Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odlicno,znaci samo 1 update i za otklanjanje stete i poslovne gubitke $10.000. Zamisli kompanije od hiljadu racunara pa vise updateova puta popravke,vracanje na staro, poslovni gubici, pa poturanje nezeljenih reklama (spam) i programa,uslovljavanje jednih drugima, stres = milijarde $ i ode Microsoft pod led. Bice zanimljivo u narednim godinama!
Ako takva firma nema admine, koji brinu o tome kad se i kako pušta softver. To im je najmanji problem. S druge strane mnoge firme su krenule, i američko ministarstvo odbrane. Da se kladimo da i Google ima računare s Windows 10 u nekom broju?

attachment.php

I sad ja da sam tetreb, ne obratim paznju na poruku, a recimo zaradjujem novac strimujuci igre, i restartuje mi se kompjuter u 3 sata posle ponoci, pa onda kazem "glupi Windows 10" (a eto, o tome treba da se vodi racuna i na sedmici). A jos i Windows 10 ima bolji centar za obavestenja od Windowsa 7. I onda da na netu naprave pricu o "profesionalcu" (tj. tetrebu pred veb kamerom :p ) kome se Windows 10 PC restartovao ispred nosa dok je strimovao igru.

Prilozi

• ss-1.jpg
    ss-1.jpg
    56.3 KB · Pregleda: 230
Što je verovatno bilo namešteno, jer je u tom trenutku bilo zanimljivo pratiti dramu oko Win 10. I imalo je efekta jer svi pričaju o tome.

Kakvi bedni argumenti. U w7 i w8.1 postoji podešavanje Windows update... Change settings... Important updates i tu se stavi check for updates but let me choose whether to download or install them. Posle instalacije se tako podesi i kasnije diskretno(bez reklama i sl.) obavestava u taskbaru kada ima novih apdejta. Tako podesavam nekoliko god i nikad mi se nesto nije automatski skinulo/nadogradilo. Ovo u w10 NE POSTOJI.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Razumes se u Win10 ko Marica u krivi. Sta je onda ovo ako ne postoji?

win10.PNG

A tek ovaj sto prica o firmama sa 1000 racunara, a blage veze nema kako tamo stvari funkcionisu.

Kakvi bedni argumenti. U w7 i w8.1 postoji podešavanje Windows update... Change settings... Important updates i tu se stavi check for updates but let me choose whether to download or install them. Posle instalacije se tako podesi i kasnije diskretno(bez reklama i sl.) obavestava u taskbaru kada ima novih apdejta. Tako podesavam nekoliko god i nikad mi se nesto nije automatski skinulo/nadogradilo. Ovo u w10 NE POSTOJI.

E, postoje takva podešavanja ta firme, a možeš i ti da se okoristiš, imaš google, ukucaj kako da onemogućiš automatsko ažuriranje ići radi nešto.

Da da teorija zavere, cia, vanzemaljci...
Razumes se u Win10 ko Marica u krivi. Sta je onda ovo ako ne postoji?

Pogledajte prilog 206741

A tek ovaj sto prica o firmama sa 1000 racunara, a blage veze nema kako tamo stvari funkcionisu.
Okaci ceo ekran i okaci skronsot podešavanja. Prilično sam siguran da tog podešavanja nema.
E, postoje takva podešavanja ta firme, a možeš i ti da se okoristiš, imaš google, ukucaj kako da onemogućiš automatsko ažuriranje ići radi nešto.
Necu da skroz ugasim update, napisao sam vec sta hocu. Ne postoje takva podešavanja. To sto ti to nisi znao pa pises lame izgovore nije moj problem.

Poslednja izmena:
http://mondo.rs/a928469/Mob-IT/Vesti/Google-ukida-Android-lozinke.html

Such innovative, so cool, much wow! :D (Mada, posedovanje lozinke im ne znači mnogo ako pametno koristite svoje naloge, i nije da ih zanima šta moje komšije Pera, Mika i Žika imaju na nekim svojim nalozima. Osim toga, i tako svi više volimo da koristimo mejlove hostovane od strane tih velikih kompanija, i onda sve skoro naloge vežemo za taj mejl - to je i moj slušaj, naravno.)

Da, to jeste, stopke, nemaš mogućnost da biraš šta hoćeš i šta nećeš, nego samo kada ti odgovara da instaliraš ažuriranje, ako hoćeš da ažuriraš.

Win10 nije OS nego MS servis. Meni ne treba servis, već OS. Obzirom da su ukinuli OS kao proizvod, prinuđen sam da potražim alternative.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Capture.JPG opisuje W10 kao servis sto ne znaci da nije OS.

Ma da :) najveca je bol naci tu alternativu :wc:

Najveca tuga i zalost upravo krene kada se pojavi zvanican upgrade za W10, zanimljivo ostalih recimo 360 dana nije tolika frka njima, Jaganci jednostavno utihnu...

@gari uozbilji se, ko jos cita mondo LOL, to je smesan portal, recimo dobar je za decu do 8 godina.
Bolje poredi Chrome OS vs W10, nije realno da poredis Droid i Win10 PC ver -> #samokazem ;)

BTW ko hoce WU moze da sredi na W10, isto tako kao sto na W7 neko nesto sredjuje pa mu nije tesko... kod W10 se trazi i najmanji izgovor kako bi se ocrnio OS :)

Poslednja izmena:
Probao sam da ga koristim. Prilično neprijatno iskustvo. Obzirom da voli da briše i instalira koješta, da mi servira reklame u start, tj. mi se meša u posao, zaključak je jednostavan.
To što piše na wiki je delimično tačno. W10 je OS za pružanje MS usluga odnosno servisa koji meni ne trebaju, nikad nisam koristio, niti planiram da koristim, a ne mogu da ih isključim na jednostavan način i da sam pri tome siguran da su isključeni. UI je i dalje nakaradan, ključni delovi w10 su i dalje šuplji, upotreba AV paketa je i dalje potrebna kod većine korisnika.
Očekujem da će budući malware da se ušunja u MS cloud kroz w10 i pokrade sve informacije o korisniku.
Usput, Cortana da bi radila mora da pošalje zvučni zapis u cloud da bi tamo analizirali šta je korisnik rekao. Kada dobiju analizu zvučnog zapisa potrebno je izvršiti komandu ili pretragu. To znači da se indeksirani korisnički podaci nalaze u cloudu.
Stvar je percepcije.. neko prihvata da MS zna osetljive podatke korisnika, neko drugi prihvata da Google zna to.

Probao sam da ga koristim. Prilično neprijatno iskustvo. Obzirom da voli da briše i instalira koješta, da mi servira reklame u start, tj. mi se meša u posao, zaključak je jednostavan.
To što piše na wiki je delimično tačno. W10 je OS za pružanje MS usluga odnosno servisa koji meni ne trebaju, nikad nisam koristio, niti planiram da koristim, a ne mogu da ih isključim na jednostavan način i da sam pri tome siguran da su isključeni. UI je i dalje nakaradan, ključni delovi w10 su i dalje šuplji, upotreba AV paketa je i dalje potrebna kod većine korisnika.
Očekujem da će budući malware da se ušunja u MS cloud kroz w10 i pokrade sve informacije o korisniku.
Usput, Cortana da bi radila mora da pošalje zvučni zapis u cloud da bi tamo analizirali šta je korisnik rekao. Kada dobiju analizu zvučnog zapisa potrebno je izvršiti komandu ili pretragu. To znači da se indeksirani korisnički podaci nalaze u cloudu.
Stvar je percepcije.. neko prihvata da MS zna osetljive podatke korisnika, neko drugi prihvata da Google zna to.

:)

@gari uozbilji se, ko jos cita mondo LOL, to je smesan portal, recimo dobar je za decu do 8 godina.
Bolje poredi Chrome OS vs W10, nije realno da poredis Droid i Win10 PC ver -> #samokazem ;)

Ali se sa takvih portala informiše većina. :)

A i ovo, znam da poredim mobile sa PC OS-om, ali kad je u pitanju privatnost, ipak ne vidim zašto bismo ih drugačije tretirali.

Ово је тема о мржњи десетке, не о уопштеном коришћењу пенџера. Лако је да се не користе ако имаш (и умеш да их користиш) алтернативне оперативне системе. ;)

"govor mržnje" se primenjuje selektivno. nigde nije zabranjeno da kažem ili napišem MRZIM SRBE.
čak je to sad i popularno.

sa druge strane, ova tema se , sasvim opravdano zove "windows 10 hate thread" i to još official.

mržnja nije želja da se nekome odseku noge, ili da se neki ljudi strpaju u aušvic. mržnja je potreba da neko ili nešto bude dovoljno daleko od onog ko to oseća.

ovde ima šta da se mrzi, i ja iskreno želim da se windows 10, stavi dovoljno daleko, vremenski i prostorno.

Poslednja izmena:
"govor mržnje" se primenjuje selektivno. nigde nije zabranjeno da kažem ili napišem MRZIM SRBE.
čak je to sad i popularno.

sa druge strane, ova tema se , sasvim opravdano zove "windows 10 hate thread" i to još official.

mržnja nije želja da se nekome odseku noge, ili da se neki ljudi strpaju u aušvic. mržnja je potreba da neko ili nešto bude dovoljno daleko od onog ko to oseća.

ovde ima šta da se mrzi, i ja iskreno želim da se windows 10, stavi dovoljno daleko, vremenski i prostorno.
Najlakši način da budeš daleko od onog što mrziš (Windows 10) je da ga ne instaliraš i ne učestvuješ u diskusijama gde se isti pominje. Držanje Windows-a 10 na računaru iako ga mrziš je nelogično. A ako ga nemaš instaliranog na računaru što ga uopšte komentarišeš? A lepo ja rekoh, dežurni hejteri.

P.S. Iza ono "u Hag" je trebalo da bude ;) ali me mTalk nešto zeznuo.

Da sad spomenem neka ogledala tamo, rekli bi da ne postoje, garantovano. :D

Nego, nazad na temu:

It’s amazing any of this works at all

To je već bilo. Nego, ako su Windows i ostali MS proizvodi neoptimizovane gluposti (skraćena verzija prepiske koju si linkovao) kako to da open-source programi i Linux nisu 2, 3, 5 ili 10 puta brži od Windows-a i Office? To je softver otvorenog koda na kome rade najveći svetski stručnjaci, zar ne?

Najlakši način da budeš daleko od onog što mrziš (Windows 10) je da ga ne instaliraš i ne učestvuješ u diskusijama gde se isti pominje...

U pravu si, samo što, nema tu mržnje, jednostavno instalirao, probao, nije mi se svidelo, vratio se na stari i to je to. Kome se sviđa neka koristi.

... Nego, ako su Windows i ostali MS proizvodi neoptimizovane gluposti (skraćena verzija prepiske koju si linkovao) kako to da open-source programi i Linux nisu 2, 3, 5 ili 10 puta brži od Windows-a i Office? To je softver otvorenog koda na kome rade najveći svetski stručnjaci, zar ne?

Ko kaže da nisu brži. Iskreno, da li si isprobao bilo koju distribuciju gnu/linuxa, ali zaista isprobao, znači instalirao, podesio i koristio umesto wina, barem 15 dana? Kao što se ovde priča da u w10 sve može da se namesti samo da se malo progugla, tako i za gnu/linux, samo što za njega treba malo više da se gugla i podešava, pa mnogi odustaju i posle pričaju kako ne valja.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

... i ne učestvuješ u diskusijama gde se isti pominje....

pazi, molim te ! da ćutim i trpim, kao u jasenovcu.

dužnost je svakog ljudskog bića da ukaže na opasnost po njegovu zajednicu.

drugačije razmišljaju samo sebični, atomizovani, robovi potrošačkog društva, koji se prodaju najboljem ponuđaču.

Mislim da je vreme ili da se vratimo u glavnu temu o 10ki ili da se teme spoje jer botovi ne znaju za red.

Ako bude uskoro neko okupljanje Benchmark ekipe, nadam sad da niko neće prošvercovati palice. :D

U pravu si, samo što, nema tu mržnje, jednostavno instalirao, probao, nije mi se svidelo, vratio se na stari i to je to. Kome se sviđa neka koristi.

Poštujem i potpuno se slažem. Probao si, ne sviđa ti se, deinstalirao si i izneo si svoje razloge. Ne mora svakome da se sviđa i odgovara kao što ne mora svakome da se ne sviđa i ne odgovara.

Ko kaže da nisu brži. Iskreno, da li si isprobao bilo koju distribuciju gnu/linuxa, ali zaista isprobao, znači instalirao, podesio i koristio umesto wina, barem 15 dana? Kao što se ovde priča da u w10 sve može da se namesti samo da se malo progugla, tako i za gnu/linux, samo što za njega treba malo više da se gugla i podešava, pa mnogi odustaju i posle pričaju kako ne valja.
Paralelno sa Windows 10 nisam ali jesam u periodu pred izlazak 10-ke. Ubuntu bazirane distribucije, mahom kao dual-boot sa Windows 8.1 i godinu dana pre toga kao dual-boot sa Windows 7.

Najduže se zadržao Linux Mint Cinnamon, oko 2 meseca. Interfejs se pokazao malo bržim od Windows 7 ali ne i od Windows 8.1 sa Classic Shell. LibreOffice nije ništa brže radio od Office 2007 ali jeste bio brži od svoje Windows verzije. Na Windowsu se LibreOffice, pa i OpenOffice znatno duže učitava prilikom pokretanja. x264 enkoder je radio par procenata sporije pod Linux-om. Firefox tu negde ali mi je na Windows-u bilo manje problema zbog Flash Player-a. Za FF postoji ona matora verzija sa kojom dosta stvari na netu ne radi pa sam koristio onaj iz Chrome-a preko Fresh Player kao PPAPI>NPAPI posrednik. To je dovodilo do čestog pucanja Flash plejera. Imao sam problema i sa video plejerima jer nisu hteli da koriste hardversko dekodiranje sa Intelovom integrisanom grafičom (nemam zasebnu) što je dovodilo do većeg zauzeća procesora i bržeg rada kulera.

Sviđao mi se ElementaryOS ali je Freya imala onaj glupi bag sa dupliranjem kursora miša prilikom prevlačenja fajlova što je zahtevalo da se izlogujem ili restartujem računar. Devovi su to sredili skoro godinu dana kasnije sa izlaskom nove verzije umesto da izbace peč. Iz tog razloga se Freya zadržala desetak dana. I to samo zato što sam očekivao da će brzo ispraviti takav krupan bag.

PCLinuxOS i OpenSUSE nisu hteli ni da se instaliraju a ni Live sesija nije radila. Kubuntu je bio na računaru 2 puta po par dana ali mi je radio isto kao i Windows 7, na momente i sporije pa nije bilo potrebe da ga držim. Od Mint-a sam odustao jer sam nakon 17.1 imao gličeve da mi se na par sekundi zamrzne ceo desktop, što se nastavilo i sa izlaskom 17.2 pa sam ga deinstalirao, instalirao Windows 7 i odradio upgrade na Windows 10.

drugačije razmišljaju samo sebični, atomizovani, robovi potrošačkog društva, koji se prodaju najboljem ponuđaču.

Aaaa, savest društva! Što odmah ne reče. Jedino ne znam kako si tako dobro informisan pošto ne koristiš Windows 10 zbog njegove špijunaže, neoptimizovanosti i bagova dok mi koji ga svakodnevno koristimo nemamo pojma šta se dešava.

To nije backdoor pristup na koji misliš. Mada jeste veoma loše, i treba popraviti odmah.

Jedno ozbiljno pitanje, s obzirom da si, kako vidim, ozbiljan protivnik Win10 i njegove primene.
Sta je tvoj predlog? Koji OS u ovom trenutku je najbolje koristiti i zasto?
Odmah da se razumemo, nije nikakva provokacija, vec najozbiljnije pitanje. Necemo Win10, Ok. Sta cemo koristiti? Sta je bolje za nas? Sta je manje opasno (ili bezopasno) po nasu zajednicu i svakog ponaosob?
Sta je tvoja preporuka i tvoj savet?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno