Šta je novo?

AMD Polaris

Zato ce Vega da objasni?!

Radeon RX480 8GB - 34590 dinara u maloprodaji

@Zeljko hoce to kad hejtujes haha ;) salim se nego dobro si sredio ovu cjenu u Srbiji Rx 480=280€ dok je u EU Rx 480=270€

E sad kad pogledamo ove cjene za AMD kartu nije mi jasno zasto cjene za Nvidiju nisu slicne kao u EU?

http://videocardz.com/61721/amd-radeon-rx-400-series-naming-scheme-explained

xWVwJG7.png

Ovo 1440p naznaceno kod RX 470/475 deluje bas smesno.

Revision->Revision->Revision.... trebace njima sto prije revizija da isprave ono sto se sjebbali
Definitivno vec se sada prica o Reviziji vjerovatno Vega silazi u sve segmente da li ce uspjeti popraviti potrosnju ostaje da se vidi, ali bilo kako bilo okasnice mnogo za konkurencijom i na kraju imaju male sanse da ih sustignu, mada nikad se ne zna.

Da li to znaci da su ove nove rx promasaj? Posto mi treba neki dzavo za freesync...

Mislim da posle ovih polarisa, vega nece imati tolikog uspeha da prestigne 1080gtx, mislim da je to nemoguca misija....

Nikako da nauce, da moraju da smanje double precision na samom cipu, kako bi cip bio efikasniji i bolji za gaming.....
Dzabe im tolike optimizacije kad prave jack of all trades kartu, koja nikome ne treba u takvom obliku... premalo je bitkoina ostalo za iskopati, i profesionalci ce uvek koristiti fire ili quadro seriju a ne kucne kartice...

To je nVidia naucila na tezi nacin i predstavila Kepler. DP je duboko integrisan u GCN arhitekturu koju AMD obrce pet godina. Nemaju oni resursa za takve promene.

Nikako da nauce, da moraju da smanje double precision na samom cipu, kako bi cip bio efikasniji i bolji za gaming.....
Dzabe im tolike optimizacije kad prave jack of all trades kartu, koja nikome ne treba u takvom obliku... premalo je bitkoina ostalo za iskopati, i profesionalci ce uvek koristiti fire ili quadro seriju a ne kucne kartice...

Ocito da nemogu DP odvojiti na GCN arhitekturi, morali bi raditi sve iznova-znaci nova arhitektura oni za to nemaju para jasno ko dan gonice GCN do bankrota, nadam se da ce opstati u bilo kakvom obliku.

Ocito da nemogu DP odvojiti na GCN arhitekturi, morali bi raditi sve iznova-znaci nova arhitektura oni za to nemaju para jasno ko dan gonice GCN do bankrota, nadam se da ce opstati u bilo kakvom obliku.
Prema poslednjim podacima, AMD je cak povecao trzisni udeo u poslednjem kvartalu, sta si se uhvatio bankrota, propasti, sudnjeg dana :)

Možda je Vega upravo to, promena arhitekture? Naravno ako je i to gcn, neka se ugase, bar Envidija neće moći da vrda kod antimonopolskih komisija.

Siguran sam da smanjivanje DP na ustrb SP nije kardinalna promena u arhitekturi... Oslobodis jedne resurse (tranzisotre) kako bi radili nesto drugo (SP umesto DP) ;)
GCN je kao i svaka AMD novotarija, bila daleko ispred svog vremena....Uvek su pravili nesto novo, i cesto je ostalo neiskorisceno jer je trziste retardirano...

Siguran sam da smanjivanje DP na ustrb SP nije kardinalna promena u arhitekturi... Oslobodis jedne resurse (tranzisotre) kako bi radili nesto drugo (SP umesto DP) ;)
GCN je kao i svaka AMD novotarija, bila daleko ispred svog vremena....Uvek su pravili nesto novo, i cesto je ostalo neiskorisceno jer je trziste retardirano...
Sta cekas, odmah podnesi aplikaciju i salji AMDu CV ako mislis da to nije nista tesko, bices glavni project manager, kuca, zena, pas, dva automobila te cekaju za 48h :) Vrte jedno isto ne bez razloga, a da je GCN dobra- jeste i to njihovu srecu.

U teoriji je to odlicno oslobodis se DP-a trazistore uposlis u SP, ali da li je to izvodljivo sa GCN arhitekturom, vjerovatno tesko cim to AMD za ovi 5g nije uradio.
Vec se pominje neka revizija postojece GCN arhitekture vjerovatno je to VEGA tako da od neke nove arhitekture nema nista, probace iz ove jos da izvuku, ali vjerovatno te promjene se ne odnose na ovo sto bi mi zeljeli.

Sta cekas, odmah podnesi aplikaciju i salji AMDu CV ako mislis da to nije nista tesko, bices glavni project manager, kuca, zena, pas, dva automobila te cekaju za 48h :) Vrte jedno isto ne bez razloga, a da je GCN dobra- jeste i to njihovu srecu.

Ti si jedan od onih seronja je li :D :D Ako je nVidija mogla da promeni odnos DP/SP za jednu generaciju koristeci slicnu arhitekturu shader jedinica, moze vala i AMD.
Samo su oduvek imali glupavo rukovodstvo koje je guralo celu compute pricu uzalud...

Ti si jedan od onih seronja je li :D :D Ako je nVidija mogla da promeni odnos DP/SP za jednu generaciju koristeci slicnu arhitekturu shader jedinica, moze vala i AMD.
Samo su oduvek imali glupavo rukovodstvo koje je guralo celu compute pricu uzalud...
nVidia prakticno razvija dve arhitekture uporedo, jer ako se secas, 480 i 460 su razlicite price, bili su prinudjeni na 460 nakon horora sa 480 cisto da prodaju nesto. Fermi prica se nastavila jos neko vreme sa 5xx, ali onda su Kepler podelili na 110, 104 i 106 cipove, gde je 110 na kraju bio 780/Ti/Titan a 104 prakticno "slucajno" ispao tako brz u igrama (ali ne i computingu). Moram da priznam da se ne bavim tim delom, neko verovatno zna bolje, ali i to na stranu - nVidia ima resurse, AMD ne.

nVidia prakticno razvija dve arhitekture uporedo, jer ako se secas, 480 i 460 su razlicite price, bili su prinudjeni na 460 nakon horora sa 480 cisto da prodaju nesto. Fermi prica se nastavila jos neko vreme sa 5xx, ali onda su Kepler podelili na 110, 104 i 106 cipove, gde je 110 na kraju bio 780/Ti/Titan a 104 prakticno "slucajno" ispao tako brz u igrama (ali ne i computingu). Moram da priznam da se ne bavim tim delom, neko verovatno zna bolje, ali i to na stranu - nVidia ima resurse, AMD ne.

Veruj mi kad ti kazem da resursa uvek ima, samo je rukovodstvo to koje je nesposobno... Pa ja sam na poslu zbog dva tri *****a moram da koristim najgoru verziju baze za proizvod koji treba da donese pare, jer je nekom tako dunulo da nas uspori za dve godine...
Inzenjeri i ljudi nisu problem, vec oni koji rukovode njima ;)

Ocigledno je da AMD ima problema na tom frontu i zato je bilo procurelih glasina da Raja zeli da se odvoji i da GPU deo bude nezavisan... sigurno neko smara sa compute performansama kako bi CPU deo mogao da se mlati sa time :(

Raja je znao kakav se chip izbaca na trziste ovo se cini kao sabotaza sve cini bas da se obistine one glasine da se GPU dio odvoji tj. proda.
Nastavi li ovako ubrzo se moze ocekivat i taj scenario, u protivnom on je nakon ovakvog proizvoda trebao sam da ode sa te funkcije.

Raja je znao kakav se chip izbaca na trziste ovo se cini kao sabotaza sve cini bas da se obistine one glasine da se GPU dio odvoji tj. proda.
Nastavi li ovako ubrzo se moze ocekivat i taj scenario, u protivnom on je nakon ovakvog proizvoda trebao sam da ode sa te funkcije.

Koliko god se mi smejali Jen-Hsun Huangu, ocigledno je daleko od nesposobnog CEOa u odnosu na ekipu AMDa.... prosto neverovatno!
Ali sta se i ja cudim, i kod mene na poslu *****a u vrhu za izvoz :D

Interesantno. Po ovome mnoge teorije mogu da se ispletu... RX480 možda stvarno nije ceo čip? Možda verzija sa GDDR5X? Ili je pak RX485 neka super clocked 225W verzija Polarisa. Što bi bilo smešno jer očekujem da Vega sa HBM2 bude u tom rangu.
Tier 4-6 su najverovatnije rebrand-ovi Olanda ili Cape Verde.

Iskomplikovali su ga malo ali je OK. Ranija numeracija mi se više sviđala.

Lose im ispala RX 480, pa sad nastupa nova nomenklatura.:) Usput, sto se tvog potpisa tice, Asus 960 Strix sa PCIe slota vuce 225W u peak-u.

Ma zeleni platili da se uradi BUM protiv crvenih :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno