Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesu sigurno cistili bas vlaznom krpom? Ima ljudi koji dohvate sredstvo za prozore pa pobrisu sa njim tv, monitor, mobilni, objektiv i lepo skinu coating...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel dobar za gledanje filmova, citao sam negde da je malo tamnija slika iz nekih uglova? I ako imas jos nesto da dodas razmisljam da ga uzmem..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Televizor odlikuje dobro skaliranje, postotak pokrivenosti Rec.709 raspona boja, uniformnost zaslona i vidljivost efekta prljavog ekrana, uz cca. 20% niži ANSI kontrast,na prošle modele.Televizor je po karakteristikama vrlo sličan LF5800 modelu – oba prekrivaju oko 95% Rec.709 raspona boja, imaju sličnu vršnu svjetlinu (nedovoljnu za jako osvijetljene prostore), dobro skaliranje i oštrinu prikaza, kao i ugodan kut gledanja uz uočljivo presijavanje panela (tzv. IPS glow).
LG-jev Triple XD procesor i u ovom slučaju kvalitetno skalira sliku na nativnu rezoluciju ekrana, uz nešto slabiji rezultat kada je skaliranje boja u pitanju (color upsampling), a gdje je vidljiv stepeničasti efekt. TV program dobro izgleda, posebno nakon kalibracije, uz realistične tonove ljudske kože, teksture i oštrinu. Isprepleteni signal se kvalitetno obrađuje bez “combing” efekta (efekt češlja), titranja tankih linija ili nazubljenosti. LF540V ne posjeduje TruMotion interpolacijski algoritam, tako da se filmovi prikazuju u 24 sličice u sekundi i s blagim trzanjem, bez mogućnosti ubacivanja umjetno generiranih sličica za glađi prikaz. To ujedno znači i da je količina detalja u dinamici ograničena na 300 od 1080 linija koliko ih se nalazi na ekranu, te da su zamućenja vidljiva.
LF540V ima osnovnu tehniku treptajućeg LED pozadinskog osvjetljenja, zbog čega zamućenja ne nalikuju na akvarel, već su bolje kontrolirana i manje uočljiva. Ipak, negativna strane ove tehnike jest dupliranje objekata u pokretu, primjerice slova na tablicama automobila ili teniske loptice.Dakle največi nedostatak ovog modela,je mali ansi kontrast,napram drugim IPS panelima.

Hvala na odgovoru, koji tv bi mi preporucio za filmove netreba mi smart ni 3d a da cena bude do 500eur kod madjara naravno?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Jesu sigurno cistili bas vlaznom krpom? Ima ljudi koji dohvate sredstvo za prozore pa pobrisu sa njim tv, monitor, mobilni, objektiv i lepo skinu coating...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovo mi je prvo palo na pamet jer je bilo takvih slučajeva u obilju, samo što s nije radilo o high class televizorima.

Krpa jeste bila vlažna, ali sa čim su je vlažili - e to je već pitanje...

Ne mogu da tvrdim ništa jer nisam ja brisao, ali ne verujem da bi rekli vlažna krpa a da su uzimali tako neka sredstva.

Voleo bih kad bi se javio neko ko ima radnju ili radi sa televizorima pa da proba na maloj površini na ugašenom TV-u i da javi.

@majstorslo javi se :)
A voleo bih da čujem i šta kažeš za taj model (55KS7000).

Ne mogu da tvrdim ništa jer nisam ja brisao, ali ne verujem da bi rekli vlažna krpa a da su uzimali tako neka sredstva.

Voleo bih kad bi se javio neko ko ima radnju ili radi sa televizorima pa da proba na maloj površini na ugašenom TV-u i da javi.

@majstorslo javi se :)
A voleo bih da čujem i šta kažeš za taj model (55KS7000).

Ovo ti ne mogu isprobat,jer da je kojom prilikom istina,kako ga poslije prodat.A što se tiče modela 7500,si ovdje pročitaj.Jedina razlika napram 7000,je samo u ukrivljenom panelu i zvuku.Ostalo je sve isto.Ali ako kažu, za ovo različiti ljudi,onda ima nešto istine u ovom.Gledao sam ima nekakav ultra crni premaz,pa vjerovatno zbog toga ovi problemi.Jer su htjeli,da bude dobar antireflex panel,pa su vjerovatno time napravili više štete nego koristi.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue55ks7500-201605024289.htm

Poslednja izmena:
Taman se odlučim za jedan UHD tv, a ono ispadne da je loš. Prvo je bio Sony 55X8509C (prošlogodišnji model), sad ovaj Samsung 55KS7000.

Ja stvarno ne znam šta da uzmem od 55" UHD za filmove/serije (preko PC-a povezane kablom) i digitalnu televiziju (nije HD).

Jel ima neko predlog za to, a da je cena kod nas ili švercera do ~1.300€?

@majstorslo
Mislio sam štapićem za uši.
Iskreno, ako stvarno imaju taj problem, ja ne vidim ko bi kupio takav televizor (i održava tako kako i stoji u uputstvu, jer nema šanse da skine otiske prstiju i slično samo suvom krpom) ko ga ne bi odmah vratio u radnju i tražio novac nazad.

Poslednja izmena:
Zašto misliš da je loš? Zbog nekog problema koji ko zna kakve je prirode? Ovde na forumu je takođe bilo polemike i diskusije oko toga čime čistiti LCD ekrane (doduše na temi vezanoj za monitore) i svašta se stvarno moglo tu pročitati i stvarno ne znam zašto bi bilo iznenađenje da pojedinci pod "vlažna krpa" nisu mislili vlažna vodom već i da su dodavali tu još nešto da "bolje očiste"...

Što se tiče održavanja/čišćenja ekrana za njih postoje proizvodi samo za tu namenu koji uopšte nisu skupi i ako neko ko da 1000+€ za TV ne može /ne želi da odvoji par stotina dinara za tako nešto što traje više meseci već koristi nešto iz domaće radinosti onda da budem iskren i zaslužuje da se tako nešto desi na ekranu...

Poslednja izmena:
Taman se odlučim za jedan UHD tv, a ono ispadne da je loš. Prvo je bio Sony 55X8509C (prošlogodišnji model), sad ovaj Samsung 55KS7000.

Ja stvarno ne znam šta da uzmem od 55" UHD za filmove/serije (preko PC-a povezane kablom) i digitalnu televiziju (nije HD).

Jel ima neko predlog za to, a da je cena kod nas ili švercera do ~1.300€?
Ovdje imaš.Svi su ti veoma dobri televizori,modeli 2016.Preporučio bi ti i Panasonic model cx700(model 2015)ili model dx 750-780(2016),ako ga slučajno nađeš za takve pare.To bi ti bili otprilike,4k televizori za takvu cjenu.
https://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/philips-televizor-lcd-55pus6561-12.html
https://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/lg-televizor-lcd-55uh668v.html
https://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/lg-televizor-lcd-55uh7707.html

Hvala ti, sad ću da guglam o njima da vidim kakvi su.
Mada mislim da je ovaj Philips IPS. Pokazivao mi ga radnik u Tehnomaniji kad sam geldao Sony 55X8509C i priča mi kako ne kako je isti panel, nego je u Philipsu Sonijev panel. Ja se pravio lud i rekoh mu "zar nije sony VA, a Philips IPS" i on mi rekao da jeste. Ili ni njemu nije to baš jasno ili ja APP sistem muljaže.

Zašto misliš da je loš? Zbog nekog problema koji ko zna kakve je prirode? Ovde na forumu je takođe bilo polemike i diskusije oko toga čime čistiti LCD ekrane (doduše na temi vezanoj za monitore) i svašta se stvarno moglo tu pročitati i stvarno ne znam zašto bi bilo iznenađenje da pojedinci pod "vlažna krpa" nisu mislili vlažna vodom već i da su dodavali tu još nešto da "bolje očiste"...

Što se tiče održavanja/čišćenja ekrana za njih postoje proizvodi samo za tu namenu koji uopšte nisu skupi i ako neko ko da 1000+€ za TV ne može /ne želi da odvoji par stotina dinara za tako nešto što traje više meseci već koristi nešto iz domaće radinosti onda da budem iskren i zaslužuje da se tako nešto desi na ekranu...
Ne znam za koji me tačno model pitaš?

Iskreno, meni bi bilo idealno da su se ti ljudi zeznuli, ai ne verujem. A i ne bih da rizikujem i dam tolike pare pa da ne mogu da obrišem TV i da ne smem da ga pipnem (što je maltene i nemoguće pri samom montiranju). Pa da moram da ga stavim pod stakleno zvono ili da se pomirim sa činjenicom da sam bacio 1.300€.

Poslednja izmena:
Hvala ti, sad ću da guglam o njima da vidim kakvi su.
Mada mislim da je ovaj Philips IPS. Pokazivao mi ga radnik u Tehnomaniji kad sam geldao Sony 55X8509C i priča mi kako ne kako je isti panel, nego je u Philipsu Sonijev panel. Ja se pravio lud i rekoh mu "zar nije sony VA, a Philips IPS" i on mi rekao da jeste. Ili ni njemu nije to baš jasno ili ja APP sistem muljaže.

Iskreno, meni bi bilo idealno da su se ti ljudi zeznuli, ai ne verujem. A i ne bih da rizikujem i dam tolike pare pa da ne mogu da obrišem TV i da ne smem da ga pipnem (što je maltene i nemoguće pri samom montiranju). Pa da moram da ga stavim pod stakleno zvono ili da se pomirim sa činjenicom da sam bacio 1.300€.

Ovdje si pročitaj,šta kaže jedan kupac za model 6501.
Ima kdo kake izkušnje oz. argumentirano mnenje o Philips 55pus6501 (letnik 2016)?

lp,
king67

car 100

Jaz imam točno ta model v grobem je odličen tv. Slika je zelo kontrastna, barve so zelo dobre ni cloudinga, vidni kot je odličen.

Sploh plus je ambilight, odlična slika v svojem razredu, youtube dela odlično (zelo hitro več kot sek se nikoli ne čaka ko klikneš na posnetek), vlc prebere vse filme.2016 naj bi bil prehod na android 6.0 ampak že sedaj dela odlično), s telefonom se tv lepo poveže in deluje screen mirroring zamik je cca 3 sek da odpre video od kar klikneš, preko pc enako odlično prebere vse posnetke + za gaming se naj bi odlično obnesel moram pa še bolj podrobno stestirat za igre.
Youtube pa vlc že sedaj deluje brezhibno tako da za to ceno dobiš ogromno. Pri konkurenci računaj vsaj par stotakov več da prideš na ta nivo (IPS zaslon je +- boljši vidni koti malo slabši kontrast). Philips 2016 je drugo kot je bil prejšnja leta tako da so vsa pluvanja in slepo strmenje k eni firmi neupravičena sploh v tem cenovnem rangu trenutno ni konkurence. Izdelan je pa na Poljskem.
majstor2 is online now Prijavi nepoćudan post
Odgovori s citatom

Za KS7000.

A prosto bi se iznenadio šta ljudi rade i šta im sve padne na pamet pa tako i kad je u pitanju čišćenje ekrana...

Ja sam ekran uvek čistio tako da prvo suvom krpom uklonim prašinu a onda posebnim sredstvom za te namene (prvo su bile maramice za čišćenje LCD ekrana a sada koristim neki tečni gel u plastičnoj bočici koji se našprica na krpu) prebrišem ekran i nikad nisam za sve ovo vreme imao probleme ni sa jednim TV (40A656 i 48JU7000) niti monitorom...

Za KS7000.

A prosto bi se iznenadio šta ljudi rade i šta im sve padne na pamet pa tako i kad je u pitanju čišćenje ekrana...

Ja sam ekran uvek čistio tako da prvo suvom krpom uklonim prašinu a onda posebnim sredstvom za te namene (prvo su bile maramice za čišćenje LCD ekrana a sada koristim neki tečni gel u plastičnoj bočici koji se našprica na krpu) prebrišem ekran i nikad nisam za sve ovo vreme imao probleme ni sa jednim TV (40A656 i 48JU7000) niti monitorom...

Tu se djelomično slažem tobom.Ali dosta sam panela očistio u životu,ali ovo još nisam doživio.Radili smo i test sa vimom,pa nije došlo do takvih ogrebanih panela.
I kakvu god kemikaliju upotrebljavaš,ne bi se smele danas dešavat, takve stvari.Jednostavno jim je premaz veoma loš,zato ovi problemi.Probali su sa novim antirefleksnim premazom,pa se sad vidi,da su napravili grešku.Bolje bi jim bilo,da su ostavili sve kao prošle godine.

Poslednja izmena:
Moguće je da je loše odrađen AR premaz ali baš toliko kao što oni kažu da su ga uklonili samo vlažnom krpom - nema šanse. Znači mora da su još nešto koristili. A i pitanje je da li je reč o određenoj seriji ili je to globalni problem.

7500 i 7000 se razlikuju samo po zakrivljenosti ekrana, dok 7100 kod nas i nema. U stvari JU7000 i JU7100 su potpuno isti modeli TV jedino što je oznaka prvog JU7000 za Evropu a oznaka drugog JU7100 za USA.

Prošlogodišnji JU7000 sasvim sigurno ima 120Hz panel refresh rate što možeš i pročitati ovde

http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue48ju7000-201509274187.htm

Poslednja izmena:
Kod nas i nema da se kupi JS7000 i ne znam za čije tržište je on uopšte proizveden pošto nisam našao da se prodaje negde u Evropi.

Inače JU je oznaka za njihove tzv. UHD modele a JS za tzv. SUHD i kod nas sam nalazio JS samo za serije 8 i 9 ali ne i za seriju 7.

Takođe su napravili konfuziju s označavanjem modela pa se recimo kod nas svuda na kraju pojavljivala dvojka umesto nule (7002, 7502, 8502 etc).

KS bi trebao da bude bolji od KU, kao što je i JS bolji od JU jer daje širi spektar boja, DCI P3 sistem boja i svetlije LED pozadinsko osvetljenje koje opet plaže da crna bude dublja (iako quantum dot tehnologija po ovom još uvek zaostaje za OLED ekranima).

Poslednja izmena:
Eto, onda Samsung odmah otpada. Daš 1.300€ i oni ti daju 50hz. Strašno.
A vidim i ja na onom forumu da ljudi sumnjaju da zavisi od tržišta...

Jel znaš koliko herca ima KS8000 za naše tržište?

Kad pominjemo refresh rate i pričamo o 50/60Hz odnosno o 100/120Hz treba napomenuti da su za našu zemlju, kao uostalom i za ostale zemlje Evrope, Afriku, Australiju i najveći broj zemalja Azije televizori za 50/100Hz osvežavanjem, dok su televizori sa osvežavanjem od 60/120Hz za Severnoameričko tržište i još nekoliko zemalja Azije (Japan recimo koristi oba).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno