Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
4K televizori su relativno jeftini, ali oni koji stvarno donose neku razliku u prikazu su i dalje 2000e+. Tu mislim na OLED. Inače 40" sa HEVC podrškom ima za 400e, a npr 24" UHD monitor već od 315e (Benq) samo to se mora kroz lupu gledati.

Inače, ima li neko savet šta da podesim u mrežnim opcijama na PS4. Juče ujutro stavio BF1 betu da se skida i do 22h se skinulo 2.2GB. Dan pre skinuo AC Unity na Box za manje vremena a on je 40GB.

Proverio sam net, radi idealno. Nešto ga na PS-u koči. Jel imao neko sličan problem? Titanfall sam 2 dana skidao takođe.

To nije normalno, pošto PSN posle nekog davnog update-a radi savršeno, samo mnogima nije sve podešeno kako treba (u tom smislu jeste zaguljen, jer sve mora da bude baš ovako da bi uvek radilo).

Podesi manuelno mrežu, sve opcije default slobodno, ali manuelna dodela ip adrese.

Za tu adresu koju si odredio za PS4 podesi DMZ mod na ruteru, nađi tu opciju.

Kao dns server koristi Google servere (bez ovoga nekad odugovlači sa prikazivanjem liste prijatelja Online, neće da krene download i pravi razne druge probleme ) :

Primary dns 8.8.8.8
Secondary dns 8.8.4.4

Tako sto posto sve radi idealno....

Meni se BF Beta skinula najbrže što može, kao i sve ostalo.

Poslednja izmena:
I meni je IT i struka i posao od koga jedem 'lebac, i bas zato mi konzole odgovaraju za opustanje :)
Anyway, Mazi, ako su ti te stvari zaista toliko bitne, bolje sacekaj Neo....
Onda ces uzivati punim plucima.....
A vremenom, polako, ces poceti da menjas misljenje...... ;)
Apropo BF1, sad su im svi serveri down.....
Cak ne rade ni serveri za PvZ2 :d :d
Da ja pokušao sinoć i ćorak

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

4K televizori su relativno jeftini, ali oni koji stvarno donose neku razliku u prikazu su i dalje 2000e+. Tu mislim na OLED. Inače 40" sa HEVC podrškom ima za 400e, a npr 24" UHD monitor već od 315e (Benq) samo to se mora kroz lupu gledati.

Pa to pricam. Koji ce mi UHD Phillips 'kinez' od 40 inchi? Za UHD TV bar 55 inchi ima smisla jer necu da mi bude pred nosom vec na metar i po dva razdaljine. Idealno 65". Ne mora OLED ali bi valjalo da je malo zakrivljen. Na kraju, mora biti Sony jer samo oni prave TV za gejming sa niskim input lagom. Ostali su raspad po tom pitanju. Sony je mnogo skuplji od ostalih, najjeftiniji od 55" neki basic model je na debeloj akciji u Tehnomaniji za 200.000 dinara. Kod Madjara sigurno preko 1200 evra. To mi je mnogo. Jer konzola Neo ce da kosta oko 400-500 evra, TV koji ce da je prati mora kostati ne vise od 700-800 evra. Zato ni ne planiram da menjam FHD TV koji imam. Jer za normalne pare nemam apgrejd.

Monitor i konzola... ne hvala. Bas sad gledam u 24" i to je patuljak od ekrana. Kao sto je 40" patuljak televizor.

Poslednja izmena:
Dobar je i Samsung sad sa input lagom, popravili su to... Čak ima modela boljih od sonija po tom pitanju.

Mada su meni Sony televizori generalno bolji, ali da ne širimo na tu stranu.

Evo pogledaj ovde input lag pored ostalog:

http://www.rtings.com/tv

I motion handling je bolje prikazan od prostih opisa na drugim sajtovima.

Imaš slike i lako možeš da shvatiš kako to deluje u pokretu baš na tom modelu u odnosu na ono "motion handling was really good."

Ja sam i dalje na matorom 46HX800, 1080p, ne planiram da ga menjam skorije.

Mada bi mi legao neki veći 4k Sony ako Neo bude stvarno dobro rešenje.

Nadam se da će smisliti neki pametan način za formiranje 4k slike, sećam se onoga sa procurele prezentacije.

Na velikom ekranu koji se ne gleda iz blizine kao monitor bi native 4k bio bacanje (a i nemoguće je na konzolama sad), baš je potrebno neko dobro rešenje.

Mada ovi novi televizori toliko dobro rade upscaling u 4k sami, da skoro da mogu da ostanu na 1080p renderingu i bilo bi dobro.

Poslednja izmena:
Zahvaljujem na linku. Sony XBR55X810C mi stvarno deluje odlično. Mada ću ipak sačekati još jednu "sezonu", da pravi HDR televizori siđu u taj neki njegov cenovni opseg:)

Poslednja izmena:
Moram da upitam ovde...Mozda ce neko znati sta je..
Nisam bio kod kuce 2 meseca, niko nije bio u mojoj sobi. Playstation4 je bio totalno ne koriscen u tom periodu....
Jutros da ga upalim , kada ono ne reaguje nista.Ama bas nista. Kao da je crko ne daj Boze

Izvadio sam kablove i vratio , pokusao opet da upalim i opet nista.Keva kaze da su ugradili klimu tu u sobi pa je morao nov produzni kabl na koji je nakacen izmedju
ostalog i moj plejstejsn.
Samo to je izmenjeno za ta 2 meseca, ali neverujem ja da je to stvorilo ovaj problem...
Da li neko mozda ima ideju sta se dogadja,da nije mozda prasina problem... i u koji servis odneti a da me ne oderu ?

Hvala)

Poslednja izmena:
Ko zna ako je bio u struji a struja dolazila nestajala itd možda ga je nešto pičnulo.

Jesi probao u vise uticnica?

Izvadi i vrati power kabel, pa probaj duze da drzis power dugme.

Moram da upitam ovde...Mozda ce neko znati sta je..
Nisam bio kod kuce 2 meseca, niko nije bio u mojoj sobi. Playstation4 je bio totalno ne koriscen u tom periodu....
Jutros da ga upalim , kada ono ne reaguje nista.Ama bas nista. Kao da je crko ne daj Boze

Izvadio sam kablove i vratio , pokusao opet da upalim i opet nista.Keva kaze da su ugradili klimu tu u sobi pa je morao nov produzni kabl na koji je nakacen izmedju
ostalog i moj plejstejsn.
Samo to je izmenjeno za ta 2 meseca, ali neverujem ja da je to stvorilo ovaj problem...
Da li neko mozda ima ideju sta se dogadja,da nije mozda prasina problem... i u koji servis odneti a da me ne oderu ?

Hvala)
Ima neki problem kad se nepravilno ugasi, zna da resetuje setovanja za prikaz na default, pa onda zavisno od tv-a možeš da doživiš "crn ekran".

Probaj ovo što je diehard rekao ili drugi hdmi uz to.

I meni se desilo jednom, sećam se.

Slim će biti 300usd/e.

PS4 PRO, kakav naziv :D

Poslednja izmena:
Ja koliko vidim ovde 4k + hdr je jedini dobitak ? I navodno "ogroman" 1TB hdd koji vec imam..

Sve igre po snimcima su radile na 30fps-a i dalje, jedino First Light je gurao 60, vidi se. Ne bi sakatili snimak tek tako kontam. Sto se mene tice ovo je easy skip.

Ako je Pro povezan na 1080p TV, imaće bolje detalje i postavke u odnosu na PS4. Verovatno će i razvojni timovi birati da li stabilnih 60fps ili bolji detalji. Tako da nisu jedini dobitak 4k i hdr.

Poslednja izmena:
-400$/e
-10. novembar

Hmmmm...... ovo je bilo bljak.....
Nista novo o VR?
I jedno retoricko pitanje... imam PS3, PS4 i ako bih uzeo pro, ne mogu moj acc da stavim na njega???????

Posle gledanja Apple-a, ovaj Sony event je uzas... Sta im je, nesto su bili veoma spori, neorganizovani i mutavi..

PS4 Pro, od tolikog hajpa, ovo nije nista posebno ili gresim.. Ako su igre na 30 fps, konzole su mrtve. Izgled nista novo, slika ovoga se vec motala po netu, meh.. Uzasna prezentacija...

Hmmmm...... ovo je bilo bljak.....
Nista novo o VR?
I jedno retoricko pitanje... imam PS3, PS4 i ako bih uzeo pro, ne mogu moj acc da stavim na njega???????

Naravno da možeš, sve igre sa PS4 acc-a i diskova su kompatibilne. Naravno za sve starije igru će trebati i patch od razvojnog tima, da bi iskoristile bolje novi hw.

Poslednja izmena:
Ako je Pro povezan na 1080p TV, imaće bolje detalje i postavke u odnosu na PS4. Verovatno će i razvojni timovi birati da li stabilnih 60fps ili bolji detalji. Tako da nisu jedini dobitak 4k i hdr.
Ključno pitanje ostaje šta će doneti patchovane stare igre...

To će razjasniti da li ovo uopšte ima smisla za ljude bez 4k tv-a...

Samo su kratko pomenuli novu rendering tehniku za 4k, videćemo detaljnije kako radi.

PS4 Pro je eksperiment ali je u sustini ono o cemu je pricao Jaffe jos pre pet godina:

Jaffe believes that we're coming to the end of console gaming, and that while there will be a PlayStation 4, there won't be a PlayStation 5.

Izvor

Ako eksperiment uspe stancace novu konzolu svakih nekoliko godina. Fokus ce biti na servisu a ne hardveru sto je inace zajednicko za citavu IT industriju, ne samo gejming.

Pre nego sto neko kaze, pa to je isto kao PC. Ne nije, PC kakav znamo umire. Zamenice ga Windows 10 koji nije otvorena platforma.

Pa prikazali su razliku u par "patchovanih" starijih igara u FHD, u Shadow of Mordor i još jednoj.

Poslednja izmena:
Naravno da možeš, sve igre sa PS4 acc-a i diskova su kompatibilne. Naravno za sve starije igru će trebati i patch od razvojnog tima, da bi iskoristile bolje novi hw.

Eh... nalog mozes da imas na dve masine koliko znam...... Ili mozda gresim?
Ne pricam o kompatibilnosti ( jesam konzolas, ali nisam bas toliko glup ), nego o broju naloga na konzolama....

Ne znam za vas,ali ja zelim sve najgore ovoj konzoli iz prostog razloga,ako im prodje ovo stancovace kao ajfon svake godine

Sent from my iPhone using Tapatalk

Po meni ovo baš može da ohrabri ljude koji su se bojali "smartphone" modela.

Ovo je skoro pa nebitna promena.

Jedina bitna stvar za industriju u svemu ovome je što ćemo od sada uvek imati backward i "forward " compatibility.

User base se ne resetuje sa svakom generacijom.

Eto, nije vam obesmišljen ps4 koji ste kupili, biće 100% podržan, a ko želi 4k na ovaj način, može i to da ima (i upscale na 4k tv-u sa običnim PS4 radi mnogo bolje nego što je to do sada bilo, visoka rezolucija pegla dosta toga).

Ali ko želi i to, cena je ok.

Poslednja izmena:
Ko hoce bilo sta 4k tu je PC, koje konzole i cuda, plus ako ovo povuce 4k tv na dole, opet mozes da gledas samo crn ekran na njemu, nemas ni HD kanale svetu, haha.. Igrice ne deluju bas nesto extremno kao sto su pricali.. I sama cena govori koliko je ovo jaka masina.. Jedna obicna medium grafa..

Eh... nalog mozes da imas na dve masine koliko znam...... Ili mozda gresim?
Ne pricam o kompatibilnosti ( jesam konzolas, ali nisam bas toliko glup ), nego o broju naloga na konzolama....

Ne znam da li su nesto menjali u medjuvremenu ali do pre par godina je bilo: jedan nalog na 5 masina, od toga samo na dve mozes da skidas digitalne igre.

Znači tu je pc, svi da pogledamo ispod sedišta?

Tu je pc za 4k gaming za ove pare?

Ne znam da li su nesto menjali u medjuvremenu ali do pre par godina je bilo: jedan nalog na 5 masina, od toga samo na dve mozes da skidas digitalne igre.

Heh, da, do pre par godina.....
Tada si mogao da imas i fantome :)
Meni je u glavi ( a izvinjavam se ako gresim ) da sada mozes da imas primarni nalog samo na 2 masine...
Imam PS3 i PS4....
Da prelazim na pro, bez svih mojih igara, ne pada mi napamet....
@Ivan: Ne obaziri se na provokacije.....

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno