Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

O tome pricamo jako dugo, nisi jedini koji je to na delu skapirao. Uveliko se korisnici vise ne obaziru na DX12 kao nesto sto treba uzeti u obzir, kao nesto sto je bitno a kamo li presudno.
Koliko je obecavano fakticki nista dobili nismo. Logicki, ako nema vizuelne razlike prosto me bas briga za DX12. Vozis na DX11 i imas pristojne performanse.

Samo ajde ti objasni masi to sto pricas! Jednostavno svi su toliko zaludjeni sa DX12 i sa Vulkan api da je ljudima jednostavno tesko dokazati da ovo jos nije dobilo svoju primenu u svim segmentima ili da kazem da svi programeri koriste DX12 i Vulkan za programiranje. Sa Vulkan api moze vrlo lako da se dogodi scenario kao sa Mantle da imas 10-15 igara koje su to podrzavale i da ode u zaborav.

Jednostavno sada se svi toliko uzdaju u taj DX12 i Vulkan da ne razmisljaju o igranju danas nego svi su poceli da gledaju 3 godine unapred i misleci da ako sada kupe RX 480 da ce za tri godine da ta kartica kida sve igre i da nece imati potrebu da je menjaju.

Sada je veca isplativost kupiti GTX1060 i igrati se sada ko covek ili neku polovnu 970 ili ako se nadje po ok ceni 980 i biti miran naredne 2-3 godine jer ce moci uz neki kompromis da se smanje detalji i da ce se opet moci igrati na pristojnom fps-u dok RX sada ok radi ali pitanje je vec sledece godine kako ce se ponasati u nekim naslovima koji tada budu izasli.

Mada moze cela ova prica da mi se obije oglavu i da ispadne sve suprotno od ovoga sto kazem ali dobro ako bude suprotno lepo se proda 1060 doplati se nesto sitno uzme se 480 i nastavimo da uzivamo.

O tome i pricamo sve vreme - "DX12 igre" su tu do daljnjeg. Prave DX12 igre nece ni ove ni sledece godine.

Od tih ostalih 4-5 igara (a bar dva "AMD naslova"), trebalo bi da ne.

Mene interesuje kojom logikom ljudi dolaze do zakljucka da ce se "siti naigrati" sa 1060 dok ce rx480 vec naredne poceti da steka, ajde sto su dosli iz buducnosti pa znaju da nece biti dx12 igara do 2019/20te nego jos i kartice izmedju kojih je jedva 6% razlike predstavljaju kao da ih deli klasa :)

Od tih ostalih 4-5 igara (a bar dva "AMD naslova"), trebalo bi da ne.
To je i poenta da radi bolje u dx12, a ne kao u rotr, slabije i na nV i na amd-u.

ajde sto su dosli iz buducnosti pa znaju da nece biti dx12 igara do 2019/20te

pitanje da li će i tada biti dx12 igara... u stvari, veliko je pitanje da li će dx12 uopšte zaživeti pogotovo kada se malo pogleda u prošlost i vidi kako su prošli njegovi prethodnici dx11, dx10, itd.

Poslednja izmena:
Pa mozda prostom logikom da se 1060 mnogo bolje overklokuje nego 480 ili bilo koja polaris karta i kao takva vec ima prednost nad 480-om. No zivi bili pa videli, uostalom svako za svoje novce neka kupi ono sto mu se cini kao najbolji izbor za svoje pare. Ja znam koji cu izbor za koji dan da napravim samo cekam pare da legnu na racun.

Mene interesuje kojom logikom ljudi dolaze do zakljucka da ce se "siti naigrati" sa 1060 dok ce rx480 vec naredne poceti da steka, ajde sto su dosli iz buducnosti pa znaju da nece biti dx12 igara do 2019/20te nego jos i kartice izmedju kojih je jedva 6% razlike predstavljaju kao da ih deli klasa :)

Logika je da platis ~30 evra manje za 6% bolju kartu.

To je i poenta da radi bolje u dx12, a ne kao u rotr, slabije i na nV i na amd-u.

Poenta je da ce jos x naslova tako da radi.

To Radicci, hajde sad dotuci ih onim cuvenim grafikonom "relative performance" :D

Ne ne, pa da kazu kako je tu vecina DX11 igara koje nikoga ne zanimaju niti su merodavne oko realnog stanja. xD

I meni na gtx 1070.

ne razumem, meni ROTR radi bolje 5% u DX12 nego u DX11
Zbog cpu overheada koji cak i tako lose implementiran dx12 resava u ROTR, objasnjavano vec ali zalud, ljudi ne kapiraju smisao dx12.

Ali dobro, okrenuce se prica naglavacke cim nV na hardverskom nivou resi pitanje dx12, kako ce svi ovi sto ga sahranjuju da ga kuju u zvezde kao najbolju stvar IKAD, samo gledaj :)

Poslednja izmena:
Logika je da platis ~30 evra manje za 6% bolju kartu.

Ne kapiram. Kojih 6%? Od pocetka sam pratio, GTX 1060 je brzi bar 10% pa na dalje.
Ovde i jeste rec o drugoj klasi, taman za toliko je jaca da upada gotovu u klasu iznad a pri tom jeftinija.

aos100.jpg

Onaj gore test je od pre 3 dana. Nemoguće da je na nV tol'ko propo fps u odnosu na onaj koji je Radicci okačio, jedino ako je dx11 u pitanju...

Sta ima 10% sad na Nvidiju valjaju micron memoriju ima slucajeva nece preko 2100mhz, a memorija puno znaci za 1060 zbog uske magistrale svaki mhz joj znaci. A kakav je trend ne bi me cudilo da ovo ubrzo bude unutar 5%.

@Vuk ja cu platiti svaku koja crkne ovde na forumu, bilo ploca ili kartica ne bitno, ako mi kopamo sa njima full stable 1300+mhz onda ne boj se da ce nesto crknut.

Poslednja izmena:

Opet Tehchpower sajt 'brljavi' sa testovima i procentima....izgleda da im to prelazi u naviku.
https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1060_Gaming_X_3_GB/21.html
Ovde gtx1060 ima u Tomb 2016 rezultat 54.5fps.

Samo dve nedelje ranije, gtx 1060 u ovom testu ima oko 70.7fps.
https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1060_OC/19.html

I, sto je najzanimljivije, 980 i 980Ti karte, imaju u oba testa slican fps ( i skoro sve ostale kartice na testu, su zadrzale slican fps ), ali, pazite, samo je gtx1060, koja se i u uporedjuje u sadasnjem ternutku sa 480 kartom, izgubila fps, sa 70f. na 54f..... i sad, se situacija skroz promenila, i 480 ispade jaca od 1060 u Tomb 2106g.

Znaci, i ovakav 'fake' od rezultata, na kraju se obracunava u tom perfomance summary rezultatu na kraju testa. Strasno...:shock:...kako je mogla ovakva ocigledna greska, da se predstavi kao validna u konacnim rezultatima testova ?

I, drugo, zar nismo prosli vec to sa Techpower sajtom i njihovim 'famoznim' procentima, :trust:, gde se nista ne moze videti kako treba ?
U ovom testu, https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1060_Gaming_X_3_GB/.....gtx 1060 je u cetiri igre, brza od 480 za oko 35%, u pet igara oko 15%, u nekoliko igara su 1060 i 480 izjednacene, i u nekoliko igara je 480 brza od 1060 za oko 10%.

I, na kraju, 1060 brza od 480 za 6%. Neverovatnu su zavrzlamu napravili sa tim procentima, i moje je misljenje, da se putem tih pefomance procenata, sa strane Techpower sajta, manipulise sa rezultatima perfomansi pojedinih grafickih kartica......:trust:

Poslednja izmena:
Evo sta kaze, kao sto sam iznad i spomenuo:

Dimi je napisao(la):
I don't understand some of these results, some are completely off from previous reviews.

For example RotTR went down 16.2 fps in the latest review.

W1zzard je napisao(la):
New test system: New drivers, game updated, Windows 10 Anniversary, benchmark scene changed slightly, maybe different settings (don't remember).

https://www.techpowerup.com/forums/threads/msi-gtx-1060-gaming-x-3gb.225481/page-2#post-3517976

E, stvarno, neverovatan odgovor, lika sto je radio test.

Zasto nije naglaseno u testu, sta i kako je radjeno i sta je uzrok takvih razlicitih rezultata.
I, malo smesno deluje obrazlozenje. :smash:
Pazi, samo za gtx1060 karticu sve ovo i ni za jednu drugu, ;) i na kraju:
'maybe different settings' i 'don't remember', ......ma, nije valjda,....lepo ja kazem, klasicna manipulacija rezultatima, nista vise......:vomit:

Poslednja izmena:

Znas ti kada su cigani nekada vodili mecku bozanu pa su joj svirali a ona je igrala kako su oni vukli lanac tako i ljudi cim dobiju malo para u ruke rade sta im se kaze a da ne govorimo sta velike kompanije mogu da urade sa mnogo para. Ne da ce da kazu da je belo crno nego ce da kazu i da dunav ne tece nizvodno nego uzvodno. Nije dzaba receno para vrti gde burgija nece.

Covjek osvjezio malo testove, updatovao igrice i sad problem ccc :p

Jos koji update i neka DX 12 igrica i eto ga sustize se GTX 1060, a do tada moraju malo korigovat ove cjene da budu bar 10-20€ jeftinije pa nek bira ko sta voli, prema izboru igrica koje igra.

Covjek osvjezio malo testove, updatovao igrice i sad problem ccc :p

Jos koji update i neka DX 12 igrica i eto ga sustize se GTX 1060, a do tada moraju malo korigovat ove cjene da budu bar 10-20€ jeftinije pa nek bira ko sta voli, prema izboru igrica koje igra.

E, svasta od tebe'....:trust:

Jel se pravis naivan ili se mozda salis.
Ako je promena drajvera, svez sistem ili updete igre ili promena 'putanje' prilikom testiranja igre, ili promena grafickih postavki u igri prilikom testiranja ( ili su se mozda neki 'gremlini' nastanili u kompu :D ), zasto su samo za gtx 1060 karticu, manji rezultati za okruglo 30% ?

Valjda uslovi prilikom testiranja koji su se promenili, vaze za sve kartice, pogotovo za 980 i 980 Ti, koje na testu, imaju iste rezultate, kao i na prethodnom testu, znaci nemaju gubitak perfomasni, samo 'jadna' 1060, bas u ovom trenutku, kada se uporedjuje sa 480, odjedanput gubi u Tomb 2016.
Ma, jasno je ko dan, moze samo da bidne', da su oni 'gremlini' :rupa: u pitanju, nista drugo....;)

Poslednja izmena:
Pa sta bi jedna igra promjenila sta imao bi razliku 7% nidje veze ko zna sta se desilo u toj igri covjek mjenjao izbor igri drivere sistem...ko zna sta mu se i dje podkralo, ali cinjenica stoji 6% :d

Ali, da li shvatas sustinu stvari ?

Kako moze 'fake' rezultat da udje u konacni procentualni rezultat. Zasto, jednostavno nije rekao, nesto nije redu ili uzeo stari 'ispravan' rezultat.
Ovako, kada se primetila razlika u rezultatima, izmedju novih i starih testova, onda, lik koji je radio testove, opravdava se nekim nelogicnim argumentima.
To ostavlja sumnju i u ostale rezultate, i u te 'famozne' perfomanse procentualne razlike. Vec sam obradjivao te procente za neke druge kartice, sad sam se 'zainatio', :mad:, i nije mi testko, bas cu da ponovo da pogledam kolika je razlika izmedju 1060 i 480 u ovom testu, ovako na prvu loptu, mislim, da je razlika veca od 10%......

Poslednja izmena:
Stoji i cinjenica da je uz to i jeftinija, a brza. [emoji14] (poredim naravno gulas cene)

Hhahahaha,zasto vec jednom ne uradite sami testove vec samo copy-paste nekih likova koji primaju pare zbog toga jer reklamiraju jake kompanije :D

reviewsrb je to vec napomenuo..

Poslednja izmena:
Problem je , sto ljudi citaju i gledaju te testove, i mozda na osnovu njih i kupuju graficku karticu.

Bre, kada sam radio one neke testove iz samog gameplaya igre, odradjivao sam po 4 - 5 puta, istu 'putanju' u testu, da bih dobio sto realnije i objektivnije rezultate. Oci su mi iskocile , od buljenja :shock: u ekran, ( po nekoliko dana, po pet - sest sati, posle svakog dana, sam se 'umorio' ko da sam radio u rudniku ) da bi odradio svaku tu 'putanju' u idealnom i uvek u istom scenariju ( jer, se mogu dobiti razliciti rezultati ), a ovaj gospodin sa Techpower sajta, se olako 'frlja' sa rezultatima i procentima u testovima. To je po meni glavni problem. :trust:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno