Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Kod nas nema opcije zamene displeja (stakla). Samo doplata za novi telefon. Za 6 je bilo pre tri meseca nesto preko 40.000.

Da li zna neko da li će pasti cene 6s kod operatera ili preko oglasa do nove godine, ipak će se do tad pojaviti i ip7 kod nas? Htedoh da uzmem danas tel kod vipa ali su cene haos, uzimam uz neki minimalni paket jel već imam broj. Hvala unapred

Tesko. Ja mislim da ce 7 samo da bude skuplja iako je ista cena kao za 6s kada je izasao.

U poslednje dve nedelje mi se telefon gasi na 13-15%. Proverio sam bateriju sa battery life-om i wear je navodno 13%(kapacitet je 1500). Da li je ovo normalno za telefon star 10 meseci? Imam li osnova da se žalim dok je telefon jos u garanciji?

I meni se par puta dešavalo da se ugasi tel na 10-11%. Nije bio upaljen power save. Kada jeste, ide do 1% (dugo stoji)

A ako se gasi sam od sebe na punjacu? Citam po internetu da je to neki bag bio na 9 ali se meni desava na 10ki sada.

Moze mala pomoc i pitanje...Drugarici se zakljucao iphone 6 ja se u to bas ne razumem pa da se obratim vama...icloud joj se zakljucao i kad kuca id i pass kaze joj da ne postoji identitet ne moze nista da radi sa fonom nosila u razne servise niko nista nije uspeo i rekli joj da moze slobodno da proda fon u delove...moze li mi neko reci imali pomoci ili da joj kazem da proda? Hvala unapred

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Moze mala pomoc i pitanje...Drugarici se zakljucao iphone 6 ja se u to bas ne razumem pa da se obratim vama...icloud joj se zakljucao i kad kuca id i pass kaze joj da ne postoji identitet ne moze nista da radi sa fonom nosila u razne servise niko nista nije uspeo i rekli joj da moze slobodno da proda fon u delove...moze li mi neko reci imali pomoci ili da joj kazem da proda? Hvala unapred

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Evo, daj drugarici da pročita:

http://appleusrbiji.blogspot.rs/2016/09/servis-i-find-my-iphone.html?view=magazine&m=1

iStyle Service, Apple Autorizovani Servis

Lepsi gest bi bio da telefon vrati vlasniku(ci)

U potpunosti se slazem!

Nije na nama da glumimo policiju ili donosimo zaključke brzopleto niti je svako ko pita za problem sa cloud nalogom lopov.
Da li je to njegov telefon ili ne to nas uopšte ne treba da zanima.

Postavio je pitanje, dobio je odgovor.

Možete da ga uputite na Apple Support stranicu da resetuje šifre ili da odgovor na sigurnosna pitanja.

Razmisljam da probam tj. da kupim Iphone, konkretno 6S. Verovatno to negde ima objasnjeno, ali da pitam ovde da mi neko u kratkim crtama odgvori.
Cuo sam da ne mogu da se prijavim na store regularno, kao stanovnik Srbije. Sta to to prakticno znaci, da li mogu da skidam aplikacije i da li mogu da ih placam ( one koje se placaju ) preko sopstvene kartice ?

Ako nisi zahtevan korisnik(pozivi, sms, chat, Face, slikanje) biće ti iphone OK, u suprotnom( skidanje YouTube u mp3, zip, rar, attachments, file management, sharing fajlova generalno, itd...) samo ćeš da se patiš.... Moje iskustvo i rekao sam ne prelazim više na iphone ni za probu kad izadje iOS 67... ( a inače sam OSX korisnik, Windows ne koristim).

Sent from S7

Ako nisi zahtevan korisnik(pozivi, sms, chat, Face, slikanje) biće ti iphone OK, u suprotnom( skidanje YouTube u mp3, zip, rar, attachments, file management, sharing fajlova generalno, itd...) samo ćeš da se patiš.... Moje iskustvo i rekao sam ne prelazim više na iphone ni za probu kad izadje iOS 67... ( a inače sam OSX korisnik, Windows ne koristim).

Sent from S7

Da li ti hoces da kazes da ne mogu da otvorim arhiviran fajl koji recimo dobijem u mail-u, ili da ne mogu da posaljem attach uz mail, bez nekog cimanja?

Poslednja izmena:
Ne kao deo sistema ali ima milion rešenja na App Store-u.

Zip & RAR File Extractor Free - Zip File Viewer, Browser, UnArchiver and Explorer - UnZip & UnRar Tool by Penghui Zhao
https://appsto.re/us/tae3T.i

Briefcase Pro
File Manager Pro
easyFTP Pro
PDF Expert
Phone Drive
AirDisk Pro
Weafo

plus milion drugih.

Iskustvo, heh?!?

Iz mnogo razloga, trebaju mi cesto pesme i kad nemam net, a tako mi je najlakse da skinem pesmu u fon.... Probao sam sva rešenja vezano za operacije fajlovima i to jednostavno namerno nije napravljeno da radi "ljudski" jer sam skontao da Apple sve te stvari namerno ne dozvoljava jer drži do autorskih prava.... Postavljanje ringtone-a na Iphone u je patnja.... Uz iphone na terenu mi treba i laptop, uz dobar android imam sve... Da dam oko 100 e da bi mogao da prebacujem iz fona na usb,neka hvala....a OTG support mi je must have... SwiftKey na iphone-u i Androidu nemaju veze sa životom, na Androidu je svetlosnu godinu ispred.... Koristio sam 6s par meseci i za moje potrebe je to dumb telefon, tačka.

Sent from S7

Koristio sam 6s par meseci i za moje potrebe je to dumb telefon, tačka.

Sent from S7
Neće i ne mogu svi to da shvate, ako neko koristi fon za fb, viber, wa, itd. iPhone je odličan telefon, ali ako treba u trenutku da se improvizuje onda je iPhone upotrebljiv kao 3310.
Drug je dizao u nebesa svoj iP sve dok se nije našao u situaciji na poslu da je morao da pozajmljuje android telefon jer nije "pripremio" svoj iPhone za tu situaciju.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
^^^ pa to sam u prethodnom postu i napisao.... I preturio sam net dok sam koristio iphone da probam da se naviknem na taj sistem i za moje potrebe to nije smart phone.... Mogao je neko ranije da me ubeđuje u neke stvari i pušta kišu, sad sam probao, video da mi taj telefon ne vrši posao(to je glavni problem) , inače lepo leži u ruci, lepo se čuje u slusalici.... Ali džaba.

Sent from S7

Tvoj problem sa muzikom nema nikakve veze sa telefonom i iOS-om i to što tebi treba se plaća, bez obzira što smo mi navikli da se bavimo piraterijom na svim nivoima ali uvek zaboravimo da je to u razvijenim zemljama kažnjivo zakonom. Korisnici iPhone-a u razvijenim zemljama kupuju svoju muziku, plate 0.99$ za nju, a isto tako i za ringtone i nikada nisu imali problema. YouTube, Shazam, tap na kupi, otvori se iTunes Store, stavi prst za otisak i gotovo. Pesma je tvoja za 30 sekundi.
Isto je i za serije i filmove.
To što u Srbiji cveta piraterija, umnožavanje, preprodaja i što svi to radimo ne znači da je to dobro Već samo dozvoljeno. U Nemačkoj ako pogledaš film na Popcorn-u stigne kazna od 800€. To znači da bih ja morao da platim jedno milion € kazne ako ne i više.
Ti si doneo odluku o kupovini telefona zasnovanu na mogućnosti da koristiš stvari za koje ne moraš da platiš, a trebalo bi. iPhone korisnici u razvijenim zemljama ne moraju da brinu o tome. Oni dobiju kompletno korisničko iskustvo, platformu, eko sistem koji naravno ima svoju cenu, ali oni mogu da je plate...
Takođe, postoje ljudi u Srbiji koji takođe koriste takav sistem, kupuju muziku, filmove, serije...

To iPhone 6s i bilo koji drugi ne čini lošim, već samo nedostupnim za većinu da ga koristimo u punom obimu.

Poslednja izmena:
^^^ Slazem se, ali da ima kompletna srpska narodna diskografija na netu na nekom servisu, rado bi placao pretplatu, ovako sam prinudjen da se snalazim, jer se bavim muzikom i X puta mi treba neka pesma da je pustim da je cujem i da program radi u pozadini a ja da otvorim piano app i da odredim intonaciju pesme i tako te neke osnovne stvari... Čekam da pojeftine Micro SD kartice od 256 GB i da sve sto mi treba smestim u fon i zdravo- doviđenja. Moje korišćenje telefona je malo specifican slučaj i zato mi iPhone me odgovara.... Plus, volim da menjam vizuelni izgled UI-a, a to je na iPhone-u bez JB-a nemoguca misija... Itd.. 3. Amoled mi mnogo više odgovara za oči nego LCD na iPhone-u.

Sent from S7

Nazad
Vrh Dno