. nisu USB, na plocu su vezana ona dodatna napajanja za crossfire/sli (ne znam jel to uopste potrebno).
E sad ono sto je zanimljivo da su ekstenderi sa molexom ali oni nisu vezani, tj. nisu vezani dodatno na napajanje.
Znaci sva struja za kartice stize iz maticne i sa 2x6 pin napajanja.
Lik tvrdi da mu je i ovako sve radilo ok.

Neka pomoc drugari ? :)

Nemam puno iskustva, ali kao prvo takođe mislim da je 750w na knap pogotovo ako nije u nekom kvalitetu tipa gold itd, pretpostavljam da ti se rig resetuje kad kartice povuku malo više struje i napajanje ne može da istrpi i ugasi se.
1. Probaj da pustis prvo samo jednu i zatim dodavaj karte da vidis koliko može da izgura, pretpostavljam da bi 3 trebalo da izgura.

2. Mozes da kupis merac koji ide meri koliko ceo rig vuce iz zida, to je oko 1000-1500din, kacio je neko vec.

3. Obavezno nakaci dodatna napajanja na molex od extendera da rasteretis 24pinski sa maticne.

4. Ako imas dodatne molexe na maticnoj kao npr na mojoj asrock h81, ukljuci i njih, sluze sa dodatno napajanje pcie slotova, takođe rasteretis 24pinski.

5. Za kraj, mozes da testiras svake extender posebno, mada cim se upali ne bi trebalo da sam od sebe pobrljavi, ali pazi ti kablovi su jako osetljivi ne smes ih savijati previse, kako ih namestis ako radi ne diraj vise.

Nadam se da ces pronaci sta je problem :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Kakva je preporuka između 470 ili 480 Sapphire Nitro? Mišljenja?

Kazu da je isti sistem hladjenja na obe, i dok je za 470 bombonica, za 480 je blago neadekvatan, tj slab. Mada, meni deluje da je samo T limit postavljen visoko na tim kartama kako bi bile tihe, i da bi sa custom fan profilom to radilo za sve pare i na 480.

ja imam jedan rig sa 4x270x karticama ali asus, i undervoltovane su na 1.05, i trose 450w na eth-u. koristio sam u startu obicne ekstendere sa moleksom ali nisam vezivao napajanje na njih i karte su radile bez problema tako cak i kad se kopao ltc. kasnnije sam presao na usb ekstendere zbog duzine kabla da bih vise razmakao kartice. u stvari na tom rigu imam 2 katice na usb ekstenderu a dve na obicnom i radi bez problema tako da ne verujem da je do ekstendera.
probaj sa 3 kartice da vidis da li je do napajanja.

Nemam puno iskustva, ali kao prvo takođe mislim da je 750w na knap pogotovo ako nije u nekom kvalitetu tipa gold itd, pretpostavljam da ti se rig resetuje kad kartice povuku malo više struje i napajanje ne može da istrpi i ugasi se.
1. Probaj da pustis prvo samo jednu i zatim dodavaj karte da vidis koliko može da izgura, pretpostavljam da bi 3 trebalo da izgura.

2. Mozes da kupis merac koji ide meri koliko ceo rig vuce iz zida, to je oko 1000-1500din, kacio je neko vec.

3. Obavezno nakaci dodatna napajanja na molex od extendera da rasteretis 24pinski sa maticne.

4. Ako imas dodatne molexe na maticnoj kao npr na mojoj asrock h81, ukljuci i njih, sluze sa dodatno napajanje pcie slotova, takođe rasteretis 24pinski.

5. Za kraj, mozes da testiras svake extender posebno, mada cim se upali ne bi trebalo da sam od sebe pobrljavi, ali pazi ti kablovi su jako osetljivi ne smes ih savijati previse, kako ih namestis ako radi ne diraj vise.

Nadam se da ces pronaci sta je problem :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Hvala na savetima, to je zapravo neki redosled kojim sam i mislio da krenem, znaci prvo sa jednom karticom, pa dve, pa tri..
Pa onda tim taram tam tam pam, vec vidim da nema spavanja par dana :D

ja imam jedan rig sa 4x270x karticama ali asus, i undervoltovane su na 1.05, i trose 450w na eth-u. koristio sam u startu obicne ekstendere sa moleksom ali nisam vezivao napajanje na njih i karte su radile bez problema tako cak i kad se kopao ltc. kasnnije sam presao na usb ekstendere zbog duzine kabla da bih vise razmakao kartice. u stvari na tom rigu imam 2 katice na usb ekstenderu a dve na obicnom i radi bez problema tako da ne verujem da je do ekstendera.
probaj sa 3 kartice da vidis da li je do napajanja.

Koja ti je maticna?
Meni ovako kada rig radi, na eth na zidu trosi ~530w, 1.2v je vddc kod kartica, tj. nisu spustene kroz AB i ne mogu da ih spustim, modifikovacu bios to nije problem, samo da utvrdim STA je zapravo problem zakucavanja i resetovanja.

Hvala na pomoci :)

dobio danas novu rx 470 asus nzm sad dal da flesujem bios ili ne i ako flesujem da li je sigurnije ako idem preko fleske iz dos-a ili iz windowsa?

Samo preko fleske menjaj bios nikako iz windows-a citao sam mnogo clanaka i svi se slazu da je preko fleske daleko sigurnija opcija...Pogotovo sto ta Asusovka nema onaj switch na karti da ako nesto pogresis mozes lako da vratis fabricki bios...Znaci sve lepo prouci sta pise na netu i samo polako srecno :)....
I da napravi obavezno save tvog sadasnjeg fabrickog bios-a to mozes preko gpu-z da uradis....

Poslednja izmena:
ja sam 20x min uradio preko win rezultat 0 defect,lenjost vrv,a uvek sebi kazem Dos :)

Samo preko fleske menjaj bios nikako iz windows-a citao sam mnogo clanaka i svi se slazu da je preko fleske daleko sigurnija opcija...Pogotovo sto ta Asusovka nema onaj switch na karti da ako nesto pogresis mozes lako da vratis fabricki bios...Znaci sve lepo prouci sta pise na netu i samo polako srecno :)....
I da napravi obavezno save tvog sadasnjeg fabrickog bios-a to mozes preko gpu-z da uradis....

ma dzaba fabricki bios kad je brikujes ja sam sa predhodnom imao fabricki bios ali nisam moga da je ozivim... neko ima srece u flesovanju biosa neko nema, ali mislim da je mnogo sigurnije preko dos-a jer nema dodatnih programa koji mogu da koruptuju flesovanje. a i trebao sam lepo da uzmem saphire sa dual biosom i mirna backa ovako sam u ozbiljnom iskusenju jer ako je sad s****m nema vise slanja zbog brikovanja nisu ni oni ludi u servisu... :)
mozda bi je i prodao za 2 280x :)

Poslednja izmena:
@riba1990 jesi siguran da si poslije uspio da vratis stari bios na karticu? Ja sam greskom ubacio bios od sasvim druge kartice i uspio da vratim kartu u zivot. Bitno ti je da imas pci graficku ili neku integrisanu da bi mogao vidjeti sta radis.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Za 2x 7950 i da doplati malo :d

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

110e 280x bez garancije ova je 220e sa 3 god garancije. 7970 100e bez garancije
a moze i neka doplata u btc posto vidim na kp bas nabili cene na 280x.

Poslednja izmena:
@riba1990 jesi siguran da si poslije uspio da vratis stari bios na karticu? Ja sam greskom ubacio bios od sasvim druge kartice i uspio da vratim kartu u zivot. Bitno ti je da imas pci graficku ili neku integrisanu da bi mogao vidjeti sta radis.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

da siguran sam jer je windows citao kartu ali nije davala sliku a kad probas da ucitas bios karte preko dos-a nije je prepoznavao kao da je nema. pokusao sam i da prespojim bios cip ono 1-8pin ali ni tad nije hteo da je prepozna, mozda nije ni bilo do biosa mozda joj je riknuo procesor ram ili nesto sasvim trece...

riba1990-A sto si uzimao Asusa za rudarenje?Mislim ok je ta karta ali naklonjena je vise gejmerima a ne rudarenju....
Sapphire sa druge strane ima taj bios switch a i za rudarenje je jedna od najboljih karti...
Ne znam koliko bi ti se isplatilo da prodas tog Asusa i uzmes Sapphire?
Da preko DOS-a je mnogo sigurnije jeste da malo duze traje i sve ali isplati se na kraju....

riba1990-A sto si uzimao Asusa za rudarenje?Mislim ok je ta karta ali naklonjena je vise gejmerima a ne rudarenju....
Sapphire sa druge strane ima taj bios switch a i za rudarenje je jedna od najboljih karti...
Ne znam koliko bi ti se isplatilo da prodas tog Asusa i uzmes Sapphire?
Da preko DOS-a je mnogo sigurnije jeste da malo duze traje i sve ali isplati se na kraju....
zato sto sam se za**** brate eto zasto sam uzeo asus-a bilo je u planu saphire ali nisu imali na stanju trebao sam da cekam 2-3 ned nije mi se cekalo i uzeo asus, jeste da je dobra karta i sve to ali ocigledno za rudarenje je samo za one koji imaju dosta dosta iskustva s tim pogotovo sa modovanjem i flesovanjem biosa.

Sta mislite, koje napajanje za 4 rx 470/480, lepa maxbron 1000w bronza, neko raidmax vampire/cobra 900-1000w gold, evga/corsair 850w gold?

Ja bi radje 850 Evga G2 ili RM 850i ili Rmx 850 nego tu Lepu Brenu mozda gresim, ali eto ja bi tako uradio, raidmax sebi ne bi uzeo pa ne bi ni tebi preporucio.

Nazad
Vrh Dno