Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pokrenite peticiju da MS.srbja gariju pokloni jedan surface phone po izlasku xD

Dobiće pakett gif i jpg pozadina by MS.

Kao verni insajderi na godišnjicu. :)

Hehe, ja bih naravno svesrdno podržao takvu inicijativu.:)

Gari je skroman momak, pristao bi na običnu 950 :) .

Nego, jesam li ja pogrešio nešto ili je stupidno odrađeno.
Kopirao sam poruku iz Vibera, i nisam restartovao mob, što će reći da bleji paste,
ja onda krenem da kopiram link iz Edgea kad ono međutim neće, pastira mi poruku u Edge,
i tek kad sam restartovao mob i kad je nestao paste tek onda sam mogao da kopiram nešto novo.

Postoji li neki drugi način ili ja grešim negde?

Jeste, bio bih prezadovoljan i sa 950. :)

A i ovo sa Donom ne zvuci lose... :D

A to za copy/paste, ja sam imao problem sa kopiranjem linka iz Outlooka neko vreme. (Mozda je problem i dalje prisutan, mada nije ne secam se da mi se skoro to dogodilo.) Kopiram ga, i u Edge-u nemam paste. "Resenje" mi je bilo da nalepim to sto hocu u poruku (ili gde god drugde), i onda da ga odatle prekopiram u Edge. Moguce da je i ovo neki takav problemcic u pitanju koji trebaju da rese, a mozda se u tom trenutku malo samo telefon pogubio (sto je opet problemcic koji trebaju da rese :) ).

narucio sam novu micro sd karticu, klasa 10, ali ona poboljsana ultra verzija. interna memorija na lumia 640xl je negde oko 7,5 gb otprilike. ranije sam nove aplikacije stavljao na sd karticu, a fabricke su ostajale na telefonu.

sad me zanima da li bi mozda brze radio telefon ako bih sve aplikacije stavljao u internu mem. a sd karticu koristio samo za multimediju? posto ne koristim previse aplikacija, da li bi se telefon ''gusio'' ako mu ostane jedno 1,5-2 gb praznog prostora?

Aplikacija bolje radi kad je u telefonu. Ne znam da li bi ga gušilo da imaš 1,5-2GB slobodno, a pretpostavljam da ne bi. U svakom slučaju, ne moraš ni sve aplikacije snimiti u memoriju telefona, mada kod mene jeste tako. Samo šta ja nemam igre na telefonu, osim onih za Segu koje su po 256kB maksimum.

Zvanična aplikacija OI Rio :)
Sent from Lumia 535 using Tapatalk.

Aplikacija bolje radi kad je u telefonu. Ne znam da li bi ga gušilo da imaš 1,5-2GB slobodno, a pretpostavljam da ne bi. U svakom slučaju, ne moraš ni sve aplikacije snimiti u memoriju telefona, mada kod mene jeste tako. Samo šta ja nemam igre na telefonu, osim onih za Segu koje su po 256kB maksimum.
Dobro, uvek je bolje da su aplikacije i svi najbitniji podaci u internoj memoriji (zbog stabilnosti pre svega) ali ni kvalitetnija mem.kartica najverovatnije nece praviti probleme.

Sent from my D6503

Problemčić sa copy/paste postoji od 8.1 :D

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Edit: Kopiranje.. Vremenski je ograničeno, ono što staviš na kopi neće ostati u toj formi večno (zapamćeno), opet viđao sam da copy sms stoji dugo zapamćeno, ne zaboravi ga... Svako novo kopiranje briše pamćenje prethodnog kopiranja, restartom uređaja brišete copy, neće ostati upamćeno za paste.

Poslednja izmena:
Ja sam ti već napisao da ponekad ne razumem šta si napisao i šta si hteo da kažeš, mojne se ljutiš.
*****no im je rešeno copy/paste, ne znam što ne naprave to normalno.

Nema ljutnje, stavio sam naočale i sad mogu sastavljati prosto proširene rečenice, onako sam sve završavao sa tri tačkice i nedovršenom mišlju, ali objašnjenje ima smisla. Malo je trapavo urađeno copy/paste, ali meni završava posao. Radi kao što sam gore pokušao objasniti.
Primer, ne možeš direktno kopirati broj od nekog kontakta i pastovati u sms...

Poslednja izmena:
Rotkod video sam u temi za 950 da i ti imaš problem sa crnim ekranom posle poziva, da mu treba par sekundi i akrobacija da dođe sebi. Kod mene je recimo problem isto to, a posto je dual sim, na drugoj kartici čim pozovem nekog, on ugasi ekran, i treba mu par sekundi da se trgne kad primaknem i odmaknem od glave. I to je isto odjednom počelo, kontam nakon zadnjeg update-a. Ne znam da li će RS to korigovati.
Sent from Lumia 535 using Tapatalk.

Važno je prijaviti problem, ja ću to uraditi, pa možeš dodati glas... Kvar je softwareske prirode...

Ima, već je neko postavio, windows povratne informacije, lumia 950...

Nisam mogao da cekam 9-ti ili ko zna koji za redstone. Stavio sam preko insidera! Kakva je sad situacija samnom kad izadje zvanicno? Da li je ovaj zvanicni? Ne bih da pokupim redstone 2. Sta mi vi savetujete? Da izadjem skroz iz insidera. I jos nesto. Ako izadjem iz fasta na kojem sam sad odakle ce da kupi update aplikacija. Sa tog fasta na kome vise nisam ili sa "zvanicnog" na kome takodje nisam.

Sent from mTalk

Ti stavi na Release Preview i nećeš pokupiti Redstone 2 pre februara 2017. 14393 ide zvanično. Koja će zakrpa biti .10, .67 ili neka druga to ćemo tek da vidimo.

Sent from mTalk on L640 DS

Jedno pitanje... Da li je moguce traziti nesto od Cortane bez tapkanja na lupu? Kao na primer, da kazem "hej, kortana!".

Opciju za "Hey Cortana" podržavaju samo neki modeli (950/XL, 930, 1520). Navodno neće da omoguće zato što ne radi na određenim procesorima, što je potpuna nebuloza (ne podržavaju opciju da se sa isključenim telefonom otvara Cortana) , mogli su samo da omoguće da se Cortana uključuje sa Hey Cortana dok je telefon uključen.

Hvala na odgovoru. Jeste, mogli su bar to... Čudnog li čuda, omogućeno samo za najskuplje telefone.:)

Ovako kako ti kažeš, ako bi Cortana dobro prepoznavala naredbe u kolima recimo, mogao bi samo double tap da ga otključaš, i onda nazovi tog i tog, ili pošalji tom i tom takvu poruku.

To use Hey Cortana, make sure your region and speech language match your current display language... Znaci moram staviti Eng region da bih je koristio?

To use Hey Cortana, make sure your region and speech language match your current display language... Znaci moram staviti Eng region da bih je koristio?

Da. Koliko se sećam ti imaš isto 930 kao i ja. Malko da ti pomognem oko podešavanja "Hey Cortana" opcije:

Region MORA da bude na Eng kao i jezik za prikaz + speech jezik da bi mogao da je istreniraš da reaguje samo na tvoj glas. (Dok sam to provalio - poludeo sam, jednostavno kaže nije razumela) :wall:
Kad se trening završi, može se jezik za prikaz promeniti (kod mene je serbian latin) ali region mora da ostane na eng.
Takođe, mora da ima dozvoljen pozadiski proces.

Ja sam je jednom istrenirao i ako treba da pokazujem ljudima oko sebe kako radi onda uključim u Settings pod Extras pa posle isključim - glupo mi je da pričam na engleskom sa telefonom ali prepoznaje ladno sve. :d

EDIT: BTW, probao sam "send photo to pc" komandu i radi baš kao što su i opisali.

Poslednja izmena:
Vrh Dno