Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Ako se na neke aplikacije kuka to su Viber i Messenger. Kako nekima radi savršeno mi nije jasno, i potpuno ne verujem u to. Verujem da radi prihvatljivo za vaša očekivanja.

Ma Viber i Messenger su najgori, to se zna, ja samo MISLIM da mi je WhatsApp radio pouzdanije ali nije bilo skoro i ne smem da tvrdim.
Usput, evo ni sa starijom verzijom Vibera nisam oduševljen, kašnjenja poruka i notifikacija standardno 20min. Statusa nema...
Nebitno je po meni koji je telefon u pitanju, jednostavno je aljkavo napisana aplikacija i gotovo. Kome radi lepo ok, samo ja takve u okolini nemam

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Duo radi odlično, odličan kvalitet zvuka i slika. Viber mu nije ni za crno ispod nokta. Ostale App za video su kod mene završile. Još kada bi spojili sa audio bilo bi top.

Kažu liči na WhatsApp biče dobra aplikacija :)

nexus2cee_google-allo-voice-recording.gif
nexus2cee_google-allo-voice-recording-vs-whatsapp.gif

Poslednja izmena:
Ja ne sumnjam da će biti dobra aplikacija, ali i dalje ne razumem zašto dve aplikacije..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Na ios su dve :D

Ja ne sumnjam da će biti dobra aplikacija, ali i dalje ne razumem zašto dve aplikacije..

Zato sto gugl hoce da napravi konkurente facetime-u i iMessage-u. Da je glupo jeste, ali se nadam da ce allo imati sanse koje raspali tromi ogavan hangouts nije imao.

Iako ne volim te "socijalne" aplikacije i te silne mesindzere, koristim Viber zbog drustva i kolega. Nikakvih problema sa njim nemam, dobro mi radi.. Jel moze neko da mi objasni kakava je to galama u vezi Allo i Duo aplikacija? Ne pratim na casu pa ako moze ukratko? :)

Cuj zabada i na flagship uredjajima. Mozda, kod mene ne na M8 ni kod brata na Nexus 5.

Zahtevna je app, oko 100MB vuce sa poslednjom update-om. Nervira me neverovatno obavestenje "korisnik se prikljucio viberu" i razne notifikacije za stikere i igre.

Na Wapp zna da secne skrol na prelazu slika i teksta u chatu(scroll na dole), Viber manje. Onda, glup sistem verifikacije ima, koliko puta mi se samo izbagovao. Lupaju onda neke restrikcije, cekas dan.

Nema opciju da obrisem poruku, da je drugi ne vidi ukoliko pogresim i slicno. Ostalo je ok, brze salje slike preko mobilnog net-a.

To "korisnik se prikljucio viberu" moze da se iskljuci da ne stize obavestenje.

Poslato negde iz svemira

Za tu poruku ko je instalirao Viber imaš rešenje. Isključiš to u opcijama. I mene je mnogo nerviralo :)

Da ali mora da isključe svi koji ne žele da primaju, nema opcije da ja isključim da ne obaveštava i mirna bačka

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ne znam samo zašto vam je toliko bitno to brisanje poslatih poruka?

Sent from my D6503 using Tapatalk

Da, ima da npr ja isključim da mi ne pokazuje ko je došao, treba opcija da sam mogu da isključim da sa mije strane ne stiže nikome, isključili oni ili ne. A tek glupost da svaki put kad se registrujes posle npr fleša novog softvera ili fabrickog restarta stiže svima obaveštenje kako sam po milioniti put stigao na viber je no comment

To je vec njihov problem, neka iskljuce i oni i resena stvar.

Poslato negde iz svemira

Pa nema ni Viber brisanje poruka, koliko znam treba da se instalira onaj Wink? I da li obe strane treba da imaju ili samo jedna?

Brisanje poruka je krajnje korisno, ne iz ne znam kakve tajnosti. Nego što ljudi ne znaju da drže to privatnim. I tako što posle zamene telefon bez da rade factory reset i slične gluposti.

Poslednja izmena:
Iz mog iskustva, ne znam do čega je, ali kada sam brisao poruku, druga strana je videla to iako je obrisana, bar tako kod mene pokazuje. Jes da ima neki prastari Android trenutno i samim tim i stari viber.

Ne vidi druga strana poruku, samo piše deleted message ili tako nešto.
Ne treba wink, to je druga stvar.

Npr pošalješ sliku i postaviš tajmer na 3 sek, i slika nestane posle 3 sekunde.
Kao snapchat.
I u tom slučaju samo osoba koja šalje treba da ima wink.

Nekako mi taj feature nepotreban. Korisno može biti u 1% slučajeva u ostalih 99 zloupotreba

Sent from my D6503 using Tapatalk

Pa nema ni Viber brisanje poruka, koliko znam treba da se instalira onaj Wink? I da li obe strane treba da imaju ili samo jedna?

Brisanje poruka je krajnje korisno, ne iz ne znam kakve tajnosti. Nego što ljudi ne znaju da drže to privatnim. I tako što posle zamene telefon bez da rade factory reset i slične gluposti.
A moze da bude i zloupotrebljeno.

Da, ima da npr ja isključim da mi ne pokazuje ko je došao, treba opcija da sam mogu da isključim da sa mije strane ne stiže nikome, isključili oni ili ne. A tek glupost da svaki put kad se registrujes posle npr fleša novog softvera ili fabrickog restarta stiže svima obaveštenje kako sam po milioniti put stigao na viber je no comment

+1
Zbog ovoga sam samo jednom u životu instalirao viber.. koliko glupa fora nemam reči .

Sent from my Kinez

A tek stariji ljudi ni ne gledaju sta pise nego misle da imaju propusten poziv pa onda zovu tog sto se prikljucio na viber jer misle da ih je zvao. Komedija, i na kraju mega retardirana opcija.

Čudno da posle toliko feedbacks i loših komentara (verovatno i iz ostatka sveta gde se koristi Viber) ne isključe tu glupu notifikaciju?!

Zato što to verovatno skoro nikome ne smeta, osim hard-core Viber hejterima :D

Meni takvo obaveštenje stigne jednom u mesec-dva, ne vidim kako to može da smeta?

Zato što je dovoljno da stigne 5 puta mesečno od mene da počne da nervira.

Nazad
Vrh Dno