Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

sva sreca pa nije da smo prinudjeni da je placamo.

Ova karta kod nas nema sanse da bude ispod 40k din.

Mozda u ww ili tako nekim radnjama ali preko KP ce da bude vise ovim cena koje se sada predvidjaju nego sto ce u radnjama da bude. A sto kaze umart nismo prinudjeni da kupujemo u radnjam tako da nas ta cena puno ne sekira.

Nista to nije korigovano, pogledaj po oglasima cene su i dalje skoro iste.
Korekcije tipa 10-15e su smesne.

to je zato sto oni koji su na pocetku meseca prodali svoje kartice su prodali jer tada nisu svi bili culi za polaris pa su kupovali polovnjake ali cim se prica rasirila o rx 480 svi su se ponadali da ce za 200 evra da kupe novu karticu ali ipak su zaboravili da na tu cenu ide prvo njihov porez pa onda dok nasi plate uvoz ili vec koji dil naprave sa dobavljacem pa onda na sve to jos nas pdv i druge stavke da se uracunaju, jer nasima nije dovoljna zarada 10-15 evra nego odmah to mora da bude 70-80 evra ako ne i vise. st*ka gramziva

Nije da nekog branim ali ima r9 380 pcs+ 4gb za 26k a ne 30k u radnji na e.

Iako pratim ceo ovaj hype oko GTX10x0 i R4x0 serija; nije mi jasno čemu tolika kuknjava oko cena...
Ko živi od ovih kartica, platiće koliko god da budu (rudari, ljudi koji rade neke renderinga pa im je vreme=novac; itd). Oni koji imaju dovoljno novca će da kupe zato što im se može (i ja bih, da mi se može :) ). A cela teorija "oni nas deru" - pa, verujem da bi ste i vi radili vaše poslove za 2x više para, samo da ima ko hoće da vas plati :)

Bas ste od pomoci vas dvojica sto razumete tu magicnu sustinu..."moze nam se".
Sad svi treba da cutimo?...e pa i nama se moze...grrrrrrrr, avavavavavavavavavavavav. :d

+1
Ali bar ne kukam...čekam i vagam kada i šta ću kupiti u skladu sa svojim mogućnostima.

Karta tek treba da se pojavi za dva dana i odmah kuknjava zbog cene.

Pa jel toliko teško strpiti se bar mesec dana?
Onda ćemo pričati o cenama. Isto važi i za GTX.

Poslednja izmena:
+1
Ali bar ne kukam...čekam i vagam kada i šta ću kupiti u skladu sa svojim mogućnostima.
Forum nije tu da bi se strogo vodila dilema oko cinjenica, tu su neki i da malo okukaju sto ih pogadja tako nesto.. Amd najavio, au Srbiji duplo veca cena od najave - gotovo besim se, ma salim se ipak...zivot je jedan.

Konacno dvojica koji nas ne razumeju...:)

Do 250 evra kupujem karticu, preko 250 evra kupujem konzolu. Savetujem i drugima. Obzirom da pirata vise nema a da se prodavnice igara ne razlikuju previse, ne vidim razlog za dalje pumpanje PC gejming price. Sve je to vise manje slicno a u buducnosti ce biti maltene isto. Meni ni AMD ni nVidia ne trebaju u zivotu. Ako misle da mi skidaju kozu s ledja, aj vozdra drugari.

Do 250 evra kupujem karticu, preko 250 evra kupujem konzolu. Savetujem i drugima. Obzirom da pirata vise nema a da se prodavnice igara ne razlikuju previse, ne vidim razlog za dalje pumpanje PC gejming price. Sve je to vise manje slicno a u buducnosti ce biti maltene isto. Meni ni AMD ni nVidia ne trebaju u zivotu. Ako misle da mi skidaju kozu s ledja, aj vozdra drugari.

+100

Najrealniji post u celoj temi

Mogu da ti kazem da si me stavio na tesko razmisljanje.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Obzirom da pirata vise nema a da se prodavnice igara ne razlikuju previse, ne vidim razlog za dalje pumpanje PC gejming price...

Zar zaista mislis da nikada nece "srediti" denuvo, tako je bilo i sa starforce ;) ... veci je problem sto ima mnogo manje PC naslova nego ranije i neverovatna ekspanzija android bullshit igrarija, koja ce potrajati jos neko vreme i pasce u zaborav.

Sa obzirom da najvljuju konzole za 4k igranje...mozda je pametnije stekati lovu za to?
Iskreno PC igranje postaje previse skupo, posle se pitamo sto polako izumire.

Bilo bi nekih naznaka o tome, za sada Kinezi cute tako da mrka kapa. Inace meni je ovo vredjanje inteligencije. Izadje onaj Indus i kaze 199/229 USD a ja treba da placam 300+ evra i jos da sam srecan. Ma vazi... nisam ja Brazilac pa da placam premijum cenu na tehniku. Brexiti, VATovi, AV-ovi, uvozne kvote, malo trziste. Iskreno me bas briga za sve to. Eno gosn. Majdar prodavao PS4 na premijeri koji je u Amerikama tad bio 400 USD za 380 evra. On izgleda ima nacin, ima i Sony da mi naplati uredjaj koji tera graficki najimpresivnije igre trenutno za cenu jedne raspale graficke kartice.

Snazno navijam da se ova Wintel ekipica raspadne. Asusi, MSI, Gigabajti, nVidije, Majkrosofti, Inteli, ma niko mi od njih ne treba u zivotu ako ce da me tretiraju kao budalu. Imam Epl za to, jos cu da se osecam nadmocno jer sam platio premijum kod njih jer njih vecina percipira kao uber kul. Kada bacim ogromne pare na nekog ROG Posejdona sa RGB diodama, mogu da se osecam samo kao balavi klinac i nikako drugacije.

Edit: Poenta posta je, ukoliko je nekome promaklo, da nema smisla tretirati PC platformu kao nekakav premijum jer to nikada nije bila niti ce biti. U pitanju je nerdovska platforma, koja mnogo daje samo ako si vican cackanju i podesavanju. Treba reci ne pokusajima ovih firmica koje jasu glupu reddit "PC Master Race" pricu i na osnovu toga pokusavaju da zarade duplo.

Poslednja izmena:
Kaze ona baba iz amd da je rx460 namenjena za esports, da li ima ikakvih rezultata za nju, za sada sam video samo rezultate 470 i 480. Kapiram ako cu ko i do sada samo dotu i csgo onda mi ne trebaju ni 470 ni 480 ili gresim?

Da ali ima neko planira grafu na duze staze za pristojne novce, npr 470 da ga sluzi da ne misli do 2020, bar ja na to gledam tako.
460 vidim kao naslednika r370 , tako da ko je vec ima logicno je da ide na nesto duplo bolje > 470.

Poslednja izmena:
Dotu mozes i na Intel integrusi da igras. RX460 bi trebala biti tu negde oko snage 7850 ako se ne varam. Negde sam procitao o ceni od 89$ USD za RX460.

Poslednja izmena:
A kako ste došli do zaključka kolko daje u ETH miningu kad nije ni kompajliran novi miner za Rx480. Drugo zašto bi u gamingu i u 3dmark testovima temp bila 60c a u miningu 90c nešto tu smrdi. Treće ako se ispostavi da daje 24h/s i košta 250eur 4gb verzija ili pak mora 8gb verzija za 290eur da bi davala toliko to je onda djubre nevidjeno i džabe smo čekali(mislim na ljude koji čekaju grafu za mining).
Ja još spuštam klokove šta treba da čekam zimu da bi je OC totalni shit.

Ah da...rudara mi je posebno žao! :D

Cini se da je to realnost. Kad se na ovo doda serovanje igara koje odavno ide besprekorno glatko, tesko je i uz najbolju volju opravdati ostanak a kamoli sumanuta ulaganja u gaming pc pored konzole.
Mene jos samo FPS i par moba naslova zadrzava od totalnog prelaska na PS gde vec sad igram nakon denuva vecinu igara.

Neko je dobro primetio da nVidia-ino ponasanje na trzistu sa 10x0 serijom najvise puni dzepove - Sony-ju, ma koliko da nV skida kajmak i rusi rekorde prodaje.

Vrh Dno