Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako dolazi do burn in-a? Ako se drzi osvetljenje na maksimumu?

Послато са HTC One уз помоћ Тапатока

Jeste to, samo dosta manje se vidi, ali me mnogo nervira, samo se nadam da se nece povecati. Uhh pa zamena ekrana se i ne isplati bas. Hvala na odgovoru

Ako se drzi osvetljenje ma max,ili blizu max-a,burn in na Amoledu zagarantovan....🙁

Jeste to, samo dosta manje se vidi, ali me mnogo nervira, samo se nadam da se nece povecati. Uhh pa zamena ekrana se i ne isplati bas. Hvala na odgovoru
Hoce povecace se, i verovatno ces dobiti i na drugim mestima. Status bar, bar od aplikacija (vecina ih je u istom nivou). Ne isplati se nista raditi jer je to mana amoled ekrana, osvetljenje nema toliko uticaja koliko vreme koriscenja. Naravno da onaj ko pravi 3+ sati ekrana dnevno moze da ocekuje burn relativno brzo.

Sent from my Nexus 5X

Sada sam saznao nesto novo iako sam imao brdo modela sa amoled ekranima
Ne znam odakle ti ideja,jedino ako si mislio da upalim ekran i drzim ga 3+ sati na max osvetljenju u komadu
Ako je to u pitanju, onda ne znam, jer nemam vremena da drzim 3+ u komadu
Ako nije to u pitanju onda je ovo jedna od najvecih gluposti koje sam cuo od kada koristim mobilne telefone a ima tome ihahahha
Da se dopunim,ako si mislio da mu je telefon od pocetka na 100% osvetljenja a koristi tako mesecima,onda postoji mogucnost ali samo ako je na max osvetljenju
Mada ja to ne videh do sada ali znam da neki imaju problem
Sad nemam pojma sta si mislio jer si dao poprilicno nejasnu konstatataciju

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Slažem se da je post telepa dosta čudan . Ispada da ako praviš 3h sot na dan dobijaš burn in za 5,6meseci ? Što u najmanju ruku nije istina

Slikacu vam ja posle edge koji koristim vec godinu i 5 meseci na 100 posto. Najvise sto izgura je 3h sota dnevno zbog poziva. Nije menjana pocetna strana sigurno 5,6 meseci i jos nigde nisam primetio burn .

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Slikacu vam ja posle edge koji koristim vec godinu i 5 meseci na 100 posto. Najvise sto izgura je 3h sota dnevno zbog poziva. Nije menjana pocetna strana sigurno 5,6 meseci i jos nigde nisam primetio burn .

Stavi potpuno belu sliku, pojacaj osvetljenje i uslikaj.

Slažem se da je post telepa dosta čudan . Ispada da ako praviš 3h sot na dan dobijaš burn in za 5,6meseci ? Što u najmanju ruku nije istina

Znaci to sto odredjeni delovi ekrana uopste ne gore i 3 sata ekrana dnevno nece uticati na brze dobijanje burn in-a? Kako? Logika nalaze da se svi delovi ekrana ne trose podjednako brzo, zato je samsung izmislio da pomera status bar ikonice da ne bi dobili (izgleda vi bolje znate od samsunga) burn in.

Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Da ali nema teorije da se pojavi burn in tako brzo kao što si ti opisao.. jedino ako blejiš na Adi direkt na suncu i przis 30dana svaki dan po 4,5h sot auto i slajder na 100%.Npr ja na s1 imam samo jednu crtu na sivoj pozadini a telefon korišćen 4god bez prestanka

Poslednja izmena:
Da ali nema teorije da se pojavi burn in tako brzo kao što si ti opisao.. jedino ako blejiš na Adi direkt na suncu i przis 30dana svaki dan po 4,5h sot auto i slajder na 100%.Npr ja na s1 imam samo jednu crtu na sivoj pozadini a telefon korišćen 4god bez prestanka
Secam se kada sam kupio s1 niko nije ni spominjao burn in, i onda posle par meseci kada se proculo ja proverim a ono oba sprzena status bar, bar od aplikacija i malo tastatura.

Sestra burn in na galaxy nexusu, drug na nexus 6 i s5, iako je po vama ovde uveliko problem resen. I ne nisu bili na adi 5 sati sa 100% osvetljenja.
Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Ja nisam imao na s3 (2god star) a baš ću da proverim danas kod majke, ona stalno drži max brajtnes evo skoro 2god na s5.

Još jedan ide na ignore.
Galaxy s,s2,note 1,note2,note3,s5,s 8500 wave,s6edge plus itd itd
I ni na jednom burn in
Ne znam odakle ti ideja da se to tek tako pojavljuje ?
Da li ima primeraka kod kojih se pojavi naravno da ima kada se godisnje proda 200m telefona sa amoled ekranima naravno da ce biti falicnih
Biti iskljuciv kao ti da je to masovna pojava ahahaha pa sta reci na to ?
Moracu i ja tebe na ignore ,"previse znas za moj ukus"

Pa burn in nije feler, vec jedna negativne strana amoled ekrana. Na telefonima koji imaju on screen nav bar I amoled, nema sile da se ne pojavi burn in.

Pa ovaj stefanov s6, moze da bude star maksimalno godinu ipo, a sigurno dosta kuca poruke I eto burn in-a.

Telefon je star nesto malo vise od godinu dana, pa jeste bas dosta koristim viber. Ne smeta pri radu cak se i ne vidi toliko, ja primecujem jer ja telefon i koristim ali me nervira..sta ces, losa stvar je u tome sto kupis nesto, odvojis dobre pare pogotovu ovde kod nas u Srbiji i manje od godinu dana koriscenja imas problem a ne podleze garanciji. Menjanje samog ekrana nije opcija jer sigurno kosta preko 200 eura..ali sta je tu je, dok ne ugine skroz nema menjanja.

652e01c1a033d7a0dbfb367a1f196f9b.jpg
a792192c6835838f92881596327eb567.jpg

Cekaj da vidim kako izgleda

c677a30a70f54989d4513fc5817fda69.jpg

Tako slikano ni na mom ne izgleda strasno jer se jedva vidi a u stvarnosti uzas

Daj neki close up

0d3f3aff4c3adca95968e2321c2842a3.jpg

f0a1fc3a9fe5255b2587320ec2726043.jpg

1dc591007db547815592e14e10ea11e8.jpg

Ovo su sve slike samsung ekrana (razlicitih generacija) koji ne dobijaju burn in (bar po vama), ovaj gnexus se ne vidi bas najbolje ali cela galerija je ocrtana. Ima kvadrate po ekranu

Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Sada sam saznao nesto novo iako sam imao brdo modela sa amoled ekranima
Ne znam odakle ti ideja,jedino ako si mislio da upalim ekran i drzim ga 3+ sati na max osvetljenju u komadu
Ako je to u pitanju, onda ne znam, jer nemam vremena da drzim 3+ u komadu
Ako nije to u pitanju onda je ovo jedna od najvecih gluposti koje sam cuo od kada koristim mobilne telefone a ima tome ihahahha
Da se dopunim,ako si mislio da mu je telefon od pocetka na 100% osvetljenja a koristi tako mesecima,onda postoji mogucnost ali samo ako je na max osvetljenju
Mada ja to ne videh do sada ali znam da neki imaju problem
Sad nemam pojma sta si mislio jer si dao poprilicno nejasnu konstatataciju

Dobija Amoled burn in i sa mnogo manjim osvetljenjem od maksimuma posle nekog vremena. Svaki, ali bukvalno svaki, Amoled izgori pre ili kasnije.
652e01c1a033d7a0dbfb367a1f196f9b.jpg
a792192c6835838f92881596327eb567.jpg

Nista ovde nisi pokazao osim neujednacene svetlosti na ekranu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jednom prilikom sam video S6 koji je takav burn in imao, da se jedva videlo ono sto treba da se vidi...
Pitao sam vlasnicu (gospodju izmedju 50-60 godina) od cega je...
Ona ga stavi na max osvetljenost i stavi da ekran gasi sam tek posle sat vremena i tako joj stoji na stolu i dopisuje se na vacap...

Sto da ne, nigde ne pise da tako nesto ne sme da se radi. Ja ponekad stavim da se ne gasi ekran 30 minuta i ostavim ga da radi sta treba.

Batak ,apsolutno nisi u pravu i debelo gresis
Zaista kao sto rece fkloznica ,sta vi radite tim telefonima
Toliko ljudi oko mene sa amoled ekranima i niko nema burn in
A ti koji stave ekran na 100% pa sat vremena on itd, pa cujte sto ste trazili to ste i dobili

You are holding it wrong

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pogledao sam. Nigde ni traga burn in-a. Ja ne znam šta vi radite sa tim mobovima..
Takodje, S3, S6 ni tačke nigde, mada, osvetljenje uvek, ali uvek držim na sredini auto. SOT od 3-4h dnevno, viber, tj tastaturu dosta koristim. Jedino gde se vidi trag je na zaštitnoj foliji koja je matirala od prstiju u donjem delu gde je tastatura [emoji1].

Batak ,apsolutno nisi u pravu i debelo gresis
Zaista kao sto rece fkloznica ,sta vi radite tim telefonima
Toliko ljudi oko mene sa amoled ekranima i niko nema burn in
A ti koji stave ekran na 100% pa sat vremena on itd, pa cujte sto ste trazili to ste i dobili

Ja videh do sada gomilu izgorelih Amoleda. Izgleda da kod mene dolaze samo losi primerci. 😀
You are holding it wrong

Taj fazon.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A kod tebe sta god stigne neki feler ahahahahha
Nisu jos napravili telefon za tvoj ukus ,ima vremena,kada napunis 18 dotle ce napraviti nesto
Onda ces konacno moci sam otici u radnju i kupiti "tu zver"
Dotle nema druge ,poslovnice ,youtube ..... da te zelja mine [emoji6]

^ pobedniki komentar 😀

Kod mene S2 matori, sad ga ćale koristi doduše, nikakav problem sa ekranom.
Ja nikad doduše nisam odvrtao osvetljenje na max, uvek bilo na auto.
To u suštini praktikujem sa svakim telefonom. Zaista nemam potrebe za max osvetljenje, to eventualno treba kad sam napolju na baš jakom suncu, al' u takvim situacijama telefon obično koristim samo za pozive i poneku poruku.

Tako da, uz normalno korišćenje nema potrebe za brigu, al' ako neko drži non stop osvetljenje na visokom onda ima.
Oni telefoni u poslovnicama npr, baš sam S6 gledao prošle god u VIPu, ocrtao se po celom ekranu neki meni njihov(cene, paketi, specifikacije, 4 kvadrata po celom ekranu).

Meni je svaki od 2-3 amoleda dobio burn in.
Gore sat i baterija obavezno a isto i od aplikacije koja se dosta koristila.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Menjajte jednom nedeljno pozadinu i neće se ništa urezati.

Nazad
Vrh Dno