Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Ako je na martovskom firmweru, softveraki je problem vrv, ako imas poslednji fw onda moguce da odlazi u vecna lovista, pisao je vec neko ranije o istom problemu.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Нема ни месец дана од како га има, а кад сам га добио ажурирао сам, нзм који је update то био.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Ok ovo izgleda. Možda da mu flešneš see rom?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja sam najzad zadovoljan sa baterijom, ubacio sam preko Odina zadnji septembarski fw (neki za Austriju) ali sada sam ubacio sve fajlove (BL, AP, CP, CSC) i posle odradio wipe iz recovery. Zadovoljan sam jer prvi put da pređem 6 sati SOT na mom običnom S7 dual. Uključio sam ga jednom samo 30 sekundi na PC USB da prebacim neke fajlove ali to ne verujem da ima neki bitni uticaj. Kao da se i telefon sada manje greje ili se meni čini :)

3a14eca2cb3d42b7750770113740228e.png

b5741365dd2aa57b2ab3a0fcf2fc0f07.jpg

2aff73a6852457dd1a3672d462390667.jpg

Poslednja izmena:
Ubaci neki cist rom sa sammobile preko odinna i uradi wipe iz recovery i ako i dalje pravi problema onda ima neki kvar.

Inace tvoj telefon je OGINALAN ;)

original.png

Pusticu ga sad sa ovim software da vidim sta ce biti par dana

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

@priest77 e neka si i ti namunjio jednom sve kako valja ;)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

@priest77 što koristiš kabl za prebacivanje i patiš se sa tim kad ima mnogo boljih alternativa u vidu wifi prebacivanja?

Npr
uploadfromtaptalk1473782002874.jpg

M2 Note

Ne priča mi se o tome, izgorela mi i oba stana zbog telefona .. :\

Šalim se, ako nije bilo očigledno, pitanje je bilo bez veze pa eto :)

@priest77 što koristiš kabl za prebacivanje i patiš se sa tim kad ima mnogo boljih alternativa u vidu wifi prebacivanja?

Npr
Pogledajte prilog 209631

M2 Note
Realno, kabl je brži (u oba smisla).
Bocneš kabl, na kompu se upali Explorer, i ti prevučeš šta ti treba.

Kad ideš preko wifi, prvi moraš da upališ program na telefonu, pa onda ukucaš IP u browseru, pa skidaš fajlove brzinom koju ruter podržava, a koja je uvek manja od USB3.

Alternativno, koristeći recimo SuperBeam opet moraš paliti dva programa, jedan na fonu, jedan na kompu.

Ne može niko da me ubedi da često bockanje na napajanje ne šteti bateriji.

Ne šteti, li-ion baterijama ne smeta dopunjavanje makar i kratkotrajno.

Naravno da ne steti. Takvim baterijama se to bas i preporucuje. Vise puta po malo puniti telefon. Takvim baterijama steti prazniti ih skroz i ostavljati na punjacu posto se telefon napunio (mada sada vecina telefona ima ugradjeni neki vid blokade koji iskljucuje punjenje posto se baterija dopunila do kraja). Idealno bi recimo bilo takve baterije drzati stalno izmedju 20-80%, ali to predstavlja opterecenje preveliko...tako da samo treba povesti racuna da se baterija ne isprazni do iskljucivanja...idealno bi bilo da ne pada ispod 10-15%.

Nisam pratio na času, izvinjavam se. Može li neko da kaže koja je folija najbolja za običnu 7-cu ( do ivice )? Hvala

Envoyé de mon SM-G930f

Nisam siguran, svi koje znam koji tako pune telefon, doduše većinom kolski punjač, brzo ih s.ebu.

Ja dobih juce neki update za 7e oko 220mb. Vidim gallery app je fino redizajnirana

Ja punim tel svaku noc po celu noc. Ali nikad baterija mi ne pada ispod 30-40%

Ma glupost, uvek preko noći ostavim telefon na punjaču - nikad ništa nije falilo...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Isto...

Kazem samo sta bi bilo idealno...nisam rekao da ce da ti "fali nesto" ako je ostavis preko noci na punjacu jer vecina (skoro svi) moderniji telefoni gase napajanje posle dostizanja 100%. Naravno da i ja moju ostavljam preko noci. Nemojte je samo prazniti do kraja i bice super. Mada nije bila prica da li joj steti ostavljanje preko noci na punjacu, neko precesto prikljucivanje na napajanje...to joj nece stetiti sigurno.

Ne kaže iko da će ti eksplodirati baterija ako ga držiš na punjaču preko noći, ali znaš šta se dešava baterijama u laptopima koji se ne skidaju sa punjača? Dođe do smanjenja kapaciteta baterije.
Desilo mi se to.
Za telefon me nije toliko bila briga, doduše uvek je bio na punjaču da bih ga ujutru mogao koristiti odmah, jer će ionako u toku dana još jednom na punjač, međutim sada mi S7e lepo gura, pa ne moram da ga ostavljam na punjaču.

Ne kaže iko da će ti eksplodirati baterija ako ga držiš na punjaču preko noći, ali znaš šta se dešava baterijama u laptopima koji se ne skidaju sa punjača? Dođe do smanjenja kapaciteta baterije.
Desilo mi se to.
Za telefon me nije toliko bila briga, doduše uvek je bio na punjaču da bih ga ujutru mogao koristiti odmah, jer će ionako u toku dana još jednom na punjač, međutim sada mi S7e lepo gura, pa ne moram da ga ostavljam na punjaču.
E, e, upravo to. Zato sam i napisao to za ostavljanje na punjacu. Kad sam bio uzeo prvi laptop tako sam mu bio upropastio bateriju ne skidajuci ga sa punjaca i vrlo brzo posle kupovine je postao desktop. :)

Kazem samo sta bi bilo idealno...nisam rekao da ce da ti "fali nesto" ako je ostavis preko noci na punjacu jer vecina (skoro svi) moderniji telefoni gase napajanje posle dostizanja 100%. Naravno da i ja moju ostavljam preko noci. Nemojte je samo prazniti do kraja i bice super. Mada nije bila prica da li joj steti ostavljanje preko noci na punjacu, neko precesto prikljucivanje na napajanje...to joj nece stetiti sigurno.
Nisam siguran da gase pošto kad skinem telefon ujutro imam 100%. Kada punim na isti način preko Xiaomi eksterne baterije ona prekine punjene kada se napuni telefon, prestane naravno da pulsira led punjenja (na bateriji) i ujutro imam 97, 98%. Sreća pa mi S7E gura dan i po, dva pa ga punim pred spavanje a ne celu noć.

Svi oni rade sada na trickle charge principu. Baterija se dopunjava konstantno, čitao sam negde da je za Appleove laptope taj spread između 3 i 5%. Za telefone bih rekao da je čak i manji.

Realno, kabl je brži (u oba smisla).
Bocneš kabl, na kompu se upali Explorer, i ti prevučeš šta ti treba.

Kad ideš preko wifi, prvi moraš da upališ program na telefonu, pa onda ukucaš IP u browseru, pa skidaš fajlove brzinom koju ruter podržava, a koja je uvek manja od USB3.

Alternativno, koristeći recimo SuperBeam opet moraš paliti dva programa, jedan na fonu, jedan na kompu.

Dobro ako je tebi sporije jedan klik na telefonu, jedan klik u browseru (bookmark) i prebacis nesto (meni ide 5 megabajta po sekundi SBB-ov 2u1 Cisco ruter modem), nego trazenje kabla po sobi, jednoj drugoj, sve zavisi gde si ga ostavio, pa cekanje da ucita, pa raskacivanje kabla, pa ostavljanje kabla ili spajanje sa punjacem da ga vratis (sem ako ti ne visi 24h kabl zaboden u pc/laptop)

Onda dobro :)

Vrh Dno