Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ne znam što se ponašate kao da nećete primiti platu ako neko napiše nešto što mu se ne sviđa? To uradim za sve telefone koje koristim, pa i za ovaj. Samo ovde se nije moglo pročitati o manama telefona, odmah ide linč, jer to tako treba ili kod drugog radi. Niko nije spomenuo bag sa pozadinama. Mene je to jako nerviralo jer ne držim istu pozadinu za početni i zaključan ekran.
I, to što sam napisao da posle mirovanja od 30 min i više, nije instant korišćenje i da se čeka učitavanje app, to je istina, ljutili se ili ne, ali tako je. Slažem se da je sjajan za 240e, ali nemojte da preteruje sa hvalospevama i malo objektivnosti.
Ja recimo nisam imao taj bug sa pozadinama, Nova mi je nesto pravila problem sa tim dok se nije apdejtovala. Takodje, ja ne primetim to cekanje za ucitavanje app. Za nekog su mane,za nekog ne a neko i ne primeti...

Niko nije spomenuo bag sa pozadinama. Mene je to jako nerviralo jer ne držim istu pozadinu za početni i zaključan ekran.

Nije ni moglo pre da se pise jer je tek od n ubaceno, a ja sam napisao prvi dan kada je izasao. Ali posto se tema spamuje do besvesti nista pametno ni ne moze da se procita. Ne moras da glumis nekog pravednika, posto vidim da ce ovo biti eto znao sam da je nexus ****** a samsung zakon bolje ga prodaj nego da isterujes neku pravdu. Cisto moj savet.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Kakav bag sa pozadinama ?
Kod mene lepo stavlja sliku bilo da je lockscreen ili home ili oba u isto vreme ?

Ko hoće ima ovde nexus 6P default wall - https://drive.google.com/file/d/0BxSwIVtb59AuZjhnSXlBN2RRd2c/view?
i nexus 5X wall sa 6.0.1 androida (ovaj sa v7.0 je ružan :)) - https://drive.google.com/file/d/0BxwM1yf6_k1_S19NSWZNZjI2QlE/view?

Ti su izvađeni iz framework-res.apk fajla tako da su 100% identični ...
Jedino što sam do sada primetio je da kamera malo više secne kada se telefon rotira iz portrait u landscape položaj - a i to je nebitno :)

Poslednja izmena:
Preko nove uopste ne pita gde da stavi, na gugl launcheru radi

Verovatno ce nova da se apdejtuje pa ce raditi bez problema.

Staviš na stock Lock screen i wall pa prebaciš na novu. Kao što Telep reče to je do nove a ne do N. A što se tiče držanja app u ramu zbog čega bi ti držao app sto godina u ram-u ako ne koristiš telefon. Naravno da ih gasi zbog baterije. Samsung gasi sa duplo više rama odmah, a ne posle pola sata...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kakav bag sa pozadinama ?
Kod mene lepo stavlja sliku bilo da je lockscreen ili home ili oba u isto vreme ?

Ko hoće ima ovde nexus 6P default wall - https://drive.google.com/file/d/0BxSwIVtb59AuZjhnSXlBN2RRd2c/view?
i nexus 5X wall sa 6.0.1 androida (ovaj sa v7.0 je ružan :)) - https://drive.google.com/file/d/0BxwM1yf6_k1_S19NSWZNZjI2QlE/view?

Ti su izvađeni iz framework-res.apk fajla tako da su 100% identični ...
Jedino što sam do sada primetio je da kamera malo više secne kada se telefon rotira iz portrait u landscape položaj - a i to je nebitno :)
Jao ta rotacija u kameri je komedija, to sam još na nexusu 5 pizdeo kad su ubacili, gde još ima da se viewfinder rotira?! :D srećom toga nema kada je rotacija isključena a ja uglavnom tako koristim telefon
Staviš na stock Lock screen i wall pa prebaciš na novu. Kao što Telep reče to je do nove a ne do N. A što se tiče držanja app u ramu zbog čega bi ti držao app sto godina u ram-u ako ne koristiš telefon. Naravno da ih gasi zbog baterije. Samsung gasi sa duplo više rama odmah, a ne posle pola sata...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Aj sad stvarno ne preterujte, ne treba da gasi aplikacije ni zbog kakve baterije pobogu :)
S tim što se meni to nije dešavalo, jedino kamera pobije pola keša kad se pokreće, ovo ostalo je radilo kako i očekujem.

Proredi sync valjda? Nema razloga da izbaci npr youtube iz rama, to je besmisleno, on tamo ne troši ništa

Možda ja nisam shvatio funkciju doza, ali mislio sam da gasi sve nepotrebne procese i pušta samo one high priority notifikacije(poziv, sms...) ako uređaj miruje...

Ma ne, on utiče samo na sync/notifikacije, ne na same procese

Nemoguće, kakav sync i notifikacije?
Gasi procese koliko znam, i ne dozvoljava aplikacijama da toliko bude telefon kad je u deep sleep-u. Misliš da fb neće da sisa procesor u pozadini ako ostane?

Šta znači onda ovo i kada se aktivira ta optimizacija tih aplikacija i procesa?
Screenshot_20160906-214935.png

Nemoguće, kakav sync i notifikacije?
Gasi procese koliko znam, i ne dozvoljava aplikacijama da toliko bude telefon kad je u deep sleep-u. Misliš da fb neće da sisa procesor u pozadini ako ostane?

Pa kako da sisa cpu ako je u deep sleepu? :) jedino da ga probudi a ta buđenja doze sprečava.
Šta znači onda ovo i kada se aktivira ta optimizacija tih aplikacija i procesa?
Pogledajte prilog 208954
To je doze. Po defaultu je uključen a klikom na neku app možeš da ga isključiš za nju.

Na MM se aktivirao nakon dužeg mirovanja telefona (fizičkog mirovanja, ne mrda se). Na N su sada to dodatno nabudžili da još ranije kreće da "optimizuje"

Poslednja izmena:
Pa da, u suštini sprečava wakelockove.
Pitanje doduše da li će da ubije aplikaciju celu.
Probaću večeras da ostavim samo fb u ramu pa ću videti ujutru šta će biti.

Mislim da će apk pre da ubije ona glupost što su uveli , da se vremenom čiste apk iz recents liste :)

Pa da, u suštini sprečava wakelockove.
Pitanje doduše da li će da ubije aplikaciju celu.
Probaću večeras da ostavim samo fb u ramu pa ću videti ujutru šta će biti.

Ja sam recimo gomilu puta gledao neki yt pred spavanje, izađem na Home (kao uvek) i ujutru je i dalje tu... Besmisleno je da to ubija, pa to clean master i sl ***** rade :)

Ljudi, ne ubija aplikaciju. Sa Android N su uveli Light-Doze i Deep-Doze.

U prvi mod ulazi kada zakljucate telefon i stavite telefon u dzep, tj. kada je telefon u pokretu dok je zakljucan , sacekace par minuta i uci ce u doze. U deep doze mod ulazi kada telefon miruje duze, a tada gasi sav nepotreban wifi/gps sync i wakelock-ove.

Sto se tice notifikacija, u deep-doze modu, FCM budi aplikacije, ukida restrikcije, dozvoljava wakelock-ove, tako sto poruku prebacuje u high-priority mod.

FCM ce sve za vas uraditi, tako da ne morate menjati source kod aplikacije.

Mozete testirati doze sledecim komandama:

Konektujete telefon.
Udjete u aplikaciju i zakljucate ekran.

adb shell dumpsys battery unplug
adb shell dumpsys deviceidle step [light|deep]

Posto je povezan preko usb-a, telefon nece uci u doze. Prva komanda resava taj problem. Drugom ulazi u doze, a mozete i birati light ili deep mod.

Mada, Deep mod je postojao i u Android 6.0.

Poslednja izmena:
Imate li problema sa Google Now? Meni je ovako danima.

683ef4a2f44e71c4f6364f1568be6394.jpg

Nije ni moglo pre da se pise jer je tek od n ubaceno, a ja sam napisao prvi dan kada je izasao. Ali posto se tema spamuje do besvesti nista pametno ni ne moze da se procita. Ne moras da glumis nekog pravednika, posto vidim da ce ovo biti eto znao sam da je nexus ****** a samsung zakon bolje ga prodaj nego da isterujes neku pravdu. Cisto moj savet.

Ne glumim pravednika, skroz sam realan. Kada sam pisao šta mi smeta kod iP javi se par fanova da kaže kako je super, samsung opet isto, kad napišem ovde opet isto, najmanje sam kritikovao htc jer sam bio najzadovoljniji sa njim, zatim sa samsungom (tu gledam sve, od displeja, kvaliteta zvuka... ne mogu 5x da poredim sa S6, odnosno može nov 5x 32GB vs polovan S6 32GB, tu su negde sa cenom).

Ne mogu da kukam na zvučnik 5x kada sam pročitao da nije nešto posebno, znao sam to i kupio sam fon, ne mogu da kažem da me muzika preko sluški nije oduševila kada sam znao i to. Ne mogu da kažem da me izrada nije oduševila kada sam i to znao. Ne žalim se na te stvari, nije fora, to sam zno i kupio sam fon, da se na to žalim onda bi mogao da mi prebaciš da "glumim". Ali, ono što sam očekivao i o čemu se piše da je uber super brz, no lag, e, to komentarišem. Ali vi ne znate da objasnite gde je problem, odmah napadnete kao da nećete imati od čega da živite, nema plate. Evo primer nekog ko zna da objasni i odgovori kada se nešto pita, @Zile995, objasnio u čemu je stvar i kako to funkcioniše. Stvar je u optimizaciji baterije koja je uključena po fabrici da tako treba, ono što pljujete na drugim brendovima ima ovde, iznenađenja li.

Google nije ubacio samo 3 stvari u optimizaciju sa razlogom:

Ovo treba da reši problem sa viberom, whats i ostalim app (da se ne učitava ponovo, kao i početna prouka o konekciji kao da nema neta, ali će i veća potrošnja biti):

Morate da prihvatite da za 240e niste dobili telefon koji šije duplo skuplje telefone, odličan je za tu cenu i to je to, ne može se porediti sa preminum klasom, za to je 6P, P je oznaka za Preminum, ne X! Kao što sam na više mesta pohvalio fotografije 5X (čak i da sam ručno podešavao ne bih dobio tako dobru forku kao sa hdr+, postavljao sam slike, poredio sam sa S6 i Note 5 i mogu da kažem da je foto bolji na 5x i to vidno bolji, to je realno, ne mogu da branim samsung jer me ne plaća), deluju mi bolje i od S7 gledajući primere na netu (nemam S7 da direktno uporedim, ali isto tako stoji da je kamera S7 kompletnija zbog boljeg video snimka), kao što sam napisao da je video očaj na 5x, tako je i predhodna rečenica realna. Sve u svemu, jesam zadovoljan sa 5x, ali bih ga zamenio za 6P (najviše ubog zvuka, više RAM i izrade, ipak je on P).

Poslednja izmena:
Zameni, biće nam lakše da ne čitamo kuknjavu non stop. Ne znam kakav problem imaš s viberom ali meni na ovom telefonu nikad poruka nije zakasnila.
Mada dobro je telep rekao, nije ni nexus za svakoga.

Biće ti lakše? Čitaj samo one komentare koji imponuju tvom ljubimcu, možda pomažu kod potencije. I nisam rekao ni jednog trenutka da je zaksnila poruka na viber, već da se ponovo učitava posle nekog vremena i da prilikom toga ispiše poruku za konekciju, kao da je nema, ali poruke ne kasne, to nisam napisao.

Ne glumim pravednika, skroz sam realan. Kada sam pisao šta mi smeta kod iP javi se par fanova da kaže kako je super, samsung opet isto, kad napišem ovde opet isto, najmanje sam kritikovao htc jer sam bio najzadovoljniji sa njim, zatim sa samsungom (tu gledam sve, od displeja, kvaliteta zvuka... ne mogu 5x da poredim sa S6, odnosno može nov 5x 32GB vs polovan S6 32GB, tu su negde sa cenom).

Ne mogu da kukam na zvučnik 5x kada sam pročitao da nije nešto posebno, znao sam to i kupio sam fon, ne mogu da kažem da me muzika preko sluški nije oduševila kada sam znao i to. Ne mogu da kažem da me izrada nije oduševila kada sam i to znao. Ne žalim se na te stvari, nije fora, to sam zno i kupio sam fon, da se na to žalim onda bi mogao da mi prebaciš da "glumim". Ali, ono što sam očekivao i o čemu se piše da je uber super brz, no lag, e, to komentarišem. Ali vi ne znate da objasnite gde je problem, odmah napadnete kao da nećete imati od čega da živite, nema plate. Evo primer nekog ko zna da objasni i odgovori kada se nešto pita, @Zile995, objasnio u čemu je stvar i kako to funkcioniše. Stvar je u optimizaciji baterije koja je uključena po fabrici da tako treba, ono što pljujete na drugim brendovima ima ovde, iznenađenja li.

Google nije ubacio samo 3 stvari u optimizaciju sa razlogom:

Ovo treba da reši problem sa viberom, whats i ostalim app (da se ne učitava ponovo, kao i početna prouka o konekciji kao da nema neta, ali će i veća potrošnja biti):

Morate da prihvatite da za 240e niste dobili telefon koji šije duplo skuplje telefone, odličan je za tu cenu i to je to, ne može se porediti sa preminum klasom, za to je 6P, P je oznaka za Preminum, ne X! Kao što sam na više mesta pohvalio fotografije 5X (čak i da sam ručno podešavao ne bih dobio tako dobru forku kao sa hdr+, postavljao sam slike, poredio sam sa S6 i Note 5 i mogu da kažem da je foto bolji na 5x i to vidno bolji, to je realno, ne mogu da branim samsung jer me ne plaća), deluju mi bolje i od S7 gledajući primere na netu (nemam S7 da direktno uporedim, ali isto tako stoji da je kamera S7 kompletnija zbog boljeg video snimka), kao što sam napisao da je video očaj na 5x, tako je i predhodna rečenica realna. Sve u svemu, jesam zadovoljan sa 5x, ali bih ga zamenio za 6P (najviše ubog zvuka, više RAM i izrade, ipak je on P).
Niti sam ga platio 240 eura niti me je briga da li je bolji od duplo skupljih telefona, ja skrnavi samsung ne mogu da koristim pa i da je p za premium ili s za shit briga me.

Nemam pojma kakve poruke da nema neta tebi izbacuje viber.

Poslednja izmena:
Biće ti lakše? Čitaj samo one komentare koji imponuju tvom ljubimcu, možda pomažu kod potencije. I nisam rekao ni jednog trenutka da je zaksnila poruka na viber, već da se ponovo učitava posle nekog vremena i da prilikom toga ispiše poruku za konekciju, kao da je nema, ali poruke ne kasne, to nisam napisao.
Dobro, i šta si očekivao od telefona sa 2gb rama?
Da drži 10 aplikacija u pozadini?
Rečeno ti je da to ne može.
To ni tvoj hvaljeni Samsung ne može sa duplo više memorije.

Nazad
Vrh Dno