Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Ne da su malo rastegli, nego ono nema veze...
Da, telefon jeste na automatskom odabiru mreže, jer ipak moram i da razgovaram :)
Btw, evo jedan screenshot negde kod skretanja za Besni Fok, imao je signal -114 kad sam snimio. Malo posle toga je prešao u 3G.
Mislim da u Čenti ima BS (vidi se sa puta i tu signal ide na -60dbm). Signal se vraća na 3G par stotina metara nakon izlaza iz mesta ka ZR. Ima povremeno tragova signala, pa ako uhvatiš i ne pomeraš se, dobićeš verovatno ok rezultat.
Screenshot_20160915-130008.png
Inače, jako sam zadovoljan izdanjem CM13 za Honor 5X. Na Edge prebacuje tek ako nema 3G signala :)

Poslednja izmena:
Па пошто је тамо баш равно, онда им је тај програм можда још мало више растегао :)
(а нагласио сам већ да је то обично скоро безначајан и нестабилан сигнал, трагови)
Али иако јесте већа грешка ту око неке БС, јужно од Београда где сам ја пролазио (и гледао), нигде није било крупније грешке. А требало би мало да редукују „печате" покривености на мапи, да корисници стекну још реалнију слику; исто (као што рекох) што би Теленор требао да их мало прошири на својој.

Poslednja izmena:
Da u pravu si za kod Perleza. To je tamo kod restorana Trofej. Negde između Trofeja i Stajićeva sam dobio super rezultat. Postavio sam ga u drugoj temi.

Od Valjeva ka Beogradu 4G signal ide od Valjeva pa sve do Lajkovca! Onda Ibarskom negde od Lazarevaca pa praktično bez prekida do Beograda (mali prekid samo u delu kroz Lipovičku šumu).
Uglavnom radi jako dobro, ali ima nekoliko mesta i gde je lošije. Ja lično sam zadovoljan. U Valjevu je prisutan Band3, a ostalo (od izlaska iz Valjeva, pa do ulaska u BG) je Band20 (LTE800).
Screenshot_20160919-134225.pngScreenshot_20160919-131111.png

Da dodam; 4G ima do Lajkovca, a u Lajkovcu (i dalje do ibarske) skoro ni 3G... Kod Vip sredine nema.
lajkovac2.pnglajkovac.pnglajkovac3.png

Poslednja izmena:
VIP nema 4G (a ni 3G maltene) od Lajkovca do Ibarske? A ostali deo ima 4G?

Od Lajkovca do ibarske jako slab 3G. Dalje, ibarskom ka Bg ima 3G, a negde od Lazarevca (Śopić ili tu negde) ima 4G do Beograda (LTE800).
Od Lajkovca do Valjeva je 4G (LTE800).

Od Valjeva ka Beogradu 4G signal ide od Valjeva pa sve do Lajkovca! Onda Ibarskom negde od Lazarevaca pa praktično bez prekida do Beograda (mali prekid samo u delu kroz Lipovičku šumu).
Uglavnom radi jako dobro, ali ima nekoliko mesta i gde je lošije. Ja lično sam zadovoljan. U Valjevu je prisutan Band3, a ostalo (od izlaska iz Valjeva, pa do ulaska u BG) je Band20 (LTE800).
Pogledajte prilog 210134Pogledajte prilog 210135

Da dodam; 4G ima do Lajkovca, a u Lajkovcu (i dalje do ibarske) skoro ni 3G... Kod Vip sredine nema.
Pogledajte prilog 210141Pogledajte prilog 210142Pogledajte prilog 210143
Базне станице на којима су пустили, после Липовичке шуме: Мељак, Барајево, Вранић, Шиљаковац, Баљевац, Степојевац, Велики Црљени... И до пре неки дан није било све до Ваљева у предграђу Попучке (која је покривала ту и тамо и Дивце), значи да су сада пустили још најмање и у Словцу. Све ове набројане су на 800. Али има од Лајковца до после Лазаревца има још 7-8 на којима још нису поставили 4Г.
А са друге стране Липовичке, најмање ове: Рушањ, Сремчица једно 3, Умка, Железник више...
(Често пролазим, па знам и скоро све БС где се налазе, а у 80% случајева код сва три оператера оне су или на заједничком стубу или на истом брду, истој згради...)

Poslednja izmena:
U ovom slučaju, mapa pokrivenosti na vipovom sajtu nije kompletna, odnosno pokazuje manje od stvarne pokrivenosti.
Boje su odradili sa 4G nego sa 3G. Biće šteta ako ne uvedu VoLTE uslugu.

Poslednja izmena:
U ovom slučaju, mapa pokrivenosti na vipovom sajtu nije kompletna, odnosno pokazuje manje od stvarne pokrivenosti.
Комплетна је, тј. биће за пар дана :) Односно, само Степојевац и Словац (евент. још једну-две новопуштену што не знам) нису уцртали, а они су покривени тек сад, прошлу среду или четвртак; и судећи по досадашњој пракси и њих ће уцртати током ове недеље...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Zato pruga Valjevo-Beograd 3G očajan na mts, većinom na 2G ili nema uopšte.
4G doduše uvek ugasim kad idem, kontam nema šanse da ima van grada..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Zato pruga Valjevo-Beograd 3G očajan na mts, većinom na 2G ili nema uopšte.
4G doduše uvek ugasim kad idem, kontam nema šanse da ima van grada..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Скоро сам путовао, али сам пратио 4Г углавном; и видео сам да око Барајева и до Ресника често нема ниједан оператер ни 2Г, Вип је био и још и најбољи у том делу.
А за „константне" рупе у 3Г код Мтс и Вип је крив највише 2100...
А 4Г Мтс имаш само поред Лазаревца.

Poslednja izmena:
И први скриншот ти је из Великих Црљена, а суседне ћелије Степојевац и Шиљаковац :)
А други на изласку из Ваљева, тј. негде Попучке, Лукавац, Дивци.
(Видим по мојој историји БС.)
Ne znam, ima u snimku GPS koordinate, pa može precizno da se vidi. Ako ukucaš na gmaps recimo.

За БС нема потребе, тј. само по ознакама (PCI, CID, тј. GCI или еNodeB) се може видети коју хваташ, али ево и по координатама тачна места, за прву си био поред Вреоца, а друга у центру Диваца.

Poslednja izmena:
Telenor LTE 800 u Borči je - u Borči. ~95dBm indoor na LMX2, OPO se kačio na ~118dBM LTE 1800.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Network signal guru app, ne izgleda loše, ko voli da testira...

Screenshot_20160920-193050.png

Ја :)
Изузетно добра! Показује band и за „суседске" ћелије...

Poslednja izmena:
Aplikacija je super, podržava band locking, tj moguće je koristiti samo izabranu frekvenciju za 2g/3g/4g

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Права допуна за Нетмонитор...
Поред тога што показује бендове суседских ћелија, могуће је изабрати фреквенције и за 2Г, 3Г, 4Г које телефон може да хвата, исто као што имам у скривеном менију телефона, а лакше се приступа. Посебно за телефоне који немају скривене меније, тј. не знамо како се приступа (под условом да на њима ово ради, са овом апликацијом).
Мане: понекад мало забрља са суседским ћелијама, па активну дуплира и као суседску, затим нема историју БС/ћелија и на мапи ми не показује ништа...

Poslednja izmena:
Такође има и Lte only и лако враћање на 3Г или аутоматик, ко не би дуго да буде недоступан...
Нек провере ови што имају нпр. Nexus да ли све ово ради и код њих. (у траци на врху су та подешавања, иконица на средини)

Poslednja izmena:
Na g pro 2 radi, on ima skriveni meni ali nema taj band locking i svakako koristim cm13 tako da nemam ni skriveni meni. Verujem da će raditi i na ostalim. I da naglasim, potreban je root

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Е одлично, значи и на свим андроид 6, на којима су редуковали скривене меније...

Moram da uzmem 4G sim kod telenora sutra pa da probam s LTE discovery aplikacijom na rutovanom telefonu (imam LG G2 sa CM 13 tako da to nije problem) da vidim tacno kakve su i gde se nalaze bazne stanice.

И шта би за Пирот? :)
Рател је (тек) сад објавио три дозволе тамо...
За Лазаревац су пре једно три недеље објавили за једну БС, а постављено је на другој. Сад су објавили још 3, укључујући и ту тада пуштену; а те друге две (нове) нису биле пуштене пре неки дан...
За Обреновац и Руму су исто сад објавили, 20-ак дана после стварног постављања (али бар су тачне локације).
Од нових (непроверених) градова, објавили су за: Врбас, Инђију, Аранђеловац, Младеновац, Смедервску Паланку, Параћин, Трстеник, Калуђерицу...

(За Вип опет ништа.)

Poslednja izmena:
Telenor jos uvek nije pustio 4G u Skojevskom naselju. Takodje, 4G nije pusten ni na baznoj stanici na RTS-u u Kosutnjaku.

Сад су објавили три дозволе ту и у околини, једну ту код зграда, другу испод где су куће, трећу у шуми код ресторана Рубин.
На Миљаковцу једну (или две беше) горе близу шуме, на Канаревом ништа.
И најзад и за ту „чувену" на Видиковцу, једину до сад, баш ту где сам и мислио (а по „зеленом" сигналу кад сам пролазио); одмах до Церак винограда, 200 метара од раскрснице, на једној од неколико високих зграда (кружно постављених).

Poslednja izmena:
Da, Vidikovacka bazna stanica je def. ona na visokoj zgradi, Vidikovacki venac 88 (bivsa Partizanska ulica, na sajtu Ratela pise Partizanska 88). Pusten je 4G samo na jednoj od 4 bazne stanice na Vidikovcu...

Gde to gledate, šta je gde pušteno? Ako može link, na telefonu sam. Hvala.

Nazad
Vrh Dno