Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Sve sam pobrisao ali opet nece ,dobijam isto obavestenja.

Ako imaš esd fajl preko dekriptora napraviš iso i onda instaliraš. Tako ja moram jer meni neće automatski da skida insajderske bildove. Ja idem sada da skidam esd fajl.

Windows 10 u Ujedinjenom Kraljevstvu u ovom julu presisao Windows 7:

Pogledajte prilog 204902

Ovo je dobar rezultat s obzirom da Ujedinjeno Kraljevstvo ima preko 65 miliona stanovnika.
Verovatno ima veze kao sto @CountMike kaze sa OEM, ali neizbezno ce na kraju potisnuti win7 i ostale.
Za godinu-dve, mozda i vise, ljudi ce prihvatiti...cak i "okoreli sedmicari" isprobavaju i mere.

Poslednja izmena:
To je verovatno po prodaji OEM-a, ne upotrebi. Instaliranih 7mica sigurno da ima mnogo više. Na svetskom nivou nema 2 ista rezultata i to za instalirane systeme ne može ni da bude ni približno tačno. Neki pokazuju diamtralno različite rezulatate. Ni MS nezna tačno a tek nelegalne da ne računamo.

To je statistika sa StatCounter-a. Oni mere posećenost veb sajtova a ne isporuku i prodaju računara. To znači da su sve te 10-ke u funkciji i da se koriste za internet surf.

Edit:

A evo kako je kod nas. Kasnimo za Britancima.
eEJuKCN.png

Poslednja izmena:
Britanci su neozbiljni...

To je statistika sa StatCounter-a. Oni mere posećenost veb sajtova a ne isporuku i prodaju računara. To znači da su sve te 10-ke u funkciji i da se koriste za internet surf.

Edit:

A evo kako je kod nas. Kasnimo za Britancima.
eEJuKCN.png
Upravo. To je statistika aktivnih računara. I neke druge EU zemlje imaju Win 10 na prvom mestu. Nije ni do prodaje novih računara, jer 8.1 nije u tim zemljama ispred sedmice.

A to sto je do pre koj mesec xp bio (ubedljivo?) drugi sistem po zastupljenosti kod nas govori sasvim dovoljno.

Drugar uzeo u Vipu neki slabasan laptop sa original Win10 sistemom, pa me zanima sta sve da iskljucim u sistemu da bi radio sto brze.

Da li se zna da li hoce ubaciti Aero u Windows 10?

Ne, zašto bi to uradili?

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Može li da se isforisra insajder update? Ponovo sam prijavio, ali ništa ne skida već neko vreme s fast ring.

Još jednostavnije, skinite programčić "Windows ISO Downloader" i birate koju verziju želite. Sve je kao na dlanu. Uvek zadnja verzija ili insider ili poslednja zvanična.
Ma to je da se skinu celi windowsi, ako već ima ESD onda je bolje da se napravi ISO od njega.

Drugari imam problem na "mašini iz potpisa". Do sada sam 2 puta uspešno uradio update na Win 10. Instalirao sam ga na Laptopu Toshiba, i na radnoj stanici HP. Sada kada treba da uradim to na glavnoj mašini, javlja mi se problem, jer to traje i suviše dugo (oko 48 sati). Što predpostavljam nije normalno zbog SSD a , interneta i ostalih stvari. Već 2 sata stoji na 22%.

22.jpg

Šta mi je raditi. Win 7 je legalan, što je najgore. Na njemu imam hrpu legalnih stavri. Da li mogu da skinem neki *.Iso fajl sa win 10 pa tako da ga updejutjem? U opšte mi ne pada ništa na pamet, ili da čekam još nedelju dana da završi :D

Na pocetku instalacije odstikliraj da ti ne cekira update...tu je nesto zaglavio.
Taj deo obicno zavrsi za par minuta, nije normalno da toliko traje...jos SSD?
Ta win7 je li update do kraja pre upgrade?
Mozes da skines iso i sa MCT pa sa njim...

Poslednja izmena:
Nije, sada to radim. Izgleda da je tu i zaglavio

vladat1 mozes i da udjes u iso fajl pa u folder sources zatim setup.exe i umesto custom odes upgrade , kada te pita za product key preskoci.

Evo sada stoji na 81%

vladat1 mozes i da udjes u iso fajl pa u folder sources zatim setup.exe i umesto custom odes upgrade , kada te pita za product key preskoci.

Da li možeš da postaviš link ka nekoj 64 verziji ?

Prvo reci koju verziju Windows 7 imas , Home premium , Bome basic , Pro ili Ultimate?

Imam legalni Win 7 Pro 64

Ja sam mislio da može da se skine direktno sa MS sajta ?

Moze onaj jesenji 10586 , on ce biti sklonjen 2 avgusta , kada dolazi neki redstone build finalni , 14390 je stabilan dosta moja preporuka je njega da ubacis.

Instalirao se nekako Win 10. Neće da mi radi internet. Ja sam kod MTS a, BOX paket. Šta treba da se podesi u protokolima ?

Nazad
Vrh Dno