Šta je novo?

iGo - Android

A jel prob'o neko, da li se posvađaju legalna i narodna verzija ako se stave zajedno? Nešto mi smor da uklanjam narodnu da bih probao legalnu.

I još nešto, čitam one tamo napomene na play store, ne piše da li i koliko dugo imamo update mapa ako ih kupimio?!? Ima li negde reči o tome?

Stvar koja mene najviše nervira na ovoj navigaciji je što ne mogu da zaključam prikaz mape da sever stalno bude gore bez da trebam svaki čas da čeprkam i okrećem. Ne znam koji je mozak to tako napravio.
Jednom sam totalno zaboravio na to i toliko se pogubio u nekoj nedođiji da sam hteo da razbijem telefon

Klik na ikonu na gornjem desnom delu ekrana, prva odozdo, gde piše 2D (/3D , visina u metrima, nivo signala). Jedan klik, aktivan 3D prikaz, drugi klik - 2D, treći - 2D sa kompasom.

P.S. Previše se oslanjate na spravice, nedovoljno na oči i mozak :p.

Poslednja izmena:
Nekim čudom nisam prebacio POI od Grčke i Makedonije. Ima li ko da mu nije mrsko da ih okači ovde ili negde drugde (mape su 2015.Q4 ako je bitno)? Ne mogu na telefonu preko edge da sam da se snađem...
Hvala!

Zabranjena piraterija na forumu @bmibmc

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Klik na ikonu na gornjem desnom delu ekrana, prva odozdo, gde piše 2D (/3D , visina u metrima, nivo signala). Jedan klik, aktivan 3D prikaz, drugi klik - 2D, treći - 2D sa kompasom.

P.S. Previše se oslanjate na spravice, nedovoljno na oči i mozak :p.

Kod mene nema treći izbor. Ima samo 3D i 2D. U oba režima prisutan je kompas ali se ponaša random svaki put kad pokrenem aplikaciju što je strašno frustrirajuće. Ne znam koja je logika da sever ne bude gore, a i ko ima neki razlog ne ulazim u to, neka okreće posle kako god hoće.
Verzija iGO primo 9.6.29.483387 31.01.2015

Jel može neki dobar link za taj nextgen da se informišem šta je to, koje su razlike... meni je glupo što što ima raznih verzija (za mene je iGo - iGo) samo mi komplikuje i ovako komplikovanu situaciju oko navigacija. A nemam više vremena kao nekad kad sam bio klinac da sve istražujem i isprobavam u sitna crevca. A ovde je to bukvalno neophodno, treba iGo da ti bude hobi pa stalno nešto da prčkaš menjaš i nadograđuješ... meni to treba da radi stabilno, da mape sadrže sve ulice (što nije slučaj čak ni za BG) i da se ne mučim tri dana da sve to instaliram. Sad da trebam ponovo da ga instaliram i podesim ne bih znao nego ću ponovo morati da jurim tutorijale i skidam gigabajte i gigabajte raznih verzija, mapa, posle mi to sve stoji u jednom folderu pa i pozaboravljam šta je šta.
Inače ovaj kad sam svojevremeno instalirao bio je valjda najsvežiji (by Danilo Pantelić) i ubacio sam 4 različite mape takođe najsvežije. Ovo sad da menjam celu navigaciju mi baš i nije neko rešenje, prosto mi je neshvatljivo da kompas ne može da se zaključa. Ali ako će to rešiti, menjaću.
A ovo za ulice, od 4 mape dve nemaju Radničku ulicu na Čukarici, ej...

Poslednja izmena:
Šta s ovim?
Mislio sam na link gde je valjano pojašnjeno oko termina my way, primo, nextgen, basarsoft... što zbunjuje obične korisnike, šta je novije bolje, koje su razlike itd. Mislim naći ću ja i sam ali kad budem imao živaca da odvojim ceo dan za to i čitanje zilion starih postova i iskustava. Zato sam i pitao ako neko ima dobar link i hoće da ga pejstuje ovde.
A na ovom sa playstora (čak i kad bih bio lud da platim) ne vidim garanciju da će imati sve ulice i da će kompas biti zaključan kako je zdravorazumski.

Ne kosta te nista da instaliras ovu zvanicnu verziju i isprobas sve sto zelis. Kad istekne probni period mozes i dalje da koristis aplikaciju.
Pozdrav

Ta sa app stora je meni identicna sa igo nextgen koju sam koristio pre ove....doduse mozda ima par konfekcijskih izmena ali je daleko od onoga sto je bio igo pre par godina (primo i sl).

Ne kosta te nista da instaliras ovu zvanicnu verziju i isprobas sve sto zelis. Kad istekne probni period mozes i dalje da koristis aplikaciju.
Pozdrav

Znam da ne košta ništa u novcu ali košta u vremenu i živcima. Ja kad vidim da prosta i normalna stvar kao što je sever na gore ne može da se podesi na ovako ozbiljnoj i komercijalnoj aplikaciji meni odmah skoči pritisak. Još mi on rotira mapu po svom nahođenju svaki put drugačije. A evo vidim ova sa playstora ne može ni prikaz da zapamti nego forsira glupi 3D, znači ne mogu da verujem.
Zato sam mislio da ima neka verzija koja radi kako treba i da tome i služi ova tema da do takve informacije dođem bez instaliranja i isprobavanja svake iGo verzije od njenog nastanka... A nije baš da je instalacija podešavanje i ubacivanje mapa brz i lak proces. Inače nisam ni zahtevan korisnik, većina fensi i naprednih opcija za profi vozače mi nije potrebna i ne koristim. Kod navigacije mi je bitno da uređaj što brže hvata fix, da se aplikacija što brže pokreće, da je mapa orjentisana normalno i da pretraga po adresi nalazi sve ulice makar u glavnom gradu države.

Nekad kad sam bio klinac imao sam vremena za onakve gluposti (isprobavanje svakog škarta od aplikacije) ali ta vremena su prošla. Davno kada je velika većina ljudi koristila telefone sa monohromatskim displejem i monofonim melodijama ja sam koristio zvona u wav formatu, tada ogroman kolor ekran, kameru, video klipove, besplatan gprs i mms koji su tek krenuli itd i naravno operativni sistem, symbian jelte, gde sam instalirao svaku moguću aplikaciju koja mi dođe pod ruku pa onda testiranje, brisanje krša i skladištenje valjanih i upotrebljivih. Pa kad telefon pobrljavi od silnog instaliranja i repova onda hard reset pa dalje isto. Posle me je pregazilo vreme a i skontao sam da je to traćenje života i vremena, dovoljne su osnovne stvari.

Možeš li da budeš precizniji, na koji post misliš? Takođe i na koju iGo verziju se odnosi. Ja sam moju verziju precizno naveo.
Ako misliš na post 665, citirao sam ga i objasnio kako je kod mene. Ali evo još detaljnije:
"klik na ikonu na gornjem desnom delu ekrana" - ok
"prva odozdo" - ok (map settings)
"gde piše 2D (/3D , visina u metrima, nivo signala)" - nije tako, nema nikakve visine u metrima, nema nivoa signala, ima samo "view mode"
"jedan klik, aktivan 3D prikaz, drugi klik - 2D, treći - 2D sa kompasom" - nije tako, ima samo 2D i 3D, u oba slučaja kompas je prisutan na mapi i startuje mapu skoro uvek nakaradno ili naglavačke čim nahvata fiks

Video je ali on ima Primo.

Druže, instaliraj najnoviju verziju (NextGen, piratsku ili legalnu) i imaćeš to što tražiš. Ja nemam najnoviju, ali je NextGen i radi sve kako treba.

Samo me nervira što Back dugme na Samsungu ne radi u aplikaciji. Kad god ga stisnem on skroz izađe iz aplikacije (nasilno je zatvori).
To se dešava na svakom iGo koji sam koristio za sve ove godine i krajnje neozbiljno što to ne reše.

Jel možda neko probao na legalnoj verziji, radi ili ne?

Poslednja izmena:
Ja imam verziju 9.18.27650160 (ne znam da li to ima veze) na telefonu Sony Z3 i nemam tih problema sa back dugmetom. Back dugme reaguje isto onako kao i back dugme u samoj aplikaciji.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Video je ali on ima Primo.

Druže, instaliraj najnoviju verziju (NextGen, piratsku ili legalnu) i imaćeš to što tražiš. Ja nemam najnoviju, ali je NextGen i radi sve kako treba.

Samo me nervira što Back dugme na Samsungu ne radi u aplikaciji. Kad god ga stisnem on skroz izađe iz aplikacije (nasilno je zatvori).
To se dešava na svakom iGo koji sam koristio za sve ove godine i krajnje neozbiljno što to ne reše.

Jel možda neko probao na legalnoj verziji, radi ili ne?

Ja nikad nisam imao taj problem sa back ili nisam dobro razumeo tvoj problem...a imao sam bar deset samsung telefona i bar 5 igo verzija. Evo i sad na legalnoj, gde god da udjem, back (strelica) tj desno dugme me vraca korak nazad. I kad dodje do pocetnog ekrana ako jos jednom stisnem pita da li hocu da izadjem iz igo.

Kod nekih Samsung telefona (od moje supruge npr, neki 3god stari), ima opcija da duži pritisak na bek taster gasi aplikaciju.

@Gadjan: zbog Maršmeloua na službenom LG-ju trenutno sam na NG. To su te opcije koje sam ti pokazao. Ako se dobro sećam, kod običnog Primoa imaš negde u podešavanjima da setuješ sever, odnosno da NE rotira mapu u zavisnosti kretanja već da je drži statičnom. Potraži to, ako se ne snađeš videću predveče kada mi tablet dođe u ruke.

Kod mene je to podešeno, ali nema veze sa tim.
Kad se zadrži dugme odmah se ugasi aplikacija i dobiješ toast notifikaciju da je ta-i-ta aplikacija force closed, a to se ovde ne dešava.

Evo probao opet. Otvorio aplikaciju, ušao u meni, pa odredište i onda stisnuo Back dugme.
Aplikacija me odmah baci u App drawer i kad probam opet da je upalim piše Stopped working.

Tako je uvek bilo. Mislim čak i na S2.

Poslednja izmena:
Pa ništa moraću izgleda da se navikavam na totalno drugačiji nextgen a ovaj primo mi je inače ekstra.

@Gadjan: zbog Maršmeloua na službenom LG-ju trenutno sam na NG. To su te opcije koje sam ti pokazao. Ako se dobro sećam, kod običnog Primoa imaš negde u podešavanjima da setuješ sever, odnosno da NE rotira mapu u zavisnosti kretanja već da je drži statičnom. Potraži to, ako se ne snađeš videću predveče kada mi tablet dođe u ruke.

Nema šanse ja to da nađem, mislim da nema. Našao sam i ovu temu, vidim 200 ljudi je preuzimalo ovaj fix ali ni to mi ne radi, verovatno jer se ne poklapaju verzije. Ne znam ni kakva je ta verzija 2, jel to starije ili novije od 9.6...
http://www.gpspower.net/igo-ux-util...ility-enable-2d-north-up-primo-2-0-2-4-a.html

Cak je nextgen pregledniji i po meni mnogo bolje odradjen.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Ma da, po meni mnogo lepši i pregledniji ...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

@Gadjan
Da bi namestio bilo koji iGO po svom ukusu, mora se potrošiti dosta vremena a pre toga malo više čitati materija i problematkika.
Primo 9.6.5.xxxxxxx su Primo 2.0.x, a iznad toga, 9.6.18 i 9.6.29.xxxxxxx za android su 2.4 verzije. Svejedno, onaj ux radi sa obe.
Kako si setovao "Settings / Map Settings / Automatic overview"? Kada je na off, treba da drži mapu fixiranu, ali kursor šeta. Za upotrebu north ux-a ovo treba da je uključeno.
Moguće je i da verzija koju imaš instaliranu malo zeza. Uostalom ima podosta tih izdanja. Meni su se iz te generqacije recimo Izrael verzije pokazale boljim i stabilnijim. Čak do lolipopa i ekrana do HD rezolucije, forsirao sam iGO 2.0.1 jer je izrazito stabilan i pouzdan.

Ma kakvi, isključio sam i automatic overview i opet brljavi sa mapom. Strašno.
Jel taj north fix treba samo tako da se ubaci zip fajl u ux folder bez raspakivanja?

Vrh Dno