Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Poslednja izmena:
jedna psiholoska malo uvrnuta misticna i romanticna japanska pricica o knjizevniku cije ostvarenje je unelo pometnju u zivote mnogih ljudi a nije razreseno nakon njegove smrti..super je kada ne znas sta ti se cita a citao bi nesto, uhvati te ali je vise prolazno *o*/ odusevila me knjiga!

Banana Yohimoto - N.P.
phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg

ima na srpskom prevela je biblioteka Rad, uzeh na prosloodisnjem sajmu pa je sad dosla na red xD

d5156f68dece2169d4fb93383e9063a8.jpg

Uzeo pre neki dan u Vulkanu, da se oprobam u sf vodama.

@presretach

Javi utiske, planirah da je uzmem.

d5156f68dece2169d4fb93383e9063a8.jpg

Uzeo pre neki dan u Vulkanu, da se oprobam u sf vodama.
Ja baš tražio i nisu imali. Posetiću Vulkan ponovo.
Ko voli SF, nije loša serija The Expanse u 4 knjige.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Trenutno citam Malasku Knjigu Palih od Stivena Eriksona, ko voli igru prestola moze da procita samo sto je ovo jos mnogo bolje. Nego zasto nema Presto od Lobanja? Sta je u pitanju cekam vec mesecima pdf ali je nikako nema?

Trenutno citam Malasku Knjigu Palih od Stivena Eriksona, ko voli igru prestola moze da procita samo sto je ovo jos mnogo bolje. Nego zasto nema Presto od Lobanja? Sta je u pitanju cekam vec mesecima pdf ali je nikako nema?
Pročitao sam sve dosad objavljene u papirnom izdanju. Apsolutni vrh.
Probao sam na engleskom ali zbog neobičnog stila pisanja ne ide mi lako pa sam odustao. Laguninim tempom završiću serijal tamo negde u penziji [emoji3]

Trenutno završavam set malo ozbiljnije literature. E. K. Grejling - svaka zlata vredi. Dokins, Sagan, Čaldini takođe. Postovaću detaljnije čim mi daju pauzu u menjanju pelena :)

Sent from my PSP5551DUO using Tapatalk

The power of now, naručio sam je sa depo-a, da li je neko pročitao?

Isto da dodam ko voli sci fi pod obavezno serijal Hyperion. Remek dela sve knjige.

Sto se tice Malazan serijala, Laguna vec duze vreme kuka kako je prodaja ocajna i da je dalje objavljivanje vrlo neizvesno. Pre neki dan rekose da ce ipak objaviti i sestu knjigu.

Pročitao sam sve dosad objavljene u papirnom izdanju. Apsolutni vrh.
Probao sam na engleskom ali zbog neobičnog stila pisanja ne ide mi lako pa sam odustao. Laguninim tempom završiću serijal tamo negde u penziji [emoji3]

Trenutno završavam set malo ozbiljnije literature. E. K. Grejling - svaka zlata vredi. Dokins, Sagan, Čaldini takođe. Postovaću detaljnije čim mi daju pauzu u menjanju pelena :)

Sent from my PSP5551DUO using Tapatalk

Aj baš baci komentar za Grejlinga, hteo sam da pročitam Srž stvari, ne znam vredi li čemu...mada jasno mi je da tvoj utisak ne mora biti i moj posle čitanja, al čisto da čujem

Ako nije bila preopruka do sada...Čitam, tj. slušam audio verziju 1Q84 od Haruki Murakamija, japansko ludilo, odlično!

416Zq07EtoL._SY344_BO1,204,203,200_.jpg

Murakami manijak, gori od kreka.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Moram nabaviti još audio knjiga od Murakamija...Ako neko ima neki dobar repository za audioknjige, može PP.

Svako veče slušalice u uši u i šetnju 5-6 km, em šetam, em slušam knjige/podcast-e i sl...

Dosta sam koristio i Librivox https://librivox.org/ ali tu treba naći kakv je čitač (preporuka za Marka Nelsona) i naravno kakvo je delo. Ima dosta zanimljivih vinage SF dela, pogledajte npr. spisak knjiga koje Mark čitao: https://librivox.org/reader/251?primary_key=251&search_category=reader&search_page=1&search_form=get_results

Inače, nisam ovde video preporuku za Asimovu "The Foundation" triologiju, http://www.goodreads.com/book/show/46654.The_Foundation_Trilogy. Klasika SF-a, odlične knjige.

29579.jpg

Sjajni predlozi, baš po mom ukusu. Hvala.

Trenutno čitam - "Šta je dobro" od Grejlinga.
Gledao sam dosta predavanja pa sam znao šta da očekujem. Prilično nepretenciozno, lagana šetnja kroz istoriju humanističkih ideja. Po meni, komotno za obaveznu lektiru. Kako me stižu godine tako sam sve više alergičan na ljudsku glupost. Ovo bih uveo kao obavezno štivo za sve koji pretenduju da budu roditelji, da vrše bilo koji odgovoran posao koji se tiče drugih ljudi. Al nisam vlast :)
Lepo sistematizovano, bez posebnog navijanja za bilo koju stranu ali logika je neumoljiva (logika i fizika funkcionišu bez obzira da li neko "veruje" ili ne...).

Gledao sam dosta predavanja pa sam znao šta da očekujem. Prilično nepretenciozno, lagana šetnja kroz istoriju humanističkih ideja. Po meni, komotno za obaveznu lektiru. Kako me stižu godine tako sam sve više alergičan na ljudsku glupost. Ovo bih uveo kao obavezno štivo za sve koji pretenduju da budu roditelji, da vrše bilo koji odgovoran posao koji se tiče drugih ljudi. Al nisam vlast :)
Lepo sistematizovano, bez posebnog navijanja za bilo koju stranu ali logika je neumoljiva (logika i fizika funkcionišu bez obzira da li neko "veruje" ili ne...).

Sročio si ovo kao da sam ja. Idem danas da pazarim.

Preporuke za :Knjiga o Milutinu (opisano kako rat izgleda u očima jednog seljaka-Balkanski,I sv,II sv i period dolaska komunjara koji je po meni ostavio najjači utisak.
Dripačka rapsodija-Aleksandar Bilanović opasna knjiga!
Lovac na zmajeve-odlična priča koja započinje u Afganistanu periodu pre verske mržnje idolaska talibana

Robert J. Sawyer - Quantum Night

Vrlo zanimljivo, preporuka.

Sent from my iPad using Tapatalk

Da li imaš knjigu u mobi ili epub-u?

Ja poručih sa bookdepository na kraju balade....

Da li imaš knjigu u mobi ili epub-u?

Jock, papirno izdanje iz Helixa, dobio na poklon dok ga je još bilo u prodaji.
Kakvo je stanje u domaćim online "bibliotekama"?
Ja bih da pročitam The GoodBook od istog autora a iskreno ne znam da li postoji srb ili cro prevod

Elektronski testament, konacno u mojim rukama. [emoji4]
978fe7d6a2ed94f7e4059157858303ea.jpg

U mrezi zla - Ali Hamad

32176621.jpg

Knjiga o istinitim dogadjajima. Napisao ju je učesnik u mreži zla, u terorizmu, u mržnji i nasilju od Bahreina do Bosne. To je iskrena ispovest čoveka koji je spoznao besmisao terora i došao sebi, donoseći odluku nad Kur’anom da će se „boriti protiv svake terorističke grupacije, posebno protiv Al Kaide“ kojoj je i sam pripadao.

U knjizi se može nači odgovor na aktuelna pitanja u sadašnje vreme na Balkanu, p suštini selafizma, vehabizma i terorizma. Sličnosti i razlike u pojmovima i delovanju objašnjava njihov poznavalac i nekadašnji aktivni član.

Iz teksta se saznaje o formiranju „Al Kaide“ kao i :

• Njenim planovima i ciljevima
• Značenju naziva
• Aktivnostima mudžahedina i Al Kaide na Balkanu
• Širenju mreže regrutovanjem domaćih mudžahedina
• Vezama mudžahedina i IFOR-a tokom rata
• Povezanosti ondašnjih vlasti BiH sa mudžahedinima.

Vrh Dno