Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Drugari, jel moze preporuka za custom rom, ali da je prakticno stock samo bez bloat-a? Juce sam uzeo S4, na starom telefonu S2 koristim NeatRom (Saletov), pa ako ima nesto tako i za S4 bio bih vam zahvalan. I koji kernel da stavim? Nista ne znam za S4 :)
Verzija je S4 i9505
Pozdrav

Ljudi,koji je model s cetrvorke bolji ? i9500 ili i9505 ?
Mozda cu ovih dana menjati moju lumiu za s4 pa da znam sta da gledam.

I9505 je bolji,ali jos bolji je i9506,on ima Snap 800.

Sent via Xperia Z2

Kako radi i9505 na poslednjem 5.0.1 ?
Nadam se da ne treba custom rom.

Na početku je gurao bateriju i pravio probleme u radu, ali je kasnijim ažuriranjem sve dovedeno u red.

I9505 je definitivno u pitanju.5.0.1 oficijalni rom je.Bitno mi je da znam da nema bagova i da mogu samo da odradim factory reset i da koristim telefon.
Nisam neki zahtevan korisnik.

Kupio sam polovan S4 i imam problem sa baterijom, troši se pretjerano brzo. telefon je perfektno očuvan, ali ne znam tačno koliko dugo je korišten. Prelistao sam temu i pokušao ovih par savjeta na koje sam naišao, vađenje SD kartice i slično. Provjeravao sam baterija nije naduvena, sve je ok. Vrijeme uključenog ekrana ne može ni 3 sata, a uvijek je na auto režimu i slajder na 1 ili 2. Na njemu je instaliran lolipop.

Pretpostavljam da su to sve znakovi dotrajalosti baterije, ima li neko preporuku koju zamjensku bateriju da kupim. Za novu mi se ne daje 35-40e. Po oglasima nude neke Platoon za 10-ak evra. Znači ne treba mi neka kineska od ne znam koliko mAh i da ne mogu zatvoriti poklopac normalno. Običnu bateriju da može izgurati dan normalnog korištenja i da se ne zapali ili razlije po telefonu :mad:???

I meni je baterija oslabila bas, ali koristim ga vec skoro 2 god... Za koliko si uzeo S4, ja planiram moj da prodam? :) A sta cu posle ko zna, prvo sam mislio N5X, pa Redmi Note 3 Pro, a interesantam mi je, zbog niske cene i Mi 4c...vise ni sam ne znam... :)

Ja sam ga platio 115e, a cijene im se kreću od 100do160e zavisi u kakvom je stanju. Razmisli i o P9 Lite, tu je negdje cijena kao 5X.

Kupio sam polovan S4 i imam problem sa baterijom, troši se pretjerano brzo. telefon je perfektno očuvan, ali ne znam tačno koliko dugo je korišten. Prelistao sam temu i pokušao ovih par savjeta na koje sam naišao, vađenje SD kartice i slično. Provjeravao sam baterija nije naduvena, sve je ok. Vrijeme uključenog ekrana ne može ni 3 sata, a uvijek je na auto režimu i slajder na 1 ili 2. Na njemu je instaliran lolipop.

Pretpostavljam da su to sve znakovi dotrajalosti baterije, ima li neko preporuku koju zamjensku bateriju da kupim. Za novu mi se ne daje 35-40e. Po oglasima nude neke Platoon za 10-ak evra. Znači ne treba mi neka kineska od ne znam koliko mAh i da ne mogu zatvoriti poklopac normalno. Običnu bateriju da može izgurati dan normalnog korištenja i da se ne zapali ili razlije po telefonu :mad:???
I ja ga imam preko 2 godine, SOT mi vise ne prelazi 2,5 sata i to kad ugasim osvetljenje na min i koju god da kupim mislim da će biti bolja od ove originalne koja fizički, na oko super izgleda ali je svoje odradila. Ja sam svojevremeno za 2 drugara uzeo Teracell baterije, bile su čini mi se 1100 din i bili su zadovoljni, obojici su se pre toga naduvale baterije a kupovinom ove kineske brendirane problemi su nestali. E sad koliko dugo su bile ispravne ne znam jer je jedan ubrzo prodao svoj a ovaj drugi je pao sa petog sprata i u delovima je završio.

Ja sam ga platio 115e, a cijene im se kreću od 100do160e zavisi u kakvom je stanju. Razmisli i o P9 Lite, tu je negdje cijena kao 5X.

Hvala na odgovoru, iako moj S4 radi kao sat sa CM13, lajsna je poprilicno oguljena...sa stotkom bih bio zadovoljan... :) Sto se P9-ke tice, cena ista kao N5X, a Mi 4c skoro pa duplo jeftiniji...

Ko zivi u Srbiji,imate u samsungovom predstavnistvu,u Romingu i ne znam tacno gde jos original bateriju,ne bi trebalo da je vise od 2K din,kad je toliko kostala i za S5.

Ja sam platio 1600din original bateriju iz BGd-a od ovlascenog distributera. Za detalje saljite na PM.

Nisam stigo na vreme da editujem. Pocela je da mi brljavi baterija, zamenio je i progledao :)

Moram da stavim svez ROM i da protestiram, bajat je dosta ali mi duplo vise drzi baterija, istera 3h sata za 24h koriscenja

Telefon je od juros počeo sam da se restartuje i zabode na Samsung logo kada se butuje i ekran pozeleni. Do pre 20minuta je sve super radilo. Sve je stock nikad ništa nije čačkano. DA li se nekome ovo dešavalo? Čitam po internetu da je problem kao do baterije. Nije se nadula ali bašslabo drži. Za 10min mi padne i do 15% ako je net (wifi/3g) upaljen.

Edit: Kada ga bootujem iz safe mode radi isto minut i samo zabode i počne da se restartuje. Ima li mu neke pomoći?

Poslednja izmena:
a factory default?

Iyvini, ali ne razumem šta ti je to?

Nosio sam u 2 najbolja servisa u gradu. Jedni su mislili da je do software-a, uradili ali opet isto i rekli verovatno je ploča. Nosio u drugi servis i rekli da je ploča. Jedino drugu da kupim. Koliko može da me košta nova/polovna ploča i da li vredi da menjam? Naprsnulo mi je staklo na ekranu malo, pa ne znam da li sme zbog toga da se otvara...

To je ono sto su oni verovatno uradili, da vratis na fabricka podesavanja.
Ja sam menjao plocu za 20e, nasao je preko oglasa.

taman malo da osvezim temu o starom telefonu.nekad sam imao lg p350, koje je djubre od telefona moglo vise neko ovaj samsung koji je bio top model. kako postaviti sliku ful hd da je preko celog displeja? na lg sam mogao da pomeram levo ili desno i video bi celu sliku, a ovde na samsungu samo se ikone pomeraju, slika ostaje staticna. evo konkretno primer sta mi ostane od slike kad hocu da je stavim za pozadinu. slika i dispej su iste rezolucije

Prilozi

• Screenshot_2016-11-01-20-55-56.png
    Screenshot_2016-11-01-20-55-56.png
    582.2 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Ja mislim da drugačije ne može, tj možeš rukom da odredis koji deo slike da se prikaže i to je to, isto kao i kod nameštanja slike pozivaoca.

Od launchera zavisi kako će se ponašati pri skrolovanju. Mada ne razumem kako su ti slika i display iste rezolucije? Očigledno nisu...

taman malo da osvezim temu o starom telefonu.nekad sam imao lg p350, koje je djubre od telefona moglo vise neko ovaj samsung koji je bio top model. kako postaviti sliku ful hd da je preko celog displeja? na lg sam mogao da pomeram levo ili desno i video bi celu sliku, a ovde na samsungu samo se ikone pomeraju, slika ostaje staticna. evo konkretno primer sta mi ostane od slike kad hocu da je stavim za pozadinu. slika i dispej su iste rezolucije

Sredi sliku u Photoshopu da ti bude tog formata pa će cela da ti stane.

Samsung Galaxy S4 Black Edition ili I9506 ?
Koji je brzi i bolji za kupiti u svakom slucaju ?

black edition znači samo boja i materijal leđa, ima ga za sve model numbere
i9506 je svakako najjači S4, sa snapdragon 800

U redu.
Videh da je black edition i9500,a on je octa core,zato sam pomislio da je brzi i od I9506.

Vrh Dno