emaremare
Znamenit
- Učlanjen(a)
- 21.09.2007
- Poena
- 1,295
Loš je modem, pisalo se o tome
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako se spoji neki bolji ruter jel taj problem nestaje?
Loš je modem, pisalo se o tome
Sent from my iPhone using Tapatalk
Žao nam je, ne izdajemo podatke za podešavanje modema. Podešavanjem modema rizikujete da modem ne bude u stanju da ostvari Internet konekciju. Svako neovlašćeno podešavanje od strane korisnika onemogućilo bi našu tehničku podršku pristupu modemu u slučaju eventualnih smetnji.
Oprema koja Vam je data na korišćenje prilikom potpisivanja ugovora za uslugu ADSL unapred je konfigurisana kako bi se obezbedilo ispravno funkcionisanje (nesmetan rad, nadzor i održavanje) i bezbednost i zaštita od mogućih zloupotreba.
Ako imaš neki stari switch, on može da ti privremeno odradi posao.nece vise da daju PPoE username/password
Hocu da vezem 3 kompjutera preko lan portova i tek onda ukapiram da njihov "Hi-end" ZTE ruter ne moze vise od 2 pc-a da poveze preko LAN-a posto su portovi 3 i 4 rezervisani za iptv ili sta vec. Rekoh "ok" i kupim TP-LINK adsl ruter i ne mogu da se prikacim.
I sad po njima ispada da ja nikako ne mogu da povezem 3+ pc-a i da imam podrsku jer cim cuju rec "moj ruter", "moj switch" odmah se ogradjuju,
Pritom u ponudi nemaju neki drugi ruter koji je bez tih limita. Savetuju mi "da enablujem portove 3 i 4 za lan" ali to "moram da uradim u svojoj reziji" - znaci neki underground...
Sve u svemu frustracije na kvadrat.
Problem je sto kod nas u drzavnim firmama svi gledaju svog nadredjenog, niko negleda korisnike ko ih ebe, a kod privatnika podilaze korisnicima. MTS kad mu trebaju korisnici prvo treba da smisli neki monopol kojim bi kao lancem vezao korisnike.
npr. Ako imate ADSL, iskljucivo kod MTS-a moze da imate upload 2mb/s, ako se odlucite za drugog provajdera ne mozete vise od 1mb/s jer mts nece da ugradi opremu koja to omogucava za drugog provajdera.
nece vise da daju PPoE username/password
Hocu da vezem 3 kompjutera preko lan portova i tek onda ukapiram da njihov "Hi-end" ZTE ruter ne moze vise od 2 pc-a da poveze preko LAN-a posto su portovi 3 i 4 rezervisani za iptv ili sta vec. Rekoh "ok" i kupim TP-LINK adsl ruter i ne mogu da se prikacim.
I sad po njima ispada da ja nikako ne mogu da povezem 3+ pc-a i da imam podrsku jer cim cuju rec "moj ruter", "moj switch" odmah se ogradjuju,
Pritom u ponudi nemaju neki drugi ruter koji je bez tih limita. Savetuju mi "da enablujem portove 3 i 4 za lan" ali to "moram da uradim u svojoj reziji" - znaci neki underground...
Sve u svemu frustracije na kvadrat.
Problem je sto kod nas u drzavnim firmama svi gledaju svog nadredjenog, niko negleda korisnike ko ih ebe, a kod privatnika podilaze korisnicima. MTS kad mu trebaju korisnici prvo treba da smisli neki monopol kojim bi kao lancem vezao korisnike.
npr. Ako imate ADSL, iskljucivo kod MTS-a moze da imate upload 2mb/s, ako se odlucite za drugog provajdera ne mozete vise od 1mb/s jer mts nece da ugradi opremu koja to omogucava za drugog provajdera.
Jesi li ga isprobao da li radi vec? I ja sam hteo da uzmem taj ili neki slican (taj ne radi na VDSLu koliko vidim) FritzBox, da ne bi imao dva rutera, ali na kraju sam odustao jer jedini koji je bio na oglasima je odmah otisaovec sam kupio TP-link 8970 ... ono sto mi je znacajno sto su na njemu portovi gigabit-ni. Na ovom ZTE ne znam koji lan speed, pretpostavljam da je 10/100
Za ZTE modem otvaranje sva 4 LAN-a za internet, ako si na VDSL-u opcija Internet pa Port Binding, zatim u opciji High Speed Internet VD štikliraš LAN 2 i 3 pa Apply, onda u opciji Video VD deštikliraš LAN 2 i 3 pa Apply.
Ako si na ADSL-u sve je isto samo ideš na opcije High Internet AD i Video AD.
Pogledajte prilog 206921
Pogledajte prilog 206922
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari