zavrsilo se tako sto je amd izbacio konacno krsten drajver sa kojim karta radi kako je obecano.jasno je meni da ste vi vec obukli crninu i kupili cvece (ili vam je neko drugi kupio

) ali ne prodavajte maglu i ne sirite dezinfomacije.uostalom,drzite amd-u opelo vec na toliko tema po forumu,osnovna kultura je da bar ovde zabatalite malo.
Naravno da AMD nece propasti, ali bih voleo da vidim situaciju gde jedino Intel i Nvidia postoje, cene bi bile astronomske, mada ni trenutno nisu najbolje, posebno kod nas.
Ja sam na strani AMD-a u ovom slucaju 300%, jer nisu nista osakatili, vec su povecali perfomanse to novim driver-om. Popravili TDP gresku, 3% u bench-u vise, situacija samo moze da bude bolja.
Poenta je, ako nisi shvatio, da zeleni kada je rec o crvenim proizvodima, kukaju kao ranjenici za najmanje sitnice(tipa TDP probijanja), dok su mnogo manje kukali kada je ispostavilo da je gtx970 osakacen(sto nikada nije popravljeno) za 12.5% Vram-a.
Videcemo ovaj famozni 1060, totalna skart karta po ceni od 300e+. Ima samo da se smejem kada izadju 490(x), kada nvidia pocne da krati cene. Ne da ce 490(x) da bude u rangu 1070, nego prognoziram da ce 490 da bude za koji % bolji od 1070, dok ce 490x da bude 5-10% losiji od 1080 po ceni od 70-100$ manje.
Iako pogresim, dobri provereni 1070 kod madjara moze da se nadje po OK ceni.
@Vuk
1050/ti moze samo da bude u rangu 470 u najboljem slucaju.
1060 ne bih kupio ni za 250e u Srbiji. Osakaceno ***** sa nasviranim GPU-om.Oni izgleda prodaju 660ti sa 192bit-a (koliko ima 1060) po ceni od 300e.
Nemoj da se ljutis, ali ti si tipican ''zeleni'' primer. Smesno je koliko ih branis, a koliko deru sa cenama, sakate karte i slicno.