Šta je novo?

AMD Polaris

Slabi ovi rezultati za Rx 460 ako karta ima 1024sp, a ne moze pobjediti R9 270X sa 1280sp, jeste da ima nesto nizi takt, ali dodje kao da su odradili cisti rebrand Pictrain pro chipa tj. ove performanse su kao HD 7850 otprilike.

To ce ispeglati drajveri i nereferentni taktovi. Ipak je zanimljivije da vidimo kakva ce cena biti.

Poslednja izmena:
35w potrosnja? Dakle ne moram ni napajanje da menjam

Da li je 35 ili 75W u suštini je nebitno, a performanse su očekivane iz one najave gde je pisalo ~2 TFLOPS-a.

Na stranu potrosnja, logicno nizi nm proces omogucio je nizu potrosnju, ali ako je konfiguracija polarisa 11 (Rx 460) 1024sp, a ima performanse kao HD7850 -1024sp onda mu ga dodje nisu nista dirali na arhitekturi, spustili cip u nizi proizvodni proces i to je to.

I fabricki zategnuta R7 370 ima 1024, pa prestize 7870 i bliska je R9 270X.

Takav scenario je realan za ocekivati i sa RX 460. Uz nizu potrosnju.

35W a te performanse , nema sanse .... oko 60W - i dalje odlicno :)

Poslednja izmena:
Sad vidim, 4GB verzija će biti 30$ skuplja? Fail.

Ma ta karta je fejl kako god okrenes, nije ni za igrice ni za kopanje. Drzimo se 470/480 price. Kome treba za HTPC nek raspravlja o tome u odgovarajucoj temi. Mada bolje neki APU za tu namenu.

Nije fail ako za smrtnike bude dostupna za 80-120 evra.

Pa sto nisu ostavili samo 480 - visa , 470 - srednja a posle Vegu za 490 - top > entuzijast i to je to sto se tice kartica.
Ostalo sve rokaj u APU low end segment za gejming, ali dovoljan da se ugura neka snaga 7770 u APU top klase, i ostale manje pod klase :)

Poslednja izmena:
zato sto verovao ili ne,postoji i taj segment trzista i ljudi to kupuju.

Biće, manje modela, nego vulkanska ostrva, kada su izašla, koliko je modela bilo of radeona 7750 do 7870, 5 modela, kada je izašla 7790, uključno

Biće interesantno, kada izađe ZEN apu, ako bude bilo memorijski četvorokanalnog čipseta, sa DDR 4 memorijom, verovatno će "poklopiti", kartice, kao što su bile radeon 7750 ili gt 430 ...

Nije fail ako za smrtnike bude dostupna za 80-120 evra.

Nedovoljne su to performanse u 2016. Osim ako se ne igras u 720p, a u tom slucaju preporuka da se nabavi krsten monitor i spreci dalje coravljenje ;)

idealna htpc/sporCke simulacije/tabacine karta.

"Treba mi racunar za GTA V" kartica, ima da ide kao luda u takvim konfiguracijama.

Ili meni koji igram samo WOT, a sada imam R7 260x sa 1Gb rama... šta je 100eur (ili, ako mogu moju da prodam za ~30; onda me upgrade košta 70Eur), za još hladniju, tišu, a opet bolju kartu od trenutne? Prodavaće se ovo kao alva - samo neka bude kao što se priča, i po cenama o kojima se priča ;)

dobices hiljadu ponuda sad za tu 260x za 30e. :)

hau jes nou...

Najgore mi je što mi i ne treba mnogo jača karta, pošto očekujem i od ove da potera novi Deus Ex, Dishonored i Sniper Elite. Za sve ostalo što (planiram da) igram mi je dovoljan i IGP :D A ako ona ne bude mogla, RX 460 će moći sigurno, ali mi nekako bezveze da radim upgrade za toliko malo (performansi). Ali videćemo, za sada mi RX 470 izlgeda kao best-buy ako bude ~150€

Vrh Dno