Šta je novo?

Sony Xperia Z2

"malo" je kič ali hoću! [emoji23]
f7a62daaefdc5bbec7633d4a81f0bd46.jpg

Sent from my D6503 using Tapatalk

Bas je mocna. :D

Sent from my SM-J700H

Ti izgleda koristis samo viber video pozive,tesko da neko moze da uporedi koriscenje sa tvojim :)

Pa dnevno znam da imam i preko 4h, a inace se to krece od 1-2h, plus tapatalk, fb, insta itd. Realno mozda bi jedino mate8 izgurao ovu torturu. :D

Nova Xperia Home Beta [emoji41]

d6fe5529b278f903d325af5189931e00.jpg
7967fb80ec7a894c05189675a453ea17.jpg

Imaju li oni uopste nameru da srede kesiranje/MT na 6.0.1 ili su definitivno resili da na taj nacin osakate Z2/Z3 da bi nas ''naterali'' da predjemo na Z5 seriju ili ove nebulozne X telefone?

Izgleda je cela ekipa developera na odmoru [emoji23]
Japanci ;-) to su neke nove generacije :-D

Da li neko zna kakav je z2 u odnosu na Huawei Honor 7? Da li mislite da je Honor 7 bolji?

3a7c3cfdd1c18845e95c376743bc808e.jpg

Hm...izgleda ce uskoro MM nadam se bugfixovan [emoji23]

Posto nikako da dobijem OTA za 6.0 jel moze neko upustvo za manual instal :)

Da li je ovo isplativ model za nekoga ko nije previše zahtevan korisnik? Prijatelj bi ga uzeo polovnog za 180e iz vipa sa garancijom još 18 meseci. Ja imam Z3, pa sam mu predložio ovaj z2 da uzme jer je cena ok, a telefon kažu da je i dan danas solidna kupovina...?
Ps čitao sam da ima neki problem sa staklom na ekranu, da nije dobro pričvršćeno...?

Sent via Xperia Z3

Pa za 180-200e sigurno ne postoji bolji fon,ako mu cena odgovara i ako je taj primerak ocuvan i ispravan to je onda odlicna kupovina.
Nema veze sto nije zahtevan korisnik,mnogi to vremenom postanu posle prelaska na neki bolji fon.
Bitno je da je uredjaj pouzdan,kvalitetan i da radi odlicno,znas vec kakav je softver jer koristis Z3 e jedino sto se jos uvek ceka 6.0.1 sa ispravljenim kesiranjem na Z2/3 dok 5.1.1 nema nikakvih problema.
Inace su Z2 i Z3 dosta slicni u svakom smislu pa ni dvojka nema neke specificne probleme,kvarove itd.
Kao potencijalno problematican uredjaj od cele Z serije jedino se Z3c pokazao lose,ne svaki primerak naravno ali se desavaju problemi sa odlepljivanjem displeja sto CT servis izgleda resava ako je fon pod garancijom ali ako je u pitanju primerak sa divljeg trzista onda je to ozbiljan problem i ne treba kupovati Z3c bez validne garancije.

Poslednja izmena:
Hvala!!

Sent via Xperia Z3

Kako ja ovaj telefon više mučim on sve bolji haha
e21f9285eb8d5c56a294daba9b8ed0da.jpg
47b53fba7e45c7cf4113831dc6280b7f.jpg

Redovno pratim ovu temu ali ne uspevam da nadjem informaciju da li je objavljena nova verzijja Androida za telefone kupljene u mt:s-u. Takodje, voleo bih da mi neko objasni koji su najcesci razlozi iznenadnog gasenja telefona. Telefon zapuca ponekad prilikom koriscenja aplikacije i samo se restartuje, a da procesor pritom nije pregrejan. Napominjem da telefon ne ispustam iz ruku i koristim dosta aplikacija odjednom

Takodje imam mts primerak ali nisam ni proveravao da li onaj program za pc nudi apdejt jer mi ne pada na pamet da predjem na 6.0.1 dok ne srede kesiranje, ako ikada i srede.

A sto se stabilnosti tice sa tim sam odusevljen (5.1.1), nije nijednom zapucao, nijednom se nije restartovao itd za ovih 10 meseci.
Da je bilo takvih problema odavno bih prodao fon i presao na Nexus verovatno.
Jedino sto fluidnost nije bas kao na Nexusima ili ip6s ali je i tu sasvim solidan.

Inace vremenom koristim sve vise applikacija a mogucnost da stabilno i brzo podrzi zahtevan multitasking mi je prioritet kao i sve to par puta nedeljno uz maks. osvetljenje, GPS i 3G (cesto nestabilan) i tako od jutra do ponoci a da baterija izdrzi sve to, sto se toga tice do sada je prosao uspesno sve izazove [emoji41] cak i kada je usijan zbog GPS-a, 4k..

Ali je na limitu kada je autonomija pri toj hc outdoor upotrebi u pitanju, iskreno.

Zato sam se i smorio jer znam da ce mi izbor za neki sledeci fon biti prilicno ogranicen, sony je prso sa ovim precenjenim a osakacenim X telefonima a ostali imaju tek prosecno trajanje baterije tako da cu izgleda morati da predjem na S7E, S6/S7 active i da tolerisem TW i diskutabilnu Samsung "podrsku.

Problem koji imas moze da bude vezan za neku aplikaciju/bag ili mozda za micro sd koja brljavi, ako je koristis naravno.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Takodje imam mts primerak ali nisam ni proveravao da li onaj program za pc nudi apdejt jer mi ne pada na pamet da predjem na 6.0.1 dok ne srede kesiranje, ako ikada i srede.

Možda zvuči kao laičko pitanje, ali zbog čega je keširanje bitno u svakodnevnom radu?

Takođe, ja imam Z3 iz mts, koji je na central European customization došao, i ta verzija još uvek nije dobila zvanično mm verziju... Tako da je moguće da isto važi i za z2 iz mts.

Sent via Xperia Z3

Pa bitno je, dacu ti jedan primjer. Udjes u navigaciju npr i oces da izracunas jednu rutu, uneses jednu ulicu, a drugu zab i udjes u google chrome da je nadjes, pa se vratis u navigaviju a ona opet ucitava sve. Pa u tom trenutku dodje mi da slomim tel. Na mm kesiranje je uzasno ali nemam zivaca da se bakcem oko ruta i vracanja na 5.1.1

Da li je ovo isplativ model za nekoga ko nije previše zahtevan korisnik? Prijatelj bi ga uzeo polovnog za 180e iz vipa sa garancijom još 18 meseci. Ja imam Z3, pa sam mu predložio ovaj z2 da uzme jer je cena ok, a telefon kažu da je i dan danas solidna kupovina...?
Ps čitao sam da ima neki problem sa staklom na ekranu, da nije dobro pričvršćeno...?

Sent via Xperia Z3

Slobodno za taj novac moze da ga pazari, ako je ocuvan naravno. Racunaj da radi isto kao Z3, tj. odlicno. Za taj novac se ne moze uzeti telefon koji ima fluidniji i bolji rad od njega. Jedina "mana" je ocajan auto mod (kao i na svakom Sony telefonu) do je ostalo u klasi ili bolje od direktne konkurencije. Ja sam ga koristio 8 meseci i bio veoma zadovoljan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uzeo ga je, stvarno je odlično očuvan, 6 meseci star, sa mts garancijom... za taj novac odličan telefon... Sad je samo pitanje da li ići na mm ili ostati na lollipop...

Sent via Xperia Z3

Neka ostane na lollipop.. Na mm je multitasking ocajan.

Sacekaj jos malo, bice jos doteran mm. Koliko sam informisan ovaj mesec treba da izadje onaj veći update

Nikako MM. Lolipop je odlicno upeglan i bagovi su minimalni. Neka lepo sluzi. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala momci na savetima

Sent via Xperia Z3

Evo usage posle nesto manje od 24 sata, kucni uslovi 3G only, wifi non stop, brightness na oko 45% meni tako super :)
Naravno napljuvani MM poslednja verzija, rutovan, xposed... Samo jednom restartovan zbog xposed modula.

04b6fd0054bc936b23d85c119a70d3fb.jpg

99b59c1eb45ba73e0e5c884219f53abc.jpg

Edit - probio 7h SOT-a [emoji4]

6211417b54e15f907febca6abb4cf8a5.jpg

Poslednja izmena:
Koliko si imao ovde ukuono upime?

Sent via Samsung J7

Nazad
Vrh Dno