Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako moze malo vise info o Telenoru, jel rade na kraju njihove kartice na cex.io ili ne? Ima jos neko da se javi? Jer planirao sam da otvorim racun i kod njih ali samo zbog ovoga.

Nesto je do mog chrom-a na mozili i kod mene radi.. nesto sam zakacio morace scaning :)

Ne jos, strpljivo samo. Mislim da je prerano za ulazak. Imam utisak da ce se provozati na eth-u jedan krug pre nego sto se zalete. Ima jos fore da pada a moze da stoji ovako koliko hoce.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Mozda ko ce to znati zasigurno, LTC ja roadmap icekujem tek za ~2 nedelje, ali kao sto znamo pumpanje krece neocekivano i ne planira se da se poklpoi sa ikakvom najavom, isto vazi za dump

A to je samo road map, sigwit update moze da se brzo ubaci ali pitanje da li je dev team koji stoji iza istog dosao do potrebnog razvoja da je spreman za testiranje na zivom coin-u, posto se za sad testira samo na test net-u BTC-a

Poslednja izmena:
I sam znas da nikog nije briga za iste, postoji vise razloga mislim da se ocekuje da britanije na izadje iz EU i da na to gledaju kao losu vest i dodatno spuste btc/ltc
Mada svi znamo da je pump pre svega bio iz kine

Takodje mislim da su neke berze izgubile na ethereum-u ulazuci u DAO! i sad pokusavaju da shortuju sve sto imaju

Poslednja izmena:
Koliko su asici efikasniji? Da je dobro, nije dobro trenutno. Cena ce u nekom trenutku verovatno otici gore ali to moze i 2 meseca posle polovljenja.
Do tada ko zna kakav je plan.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

I sam znas da nikog nije briga za iste, postoji vise razloga mislim da se ocekuje da britanije na izadje iz EU i da na to gledaju kao losu vest i dodatno spuste btc/ltc
Mada svi znamo da je pump pre svega bio iz kine

Takodje mislim da su neke berze izgubile na ethereum-u ulazuci u DAO! i sad pokusavaju da shortuju sve sto imaju

I rudari su kinezi. Eth je i izmisljen da se Kinezi izopste...BTC je sigurno barem 60% u kineskom posedu, mreza verovatno 95%, ltc da ne spominjem, mi svi zajedno smo statisticka greska po velicini poseda tih valuta u odnosu na Kineze. E sad ovi novi bestselleri, to Kinezi ne gaje za sada. Opet ce ih napumpati i uvaliti Zutima, pa opet novi proizvod. Kinezi nisu u stanju da nesto izmisle, vec samo postojece da prekopiraju i nakupuju.

Mislim da Željkov komentar oko berzi ima smisla pogotovo ako se uporedi pad cene BTC sa početkom rasta ETH u zadnjih par dana....

@student
Generalno da, ali ko brano ostatku sveta da ulaze u POW, niko
POS je daleko bolji sistem za muljatore, nakupis se jeftinog shita i onda si ti glavna farma i baja u sistemu, to je i razlog sto do sad nije zaziveo

Inace nemaju kinezi najeftiniju struju vec se eto ludi da ulazi tonu $$ u mining, ima toga i sirom sveta ali nema toliko onih koji su spremni da uloze vece svote, odredjena podrucja USA takodje imaju skoro besplatnu struju, itd

Sta je bre ovo sa Krakenom i Gox claimom, sta ovi sad opet zatežu ?! Kakav sad crni japanski advokat i forma na japanskom.. Jel dobio jos neko mail od Krakena ?

Sto se tice BTC-a i LTC-a kinezi kontrolisu trgovinu, ali u cijem je posedu vecina novcica, e to je vec tesko znati.

@student
Generalno da, ali ko brano ostatku sveta da ulaze u POW, niko
POS je daleko bolji sistem za muljatore, nakupis se jeftinog shita i onda si ti glavna farma i baja u sistemu, to je i razlog sto do sad nije zaziveo

Inace nemaju kinezi najeftiniju struju vec se eto ludi da ulazi tonu $$ u mining, ima toga i sirom sveta ali nema toliko onih koji su spremni da uloze vece svote, odredjena podrucja USA takodje imaju skoro besplatnu struju, itd

Nisam rekao da imaju najjeftiniju struju, naprotiv, vec sam rekao da su najveci mineri Kinezi. Generalno Kinezi imaju najvise para (mislim na investitore, ne prosek stanovnistva) i ne toliko mnogo izbora gde da to potrose, pa ulazu u razne bdalastine pa i u kriptovalute. Znamo svi da se mineri nista ne pitaju, i da cena apsolutno nema veze sa njihovim biznisom, ali ovakvo kretanje cene/diff-a moglo bi bitnije usporiti buduci rast mreze, sto nas moze dovesti u novu do sada nepoznatu fazu. Prvi put u istoriji mininga aktuelni asici su izradjeni u najnaprednijoj dostupnoj tehnologiji, tako da je tu rezerva iscedjena konacno.

Poslednja izmena:
Ma LTC-a imaju ko g... za BTC ne bas toliko, zato i BTC mogu da dumpuju tek kad kupe vece kolicine kroz pump...

Ltc je bas posrnuo, a ko zna gdje ce zavrsiti nastavi li se ovaj dump BTC-a

Sto se tice BTC-a i LTC-a kinezi kontrolisu trgovinu, ali u cijem je posedu vecina novcica, e to je vec tesko znati.

Veruj mi da je vecina LTC kod njih, a ako ne zagrizu ETH, LISK i ostale nove nade, sigurno i BTC. Pa pogledaj koliko LTC-a ima u orderima na nekineskim menjacnicama? Nema ukupno ni 2 mil.

Veruj mi da je vecina LTC kod njih, a ako ne zagrizu ETH, LISK i ostale nove nade, sigurno i BTC. Pa pogledaj koliko LTC-a ima u orderima na nekineskim menjacnicama? Nema ukupno ni 2 mil.
U pravu si skroz, ali i dalje je vecina LTC u novcanicima, za koje ne znamo ciji su. LISK izgleda hoce, ali ETH tesko. Mada onaj klempavi ima toliko toga na lageru da moze da plati vlasnike kineskih menjacnica da ga dodaju.

Sent from my MX4 using Tapatalk

Ma mene ne nervira pad ltc/btc, to mi je ocekivano, doduse ne tako naglo kao danas, ali me brine nepoznato ponasanje altova spram BTC-a. Pattern se promenio a to me zapravo nervira. Ranije se znalo, kad pocnu altovi da lude, to znaci da je btc zavrsio sa rastom, pa se tada sve prodaje i ceka rasplet. Ovako ispada da skoro niko nije ocekivao ovakvo ponasanje BTC-a, ili zapravo jeste pa ne pumpaju ostale. Nista mi nije jasno. Da je BTC posrnuo odmah sa 770+ na 625, to mi je bilo planirano, ali ovako, u skoro nedelju dana, deluje mi da je support na 625 totalno pukao i da je kraj sa rastom u ovom ciklusu. Zasto bas 625? On je na 50% od velikog pumpa, gledajuci period Silk Road-max cena. Ja sam nesto BTC-a prodao na 750, posto mi je to na 61.8% i prilicno sam se nervirao kada je prosvirao gore, cak sam padao u iskusenje da ga kupim ponovo, ali na moju srecu uskoro se zaustavio rast. Odmah sam stavio buy na 630, i juce se popunio order, medjutim, nisam prodao danas na 670 ili vise koliko je vec bilo, jer sam mislio da je bear trap gotov. Medjutim, bojim se da je to zapravo bio bull trap i da medjedi ponovo vode kolo.

Nego, cekate ltc jos dole ili ulecete? Sad je na 623

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Pa u ltc, neko rece ceka ulaz na 6-7 ?

Pa niko ti to ne moze reci, sigurno je ulazak odlican za long term, ali sad da li ce sutra 10% gore ili dole to niko ne zna

Izasao sam sa 100ltc-a na 3.2$ u dolarima sad gledam da se cupam nekako

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno