Šta je novo?

GeForce GTX 1080 Thread

[YOUTUBE]vJZLLXSlt88[/YOUTUBE]

I ja sam to primjetio mada nisam htio vise da pisem na tu temu posto bi bas bio dosadan :) mada se i ranije vidilo da nestu tu ne stima.

Cestitke na extra kupovini! :)

Vidim da vozis i7 2600k. Ne cini ti se da predstavlja usko grlo za ovu zver?

Pitam jer sam uskoro planirao upgrade pa sam sem grafike razmisljao o prelazu na skylake. Ali ako nije usko grlo mozda da sacekam "cannonlake"... Sa druge strane, uskoro izlazi Vega... :bottle:

hvala puno druze i ja sam isto kontao to da uradim ali kasnije vidim da zapravo nema logike, ili jednostavno taj gain se ne isplati. Sve igre koje sam do sada probao (ROTTR, W3, Doom4..) framerate mi je vise nego dupliran, posebno minimalni...dosta dobar gpu usage i frametime. Ovo je sve bilo na 1080p, na vecim rezolucijama mi je cak i ova graficka usko grlo...tako da nemoj da brines. Naravno mozes pogledati i testove 6700k ima recimo 5-10-15 bolji fps u nekim igrama ali u sustini neces primjetiti razliku.
Recimo dok u gta V na 1080p sa advanced settings na "on" postaje cpu usko grlo jer vidim kako se gpu usage krece oko 70%, ali mislim da li je to uopste bitno ako ionako imam 80+ frejmova. Mislim da je pametnije da sacekamo kao sto kazes i sam cannonlake 10nm auu :)

GALAX GeForce® GTX 1080 HOF Limited Edition

http://www.galax.com/en/graphics-card/hof/galax-geforcer-gtx-1080-hof.html

2 Ghz po difoltu.

GPU Engine Specs:
CUDA Cores 2560
Base Clock (MHz) 1809
Boost Clock (MHz) 1961
Memory Specs:
Memory Speed 10Gbps
Standard Memory Config 8GB
Memory Interface Width 256-bit GDDR5
Memory Bandwidth (GB/sec) 320
Feature Support:
OpenGL 4.5
Bus Support PCI-E 3.0
Certified for Windows 7-10, Linux, Free85BSDx86
Supported Technologies Microsoft® DirectX® 12
Virtual Reality Ready Yes
SLI Options
Display Support:
Multi Monitor 4 Displays
Maximum Digital Resolution 4096x2160
Maximum VGA Resolution 2048x1536
HDCP Yes
HDMI Yes
Standard Display Connectors DVI-D, HDMI, 3x DP 1.4
Audio Input for HDMI Internal
Power Specs:
Maximum Graphics Card Power (W) 180W
Minimum System Power Requirement (W) 500W
Supplementary Power Connectors 2x8pin
Model:
Product Code 80NSJ6DHL2HF
UPC Code 4895147123202
Dimensions:
Dimensions(with Bracket): 330 x 152 x 55mm
Dimensions(without Bracket): 317 x 137 x 55mm

DSC00876.jpg DSC00588-1080.jpg DSC00889.jpg DSC00886.jpg HOF GTX1080 BOX.jpg

^
Ili ovako nesto, mada ipak ne taj nivo kao HOF, Kingpin, Matrix i Lightning koje i dalje cekamo da se pojave, ili su mozda rezervisane za Ti seriju kartica :)

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1080_sea_hawk_x_review,39.html
Ocajno skaliranje pri overkloku... OC +25% u odnosu na referntnu kartu a performanse +10% pa i manje, prosto ne mogu da verujem...
Mozda se cekaju svezi, dobri drajveri :p Ili bar da se nadamo da je to u pitanju...

@DoX To jeste ali potpuno identicno izgledaju, s tim sto Classy ima tu plocicu :D
Zagledao sam ih i ja ali mislim da Classified ipak ima ofarbanu onu mrezicu iliti mesh u crveno, dok je kod FTW-a bela ili siva boja. E sad kako ce to da izgleda u odredjenim LED postavkama kod Classy ne znam ali ovako na prvu, ne uklapa mi se u buduci build sa takvim dizajnom, mozda cu morati da potrazim nesto drugo :p

Poslednja izmena:
Kad se vise ocekuju sve ove karte? Trebam je kupiti 3 mjeseca prije najjace Ti verzije? Inace, koliko sam vidio sve su "u pet deka" sto se OC tice, potrosnje i nivoa buke tako da moze presuditi samo izgled...

ili će ipak presuditi iskustvo sa proizvođačima?

Ocajno skaliranje pri overkloku... OC +25% u odnosu na referntnu kartu a performanse +10% pa i manje, prosto ne mogu da verujem...

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1080_sea_hawk_x_review,39.html

Mislim da si opet malo pogresio u racunjanju...;)

Vidi, FE 1080 na guru3d testu, http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_geforce_gtx_1080_review,9.html, boostuje na maximum od 1873mhz, pa spusta na 1759mhz. Da uzmemo neki prosek od oko 1.800mhz.
MSI GeForce GTX 1080 SEA HAWK X, ma njihovom testu, kod overkloka, http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1080_sea_hawk_x_review,39.html, boostuje na maximum 2164mhz, ali, sljaka u proseku oko 2100~2150mhz, da kazemo da je neki prosecan overklok oko 2130mhz.
To je overklok za gpu na oko 18%, plus overklok za memoriju od oko 14%.
Dobici kod overkloka su, 6% - 11% - 11% - 12%,
na 1440p rezoluciji ( gde je nesto manje skaliranje, za 2-3%, kod overkloka nego na 1080p ), tako da , kad se sve preracuna:

za 18% za gpu i 14% za memoriju overkloka, dobija se skaliranje oko 10% na 1440p rezi, sto je sasvim okey skaliranje....:rtfm:

Poslednja izmena:
^
Gde si video da je 1873mhz, jesu oni negde napisali daje tokom testiranja boost klok bio 1873 ili si izveo zakljucak na osnovu ovog sto si linkovao ???
I nikako ne moze da bude u redu skaliranje od +10% pa cak ni da je overklok +18% za gpu, ne znam od kad je to u redu...

Poslednja izmena:
Pa, pise u MSI Monitor, maximum 1873mhz, ali je to mozda i nebitno, jer nije konstantno.
Medjutim, vidi se i trenutni boost od 1759mhz, pa se moze izvuci zakljucak, da kartica, boostuje izmedju te dve cifre, i onda se uzme neki prosek od oko 1800mhz.
Kako nije na +18% za gpu, dobitak od oko 10% dobar rezultat za 1440p?
Ja sam sa 980Ti sa oko 35% gpu kloka i 15% za memoriju, imao skaliranje oko 28% - 30% na 1080p rezoluciji.
Na 1440p je skaliranje kod overkloka za par procenata manje nego kog 1080p reze, tako da je po meni, to skaliranje od oko 10%, u granicama koje imaju i Maxvell kartice...

Poslednja izmena:
^
Majstor :p

@reviewsrb
Pa ne mozes na osnovu nagadjanja da pravis racunicu covece aman, ne mozemo da znamo na koliko karta boostuje ako nije jasno navedeno, tako da je referenca defaultni klok kako je nvidia propisala, a na osnovu referentnih karti koje sam do sada imao mogu samo da zakljucim da ta karta boostuje na propisanom kloku a to sto sto se vidi na MSI monitoru nista ne znaci i ne znas kada je napravljeno i u koju svrhu, pogledaj sa strane gde pise 1759 to je klok na kome je karta radila u trenutku kada je napravljena ta slika. Cesto se desava pri pokretanju neke igre da boost klok ode na sekundu do nekih malo vecih vrednosto nego sto je propisano i to tako ostaje zabelezeno kao max klok...

@*******i: Htedoh i ja da ti odgovorim nesto slicno kao review :D ali zaboravih

Problem je sto si ti uzeo max boost od Sea Hawk-a (2164Mhz) i uporedio sa 'reklamiranim' boost clock-om FO GTX 1080 kartice, tj. 1733Mhz. Problem je sto em clock od 2164Mhz je max boost a nama treba prosecni clock, em sto GTX 1080 FO boost-uje u proseku vise nego reklamiranih 1733Mhz, recimo na techpowerup, prosecni clock je 1783Mhz:

clock_vs_voltage.jpg

Da nije tako GTX 1080 FO ne bi ni imao te performanse i ne bi bila tako mala razlika izmedju FO i nereferentnih.

Sto se tice Sea Hawk, ja bih rekao da prosecni clock nije visi od 2100Mhz. Onda dolazimo do razlike u clock-u od oko 17%. E sad, slazem se da razlika od 17% u klokovima bi morala da isporuci vise od 9-10% performansi..

Ispada da GTX 1080 FO ima najbolji balans taktova i najbolji perfomance/watt :)

EDIT: sad gledam, u nekim igrama razlika je 10-12% sto je i ok. Dok u drugima ~6%. Morali bi detaljno da se isprate i uporede taktovi izmedju FO i ove OC karte u svakoj igri ponaosob da bi se izveo neki zakljucak.

Poslednja izmena:
Naravno, FE 1080 dok ne dodje do nekih 82 - 84C, boostuje konstantno na oko 1.750 - 1.800mh, i kada se uporedi sa boostom sa tom 1080 Sea Hawk na oko 2100mhz, to je oko 17-18% visi gpu klok.
Nije malo za taj procenat da skalira grafa na oko 10% na 1440p rezoluciji. Uporedjivao sam svojevremeno, overklok skaliranje 1080p vs 1440p i na visoj rezoluciji se gubi 2-3% u proseku za skaliranje......( znaci, na 1080p bi bio prosek na oko 13% )
Inace, ne moze se gledati bas tako, ako imas 17% veci klok da ces uvek imati skaliranje oko 10%., Nekad ce biti 12% ili cak i vise, ali, neki put i 6%...

Pogledaj ovde, http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/36144-evga-geforce-gtx-980-ti-kingpin-im-test.html, gpu visi za nekih 35% i memorija za oko 16%, i u nekim testovima imas skaliranje oko 35%, ali, u nekim testovima imas skaliranje i oko 15 - 20%......u sustini, skaliranje je u proseku oko 25 - 30%...
Dakle, sve kad se uzme u obzir i kada se sabere i podeli, sasvim je okey skaliranje za 1080 kartice, vrlo slicno je kao i kod Maxvell serije grafi..

Poslednja izmena:
Pogledaj ovde, http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/36144-evga-geforce-gtx-980-ti-kingpin-im-test.html, gpu visi za nekih 35% i memorija za oko 16%, i u nekim testovima imas skaliranje oko 35%, ali, u nekim testovima imas skaliranje i oko 15 - 20%......u sustini, skaliranje je u proseku oko 25 - 30%...
Dakle, sve kad se uzme u obzir i kada se sabere i podeli, sasvim je okey skaliranje za 1080 kartice, vrlo slicno je kao i kod Maxvell serije grafi..

Tebi treba zabraniti spominjanje 980ti. Nije zdravo:bottle:

660e, stvarno fina cena.

Za ovaj cip fina cijena je 300e. Sem ako trziste ne nalaze drugacije. :p

Ja udadoh moju 980 G1 za 365e. Valjda se nisam z... Nemam predstavu kako se krecu cene polovnih. Sad je pitanje da li ici na GTX1070 ili GTX1080 ?

Ja udadoh moju 980 G1 za 365e. Valjda se nisam z... Nemam predstavu kako se krecu cene polovnih. Sad je pitanje da li ici na GTX1070 ili GTX1080 ?

i ti si na integrusi, ovo su vrlo teski trenuci za sve gejmere, brate nije lako meni je vec 4-ti dan....molim te da iz moje masine obrises 980gtx znam da nije lako...

i ti si na integrusi, ovo su vrlo teski trenuci za sve gejmere, brate nije lako meni je vec 4-ti dan....molim te da iz moje masine obrises 980gtx znam da nije lako...
b0b19bed2fe9a99f6479de1e94d34870.gif

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Ja guram bar nekih 20 dana na 9600GT, nikad vise nisam odigrao Anno 2070 i WoT za tako kratko vreme. WoT standard graphics, sve dokle moze da ide, 1080p, zakucanih 113FPS :D Crysis 2 sam presao, low 720p, 40-50FPS. Ali skaliranje na ovom cudu mi je jako zanimljivo, digao frekvenciju i jezgra i memorije za 50Mhz, sto je oko 8%, a presao sa 40FPS, na 55-60FPS u BF3, to je skok od 50% :D

Poslednja izmena:
ja se i dalje igram sa 970@1080p sve klizi :D,nesto nisam ocaran ovim novim 1070/1080,najverovatnije cu preskociti ovu generaciju. bolje da potrosim pare na neki polovan 6600k :)

Poslednja izmena:

Ucinjeno. Nije bio tako tezak raskid. Godine cine svoje, doci ce bolja i lepsa. Samo strpljenja. :D

Kad se ocekuje veca ponuda GTX1080? Negdje sam citao u julu, negdje sredinom avgusta...

Vrh Dno