KurtK
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.12.2010
- Poena
- 245
Problem je da se plati, i ne verujem da sam jedini koji tako misli...
Kakav problem da se plati kada se starter ne placa. A ovo je klasicno vaćarenje..
Problem je da se plati, i ne verujem da sam jedini koji tako misli...
Da da, upravo izlazim iz Inteze, predao sam zahtev za Vizu elektron, a online vec imam, pošto imam kod njih već tu internet karticu...thxУзми и ел. банкарство ако немаш,бесплатно је,чисто да имаш увид у рачун.Ја сам исто имао Основни тамо,па Хит па угасио и сад ми остао само девизни и ел. банкарство.Иначе не знам зашто је тако али кад се угаси рачун у некој банци остане налог на ел. банкарству па се и даље може приступити њему и некој историји,мада наравно нема сврхе без текућег,али сам мислио да се све гаси у комплету .
I ne treba generalno placati bankama, za takve osnovne usluge, jer mi uzimamo tekuci, kartice, cekove, itd. da bi ih trosili. One na to uzimaju procenat uvek. Znate li koliko su povecane cene svima u maloprodaji, samo zato sto je skoro polovina kupovine preko cekova sa 100+ dana odlozenog? Jer se banke tu ugrade prilicno (ne mislim na 2-3%, vec za neke firme izadje po 10-20%)
Piraeus, Vojvodjanska (kako god se zove sada..) i Sberbank su posle u dobrom smeru. Kartice sa cashbackom. Prilicna motivacija da se koriste, u sustini bez drawbacka naspram drugih kartica.
Piraeus je tu najbolja, jer uz barem 100.000 godisnje potrosnje (sto cete priznati je prilicno niska cifra, ako koristite karticu za sve gde moze, i gde nema popusta na kes), kartica je besplatna, kreditna (doduse, moja je uz depozit, ove obicne kreditne imaju veci limit mozda preko koga je besplatna), dakle jos 0.5% dobijam sto potrosnju sa nje cuvam u Telenor Banci za stednju, i imam 2% cashbacka za VIP racun (koji bi ionako placao, ovako imam mnogo vise prostora da me ne kosta VIP, a nista vise ne placam za to). Plus 5% cashback leti za supermarkete i pumpe u Grckoj, i besplatno podizanje sa Piraeus bankomata u Grckoj (samo leti, jul/avgust/septembar!)
Sberbank je sledeca, ima 4% cashback za Idea i ostale SuperKartica partnere (preko bodova na Superkartici ide!), i 0.5% za sve ostale kupovine. Ona kosta 2400 godisnje, ali svejedno, i druge uglavnom kostaju, a ko dosta kupuje u SuperKartica radnjama ima razloga da je koristi, dovoljno je oko 20.000 prometa mesecno u njima.
Vojvodjanska se ne secam za sta ima 1% cashback, nikada se nisam interesovao.
Societe Generale ima nesto slicno, ali neisplativo generalno. Uz odredjene potrsonje po kartici, racuni su besplatni, ali su ti limiti, po meni, dosta visoki, za nase standarde, pa efektivno nije nesto.
I na kraju Intesa - stalni popusti u raznim radnjama i 6 meseci na rate sa BIB karticama. Mada sam do sada samo 2x imao korist od togaJendom u Tehnomaniji za nesto sitno, i sada za Lukoil, 7din popust za najjace gorivo.
+kartice osiguranja us skoro sve kartice u BIB
Problem jeste sto ne moze u jednoj banci sve. To ce kostati sigurno. RF je odlicna za nas koji imamo puno placanja, jer su sva besplatna preko e-Bankinga, ali je za sve ostalo skupa. Telenor je stvarno zgodan za one koji imaju bankomat pored, uz Starter racun (da nista ne kosta, a ima se za kad god nesto zatreba), i onda u nekoj drugoj banci dodatne usluge koje TB nema.
AKo treba nekome da predlozim samo jednu banku, pod uslovom da mu ne trebaju cekovi i kreditna, to bi bila telenor. (ne, ako vec treba kreditna nekome, neka ide u drugu banku gde dobija barem jos nesto za to sto placa kreditnu)
Тачно,свако се води својим потребама и схватањима.Некоме је потребан и стамбени кредит или за реновирање.Бар је данас лако и бесплатно затворити рачун у једној и отворити у другој.Problem jeste sto ne moze u jednoj banci sve.
Недавно чланак каже да је свака друга већа куповина на одложено(чекови и разне картице)Znate li koliko su povecane cene svima u maloprodaji, samo zato sto je skoro polovina kupovine preko cekova sa 100+ dana odlozenog?
Pozvao sam kol-centar TB i rekli mi da ovo nije istina, tj. da je sve kao i ranije.Sad sam išao do Telenor poslovnice, kažu mi da su zabranili takvu politiku, i da ako se prebacis sa progresiva na starter u toku prvog meseca, stiže ti i 500rsd za karticu i 300rsd održavanje. Inače, da ne bi dobio naknadu za karticu, minimalno trajanje progresiva je 3 meseca...
O čemu pričaš, kakve šibicarske fore?? Lično sam prisustvovao bar jedno 2 puta u poslovnici kad čovek ispred mene u redu potpisuje (obnavlja) ugovor. U oba slučaja ljudi su uzimali novi uređaj, i prodavac im nudi da otplaćuju preko banke na 24 rate bez kamate. Kad se mušterija složi sa tim, onda im prodavac objašnjava da će im otvoriti progresiv račun, a da ga od sledećeg meseca prebace na starter, jer je tako jeftinije.Haha ne daju vam da ih vacarite na sibicarske fore.
Nema veze, mislim da ću ipak bolje proći sa vizom, jedina prednost TBa je uplata deviza na bankomatu...Uostalom, ova elektron me ne košta ništa, možda probam i TB, ali kasnije...Pozvao sam kol-centar TB i rekli mi da ovo nije istina, tj. da je sve kao i ranije.
О томе ја стално причам.Не вјерујем ја ни једнима ни другима.Pozvao sam kol-centar TB i rekli mi da ovo nije istina, tj. da je sve kao i ranije.
@Маки-Ажурирај апликацију на Гугл Плеју.Verzija je 1.0.2
Možda ubacuju i postepeno...
Usluga je trenutno dostupna na Android uređajima, a uskoro će biti i na iOS platformi.
Ovo u stvari i nije slanje novca drugom, već ovlašćuješ nekog da podigne sa tvog računa. Praktično i nema slanja.Koliko znam, u platnom prometu se po važećim propisima mora znati identitet pošiljaoca i primaoca. Kako je Kombanci ovo "prošlo", ne znam.
Нема на тим сељачкимJa imam 2.0.0 ios , ma imam sve aktivirano
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ко то провјерава икад?Кад плаћам клинцу екскурзију кажу да се стави име малољетног ученика као платилац...Koliko znam, u platnom prometu se po važećim propisima mora znati identitet pošiljaoca i primaoca. Kako je Kombanci ovo "prošlo", ne znam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari