Šta je novo?

ATI Catalyst/AMD Crimson - diskusija, pitanja, linkovi

Imam problem sa dll,tačnije Qt5Core.dll

Probao dvaput instalirat radeon-crimson-16.6.2-with-dotnet45-win7-64bit,uvek isto javlja

Probao čak i copy paste,u AMD folder,ne pomaže

Neznam di treba to zalepit.....kontam u Windovs folder al neznam koji

Poslednja izmena:
Imam problem sa dll,tačnije Qt5Core.dll

Probao dvaput instalirat radeon-crimson-16.6.2-with-dotnet45-win7-64bit,uvek isto javlja

Probao čak i copy paste,u AMD folder,ne pomaže

Neznam di treba to zalepit.....kontam u Windovs folder al neznam koji

(Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 10) - C:\Windows\System32

If you use a 64 bit version of Windows, The System Directory in C:\Windows\SysWOW64\
Reboot computer.

Aj probaću,sad instaliram nazad FF14(5 dana nude džaba igranja)

Pa javim šta i kako

Unapred hvalja vi :p

Baha ako negde zapnes ili kucni poruku ove ili na PM i uslikaj tacno gresku koji ti pokaze pa cemo da resimo sto bolje moze.

Drajveri najbolji za 390x?

U wotu sve manje i manje fpsa sa novim drajverima.. .amd poceo kao nvidia da ubija starije generacije preko drivera?

ATI Catalyst - diskusija, pitanja, linkovi

390X ovi danasnji [emoji3]I predhodna 2 su isto savrseni drajveri.Prosli sam koristio i na 8ci i na 10ki nema ni jedan problem.Ovi danasnji na w10
13c77471783bc1ea78b76aa7f5cbe3b9.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nenade 1190 i 1700.To je plafon kod ove karte u mom slucaju.

Sent from my iPad using Tapatalk

Sada može

Ima li ovde još nekoga kome fali podešavanje brzine ventilatora u Overdrive-u? U pitanju je Asus Strix R9 380 4GB, Win 10 AU, Crimson 16.7.3.
Na drugom kompu sa Powercolor 260X, iste verzije Wina i Crimsona sve je kako treba

Crimson 16.8.2

Crimson 16.8.2:D :D

..nesto za preko vikenda..:)

Radeon Software Crimson Edition 16.8.2 Highlights
Support for:
No Man's Sky™
Paragon™ Open Beta

Fixed Issues

Overwatch™ may experience an intermittent application crash when browsing the hero gallery.
With a Freesync supported display and Freesync enabled, some users may experience flickering on desktop during system idle.
A small number of Windows 10 Anniversary Edition systems may experience install issues with secure boot enabled.

Known Issues

A few game titles may fail to launch or crash if the AMD Gaming Evolved overlay is enabled. A temporary workaround is to disable the AMD Gaming Evolved "In Game Overlay".
Grand Theft Auto V™ may experience an application hang on Radeon RX 400 Series Graphics when playing at 4K resolution in story mode.
A small number of 144hz non-Freesync enabled displays may exhibit flickering during gaming or on desktop.
Ark Survival Evolved™ may experience an error message when trying to launch the game in some configurations.
DOTA2™ may experience an application hang when using the Vulkan™ API and changing resolution or game/quality settings.
Corruption may be experienced in Rise of the Tomb Raider using the DirectX®12 API on some Hybrid Graphics configurations when performing a task switch.
Shader Cache may remain be enabled when set to "off" in Radeon Settings on some Hybrid Graphics configurations.
Radeon RX 480 graphics may experience intermittent stuttering in The Division™ when high game settings are used and vsync is enabled.
Battlefield™ 4 may experience intermittent crashes when using Mantle. As a work around users are suggested to switch to DirectX®11.
Radeon Pro Duo may experience a black screen in Total War™: Warhammer with the games API set to DirectX®12 and V-Sync enabled.
World of Tanks™ may experience stuttering after performing a task switch in AMD CrossFire mode.
Rocket League™ may experience flickering when in AMD CrossFire mode.
Ashes of the Singularity™ may experience an application crash with "crazy" in game settings and Multi-GPU enabled.

Ima li ovde još nekoga kome fali podešavanje brzine ventilatora u Overdrive-u? U pitanju je Asus Strix R9 380 4GB, Win 10 AU, Crimson 16.7.3.
Na drugom kompu sa Powercolor 260X, iste verzije Wina i Crimsona sve je kako treba
Da odgovorim sebi - pojavilo se podešavanje, ne znam zašto i kada (možda posle nekog restarta)

Inače, tek sam juče saznao da je moguće OD podešavanje u linuxu (iz konzole) i sviđa mi se. Jednostavnije je :D
https://superuser.com/questions/707648/linux-how-to-overclock-ati-radeon-gpu-sapphire-r9-270

Poslednja izmena:
Win 10 mi preko apdejta instalirao-apdejtovao na 16.6(imao16.3) i sad nemam zvuk na TV-u. U podesavanjima navodno nema uredjaja koji zvuk podrzavaju.
Da obrisem sa DDU ili da uradim preko novu instalaciju?

Win 10 mi preko apdejta instalirao-apdejtovao na 16.6(imao16.3) i sad nemam zvuk na TV-u. U podesavanjima navodno nema uredjaja koji zvuk podrzavaju.
Da obrisem sa DDU ili da uradim preko novu instalaciju?

hahahhaha zanimljivo to su neki ogoljeni drajveri, nema cak ni onaj update - tj tu komponentu, tako da samo preko WU ako bude nove verzije dobijes.
Na tim drajverima nemam problem sa rezolucijom full hd preko VGA, dok sa poslednjom betom pa cak i WHQL ima problema, npr kada upalim komp kada treba da se ulogujem ono rezolucija 1024x768 odvratno, i sve dok ne pokrenem crimsona tako stoji...
Cistio sam 100x sa DDu sta sve nisam radio i nece pa nece da rade normalno, zato sam i ostavio te WDDM - sto dolaze preko WU.
Mozda je i vreme za clean install W10 , mozda ga neki visual c++ ili net framework zezaaa.

Koji zadnji da skinem za 7970? Kakav je ovaj 16.8.2?

Ma i meni to radi, i ne samo jednom! Brisao i sa DDU, gazio preko, i win opet ponekad vrati na njega (insider...)!! :mad:
ALI obavezno sa DDU, ili od ove WU verzije ostanu neki repovi i pojavi mi se onda Wattman u setinzima i sl. gluposti! :d

Zahebo sam nesto tvrdo, obrisao odmah sa DDU stare a sad nece da mi prodje instalacija za drajvere :( problem je sto sam obrisao I folder sa WU sto je skinuo pa ne mogu ni preko njega.

To mi se nije nikad desilo...
U safe modu, restart i neće?

Nece, fora sto kao iz WU krene pa stane instalacija, a ja sam obrisao fajl.

Čudno, probaj opet DDU, i očisti potom registry, pa onda instal.

Možeš ga ti brisati koliko hoćeš, WU ga ponovo skine...

Pokusavao vise puta, sad se spremam za novu instalaciju win.

Win 10 ima refresh, radi to...

Ima li neki normalan drajver za 7970? Ili neka fora nece uvek da mi obara taktove nego drzi na 500/1400.(16.7.3 I 16.8.2)

Sent from mTalk

Ima li neki normalan drajver za 7970? Ili neka fora nece uvek da mi obara taktove nego drzi na 500/1400.(16.7.3 I 16.8.2)

Sent from mTalk

Od ovih novih nema.
Od kako su uveli ove crimson (kriminal:p) drajvere, nece vise graficka da spusta na 300\150 (osim kad je otvoren samo desktop)..
Meni dize na 450\1200 cim pokrenem video, operu, tv karticu ...
Ne znam kako crimson radi sa novim karticama, ali za nas sa HD 7... najbolji drajveri su 15.7.1 , tj. zadnji gde sve radi kako treba.

Cini mi se da mi je 16.3 radio fino ali zato mi Win10 sam apdejtuje neki 16.6 [emoji35]

Sent from mTalk

Nazad
Vrh Dno