Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

U super, nadam se da ce i moj biti tako da ne moram bar u pocetku da se cimam sa flesovanjem. Kako se proverava da li je otkljucan Bootloader inace?

Ja sam dobio telefon sa TopOnea sa otkljucanim bootloaderom koji sam talentovano zakljucao ne proverivsi da kineski romovi vec par verzija u nazad zakljucavaju bootloade :(
Tako da nemoj napraviti istu gresku ;)

Sto si stavljao Kineski ROM, zar ne ide odmah sa EU sajta? Onaj Developer ako je zakljucan Bootloader, Stable ako jeste?

Rom na telefonu mi je delovao cudno iskren da bude, i rekoh aj da stavim zvanicni pa odatle da krenem. Naravno nisam procitao da je verzija koju sam imao bila DEV verzija i da ce noviji kineski da me zeznu...
U svakom slucajnu sam se zeznuo, pa sam par nedelja cekao na kod za otkljucavanje :D

Ako prikaze slikicu telefona sa animacijom kabla, onda je zakljucan ;)

Thanks za info. A sto se ceka toliko za otkljucavanje Bootloader-a? Video sam i da postoji metoda rucno bez kontaktiranja Xiaomi-a, da li je pouzdana metoda?

Ja nisam probao, ali kazu da radi. Mnogi su se javili da radi :)

P.S. Razmisljam o xiaomi mi4c YIUS futroli :) deluje odlicno, da sad ne kacim link ka aliju ;)

Izbegavajte metodu neoficijalnog otkljucavanja ili se upoznajte sa posledicama...

A ako neko zeli da proba Mokee ROM....

http://download.mokeedev.com/?device=libra

Ja sam na RN3 MTK presao na Mokee ROM i odusevio se kako lepo radi, po meni bolji nego MIUI dosta...

Po meni baterija dobra skroz(pricam za RN3 MTK, na 24h usage oko 5.5h SOT)...def.app za kameru mi nije nesto, ali zato CameraMX zavrsava posao...Ko ima TWRP, neka odradi backup za trenutni ROM-a i neka proba..ne gubi nista, samo moze da dobije.... :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Kod mene je baterija bolja na AOSP/CM romovima (probao sa mnogo njih) nego na MIUI, a kamera mi nije preterano bitna ali čini mi se da je bolja na MIUI, inače imam Mi 4 LTE.

Koliko sot-a izvlačiš na tom aosp romu koji koristiš?I sem kamere koja je lošija jel imaš još nekih bugova?

Sent from my Nexus 5X

Jako često menjam romove,tako da ne mogu tačno da kažem, ovo su jwdini ss koje imam i ne znam koji je rom bio u pitanju.

Screenshot_20160519-192219.png Screenshot_20160519-192204.png

Inače jedan od problema je to što su romovi uglavnom za MI3 koji ima NFC a MI4 nema tako da moram da ga deinstaliarima sa TB, i na većini tih romova IR blaster ne radi ali to rešavam uz ZeurionX kernel na kome to radi a koji uz to ima DT2W.

Istina je da MI4 ima znatno stedljiviji procesor od MI4C ;) Pa to dosta pomaze, ali se ja nadam da ce fino ispeglati AOSP romove, jer ovaj MOKE mi deluje super :)

@sdejan
Kako ti se pokazao CM ROM i da li probao zadnji 13.1?

Ni jedan rom zasnovan na CM nisam preterano dugo koristio, najduže je to bio DU koji ima i verziju zasnovanu na AOSP i EXODUS koji je valjda neka mešavina, i oba su dosta dobri uz ZeurionX kernel.

Inače za MI4 postoji zvanični CM 13.0 a ovaj 13.1 za MI4c je ustvari port zasnovan na 13.0.

Treci dan na 13.1 , ja sam heavy user pa gura 6+ sati sota, u jednom danu. Moj stigao sa Gearbesta, sa njihovim romom , srecom bio je otkljucan pa sam isti dan odradio twpr i cm 13.1. Ima i ono lagano otkljucavanje sa vracanjem oficijalnim romom od januara.
Tel je dosao kao zamena za redmi note 3 pro koji je bio neispravan, za razliku u ceni dosao i chuwi hi8.

Treci dan na 13.1 , ja sam heavy user pa gura 6+ sati sota, u jednom danu. Moj stigao sa Gearbesta, sa njihovim romom , srecom bio je otkljucan pa sam isti dan odradio twpr i cm 13.1. Ima i ono lagano otkljucavanje sa vracanjem oficijalnim romom od januara.
Tel je dosao kao zamena za redmi note 3 pro koji je bio neispravan, za razliku u ceni dosao i chuwi hi8.

Prosledi link tog CM13.1 :)

To ti kazem, znaci 13.1 is the way to go. Kako se pokazao ROM ovako, kamera, aplikacije,brzina? Da li stand by isto jede bateriju kao MIUI ili je bolje? Ima li nekih nedostataka?

Videh da na zvanicnoj Mi4c temi na XDA hvale SLIM rom (baterija i brzina) i verovatno ce taj rom imati zvanicnu podrsku SLIM zajednice i OTA update :)

Leti , jedina stvar kao bug koju sam do sad primetio je ujutru kad krenem na posao i izadjem iz wifi zone , nece da ukljuci data automatski. Mora da se airplane on off da bi proradio data. To mo se desilo 2 x pa cu javiti ako se definitivno ispostavi kao bug. Svaki app radi , brzo , fluidno i multitasking je super. Mislim da stand by jede vise nego sto bi trebalo. Ostavicu ga preko noci da vidim kolko ce skinuti. Punjac puni bas brzo.

Leti , jedina stvar kao bug koju sam do sad primetio je ujutru kad krenem na posao i izadjem iz wifi zone , nece da ukljuci data automatski. Mora da se airplane on off da bi proradio data. To mo se desilo 2 x pa cu javiti ako se definitivno ispostavi kao bug. Svaki app radi , brzo , fluidno i multitasking je super. Mislim da stand by jede vise nego sto bi trebalo. Ostavicu ga preko noci da vidim kolko ce skinuti. Punjac puni bas brzo.

Ja imam isti taj problem na miui EU romu ;) Ali sam primetio da se to samo desava ako ostavim na 3G/2G, ako mi je upaljen LTE kao primarna mreza, taj bag se ne desava....
Slicna stvar se desavala i na Meizu M1 Note telefonu....

***, ja kod mene nemam LTE, uglavnom sam na 2G zbog autonomije jer imam Wifi, 3G ukljucujem samo kad sam van ili kad nestane struja kao jutros :(

22% potrosena baterija za 10 h prekonoci.
Nesto gricka u idle opasno.

Pa jeste dosta, da li ti je bilo ukljuceno sve? Ajd probaj jednu noc u airplane mod i pogasi sve konekcije da vidimo kako je onda. 22% je bas dosta na bateriji od 3080mAh. Meni na Lumiji 640DS ako ode 1% za celu noc sve pogaseno.

Meni stoji upaljen evo deset dana,jos ga ne koristim ne stizem sve pogaseno nema sim katrice baterija bukvalno ne mrda...

Sve je bilo ON , videcu sa airplane veceras ali kolko sam citao bas ON pravi probleme , kad se jednom pokrene on pokrene taj drain. Koji se ne zaustavlja i kad se mod ugasu. A ja sam ga pokrenuo juce ujutru pa ugasio zbog data. Kazu da je jos efficiency mod zabagovan i da najvise trosi u idle a meni je stajao bas u njemu do jutros. Sad sam prebacio u balanced, retartovao tel i napunio punu bateriju pa cu se javiti ujutru.

@cannes
To je vec ok, koji ROM ti koristis?

Nazad
Vrh Dno