Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

ljudi koje su fore ono na aliju
kupio sam neku glupost za 6$ i ne radi kako treba i ja poslao poruku tom liku, on kaže da mu pošaljem video kako ne radi

ja otvorim dispute i okačim tu video i kažem da mi se vrate pare, on psole par dana kaže da uklonim dispute

ne razumem šta je fora i kako funkcionišu stvari tu, i zašto ima toliko problema za jbnih 6$

Ćuti kad ti nije tražio da pošalješ nazad.

Ja ne razumem koja je fora da pokrećeš dispute ako ti je rekao da mu proslediš video?

Prosledi mu video u poruci, pa ako pravi problem, ostavi dispute. Ako sredi, slobodno zatvori dispute.

Neki su bezobrazni pa pokusavaju da zeznu, ali neki stvarno zele da vrate i sav novac, samo da se zatvori dispute, da se ne vidi na Ali-u, jer im je to problem. Ja naisao na takvog jednog, odlican prodavac za sada (>250$ sam porucio vec), prva porudzbina imala gresku, ja trazio 5$ refund samo kroz dispute, on zamolio da mi vrati na PP a da zatvorim dispute kao happy customer - sto i jesam, i zadovoljan sam. I evo pola godine vec poslujemo:) Ali takvi su redji, uglavnom noviji koji pokusavaju da se probiju, pa im smetaju disputes :(

Prosledi mu video u poruci, pa ako pravi problem, ostavi dispute. Ako sredi, slobodno zatvori dispute.

Neki su bezobrazni pa pokusavaju da zeznu, ali neki stvarno zele da vrate i sav novac, samo da se zatvori dispute, da se ne vidi na Ali-u, jer im je to problem. Ja naisao na takvog jednog, odlican prodavac za sada (>250$ sam porucio vec), prva porudzbina imala gresku, ja trazio 5$ refund samo kroz dispute, on zamolio da mi vrati na PP a da zatvorim dispute kao happy customer - sto i jesam, i zadovoljan sam. I evo pola godine vec poslujemo:) Ali takvi su redji, uglavnom noviji koji pokusavaju da se probiju, pa im smetaju disputes :(

Aj molim te mi reci, treba da mi tip refundira 4 eura , sada trazi da mi vrati na PayPal koji ja nemam i neznam sto bi otvorila. Opet mu napisala da mi vrati na racun sa koga je placenoa ali se pravi lud. U formularu za spor ne mogu da uvitam sliku proizvoda. Sta treba da uradim:wall:

Otvori PP racun ili neka ti posalje na neciji. Njima znaci da vrate preko PP-a, a ne preko Ali-a jer ako je preko ali-a imaju penale ili nesto slicno.

Samo neka ti posalje kao prijatelju, a ne kao da placa nesto! (jer u ovoj drugoj situaciji moze da vrati posle, ako hoce ;))

Znam da je nezgodno, ti tih 4eur neces moci da iskoristis/dobijes sem ako ne koristis posle PayPal da platis nesto njima. Ali ako ne ides tako, moraces na Escalate - verovatno ces dobiti spor, ako je stvarno nesto lose.

Na tebi je da odlucis, ja licno sam prihvatio da mi vrate na PayPal, iako ga jedva 2x godisnje koristim. Princip je cisto u pitanju, i slicna suma, 5e.

Ima Attach/Send photo i uz formular za Dispute (kada pokreces dispute), i kada mu odgovaras u reply. Kada ides na message sa prodavcem, imas Reply, kada kliknes, pojavi se box za reply, i ispod njega Browse da nadjes image, i Send da ga posaljes uz poruku. Kod tebe nemas potrebe da mu saljes image, on je, koliko shvatam, vec prihvatio da ti na PP vrati 4e.

ukinuo sam dispute i nije mi vratio
5€ nije bila skupa škola za ubuduće

Ne radi se to tako - PRVO ti vrati, a onda skines dispute!

Колико пута је овде речено! Кад год ти продавац каже да прекинеш случај (dispute), никад не прекидај! То је једина заштита купца!
@Цубис је си ли сада видео да је твоје питање или констатација, било промашено.

Чим видиш да трговац нешто мути, одмах покрени dispute!

Код мене случај. Ако услови продаје кажу да гарантује испоруку за 60 дана, онда то и мора да испоштује! Он самовољно повећа на 90 дана, а да ме није питао. На 58. дану сам покренуо dispute и ево Али пресудио у моју корист.

Да предухитрим филозофе, нека избаце Србију из доставе. Шта ће ми такви трговци, када бира доставу којој треба трећина године да достави један обичан кабал?

80db926f678f11c79d7c8654bd44dc51.jpg

Послато са K013 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
pa ovde rekoše da ukinem jer kao ne žele da im se to pojavljuje na profilu pa onda vrate keš, a i ja sam mislio da neće biti cimanja za siću
nema veze, znam za ubuduće, prvi put sam se susretao sa ovim

@Цубис је си ли сада видео да је твоје питање или констатација, било промашено.

Чим видиш да трговац нешто мути, одмах покрени dispute!

Kao kontra tablić, sve si promašio :D Zaista je sramno koliko ne čitate tudje postove, sve znate na nevidjeno... Uredjaj koji je lik dobio ne radi kako treba, požali se prodavcu i ovaj kaže ok pusti mi video koji to prezentuje, lik mu na jedan odvali dispute. I to je ok, a pitanje "daj klip gde se vidi kako uredjaj ne radi" je muljanje prodavca? Sjajna logika...

@specijalac: barem nisam lažov.

Kao kontra tablić, sve si promašio :D Zaista je sramno koliko ne čitate tudje postove, sve znate na nevidjeno... Uredjaj koji je lik dobio ne radi kako treba, požali se prodavcu i ovaj kaže ok pusti mi video koji to prezentuje, lik mu na jedan odvali dispute. I to je ok, a pitanje "daj klip gde se vidi kako uredjaj ne radi" je muljanje prodavca? Sjajna logika...

@specijalac: barem nisam lažov.
Види момак, немој одмах контру, без познавања правила трговине преко Алија. Ја знам како се тргује преко Алија, зато сам тако и написао.
Ако уређај не ради како треба, купац може бити обештећен искључиво путем dispute опције! Никако другачије!
Да је продавац поштен, после поруке да уређај не ради како треба, он би купцу рекао: покрени dispute и ја ћу те обештетити.
Продавац не може да уради повраћај (refund) новца без покренутања dispute, јер се новац у ствари налази код Алија док купац не потврди да је уређај примио и утврдио да ради. Значи логика је да новац продавац не може вратити ако новац и није код њега!
Ако је купац потврдио да је роба исправна, опет Али приликом повраћаја новца скида са рачуна продавца и враћа купцу, јер је то правило трговине код Алија и ту нема логике коју би имала код @цубиса или @салекојота!

Е сада, ако ми одговориш на ово типа: то није логика или некако другачије, а да ниси прочитао правило трговине на сајту AliExpress.com, буду сигуран да ти нећу одговорити.
Ово што сам написао је у интересу чланова Бенчмарк форума, да знају како се не треба плашити продаваца са Алија и да Али има одличну заштити купаца!

pa ovde rekoše da ukinem jer kao ne žele da im se to pojavljuje na profilu pa onda vrate keš, a i ja sam mislio da neće biti cimanja za siću
Никада не прекидати dispute, већ изабрати опцију accept или reject, у зависности да ли је купац задовољан са понудом!

Послато са K013 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Da, baš tako se trguje preko Alija, a trgovci sami traže da otvoriš dispute bez i da pitaju šta je sa uređajem neispravno ;) Ne znam ja ni kako se trguje preko Alija ni drugih kineskih prodavaca, par stotina uređaja koje sam tako kupio su više plod neke moje lude sreće.
Refund se svakako može uraditi bez pokretanja dispute-a, ti to verovatno i ne znaš jer nastupaš đonom kao i sada ;)

AKo se vec pisalo, izvinjavam se.

Sta se desava sa kupovinom powerbankova, tj zasto je odjednom skocila postarina na 35e i vise? GB cak vise i ne salje sa Srbiju :((

Baterije su problem, sve manje kurirskih službi ih prima jer je za njih prevoz avionom od nedavno drastično strožiji i skuplji.

Da i ja sam hteo da uzmem Xiaomi 10000mah, ali vidim da može samo preko UPS-a ili DHL-a, a onda je papren shipping...

M2 Note

Nasla sam 10000mAh za 17,36e na aliju, pise free shipping, onda bolje da narucim.

Samo je pitanje da li je original... Ako narucis javi kad ti stigne i da li je original.

M2 Note

Ne, prekines ga nakon sto dobijes novac nazad preko PayPala.

Ljudi jel mogu da dodam jos dodatni komentar na neku moju porudzbinu koja je bila pre mesec,dva?
Koliko sam video moze,ali ja ne vidim gde ta opcija?

Leave additional feedback, imas u AE app tu opciju.

Sent from my RN3 Pro

My orders, nađi porudžbinu, leave additional feedback.

Nexus 5X via Tapatalk

Postavio sam novi rekord za naručivanje sa Alija ,naručeno 18og danas došao poštar da mi uruči :) nerealne stvari.

To prevashodno zavisi od prodavca ,deluje da ovaj lik stanuje u kineskoj pošti [emoji23]

Sta bi, jel salje Banggod ipak? :) Treba mi proverena informacija, a ne da narucim pa da cekam refund mesec dana...

Vrh Dno