Šta je novo?

Clementine ne učitava APE fajlove

Брља Deadbeef и то редовно. Само укључи еквилајзере,бруји све,не може се слушати.
Meni Clementine ради лепо на већини дистрибуција,осим на овој.
Зато је и користим,што је углавном стабилна и добра.
Проблем је што на другим дистрибуцијама нешто друго не ради,и тако у круг. Док се један bug исправи,други настане. Не мислим на Clementine,већ на Линукс као систем.

Poslednja izmena:
Еквилајзер не укључујем, још давно сам пробао онај на појачалу, експериментисао пар месеци и укапирао да ми је најбољи звук без њега. Размишљао сам да набавим неки пристојан аналајзер па на исправан начин подесим еквилајзер али то никада нисам урадио и остало је тако. Нема код мене утицаја на звук неким пасивним додацима, како је снимљен тако ће и да свира. ;)

Написао сам да сам Клементину пробао на пар Арчија и *убунту линуха и нигде не раде APE фајлови без листе а и тада ради лоше. Ајде пробаћу још неки линух, мислим да имам PCLinuxOS а синоћ сам углавном инсталирао и Suse па ћу баш да пробам да ли ради.

Што се самих линуха тиче, ту сам годинама бирао и остао на Арчију, мали проблем му је што је RR па сам приморан да пређем на плазму јер није баш све у реду у раду са КДЕ4 али за резерву имам Кубунту 14.04. Све остало ми се много мање свиђа и не оверавам одавно па и не знам колико је који поуздан или багује.

Pustio sam taj APE file kroz sve zivo i mrtvo sto imam kod mene u Mintu KDE 17.3 i radi, Deadbeef i kroz njega sam pustao svasta i sve radi, inace muziku pustam kroz Banshe jer mi napravi bazu sa svim naslovima i coverima.

Мени нешто Banshee закуцава,а и тежи је за рад од Clementine. Раде ли еквилајзери на Deadbeef ? Meни брује звучници на некој врсти музике. На некој не,све зависи. Баговано,у сваком случају.

Pustio sam taj APE file kroz sve zivo i mrtvo sto imam kod mene u Mintu KDE 17.3 i radi, Deadbeef i kroz njega sam pustao svasta i sve radi, inace muziku pustam kroz Banshe jer mi napravi bazu sa svim naslovima i coverima.

Pitanje je samo da li ćeš moći da puštaš APE fajlove u Mintu 18 KDE , ali vreme će pokazati.

Pitanje je samo da li ćeš moći da puštaš APE fajlove u Mintu 18 KDE , ali vreme će pokazati.
Ne znam sta ce da skrpe, Cinnamon 18 napravili su na bazi Ubuntu 14.04 i ne znam sto su menjali numeru 17.3 u 18. Ako naprave Mint KDE 18 na bazi 14.04 a sa plazmom 5.x bice to zestoko njesra

Čekaj bre, kako , zar nije Cinnamon 18 na bazi Ubuntu 16.04 ?

"Linux Mint 18 features Cinnamon 3.0, MDM 2.0, a Linux kernel 4.4 and an Ubuntu 16.04 package base."

https://www.linuxmint.com/rel_sarah_cinnamon_whatsnew.php
Trebalo bi ali ja ludak probao upgrade po nekom nezvanicnom uputsvu jer oni jos nisu napravili nista. Probao i otislo sve u p.m. Prvo sam izmenio sources.list tj. tu se kod njih nezove tako. Kucao rucno komadu sa tog uputsva ono promeni ali samo linux mint verziju a ostane 14.04 Ubuntu. Uradim update, upgrade, dist-upgrade, buni se na jednu liniju u kojoj je definisan Mint, druga Mint linija ok. Uradim to sve i dobijem Cinnamon koji radi ali na bazi 14.04. Uzmen promeni u sources list umesto 14.04 na 16.04 uradim upgrade i dobijem Mint koji vise ne moze da se podigne ni u recovery modu. I ja ****** ajd da ga nadogradim dosadilo mi da stalno podesavam sve ponovo, ma ima da ga ubrisem skroz i vise ga necu stavljati, da se opet zezam oko kojekakvih podesava necu. Imam Ubuntu 16.04 plasma i ovaj Mint kde 17.03 i kad ga ugase dizem ruke, nemam vise volje i zivaca da se stalno akam sa podesavanjima i nekim ppa, cim prodje pola godine neki klinac fali pa mora ppa.

Ово може да се односи само на Клементина варијанту, код мене она не пушта соло APE фајлове која год да је верзија. Остали плејери немају проблем.
Ne znam sta ce da skrpe, Cinnamon 18 napravili su na bazi Ubuntu 14.04 i ne znam sto su menjali numeru 17.3 u 18. Ako naprave Mint KDE 18 na bazi 14.04 a sa plazmom 5.x bice to zestoko njesra
Колико знам, од 17 су одустали од праћења Убунту верзија па само апгрејдују LTS и додају децимални број. Као што је *убунту имао 14.04 па 14.04.1 па се стигло до 14.04.4, Минт је ређао бројеве иза 17. Сада ће да буде 18 базирано на Убунту 16.04 па ће тако да наставе.

Што се апгрејда тиче, Минт је ту очајно одрадио посао, до скоро није могло да се пређе на следећу без поменутих перверзија и едитовања неких фајлова. Мислим да је једино било могуће да се прелази у последњој варијанти па рецимо са 17.2 на 17.3. Прелазак на 18 је већ тежак посао, што си могао да приметиш. За то време Убунту и подверзије ладно прелазе на следећу. Један од минуса за Минт.

Иначе могу да разумем да неко користи Минт због њиховог Цимет окружења али да користиш Минт КДЕ поред Кубунту ... то већ не могу да схватим. Клем и још пар њих ће од Убунту да направе бољу КДЕ верзију од аутора? Тееешко.

Плазма је очајна али се поправља. Ако је прошле године, у време Кубунту 15.04 и 15.10 била ужас и за мене тотално неупотребљива, од скоро је сасвим пристојна, рецимо да је прешла 80% од очекиваног и стално напредује. И даље имам и Кубунту 14.04 и Арчија на КДЕ4 али успут проверавам како ради Плазма верзија и скоро да може да остане као главни линух. Како год, Кубунту 14.04 (наравно и Минт 17.3) ће да опстану до 2019. године а дотле ће Плазма да буде ОК или ће већ да се пређе на нешто новије. Кубунту 14.04 ми је златна резерва.

Cinnamon sam ranije rabio i imao sam ga nasminkanog na disku, prelaz sa 17.2 na 17.3 bio je bezbolan jer tu skoro nista i nije menjano. Pokusaj prelaska na 18 zavrsio se katastrofom, oni navodno obecavaju da ce to moci ali sad je pojeo vuk magarca i sve je zeznuto. Kao sto sam napisao imam Kubuntu 16.04 i Mint 17.3 KDE i bazno sam na 17.3 KDE jer je to jos uvek stabilno. 16.04 sa plazmom 5 radi ali to je jos uvek klimavo. Necu vise nista da diram ako ce to cudo 17.3 da traje do 2019 a onda ce valjda srediti plasmu 5 da bude stabilna pa ce onda izaci i novi Ubuntu LTS ako pamtim na svake 2 godine izlazi LTS verzija. Sad jedino mogu da probam na mesto ovog Cinnamona da stavim Ubuntu 16.04 i backport plasmu 5.7 da vidim kako to cudo radi. Ali otom potom jer me sad bas sve zivo strano nervira na ovoim vrucinama. Mnogo malo ima podrske za plasmu 5 to sam ti odavno napisao, pocinjem da se nerviram kkao sta izadje u njemu nema onog sto sam imao i na sta sam navikao a novog nema ili je jadno do zla boga. Multimedija je ocajna uz sve moguce kodeke i playere na R7 260x filmovi seckaju, meni toliko i ne smeta jer sam corav pa pola ne primetim ali kad mi cerka sedne i pusti nesto ispljuje me jer ona na win7 pusta sta hoce i kako hoce i sve radi glat.

Ово може да се односи само на Клементина варијанту, код мене она не пушта соло APE фајлове која год да је верзија. Остали плејери немају проблем.

Ah ok, bio sam ukapirao da OP nema problem sa tim fajlom u 14.04 a ima problem sa 16.04
Kako god, meni je Clementine odličan a APE fajlove ne koristim.

Па и ја сам укапирао да нема проблема са 14.04 али ја имам па сад ... можда је негде нешто додао и оправио га. Небитно, не би ни мени сметало ово јер сигурно немам насецкане APE а са cuesheet комбинацијом некако ради али ... Клементина ми делује добра за оне који слушају интернет радио, интернет музику, за мене није. Наравно, свако користи оно што му се свиђа и што му завршава посао.

Oni su negde napisali da ce za mesec dana napraviti upgrade koji radi. Nocas je zaladilo pa sam pregazio to sa svezom instalacijom 18 Cinnamon a ostavio home. Podesavanja su ostala i sminka ali neki apleti ne rade a novih nema pa sam ih deinstalirao.
Clementina definitivno ne radi sa APE fajlom, probao. Uradio sam konverziju iz Clementine u flac i to radi.

FLAC je opšte prihvaćen lossless standard , kao što je mp3 za lossy , ne vidim potrebu za APE format, ako baš mora onda je najbolje da se odradi konverzija sa APE u FLAC i rešen problem.

Опште или не, ја сам једном давно изабрао да за себе правим APE из простог разлога што ми је програм који конвертује WAV у APE био лакши а резултат мањи и тако је остало. Други детаљ је то што је реално могуће да се покупи музика и у APE формату па ми је решење да због тупавог плејера који не уме да чита један формат стално конвертујем мало бзвз. А ионако ми је сам плејер без неке предности да баш њега користим, сасвим добро ради DeadBeef мада, као што сам помињао, опет користим Foobar који има све предности.
А да и не проверавам да ли Клементина уме да чита TTA или SHN лослес формат. Мислим, програм уме да чита само један формат и да га ја користим...

Хм, ако бих прихватио идеју, чиме да конвертујем APE у FLAC ако је Клементина неспособна да то уради? Још и додатни програм за конверзију??

Хм, ако бих прихватио идеју, чиме да конвертујем APE у FLAC ако је Клементина неспособна да то уради? Још и додатни програм за конверзију??

Ja ripujem u flac. Nisu razumeo Clementina ne zna da pusti .ape ali u sebi ima opciju da konvertuje .ape u .flac ; ja probao na njegovom fajlu sto ga je okacio i konverzija radi i posle .flac ladno radi.
Ne treba se vise zamajavati sa Clementinom ima toliko plejera koji sve pustaju, probao sam cak i ppa verziju Clementine i ppa nestabilnu verziju Clementine i neume da pusti .ape

Poslednja izmena od urednika:
Clementine у верзији Ubuntu 16.04 не ради добро. У другим дистрибуцијама најчешће пушта APE. Но има проблема са скалирањем,фонтови су понекад веома ситни.
Мени без проблема Clementine пушта APE у 14.04. LTS. И изгледа нормално,без ситних фонтова.

Пробао сам, не уме да пусти APE ако нема плеј листе или cuesheet фајла док са њима то успе уз мало брљав приказ листе. Пробао и у 14.04, нуме да пусти соло APE. Шта ће ми онда?

Што се конверзија тиче, ту практично ниједан стандардан плејер није по мом укусу. Ја хоћу да се то подешава у ситна цревца а не оно ... формат у формат и готово. Једини који може да се максимално подеси је фубар и то је један од много разлога зашто сам му се опет вратио на линуху. Нарочито од како сам видео да га има у AUR понуди на Арчију, јесте да ради преко емулације али иде у мултимедија део а не у wine па ми је тако лакше.

Clementine у верзији Ubuntu 16.04 не ради добро. У другим дистрибуцијама најчешће пушта APE. Но има проблема са скалирањем,фонтови су понекад веома ситни.
Мени без проблема Clementine пушта APE у 14.04. LTS. И изгледа нормално,без ситних фонтова.
To znamo svi da radi u 14.04 ali nadalje ne, Clementine se oslanja na gstreamer za pustanje ape fajla a taj paket je zamrznut. Ti si naveo neke druge programe plejere koji kod tebe ne rade a kod nas rade super. Znaci nema resenja za ape u 16.04 ili pustaj kroz nesto drugo ili konveruj u flac. Ljudi su da bi pokuslai da ti pomognu stavljali Mate, ja sam Klementinu probao u Mintu 18 Cinnamon i Kubuntu 16.04 KDE plazma i tu ne radi. Sad ako program sepa a autor ga ne namesta to znaci da on ili ne zna da to ne radi ili jednostavno ne moze da namesti program da radi jer ako drugi program moze da pusti taj isti ape fajl onda je problem u autoru-programeru koji pravi taj program.
Kontaktiraj autora programa i iznesi mu problem, mozda uspe da ga resi.

Проблем је што су други плејери баговани,зато и користим Clementine.

Хвала на сугестији,надам се да ћу нешто успети.

Проблем је што су други плејери баговани,зато и користим Clementine.

Хвала на сугестији,надам се да ћу нешто успети.
Nesto kod tebe nije ok jer niko od nas nema problema sa ostalim plejerima a imamo po vise distribucija, @calexx ima > 5, ja 5 distribucija.

Аudacious - багује на свакој Линукс дистрибуцији,дигао сам руке од њега још одавно.
Βanshee - нестабилан и "закуцава" се стално.
Deadbeef - не раде еквилајзери како треба ни у једној дистибуцији.

Потребан ми је плејер са еквилајзерима,па се надам да ћу нешто употребљиво наћи.

Ради се о томе да ми треба плејер који чита спојене flac фајлове,да не морам да их сечем и раздвајам. Kao што ради Deadbeef и Clementine.

Poslednja izmena:
Da li ima neki konvertov .ape to.ape ocito je da taj .ape nece da pusti a @tuxserbia je dao primer da pusta .ape ako je primer
validan tj iz 16.04.

Pozdrav, lega.

Nije instalirano podrazumevano.
Sinoć sam probao sa čistom instalacijom 16-ice, ažurirao, dodao cleme, i na kraju ovaj libav, kao zamenu za ffmpeg, pošto još nisu prešli na njega. I sad je reprodukuje. A i skinuo sam taj ape sa linka koji je čo'ek ostavio gore.
;-)

Pozdrav, lega.

Nije instalirano podrazumevano.
Sinoć sam probao sa čistom instalacijom 16-ice, ažurirao, dodao cleme, i na kraju ovaj libav, kao zamenu za ffmpeg, pošto još nisu prešli na njega. I sad je reprodukuje. A i skinuo sam taj ape sa linka koji je čo'ek ostavio gore.
;-)
Kako nije pre neku noc sam instalirao cist Cinnamon 18, stiklirao na pocetku da instalira i dodatne kodeke (to je opcija odmah na pocetku instalacije) i sve to imam instalirano. Taj lib i ostale imam instalirane ali taj njegov .ape nece da svira a svirucka i svim drugim playerima. Sad cu da odem u 16.04 KDE plasma da vidim da li postoji tal fajl. Njegov fajl je po necemu specifican i to je sva mudrolija, kad bi mogao da se provuce kroz neki konvertor ape to ape mozda bi i proradio. A tek mi nije jasno zasto se zove gstreamer1.0-libav to me u startu asocira na video fajl :)

Edit:
Evo u 16.04 KDE plasma imam taj gstreamer1.0-libav imam Clementinu i nece da pusti taj fajl, pusta ga jedino u 14.04 ili mint 17.3, sad idem u Unity 16.04 imam i njega bas da probam

Evo i u Unity 16.04 sve imam i ne pusta taj file. Okaci te svoje fajlove negde da skinem i garant ce pustiti , ovaj fajl ima nesto u sebi sto smeta novijim verzijama.

Usput 16.04 KDE plasma jos uvek nestabilno, gubi ramove oko programa i moram u restart da bi se vratili.

Rekoh ti, čist 16.04 desktop, ažuriran, instaliran cleme, ne pušta. dodao ovaj libav, pušta, kako i zašto pojma nemam.

Kod:
/var/log/apt/history.log

Start-Date: 2016-07-17  00:03:10
Commandline: apt-get install gstreamer1.0-libav
Requested-By: ovuckovic (1000)
Install: libopencv-imgproc2.4v5:amd64 (2.4.9.1+dfsg-1.5ubuntu1, automatic), libavfilter-ffmpeg5:amd64 (7:2.8.6-1ubuntu2, automatic), 
libzmq5:amd64 (4.1.4-7, automatic), libbdplus0:amd64 (0.1.2-1, automatic), libass5:amd64 (0.13.1-1, automatic), 
libpostproc-ffmpeg53:amd64 (7:2.8.6-1ubuntu2, automatic), libaacs0:amd64 (0.8.1-1, automatic), libgme0:amd64 (0.6.0-3, automatic), 
libssh-gcrypt-4:amd64 (0.6.3-4.3, automatic), libtbb2:amd64 (4.4~20151115-0ubuntu3, automatic), libsodium18:amd64 (1.0.8-5, automatic), 
libswscale-ffmpeg3:amd64 (7:2.8.6-1ubuntu2, automatic), libavresample-ffmpeg2:amd64 (7:2.8.6-1ubuntu2, automatic), 
libopencv-core2.4v5:amd64 (2.4.9.1+dfsg-1.5ubuntu1, automatic), gstreamer1.0-libav:amd64 (1.8.1-1~ubuntu1), 
libmodplug1:amd64 (1:0.8.8.5-2, automatic), libbs2b0:amd64 (3.1.0+dfsg-2.2, automatic), 
libavformat-ffmpeg56:amd64 (7:2.8.6-1ubuntu2, automatic), libbluray1:amd64 (1:0.9.2-2, automatic), 
libflite1:amd64 (2.0.0-release-1, automatic)
End-Date: 2016-07-17  00:03:41

PS
Numera je ista ona što je okačio OP, ništa nisam menjao. Samo sam u cleme probao da mi nađe omot, eno ga u donjem levom uglu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno