Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Neka ti je sa srecom :D

Sent from Redmi Note 3 Ultra

Danas sam preuzeo telefon, opravili ga. Sve preporuke za Condor servis u Južnom bulevaru.

Sad da probamo taj Loxar, da vidimo ima li od njega neke vajde :)

Jel problem bio do usb porta ili nesto drugo?

Usb, samo su ga zamenili i evo šljaka bez problema. Probao i na comp, odmah ga prepoznao. *** da sam odmah odneo kod njih, sad ne bih bio sa dva telefona :D

Sent from my SM-N9100 using Tapatalk

Kao sto smo i pretpostavljali... :D Sada da te sluzi kako treba... ;)

Uradio sam root bez unlocka bootloadera . Prvo sam rutovao telefon Kingroot-om a onda skriptom zamenio Kingroot sa Super su-om. Sve je ok.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
To pricas za MTK ili SD verziju

"Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti"

Moj je SD ali isto funkcioniše i na MTK verziji.

Ja danas ubacih Mokee OS rom na moj MTK.Za sada bas lepo radi....Primetna razlika u odnosu na MIUI u svemu.Mnogo fluidnije radi, nekako lepse se ponasa...MT je definitivno mnogo bolji...Videcemo kako ce se ponasati baterija. Imam u planu da probam i RR rom za MTK, isti je dev kao za ovaj... Ko ima twrp, svakako neka proba...

http://en.miui.com/thread-215319-1-1.html

Definitivno kod mene slabiji download posle zadnjeg update-a...na drugim tel je ok.

Sent from my Redmi Note 3 PRO

Kako si testirao da i ja probam?

Cim se vratim sa mora krecem na otkljucavanje bootlodera i ubacivanje tog Mokee roma da malo promenimo miui... ;)

Videcemo utiske kroz par dana, ali za sada samo :)

Poslednja izmena:
Meni meri normalno, imam paket do 40mbit/4mbit..

29060794bc38a23eb0f228998b6fb9fd.jpg

Meni ne...na tabletu i kompu ide do 50/3 a na RN3 ne ni na 2.4 ni na 5 ghz
92fa06c1e3efb54b8d435c6ab994e47c.jpg

Sent from my Redmi Note 3 PRO

Jel ima neko ovaj telefon u bijeloj boji, kakav je uživo?
Dilema se svela na dva telefona pa ako može mala pomoć:
Meizu MX5 16 GB ili Redmi Note Pro 32 GB?

Imao sam MX5, lep ekran, brz, kamera je samo imala isuviše slika izvan fokusa ali ipak čini mi se po onom što vidim na netu kada ubode fokus, bolja od kamere na RN3 Pro, na stranu ovog drugog je softver tj ko voli da se igra ROM - ovima, možda bolja baterija... Tvoj izbor.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ma iskreno da ti kazem vise mi dosadilo da se igram i svako malo flasham drugi rom. Vidim da RN 3 ima brutalnu bateriju a mislim da ni na MX5 nije losa i da moze izgurati cca 5 sati SOT- a

Poslano sa mog GT-I8160 koristeći Tapatalk

Evo jedna slika u low light uslovima sa RN3 MTK od danas....Mokee ROM, CameraMX

Inace MoKee ROM je odlican, moja preporuka... Za sada baterija dobra skroz, usage 22h, SOT 4h30m, baterija ostala jos 21%...

^ Dobra fotka.
A fps videa u low light uslovima?

Probam, pa javljam... :)

Edit: Evo izvestaj :)

Poslednja izmena:
Hvala Kidence. Znači tečan low light video.
Samo me čudi da je bitrate samo 13Mbit/s. Kod mene je default oko 15Mbit/s a Camera MX tera oko 20Mbit/s. Ali zato fps pada i ispod 16 pri slabijem osvetljenju. Donekle jedino pomaže ručno obaranje EV na -1.7 ili -2 u zavisnosti od uslova. (stock rom)

Samo, moram da te pitam, pošto imaš MTK varijantu - da li si uopšte ranije imao tih problema sa fps-om na stock romu?

Nisam primetio taj problem sa fps-om jer nisam nikada ni koristio official MIUI rom :D Iskreno, slabo i koristim kameru za snimanje...Ponekad neka slika i to je to uglavnom... :) Za sada mi ovo deluje ok, pogotovo jer je ovo CM rom,a oni su uvek imali problema sa kamerama...

Probacu, mada meni kamera nije bas nesto toliko bitna stavka...ali ako ima bolje, zasto da ne ;D hvala na preporuci...

Edit:

Ne moze ova Snap camera na MTK, nece da se instalira...Ako sam ja dobro skapirao, to je portovana Snapdragon kamera na CM.U prevodu mora SD cpu...

Poslednja izmena:
Planiram kupiti Pro verziju RN3 pa ako može mala pomoć.
Na to2c mi nude dvije verzije roma:
1. Multilanguage+Google Playstore
2. Original Version (Only English and Chinese. No Playstore.)
Šta da odaberem?
Logično mi ovo prvo al kontam hocel me to poslije zezat ako htjednem otključat bootloader i uraditi root?

Prvo je Custom rom. Kasnije da bi ubacio Dev rom mora procedura iz posta #1808 i posle preko Updater app ubacivanje Dev rom-a...(ili umesto Global stable, ubacis odmah Dev rom, u postu #1808 je opisana procedura za Global Stable). Kada ubacis Dev onda ide tek unlock i ostalo sta zelis...
Drugi je vrv China Stable...Preko nje mozes odmah da pregazis Dev rom(preko Updater app) i onda unlock...

U biti svejedno šta odaberem morat ću se zaj... oko otključavanja i root-a :)

Pa China dev ima root,dok Global dev nema root. A imas i metodu iz nekog od prethodhih postova, root sa Kingo root-om i posle ubacivanje Super Su...(licno ne preporucujem) Mada, ako mene pitas, odmah to otkljucavaj i ubaci TWRP... citajuci tvoje postove, neces ti dugo ostati na MIUI ;D

Hahaha, ma dobro al za početak onda bolje odabrati global dok se ne otključa. Koliko sam upratio zna to potrajati.

Vrh Dno