Šta je novo?

Clementine ne učitava APE fajlove

Diamond

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2007
Poena
465
Поштовани чланови форума,
користим Ubuntu 16.04,Clementine ради добро,али не знам како да обезбедим учитавање APE музике ? Хвала.

Поштовани чланови форума,
користим Ubuntu 16.04,Clementine ради добро,али не знам како да обезбедим учитавање APE музике ? Хвала.
Koliko viidm po internetu to ne moze, navodno falinka sa gstrimer dodacima ali neki su pokusavali sa reinstalacijama i nema rezultata.
Nadji neki drugi player koji podrzave APE

Сад сам због овог питања инсталирао Клементину и свира APE музика. Јутрос сам се иначе играо фубаром и неким подешавањима, можда је и то утицало да овде ради. А можда и то што је ово Арчи па се он сам снашао. Ајд сада ћу да рестартујем Кубунту 16.04 па и тамо пробам.

едит: нема везе са Арчијем, сад сам пробао на скоро празном Кубунту 16.04 и свира нормално. Једино што се слабо сналази да прикаже права имена нумера али бар све свира. Можда има везе што је Кубунту, ипак тренутно немам ниједан Убунту 16.04 да и ту пробам.

Poslednja izmena:
Koristim Clementine i mogao bih da probam, ali nemam nijedan APE fajl :d

Ја имам на главном компу али јутрос на овом лаптопу нисам имао па сам на брзака конвертовао један flac у ape да могу да пробам. ;)

Može i tako ali zanimljivo da ne mogu da nadjem barem jedan za dl, našao sam neki album ali treba mu 3-4 sata da skine 240mb sa onih fileshare sajtova gde je limitiran free dl na 50kbs, nemam nameru da se cimam sa time.

Koliko viidm po internetu to ne moze, navodno falinka sa gstrimer dodacima ali neki su pokusavali sa reinstalacijama i nema rezultata.
Nadji neki drugi player koji podrzave APE

Није фалинка. Ubuntu 15.10,Ubuntu 14.04 LTS без проблема чита АPE фајлове,са програмом Clementine. Изгледа да је Clementine багована у 16.04. Други програми ми отварају APE,а Clementine неће никако.

Користим Ubuntu mate 16.04. Moжда Mate нешто брља ?

Написао сам да ради на Кубунту 16.04 па је можда Мате проблем.

Kakve veze ima Mate sa kodecima i music playerom ?

Kakve veze ima Mate sa kodecima i music playerom ?
Ima veze cim mu ne radi, znaci ostali distroi ucitaju to sto treba a Mate ne. E sad sta fali ti kazi coveku kako da pronadje. Ja sam po netu nasao da u 16.04 ima problema sa APE i Clemetinom, covek kaze nije tako, ne koristim Mate nego KDE i za mene zavrseno. Imam ogromnu kolekciju muzike ali na NTFS particiji i sad da trazim rucno da li imam APE ne pada i na pamet, probao sa locate ne pije vodu.

Poslednja izmena od urednika:
Ne razumem se u Ubuntu uopšte, ja sam mislio da je sve to isto (Ubuntu KDE, Ubuntu Gnome, Ubuntu Mate itd) , dakle baza i sve ostalo isto samo je desktop okruženje drugačije.
Moguće da Mate verzija Ubuntua iz nekog razloga nema neke kodeke i slično, ali desktop okruženje sa tim nema nikakve veze.
Koristim Mate i Clementine, ali nemam nijedan APE fajl, ako neko može da zakači jedan fajl ili da ostavi link gde može da se skine onda bih mogao da probam.
U slučaju da ne radi onda bih istražio zbog čega ne radi i imao više informacija.

Naravno da nije isto. Drugi likovi pakuju svaki od tih distroa. Jedino je Unity zvanican. Taj Mate je najnoviji i realno neozbiljniji od svih pomenutih distroa. Koristiti na sopstvenu odgovornost, sto bi se reklo.

Pa ok, kapiram to, ali koriste iste pakete, ubuntu-restricted-extras ili kako se već zove paket kodeka.
Suština je da desktop okruženje nema nikakve veze sa time, ako se na to mislilo.
Clementine je QT aplikacija, zabole je baš u kom si okruženju, radiće u bilo kom ako imaš QT pakete instalirane, ako se pokrene i vidiš interfejs onda si taj deo posla završio, ako ne pušta muziku onda ti fale neki gstreamer kodeci.
Ne znam konkretno za APE format, nikad nisam ni čuo za njega, ali FLAC i sve ostale koje sam probao pušta bez problema.
Ako baš postoji problem sa APE formatom, onda je možda solucija da se konvertuje u FLAC, ako ništa drugo.

Mate bi trebalo ako nisam prolupao da bude stari gnome2. Za gstreamer napisao sam jos na pocetku tako pise na netu i pise da Clementine ima problem sa APE fajlovima.

Све заборављам да напишем, није ме мрзело да пре 3-4 дана инсталирам Убунту Мате и пробем. Нема никаквих проблема са свирком APE музике, осим што се Клементина лоше сналази да именима фајлова.

Можда је и ту негде проблем, какву то APE музику не свира? Насецкане нумере или један музички фајл са cuesheet листом? Да ли су уопште исправни ти фајлови?

Клементину сам давно пробао, натрпана је више него што је потребно и можда некоме могу да буду корисне оне опције али је мени DeadBeef углавном стандард, мада ми делује да се Audacious понекад боље сналази. А онда сам решио да опет користим фубар и мислим да ћу да наставим са њим због неких опција које су ми битне.

Pa naravno da radi i na Ubuntu Mate, to sam i pokušavao da objasnim, nema nikakve razlike kada je baza ista a desktop okruženje se razlikuje.
Dakle koriste se potpuno isti kodeci i isti Clementine.

To znaci nekad rabljena windows izlizana fora uzmi i reinstaliraj sve ponovo.

Није ово windows, ајде да чујемо и какав се тачно проблем јавља код непуштања.

Фајл не може ни да се отвори. Clementine га уопште не пушта,а друге апликације пуштају APE фајлове.

Zakači negde taj fajl ako ti nije problem, da mogu i ostali da probaju.

Fajl je ok, pustio sam u Mint KDE 17.3, ostaje dijagnosticiranje, milim da treba startovati Clementine iz terminala i pustiti taj file, sve sto ispise u terminalu trebalo bi da postujes ovde da ljudi pogledaju, valjda ce javiti sta mu smeta.

Kod mene ga Clementine ne pušta, terminal ne izbacuje nikakvu poruku.
MPV ga pušta bez problema.
Ne znam u čemu je fora, Clementine verzija btw je 1.3.1
Koliko sam uspeo da vidim tražeći po netu izgleda da je potreban gstreamer ffmpeg codec za taj format, koji inače imam instaliranog, nemam nikakve probleme sa FLAC i ostalim formatima.
Možda je do gstreamer kodeka, možda je do Clementine, kombinacija oba možda (neka verzija clementine možda radi sa nekom verzijom kodeka) , ne znam ...
MPV ga pušta :

Kod:
$ mpv 01\ -\ Arsis.ape 
Playing: 01 - Arsis.ape
 (+) Audio --aid=1 (ape)
File tags:
 Artist: Gordian Knot
 Album: Emergent
 Comment: USA
 Genre: Progressive Metal/Rock
 Title: Arsis
 Track: 01
AO: [pulse] 44100Hz stereo 2ch s16
A: 00:01:59 / 00:01:59 (99%)

Exiting... (End of file)

Проблем је што Ubuntu 14.04 LTS ради без проблема и пушта без проблема. Инсталирао сам тај кодек,и не вреди,у томе и јесте трик.

Исто дакле као и код тебе. Mpv ради.

Pa zato ga verovatno i lega99 pušta, jer je Mint baziran na 14.04 LTS

Vidim iz drugog topica da si instalirao i OpenSUSE , da li ga on pušta ?

Инсталирао сам неку сређену верзију Suse. Gecko Linux. Ради лепо,има све кодеке.

Сад сам пробао на 14.04 и буни се за gstreamer. На новијим или другим линухима само прећути и ништа се не деси. Мало чудна ситуација, на новијем чита друге APE фајлове, овај неће. Пробао сам и да га конвертујем у WAV па вратим, добијем исти фајл ... али ни он не ради. Одакле ти ова варијанта? На пар места сам нашао као FLAC и то као соло фајл и cuesheet па ћу да пробам и са тим, могуће је да има нешто чудно у овом па га не вари Клементина, мада бих ја одавно (као што вероватно већ и јесам урадио) обрисао такав програм који се слабо сналази са свирком.

Да ли и тај Gecko брља са фонтовима?

edit: да додам неке детаље, клементина свира APE ако је уз њега припадајући cuesheet и онда се некако снађе, мада лоше прочита садржај. Соло APE фајл не уме да свира. Видим да је увек неки проблем и да у свакој новој верзији неког линуха брља па исправљају ... превише половично, да не кажем да је плејер полован. Зашто баш он поред онолико добрих?

Poslednja izmena:
Са тим ΑPE фајлом нисам имао проблема ни на једном Линуксу. Другим речима,ако учитам кодеке,онда Clementine ради. Први пут ми се дешава да фајл читају други програми,а Clementine не чита,као што се дешава у Ubuntu LTS 16.04.
Gecko je Suse,само што су додати кодеци,нешто као Μιnt варијанта за Ubuntu.

Clementine - зато што лепо ради. Једноставно - зато. Αudacious - багује на свим дистрибуцијама. Deadbeef,такође. Не могу више да лупам главу,да ли не ради дистрибуција или апликација.

Јуче сам пробао на више линуха (Кубунту 14.04, Кубунту 16.04, Арчи са плазмом) и код првог пријави gstreamer проблем, код осталих само отвори празан плејер. Није битно који APE него да ли је са плејлистом тј cuesheet фајлом или соло. Можда си раније имао неку другу комбинацију, Клементина се изгледа баш лоше сналази са APE варијантом. Ако је комбинација фајл+cuesheet, онда свира али не уме да прикаже нумере. Ако је соло APE фајл, онда не реагује. Други формати, пробао бар FLAC, раде нормално. За мене то није добар рад.

Знам шта је Gecko него сам питао за приказ ћириличних слова пошто се сећам да ми је својевремено неки Suse клон, можда баш Gecko, брљао слично.

Колико видим, ово је тема о проблемима Клементине па баш и није да лепо ради. ;) Мени Deadbeef никада нигде није баговао (шта је то што помињеш брљало?) мада се пар пута није снашао. Тада би Audacious то добро одрадио али сам га само тада и користио. DeadBeef користим годинама и осим тих неколико случајева, ради ОК.

Код мене плејер прво прође тест свирања разних лослес формата у свим комбинацијама. Они који то прођу иду на следеће а то је обично нека додатна употреба типа конверзија у други формат или фино подешавање. Пре пар недеља сам ипак решио да им дам паузу и вратим се на foobar2000 јер је он неколико класа изнад свих. Клементина и слични плејери су окренути музици преко интернета а остало им је просечно па и мало горе.

Nazad
Vrh Dno