Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Haha, ma ja kad pišem poruku pišem sa svim ovim kukicama na š, ć, č itd... znamo koliko to zauzima mesta a ja i ne marim mnogo, jer ionako imam na hiljade neiskorišćenih poruka. [emoji3] [emoji41]

Kad otkucaš prvi yu karakter, telefon sam prebaci na kodni raspored sa našim slovima što zauzima više prostora od običnog ascii texta. Čim otkucaš prvi slovo sa kvačicom, pogledaj desno i videćeš da ti je ostalo mnogo manje slobodnih mesta za kucanje u jednoj poruci. U ascii tekstu imaš 160 a sa našim slovima 70 mesta po poruci. Kad prekoraciš taj limit, telefon sam prebaci na drugu poruku - videćeš isto tako piše nešto kao 69/2 (stiže naravno kao jedna). Posle koliko on to prebaci u mms nemam pojma. To mi je isto radio i prethodni samsung s3.
Inače, to sam saznao na teži način - slao sam sms poruke sa yu slovima u roamingu pa su mi skoro sve poruke bile duple i naravno duplo neplaćene.

Poslednja izmena:
Vidim da se i Nillkin obrađuje od svog tempered glass-a.

Screenshot_2016-09-02-15-55-51.png

Jel naišao neko na neko koje leži kako treba?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da li je neko uzimao ovaj telefon sa vipa? Jesu li zakljucani?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja ga imam, nije zaključan.
Usput, ima li neko problema sa stizanjem obaveštenja od yahoo mail, sve mi je čekirano i namestio zvuk ali mi nikad ne izbacuje na statusnu traku obaveštenje niti reprodukuje zvuk? Poruke(mejlovi) uredno stižu, ali nema nikakvog obaveštenja.

P9 Lite

Poslednja izmena:
P9 Lite sa Vipa nije zak5učan, koristio sam ga sa MTS karticom i sa Telenor karticom za surf.

\"ivanilija\" je napisao(la):
Sinoć sam punio moj p9 liste 3,5 sata do 100%. Mora da ima caka da se brze napuni. Primetio sam da se malo slabije čuje na dok se razgovara na mreži. Mnogo bolje se čuje na viberu.Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Uzmes ispravljac (ljudi kazu punjac) od 2A i punice ti dosta brze.

Kako da puni brze kad je telefon ogranicen na 1A.

Imam ovaj tel neko vreme i sve je bilo ok do pre par dana. Poceo je dagubi zvuk, ne zvoni kad neko zove, kad stizu poruke, nece da pusti video na youtube-u, muziku isto nece da pusti. Kad ga ugasim i ponovo upalim bude sve ok. Jel zna neko u cemu je problem i kako da ga resim?

Da li bi neko bio ljubazan da malo objasni ove pro modove u podesavanjima kamere. Za sta se koji koristi da bih izvukao neke profi fotke,posto idem prekosutra na more,neka egzoticna destinacija je u pitanju,pa bih voleo da zabelezim fotke za pamcenje...? Makar ukratko,posto sam se igrao malo sa tim stvarima,ali nisam najbolje skontao,suvise je komplikovano za mene :) Znam da ce biti odgovora da onda ni ne pokusavam,ali bih ipak voleo da me neko ko je voljan malo uputi u sve to?

Ljudi, da li je možda pronađeno rešenje za viber notifikaciju?

Jako čudno mi radi ovo automatsko podesavanje osvetljenja. Uglavnom mi je previse slabo osvetljen ekran, da li je to uobičajeno kod ovog modela ?

maloprije sam ubacio micro SD karticu ali ne znam kako da podesim da mi slike i video sacuva na memorijskoj kartici?

Jako čudno mi radi ovo automatsko podesavanje osvetljenja. Uglavnom mi je previse slabo osvetljen ekran, da li je to uobičajeno kod ovog modela ?

To im se dešavalo i na P8 lite koliko sam čuo. Nekad je ok, a nekad se pogubi i drži slabije nego što bi trebalo.
maloprije sam ubacio micro SD karticu ali ne znam kako da podesim da mi slike i video sacuva na memorijskoj kartici?
d9802a7c0b94f4e7be1135a2284562cb.jpg

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Kao da senzor registruje svetlost samo pod pravim uglom

Potreban savet za priglupo pitanje:

- P9 Lite ili Nexus 5x ???!!!

Nisam zahtevan korisnik... Cenio bih Vaše za i protiv.

tnx

5X je 5x bolja kupovina ( :d ), bar meni, ali nisam imao para za isti. Dovoljna prednost je samo čist android (super je EMUI, ali opet kolje hardver), ali kad još dodaš bolji čipset i kameru dalje ni ne treba navoditi. :)

Ako ti je bitna kamera i dizajn uzmi p9 lite, sve ostalo je na strani nexusa. I ekran je lepsi na p9 na mislim.

Ako ti je bitna kamera i dizajn uzmi p9 lite, sve ostalo je na strani nexusa. I ekran je lepsi na p9 na mislim.

Ne bih se složio za kameru, osim ako me ne demantuješ svojim slikama postavljenim na flickr.

Evo ja potvrđujem da P9 lite ima dobru kameru, ali ga 5X šiša samo tako, naročito u low light uslovima. Zato sam i naveo kameru kao jednu od prednosti 5X. :)

Ja imam N5x a žena P9 Lite, po meni P9 Lite je kvalitetnije izrade i ima bolji zvuk a ostalo je po meni na strani nexusa.

Послато са Nexus 5X
I baterija je na strani p9lite

Poslednja izmena:
P9L: izrada, baterija (čudi me da je niko nije pomenuo), MicroSD, EMUI sitnice koje olakšavaju život
N5X: stock Android, kamera, chipset, USB Type-C (ovo može biti i mana, kako se uzme), fast charging

Izgled je subjektivan, meni se više sviđa P9L (crni). Oba imaju dobar displej.
Ako ti nije bitna baterija i MicroSD, uzmi Nexus.

Poslednja izmena:
Pomenuo post iznad

Danas mi je stigao crni iz vipa. Nije ni zakljucan, a nema cak ni u tragovima vip "reklamnog materijala".
Jel probao neko nilliin h+ pro, lezi li dobro dole oko logotipa?

Hvala svima na savetima.
Poručeni i P9 Lite Black i Nexus 5x/32 Crbon pa koji pre stigne!

Jedno pitanje, da li se jos nekom telefon greje levo od natpisa huawei u predelu tipke za povratak, prilikom koriscenja aplikacija poput reddit-a, b92 itd ?

Meni ne, iskreno nisam osetio da se bilo gde greje.

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno