Šta je novo?

iGo - Android

Kako?
Moras znati to namestiti.
Sta fali sto here wego ima opciju ugradjenu u sebe da izaberes umesto sto moras mnogo toga znati i umeti da bi uspeo postaviti i za iGo?
Pa jos kad nikako ne moze ma sta mu radio da prebacis na memorisku karticu...

Dosadni ste sa tom here navigacijom ...
Navigacija za klasu iza iGO-a i Sygic-a (mada zezaju na sygic-u alternativne rute nešto) a toliko priče o njoj.
Nego besplatno pa svi hvale :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zavisi šta očekuješ od iste. Here podmiruje 90% korisnika navigacije i jedina krupnija mana je to što nema međutačku na ruti. Ostalo sve za 10. Koristim je godinama već, još dok je bila WP ekskluziva, i to baš puno koristim i nikada problem sa njom. A besplatna je i prva dobije ažurne mape.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Da je to tako niko živ ne bi koristio druge navigacije, i još plaćao za njih ;)

Može u kojoj hoćeš verziji, nema to veze sa narodnim izdanjima. iGO je oduvek imao mogućnost formiranja "Addons" foldera na externoj kartici.

Ček, probao si to sa aplikacijom instalisanom sa play store? Update mapa radi kako pravilno?

Naravno, onaj kome treba nešto specifično, taj to i traži. Ogromnu većinu običnih korisnika podmiruje Here.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Dosadni ste sa tom here navigacijom ...
Navigacija za klasu iza iGO-a i Sygic-a (mada zezaju na sygic-u alternativne rute nešto) a toliko priče o njoj.
Nego besplatno pa svi hvale :)

Ja sam govorio o samo jednom detalju kod here wego i to o opciji u samoj navigaciji da se mape prebace od strane samog programa (navigacije) na memorisku karticu.
Skoro sve ostalo je na strani iGO, izuzev "cene" naravno. :d

Stvarno, koliko je tesko napraviti (izprogramirati) da sam iGO prebaci mape na mem, karticu kao here sto moze?

Zna li ko koliko kosta mapa evrope legalno preko ove app na Play Store kada ti istekne probni period mape ?
I da li si kupovinim kupio mapu za sva vremena i kada dolaze nadogradnje za tebe su besplatne , i da li se moze koristiti i na drugim uredjajima sa istim nalogom

Meni je za klot mape skinuo ~25 EUR.

Meni je za klot mape skinuo ~25 EUR.
Prilično, ako uzmemo u obzir da je Sygic za tri korisnika obično manje od 20€.

Ali, OK, ovo je ipak početak za iGO i ja bih voleo da oni zauzmu mesto koje im realno pripada među Android navigacijama.

Ali, OK, ovo je ipak početak za iGO i ja bih voleo da oni zauzmu mesto koje im realno pripada među Android navigacijama.

Nema on sta da zauzima, IGO je prvi medj navigacijama vec dugi niz godina :) ovi ostali malo dodju vide kako je gore na prvom pa onda nestanu na neko vreme ...

Zna li ko koliko kosta mapa evrope legalno preko ove app na Play Store kada ti istekne probni period mape ?
I da li si kupovinim kupio mapu za sva vremena i kada dolaze nadogradnje za tebe su besplatne , i da li se moze koristiti i na drugim uredjajima sa istim nalogom
Oko 25e, dolaze mape i za sada ne moze na vise od jednog uredjaja.

@vkozmar Delim misljenje. Mada google ozbiljno pretenduje da postane broj 1 u mom slucaju.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sada, kada su ubacili ovo keširanje Google mapa na SD kartici za off-line rad, svi bi se mogli naći u problemu.

Ne znam koji je djavo trebao iGo-u da toliko čeka sa legalnom ponudom svog softvera na play store?!? Da su krenuli pre nekoliko godina, bili bi mainstram.

Pa i bila bi sramota da nije bar među najboljima, pošto je i najskuplja :)

Navigon košta 70 Eur, za TomTom ne znam, tako da Igo gde za 40 Eur može da se sklopi ceo paket Evrope sa praćenjem saobraćaja deluje kao ok cena. Jedino što bi trebalo da omoguće bar 2 instalacije, ovako nemam mogućnost da koristim drugi telefon namenski za navigaciju, i pustanje muzike u kolima. Sygic ima povoljnu cenu, i dosta nekih pogodnosti, ali meni nije legao.

Samo što navigacija na telefonu/tabletu, jedino ako nemate neki stari opredeljen samo za to, nema preteranu funkciju osim za pešački mod ili na kratko u kolima. Za to je narodna verzija dovoljna. Za putovanja, držanje upaljenog uređaja par sati ili ceo dan, mora pravi uređaj. Kinez koji vrši posao ima da se kupi za 30ak $ na netu. Opet, ako treba za kamion, skoro sam držao u ruci kamionski Garmin od 500e... e to je prava stvar. Upisivanje vrste i dimenzija vozila sa vrstom tereta. Kamera, snimač, zvučno upozorenje na nedovoljno rastojanje, izlazak iz trake... Za kamiondžije u 21. veku obavezan gadžet.
Za turizam, da ne postoje već razrađene lakoinstalirajuće narodne verzije kupovina iGO bi bila opravdana. Ovako pa još plus sa našim standardom narodna verzija je taman. Naravno ko ima para jedini razlog da ne kupi su starije mape (ako to nisu ispravili, nisam ispratio).

Poslednja izmena:
Za putovanja, držanje upaljenog uređaja par sati ili ceo dan, mora pravi uređaj.

Ne mora dovoljan je i telefon, vozio za grcku i nazad bez problema a i neke druge relacije, u voznji se na telefon ne javljam.

I ja sam isao nekoliko puta na put od 500-600km, koji je trajao od 7-9h, i citavo vrijeme na tel je radila navigacija. I sve pici bez problema i dan danas.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Nije nikakav problem da softver za navigaciju bude uvek uključen. Samo je nepotrebno da stalno bude uključen ekran. Bar meni, navigacija mi je potrebna da ne bih promašio iskljucenje sa auto puta i nakon toga da me sprovede kroz grad koji ne poznajem. Na auto putu nema nikakve svrhe, pošto je jedina komanda "sledećih 500km vozite pravo" :)

Problem je za telefon, tj bateriju. Držati telefon, na (kolskom) punjaču (a la buvljak) sa upaljenim ekranom 5, 6 ili 12 sati pa još ako je na suncu nikako nije zdravo za njega. Svi koje poznajem a koji često koriste kolske punjače za (polu)dopunjavanje telefona su veoma brzo sjbali baterije. Zato sam i napisao ako se ima neki koji služi samo za to. Do skoro sam koristio stari sgs1 umesto navigacije i super mi je završavao posao ali da bi stavio nov telefon, koji koristim svakodnevno, nema šanse.
Inače navigaciju, ako je ponesem, držim upaljenu iako znam put. Čisto da ne računam kilometražu (naravno govorim o putevima 700+ km). Platio 32$ (pisao sam već), narodni softver (iz fabrike), nema grašku znoja da ispustiš, samo tovari zadnje mape i pun gas :)

Poslednja izmena:
1. Samo što navigacija na telefonu/tabletu, jedino ako nemate neki stari opredeljen samo za to, nema preteranu funkciju osim za pešački mod ili na kratko u kolima.
2. Kamera, snimač, zvučno upozorenje na nedovoljno rastojanje, izlazak iz trake
3. da ne postoje već razrađene lakoinstalirajuće narodne verzije kupovina iGO bi bila opravdana.
1. Prošle godine sam za manje od 10 dana prešao nekih 5.000km po centralnoj Evropi. Mobilni telefon sa uključenom navigacijom (nekad iGo, nekad Sygic) je bio uključen 95% vremena, sve vreme i ekran bio na 100%, zvuk na maksimumu. Svaki put kad idem negde van Beograda telefon tako radi - volim da unapred znam gde je neka krivina i slično. Ništa ne fali telefonu. Inače, obično ga punim preko USB kabla direktno iz radija (zgodnije mi tako, jer je kabl puno kraći).
2. Hehe, Sygic ima kameru i snimač kao deo same aplikacije, takođe i HUD opciju.
3. Ufff... iGO i "lako instaliranje" često ne idu u istoj rečenici ;)

U svakom slučaju, izgleda da će Google da ih sve potamani uskoro :eyebrows:

Govoriš ipak o samo deset dana maltretiranja telefona, ja govorim o ljudima koji praktično rade u autu ali nema veze, ja ne bih tako.

Imam instalaciju iGO Primo jednu istu već par godina. Odgovara svim rezolucijama, jedino što ne može na sd. Može i to da se ubudži ali mene ne zanima. Bez budženja radi na bilo kom uređaju. Lakše od toga ne može. Do sada jedini problem je bio sa SGNote 3, jedini. Pojavljivale se neke vertikalne crte. Na svemu ostalom radi, telefoni, tableti, HD, FHD, 2k... sve radi.
IMG_20160106_080045_HDR.jpg
ovo je naravno kinesko sranjce

Poslednja izmena:
ja govorim o ljudima koji praktično rade u autu
Aaaa, pa lepo reci odmah, nisam shvatio. OK, tu se slažem, mislim da je za neku profi namenu (taksisti, kurirske službe i slično) svakako bolje imati neki navigacioni uređaj, ne (samo) telefon.

U svakom slučaju, sviđa mi se tvoja ideja: mislim da ću uzeti moj stari Samsung i9070 i pretvoriti ga u navigaciju (lepo mu napakujem iGo, Sygic, Here, Gmaps je tu u svakom slučaju...) :)

Cek bre , ako ja prodam i kupim dugi tel i hocu da instaliram igo sa play stora jel moram opet da kupim mape ili me prepoznaje kao nekog koji je vec kupio i dovoljno je samo da se skinu ?

Normalno da ćeš moći ...

Nazad
Vrh Dno