Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Узми и ел. банкарство ако немаш,бесплатно је,чисто да имаш увид у рачун.Ја сам исто имао Основни тамо,па Хит па угасио и сад ми остао само девизни и ел. банкарство.Иначе не знам зашто је тако али кад се угаси рачун у некој банци остане налог на ел. банкарству па се и даље може приступити њему и некој историји,мада наравно нема сврхе без текућег,али сам мислио да се све гаси у комплету .

Узми и ел. банкарство ако немаш,бесплатно је,чисто да имаш увид у рачун.Ја сам исто имао Основни тамо,па Хит па угасио и сад ми остао само девизни и ел. банкарство.Иначе не знам зашто је тако али кад се угаси рачун у некој банци остане налог на ел. банкарству па се и даље може приступити њему и некој историји,мада наравно нема сврхе без текућег,али сам мислио да се све гаси у комплету .
Da da, upravo izlazim iz Inteze, predao sam zahtev za Vizu elektron, a online vec imam, pošto imam kod njih već tu internet karticu...thx

I ne treba generalno placati bankama, za takve osnovne usluge, jer mi uzimamo tekuci, kartice, cekove, itd. da bi ih trosili. One na to uzimaju procenat uvek. Znate li koliko su povecane cene svima u maloprodaji, samo zato sto je skoro polovina kupovine preko cekova sa 100+ dana odlozenog? Jer se banke tu ugrade prilicno (ne mislim na 2-3%, vec za neke firme izadje po 10-20%)

Piraeus, Vojvodjanska (kako god se zove sada..) i Sberbank su posle u dobrom smeru. Kartice sa cashbackom. Prilicna motivacija da se koriste, u sustini bez drawbacka naspram drugih kartica.
Piraeus je tu najbolja, jer uz barem 100.000 godisnje potrosnje (sto cete priznati je prilicno niska cifra, ako koristite karticu za sve gde moze, i gde nema popusta na kes), kartica je besplatna, kreditna (doduse, moja je uz depozit, ove obicne kreditne imaju veci limit mozda preko koga je besplatna), dakle jos 0.5% dobijam sto potrosnju sa nje cuvam u Telenor Banci za stednju, i imam 2% cashbacka za VIP racun (koji bi ionako placao, ovako imam mnogo vise prostora da me ne kosta VIP, a nista vise ne placam za to). Plus 5% cashback leti za supermarkete i pumpe u Grckoj, i besplatno podizanje sa Piraeus bankomata u Grckoj (samo leti, jul/avgust/septembar!)
Sberbank je sledeca, ima 4% cashback za Idea i ostale SuperKartica partnere (preko bodova na Superkartici ide!), i 0.5% za sve ostale kupovine. Ona kosta 2400 godisnje, ali svejedno, i druge uglavnom kostaju, a ko dosta kupuje u SuperKartica radnjama ima razloga da je koristi, dovoljno je oko 20.000 prometa mesecno u njima.
Vojvodjanska se ne secam za sta ima 1% cashback, nikada se nisam interesovao.

Societe Generale ima nesto slicno, ali neisplativo generalno. Uz odredjene potrsonje po kartici, racuni su besplatni, ali su ti limiti, po meni, dosta visoki, za nase standarde, pa efektivno nije nesto.

I na kraju Intesa - stalni popusti u raznim radnjama i 6 meseci na rate sa BIB karticama. Mada sam do sada samo 2x imao korist od toga :D Jendom u Tehnomaniji za nesto sitno, i sada za Lukoil, 7din popust za najjace gorivo.
+kartice osiguranja us skoro sve kartice u BIB :)

Problem jeste sto ne moze u jednoj banci sve. To ce kostati sigurno. RF je odlicna za nas koji imamo puno placanja, jer su sva besplatna preko e-Bankinga, ali je za sve ostalo skupa. Telenor je stvarno zgodan za one koji imaju bankomat pored, uz Starter racun (da nista ne kosta, a ima se za kad god nesto zatreba), i onda u nekoj drugoj banci dodatne usluge koje TB nema.

AKo treba nekome da predlozim samo jednu banku, pod uslovom da mu ne trebaju cekovi i kreditna, to bi bila telenor. (ne, ako vec treba kreditna nekome, neka ide u drugu banku gde dobija barem jos nesto za to sto placa kreditnu)

Hmm, taj cash-back putem super kartice je prilično upitan, jer kompanije koje ih nude nisu toliko konkurentne po pitanju cena (Telenor, Idea, Lukoil, pa i DDOR donekle). Ako te usluge/proizvode nabavljate kod jeftinijih kompanija (primera radi VIP, DIS, NIS...) sama kartica je obesmišljena...

SM-A9000

Poslednja izmena:
Problem jeste sto ne moze u jednoj banci sve.
Тачно,свако се води својим потребама и схватањима.Некоме је потребан и стамбени кредит или за реновирање.Бар је данас лако и бесплатно затворити рачун у једној и отворити у другој.
Znate li koliko su povecane cene svima u maloprodaji, samo zato sto je skoro polovina kupovine preko cekova sa 100+ dana odlozenog?
Недавно чланак каже да је свака друга већа куповина на одложено(чекови и разне картице)

Bas to. Kako se koji lanac dogovori sa svojom bankom, ali ako puste cekove kada je i rok, oni moraju uzeti kredite da bi platili robu, a to je odmah 5-10% skuplje, i plus gubi vreme.
Ako puste cekove ranije, gube opet neki %, pa sve to mora da se doda na cene.

Bilo bi fer da ima cena za one koji placaju kes, cena za one koji placaju debitnom, cena za kreditne, kreditne na rate, cekovi... (debitna bi trebala da bude najjeftinija! jer ne mora da se drzi novac, uplacuje pazar, brine da li se izgubi..)

@ alfaunits
Nisam razumeo ovo za 7din jeftinije gorivo na Lukoil pumpi, uz Intesa kartice? Daj koji detalj više

Inače, nedavno smo pominjali besplatno Generali putno osiguranje uz Intesa kartice. Ja je imam uz Amex. Danas podigao obe nove. Zanimljivo je da je osigurana suma smanjena sa 35k na 20k, i da je sada explicitno napisano da važi samo za turistička putovanja. Obe stvari saznajem sa same Generali kartice, nikakav papir nisam dobio, nema ništa ni na sajtu Intese, ni na sajtu Generali.

Za gorivo - bilo koja Intesa kartica, imas 3/5/7 din/l popusta za gorivo na Lukoil pumpama (3 za najjeftinije, 7 za najskuplje). Ne znam kako se zovu, posto to moji koriste, ne ja, ali kazu da im se isplati. Do kraja godine vazi, imas na sajtu Intese promociju (trebalo bi i na mail da si dobio od njih)

Da, ovo sam i ja primetio, prvo sam pomislio da je neka promena za zemlje, kad ono, samo smanjene suma :( Ali sada vaze 3 godine i Amex i osiguranje, barem ne mora svake godine da se cima.
Fora je da su to za Evropu/Rusiju smanjili, za ostale mislim da je 10.000, smanjeno sa 15.000 sada? (nemam papire kod sebe)

Sad sam išao do Telenor poslovnice, kažu mi da su zabranili takvu politiku, i da ako se prebacis sa progresiva na starter u toku prvog meseca, stiže ti i 500rsd za karticu i 300rsd održavanje. Inače, da ne bi dobio naknadu za karticu, minimalno trajanje progresiva je 3 meseca...
Pozvao sam kol-centar TB i rekli mi da ovo nije istina, tj. da je sve kao i ranije.

Poslednja izmena:
Haha ne daju vam da ih vacarite na sibicarske fore.
O čemu pričaš, kakve šibicarske fore?? Lično sam prisustvovao bar jedno 2 puta u poslovnici kad čovek ispred mene u redu potpisuje (obnavlja) ugovor. U oba slučaja ljudi su uzimali novi uređaj, i prodavac im nudi da otplaćuju preko banke na 24 rate bez kamate. Kad se mušterija složi sa tim, onda im prodavac objašnjava da će im otvoriti progresiv račun, a da ga od sledećeg meseca prebace na starter, jer je tako jeftinije.

Pozvao sam kol-centar TB i rekli mi da ovo nije istina, tj. da je sve kao i ranije.
Nema veze, mislim da ću ipak bolje proći sa vizom, jedina prednost TBa je uplata deviza na bankomatu...Uostalom, ova elektron me ne košta ništa, možda probam i TB, ali kasnije...

SM-A9000

О томе ја стално причам.Не вјерујем ја ни једнима ни другима.:)Некако ми ова нова варијанта има смисла а шта је тачно није ме више ни брига јер у банци која није онлајн све фино ријешиш на лицу мјеста без оваквих цимања.

Dobra im je ova usluga.
Samo neka se takmice, ionako pucamo pare ali bar neka se povecava lepeza i podize kvalitet usluga.

Да,већ је убачена ова опција у моб. апликацију.ТБ је прва започела али је остала на томе.Ово од Комерцијалне је много једноставније јер се шаље на банкомат(а читава Србија је покривена њиховим банкоматима),невезано за рачун у КБ и много је већа сума која се може послати уз минималну провизију.Нек се такмиче у иновацијама,нама одговара.

A gde je u mobilnoj aplikaciji [emoji851]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eto tu dole ispod plaćanja

Prilozi

• komb.JPG
    komb.JPG
    159.3 KB · Pregleda: 110
Poslednja izmena:
Теленор има опцију "слања новца на телефонски број", али онај ко прима новац мора имати рачун, било у Теленор или у некој другој банци.
Ова опција је u kombank 2.0, у оној првој вероватно нема.
Не знам хоћу ли икад користити ову услугу, јер сви којима шаљем новац имају рачун у некој банци, али боље је да постоји, никад се не зна када ће затребати.

Pa ja imam ovu zadnju, ali nemam tu opcijujos ubacenu.
28ab9e0e35f375251592a4d9efeaf706.jpg

Verzija je 1.0.2
Možda ubacuju i postepeno...

Koliko znam, u platnom prometu se po važećim propisima mora znati identitet pošiljaoca i primaoca. Kako je Kombanci ovo "prošlo", ne znam.

@maki22 Је л'имаш активиран смс сервис? Потребни су рачун, дебитна картица, мбанк и смс сервис.

Ja imam 2.0.0 ios , ma imam sve aktivirano
84a9d88f7bb4d35d741d155516f9493b.jpg

Poslednja izmena:
E, нема још на иос-у. За сада само на Андроиду. :D
Usluga je trenutno dostupna na Android uređajima, a uskoro će biti i na iOS platformi.

Poslednja izmena:
neprocenljivo kad kupis nesto, dogovoris se i platis preko TB a ono umesto da legne sutra ujutru leze odmah istog trena

Koliko znam, u platnom prometu se po važećim propisima mora znati identitet pošiljaoca i primaoca. Kako je Kombanci ovo "prošlo", ne znam.
Ovo u stvari i nije slanje novca drugom, već ovlašćuješ nekog da podigne sa tvog računa. Praktično i nema slanja.
A možda ima nečeg i u tome što je ipak to još uvek državna banka :)

Svako ovlasceno lice ima identitet da bi se pratio tok novca. U ovom primeru se ne zna.

Ко то провјерава икад?Кад плаћам клинцу екскурзију кажу да се стави име малољетног ученика као платилац...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno