Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Ja danas ubacih Mokee OS rom na moj MTK.Za sada bas lepo radi....Primetna razlika u odnosu na MIUI u svemu.Mnogo fluidnije radi, nekako lepse se ponasa...MT je definitivno mnogo bolji...Videcemo kako ce se ponasati baterija. Imam u planu da probam i RR rom za MTK, isti je dev kao za ovaj... Ko ima twrp, svakako neka proba...

http://en.miui.com/thread-215319-1-1.html

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Evo Kidence koristi!

Ja sam na MTK, ali po meni za SD moze biti samo bolji....;) Ipak je tamo MM 6.0.1

Niko ne komentarise, izgleda da 27-og stize Redmi Note 4...

http://www.xiaomidevice.com/xiaomi-redmi-note-4.html

Navodno MTK verzija Helio x20, a u SD Qualcomm 652 proc....

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@Kidence je l' imaš problem s adaway? Lupi mi restart svaki put kad hoću da ga aktiviram...

Nemam, radi mi... Ali ja ne koristim def.root(onaj iz dev.options) vec sam flesovao super su zasebno... Mozda te to zeza...

I kod mene na miui 8 china neradi adaway na sd

Najbolji miui ROM sa ugradjenim rootom?

Aj ako ne mrzi nekog da mi sibne link do normalne int verzije roma i kako se stavlja (bez cackanja bootloadera). Sutra mi konacno stizu dva komada SD, za sestru i majku...

Pa miui 8 china ali sam dodajes google . Imas apk i samo instal. I pobrises kineske programe

Po meni najbolji je xiaomi.eu...

@ivica...Post #1808 u ovoj temi...

Pito je za rootovan

Pa kontam da ima twrp jer bih rekao da je probao Mokee rom ili gresim...?!Ako ima, root je minut vremena...

U vreme pisanja tog tut ROM je bio 7.3.2, trenutno je tamo link ka 7.3.7...Nema noviji fastboot ROM od njega trenutno,ali dobices OTA na najnoviji.Tako da bez brige....

Proveri lepo kada ti stigne fon koji cpu ima, nemoj da gledas ime telefona...CPU je bitan.Da ne bude opet pogresan fon :D Takodje proveri koji rom ima, mozda dodje sa Global...

Poslednja izmena:
@Kidence

Upitno je da li ce covek imati otkljucan bootloader za fastboot opciju.. (koliko sam video iz posta, hoce da sredi sve bez cackanja bootoladera) A ako ce imati, nek ima u vidu da ce mu flashovanje oficijelnog ROMa zakljucati bootloader, posle ce moci samo oficijelne beta i stable(recovery) opcije da stavlja na telefon, iskljucivo iz updater-a u telefonu.
(naravno, dok ne zatrazi od kineza opet otkljucavanje bootloadera, sto je procedura... )

Poslednja izmena:
Ne flesuje on iz fastboot-a, nego iz EDL moda...A zakljucan mu je sigurno bootloader...Metoda radi provereno, pola foruma flesovalo na taj nacin.

Ja sam ceprkao po miui forumu, nasao sam bas te Muz-ove postove, resio sam i ja uz pola tog uputstva,.. Meni je stigao sa 7.2.3.0 Stable kao i ortaku, a u ROM-u nije bilo updatera... wtf.
Kad sam checkirao bootloader, pisalo je da je otkljucan..

nakon flashovanja fastboot 7.3.7.0, zakljucao mi se bootloader.
miui 8 (6.7.5) Betu sam stavio iz updater aplikacije (choose file package, zip recovery)

Cek cek cek, ako dolazi sa otkljucanim bootloaderom, zar nije bolje da flesnem neki drugi rom, recimo mokee ili kako se vec zove.... Pa ako treba da se reklamira, vratim na taj sto je bio (i stock recovery)... Ako ke moguce

Ček, ček, xiaomi.eu rom ima ota uptade kasnije?

Ljudi mesate pojmove...Svaki RN3 i MTK i SD fabricki dolazi sa zakljucanim bootloader-om...E sta posle rade Kinezi, to je invidualno i zavisi od koga se kupi telefon.Flesovanje officialnog rom-a zakljucava bootloader(ako je bio otkljucan).

@nuk
Xiaomi.eu ima update, ako stavis weekly rom...Ali nije OTA, nego se flesuje preko TWRP.

Poslednja izmena:
Cek cek cek, ako dolazi sa otkljucanim bootloaderom, zar nije bolje da flesnem neki drugi rom, recimo mokee ili kako se vec zove.... Pa ako treba da se reklamira, vratim na taj sto je bio (i stock recovery)... Ako ke moguce

Pa realno, kad ti stignu telefoni, proveri da li je otkljucan bootloader.. Ne mogu se napamet setiti procesa, ali iz ADB-a, command prompt, kada instaliras sve drivere za telefon, mislim da treba telefon pokrenuti u fastboot modu, kucas komandu adb devices, i adb devices oem-info ... trebao bi ti onda ispisati da li je otkljucan bootloader.
Kao sto sam vec napisao, telefon je kupljen u iPon-u, (HU), WayteQ Europe je uvoznik. (i verovatno su ga oni resavali software-ski)

Provericu obavezno... To je onda odlicno ako je otkljucan, ja ga za sebe nisam kupio samo zbog gubljenja garancije...
Ali taman da se stavi neki bolji rom od fabrickog, bitan je multitasking izmedju drustvenih mreza i browsing... Za to koriste zene telefon :D

@2SaiNt4U

Ti si 99,9% imao otkljucan bootloader trange-frange (neoficjalnom)metodom i onda je obrisan Updater namerno jer da ti je telefon skinuo novi ROM, prilikom boot-a bi upao u bootloop i nastali bi problemi.Tako sa taj tvoj rom nije bio official,a jedini nacin da predjes na offical ti je bio fastboot(imao si otkljican bootloader, pa si mogao) ili EDL mod... Sada posalji zahtev za unlock i otkljucaj ga oficijalno, ubaci twrp ako ti treba....

Ma kapiram ja to sve, samo mi nije jasno zasto su to tako sve uradili, ipak je telefon kupljen u radnji (kao da si ovde kupio u Gigatron, Emmi, ili slicno.)
No uglavnom, nisam nesto preterano zainteresovan za custom roms, miui 8 deluje skroy OK, ako bude sve ok sa stabilnom verzijom u avgustu, verovatno cu se i drzati oficijelnog..

Kinez im tako poslao, nisu oni dirali nista.Ni meni nije jasno zasto Kinezi flesuju vendor ROM-ove...Razumem za "only China" telefone jer nema Google servise, pa da ubace kao kompletan ROM,ali za telefone gde imaju full rom, ne kapiram poentu.

Stigli telefoni, kutija regularna, pisu specifikacije pro telefona...
sada cu da proverim da li je otkljucan bootloader, a verujem da je ovo onaj custom rom jer mi nudi mnogo jezika na pocetku.... zanimljivo kako posle pod Locale nema Srbije,tj ima samo neke zemlje treceg sveta, pa i losije :D

Hmmm,odmah mi je ponudio neki update na 7.3.7.0.LHOMIDD....
962dc413ab203f7bcc13107147c09690.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno